Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

olga7 napisał(a):
Pisalam wczoraj ,że dzwonilam /sobota/po godz.22 -do ZuziM- i pytalam o miejsca dla Mani i Blacky ..
Tyle,że tam miejsca by byly po 15.01.br . A u Jarsy -by Mani i Blacky byly w domowym hoteliku -jak widac? Czy sa tam jednak miejsca albo choc dla Mani jedno ..a najlepiej -dla obu suń..

Blacky ma szansę na coś dobrego, tyle napiszę, bo nie chcę zapeszać, więc narazie wstrzymujemy się z dt/ hotelikiem. Wyjaśni się na dniach.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

weszka napisał(a):
Kurde ale wieści :( Nie będę komentować sytuacji bo za mało wiem żeby oceniać ale jest to kolejna odrobiona lekcja na przyszłość odnośnie wyboru DT i ustalania zasad finansowania, pobytu i komunikacji opiekunów z osobami, które psa przekazują. Smutna lekcja niestety :(
Oby ten nagły ponowny pobyt w schronie nie cofnął znów psychiki Manii :( Oby udało się ją szybko zabrać i znaleźć dom. Widzę, że ma już sporo nowych ogłoszeń więc liczę na noworoczny cud domkowy...

Nikt nie przewidzi takiej sytuacji, sorry!!

Moniko, co robimy? Próbujemy z hotelikiem? w Mielcu? pod Wieliczką?
nie znalazłam żadnego domowego dt, do jednego Mania jest za duża, innych brak :(

Posted

Sluchajcie, mam zamet w glowie. Co robic. Nie mam zaufania do hoteli / to moje subiektywne odczucie/ i niekoniecznie musicie sie z tym liczyc. Deklaracje tylko na jeden miesiac sa, a same wiecie jak to z tym jest. Dopiero ruszyly ogloszenia, moze zaczna sie telefony. Jednoczesnie zdaje sobie sprawe, ze kazdy dzien w schronie to dla Mani horror. Zaklinam telefon. Poradzcie od serca.

Posted

Talcott napisał(a):
A jest jakaś opcja na hotelik - nie boksowy?

Chyba nie ma :( Może poczekajmy parę dni na jakiś odzew z ogłoszeń. Malawaszko, jak się udało znaleźć tak szybko domek dla Jowisza?

Posted

Kto nam pomoze? Postanowilysmy zabrac Manie do Jastrzebia. W zwiazku z tym mam prosbe: kto pomoze zabrac Manie z katowickiego schroniska? Sfinansujemy co trzeba , jakies oplaty i transport.

Posted

leni356 napisał(a):
Chyba nie ma :( Może poczekajmy parę dni na jakiś odzew z ogłoszeń. Malawaszko, jak się udało znaleźć tak szybko domek dla Jowisza?

to był zupełny fuks - halbina podesłała mi na miary na ludzi szukających kudłacza, podesłałam Jowisza, kudłaczowe allegro Wasze i oni jak zobaczyli Jowka to już zaden inny bo ten identyczny jak ich poprzedni pies

monika55 napisał(a):
Kto nam pomoze? Postanowilysmy zabrac Manie do Jastrzebia. W zwiazku z tym mam prosbe: kto pomoze zabrac Manie z katowickiego schroniska? Sfinansujemy co trzeba , jakies oplaty i transport.

ale chyba nie do schronu Monika? jak już jest w schronisku to lepiej tu gdzie jest, ale w ogóle ja bym optowała za hotelikiem jednak, nie mogę pomóc w transporcie bo chyba moje auto do wiosny nie ruszy już, rozsypało sie :(

Posted

Maławaszko, od 1 stycznia w naszym schronisku dużo się zmieniło. Na zarządzanie nim wpływu nie mam, ale jeśli chodzi o psy, ich rozmieszczenie w boksach, adopcje, karmienie, wyprowadzanie, wolontariat i zarządzanie pracownikami mam całkowitą kontrolę. Mania miałaby opiekę jak w hoteliku, ale całkowicie za darmo. Okazało się że ogrzewanie jest, trzeba tylko palić w piecu CO i trzeba mieć opał. To wszystko jest. Mania dostanie najcieplejszy pojedyńczy boks, 3xdziennie spacerki i menu w/g upodobań.;)
W schronisku pracuję ja, Wilczek, reszta obsady też psy lubi. Monika55 może być w schronisku 24 godziny na dobę jeśli będzie chciała.;)

Po Manię do schronu może jutro pojechać Wilczek z Mamą za zwrotem kosztów. Kombinujcie tylko żeby Katowice ją wydały.

Posted

shanti WOW! nie wiedziałam, że takie rewolucje!!!! trzymam :kciuki: jesli tak to faktycznie więcej kontaktu z ludźmi będzie miała w Jastrzębiu, ale serce mi się kraje, ze to mimo wszystko schronisko :( ale hotel z boksami to też taki sam stres dla Mani :( niech się ktoś zlituje no :(

Posted

Tak, wielkie zmiany u nas. Zaraz dzwonie do Katowic. Moze wydadza Manie. W hotelu trzeba placic a i tak nie wiemy do konca jak by jej tam bylo. Tu wiem i jestem przekonana ze bedzie jej lepiej jak w hotelu. Znam shanti i wilczek - cenie i wierze - wiem ze Mani bedzie dobrze.

Posted

Może będzie tylko na krótko. Kombinujemy też z DT tu u nas. Niestety schron ma złą sławę, nie ma się co dziwić:roll:
Nasza pracowników w tym głowa, aby sie to zmieniło. Atutem są wspaniałe wolontariuszki, mieszkają blisko, mogą wpadać po szkole w tygodniu. W dni wolne siedzą tu od świtu do nocy, nie można ich wygonić;) Były w Nowy Rok, 2 i 3 stycznia też.

Posted

Agrabcia nasza kochana jak zwykle na posterunku:loveu:
Jak zapytałam jaki mam zakres obowiązków w schronisku odpowiedziano mi "niech pani robi co chce" no to się rządzę:eviltong:
Jeśli swoje kompetencje przekroczę to może mi tylko premię zabiorą, a nie wywalą;)