Atrisko Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Oj to nie wygląda za dobrze...i tak się od razu zastanawiam,mało cierpienia na takie jedno psie ciałko? jeszcze wątroba do tego:placz: Quote
J_ulia Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Biedna:-( , czasem mam wrażenie ,że kłopoty/nieszczęścia chodzą nie parami , ale stadami...od jednego się zaczyna, a później cała horda się zbiera..:-( Quote
Rudzia-Bianca Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 A ja jeszcze raz prosze o nr konta na które mam przelać pieniadze dla Bianeczki . Mam w domu jedną puszkę Hepatica RC bo moja Bianca nie chce nawet na to patrzeć, jak mi podacie adres to poślę bo u mnie się zmarnuje . Quote
psiama Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 O zesz .... malo nieszczescia się na ta kruszynkę posypało to teraz jeