__Lara Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 olga7 napisał(a):Pisalam wczoraj ,że dzwonilam /sobota/po godz.22 -do ZuziM- i pytalam o miejsca dla Mani i Blacky .. Tyle,że tam miejsca by byly po 15.01.br . A u Jarsy -by Mani i Blacky byly w domowym hoteliku -jak widac? Czy sa tam jednak miejsca albo choc dla Mani jedno ..a najlepiej -dla obu suń.. Blacky ma szansę na coś dobrego, tyle napiszę, bo nie chcę zapeszać, więc narazie wstrzymujemy się z dt/ hotelikiem. Wyjaśni się na dniach. Quote
leni356 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 weszka napisał(a):Kurde ale wieści :( Nie będę komentować sytuacji bo za mało wiem żeby oceniać ale jest to kolejna odrobiona lekcja na przyszłość odnośnie wyboru DT i ustalania zasad finansowania, pobytu i komunikacji opiekunów z osobami, które psa przekazują. Smutna lekcja niestety :( Oby ten nagły ponowny pobyt w schronie nie cofnął znów psychiki Manii :( Oby udało się ją szybko zabrać i znaleźć dom. Widzę, że ma już sporo nowych ogłoszeń więc liczę na noworoczny cud domkowy... Nikt nie przewidzi takiej sytuacji, sorry!! Moniko, co robimy? Próbujemy z hotelikiem? w Mielcu? pod Wieliczką? nie znalazłam żadnego domowego dt, do jednego Mania jest za duża, innych brak :( Quote
monika55 Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Sluchajcie, mam zamet w glowie. Co robic. Nie mam zaufania do hoteli / to moje subiektywne odczucie/ i niekoniecznie musicie sie z tym liczyc. Deklaracje tylko na jeden miesiac sa, a same wiecie jak to z tym jest. Dopiero ruszyly ogloszenia, moze zaczna sie telefony. Jednoczesnie zdaje sobie sprawe, ze kazdy dzien w schronie to dla Mani horror. Zaklinam telefon. Poradzcie od serca. Quote
Talcott Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 A jest jakaś opcja na hotelik - nie boksowy? Quote
leni356 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Talcott napisał(a):A jest jakaś opcja na hotelik - nie boksowy? Chyba nie ma :( Może poczekajmy parę dni na jakiś odzew z ogłoszeń. Malawaszko, jak się udało znaleźć tak szybko domek dla Jowisza? Quote
monika55 Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Kto nam pomoze? Postanowilysmy zabrac Manie do Jastrzebia. W zwiazku z tym mam prosbe: kto pomoze zabrac Manie z katowickiego schroniska? Sfinansujemy co trzeba , jakies oplaty i transport. Quote
malawaszka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 leni356 napisał(a):Chyba nie ma :( Może poczekajmy parę dni na jakiś odzew z ogłoszeń. Malawaszko, jak się udało znaleźć tak szybko domek dla Jowisza? to był zupełny fuks - halbina podesłała mi na miary na ludzi szukających kudłacza, podesłałam Jowisza, kudłaczowe allegro Wasze i oni jak zobaczyli Jowka to już zaden inny bo ten identyczny jak ich poprzedni pies monika55 napisał(a):Kto nam pomoze? Postanowilysmy zabrac Manie do Jastrzebia. W zwiazku z tym mam prosbe: kto pomoze zabrac Manie z katowickiego schroniska? Sfinansujemy co trzeba , jakies oplaty i transport. ale chyba nie do schronu Monika? jak już jest w schronisku to lepiej tu gdzie jest, ale w ogóle ja bym optowała za hotelikiem jednak, nie mogę pomóc w transporcie bo chyba moje auto do wiosny nie ruszy już, rozsypało sie :( Quote
shanti Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Maławaszko, od 1 stycznia w naszym schronisku dużo się zmieniło. Na zarządzanie nim wpływu nie mam, ale jeśli chodzi o psy, ich rozmieszczenie w boksach, adopcje, karmienie, wyprowadzanie, wolontariat i zarządzanie pracownikami mam całkowitą kontrolę. Mania miałaby opiekę jak w hoteliku, ale całkowicie za darmo. Okazało się że ogrzewanie jest, trzeba tylko palić w piecu CO i trzeba mieć opał. To wszystko jest. Mania dostanie najcieplejszy pojedyńczy boks, 3xdziennie spacerki i menu w/g upodobań.;) W schronisku pracuję ja, Wilczek, reszta obsady też psy lubi. Monika55 może być w schronisku 24 godziny na dobę jeśli będzie chciała.;) Po Manię do schronu może jutro pojechać Wilczek z Mamą za zwrotem kosztów. Kombinujcie tylko żeby Katowice ją wydały. Quote
malawaszka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 shanti WOW! nie wiedziałam, że takie rewolucje!!!! trzymam :kciuki: jesli tak to faktycznie więcej kontaktu z ludźmi będzie miała w Jastrzębiu, ale serce mi się kraje, ze to mimo wszystko schronisko :( ale hotel z boksami to też taki sam stres dla Mani :( niech się ktoś zlituje no :( Quote
monika55 Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Tak, wielkie zmiany u nas. Zaraz dzwonie do Katowic. Moze wydadza Manie. W hotelu trzeba placic a i tak nie wiemy do konca jak by jej tam bylo. Tu wiem i jestem przekonana ze bedzie jej lepiej jak w hotelu. Znam shanti i wilczek - cenie i wierze - wiem ze Mani bedzie dobrze. Quote
shanti Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Może będzie tylko na krótko. Kombinujemy też z DT tu u nas. Niestety schron ma złą sławę, nie ma się co dziwić:roll: Nasza pracowników w tym głowa, aby sie to zmieniło. Atutem są wspaniałe wolontariuszki, mieszkają blisko, mogą wpadać po szkole w tygodniu. W dni wolne siedzą tu od świtu do nocy, nie można ich wygonić;) Były w Nowy Rok, 2 i 3 stycznia też. Quote
Talcott Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 :Rose::Rose::Rose::Rose:No nie sądzę żeby robili kłopoty skoro z dobrego serca ją przyjęli! A Tobie Ciotko i Wilczek:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
monika55 Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Dzwonilam, wydadza. Mozemy ja zabierac. Quote
Talcott Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Hurrraaaaaaa:modla::modla::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:Ciotki! Jesteście wielkie!!!!! Quote
agrabcia Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Napewno z Wami Mania będzie miała dobrze trzymam z całych sił za biedulkę http://www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,0,0,0/8258/ http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Porzucona-Mania-z-dt-do-schroniska-W0QQAdIdZ177668471 http://petsy.pl/ogloszenia/13/1_Psy/34_Wielorasowe/5222_Porzucona_Mania_bardzo_cierpi.html http://www.pineska.pl/?do=view&id=70491&buyOrSell=2 http://www.nasipupile.pl/ogloszenia/zobacz/porzucona-mania-bardzo-cierpi_3438.html http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3084585_porzucona_mania_bardzo_cierpi.html Przygarnijzwierzaka- czeka na akceptacje Quote
shanti Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Agrabcia nasza kochana jak zwykle na posterunku:loveu: Jak zapytałam jaki mam zakres obowiązków w schronisku odpowiedziano mi "niech pani robi co chce" no to się rządzę:eviltong: Jeśli swoje kompetencje przekroczę to może mi tylko premię zabiorą, a nie wywalą;) Quote
__Lara Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Cieszę się, może to i dobrze, że wróci do was, będzie mieć lepsze warunki ;) Quote
wilczek007 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 nic dodac nic ując:) każdy ma tu teraz jakąs swoją role z której sie cieszy;) Quote
monika55 Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Czyli Mania wroci na stare smieci. Nie tak mialo byc.Jestem przekonana ze szybko znajdzie dom. Quote
wilczek007 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 przykre ale nie jestesmy jasnowidzami:( Zawsze to jednak blizej nas, czyli tych które poczuły sie odpowiedzialne za jej los. Quote
Recommended Posts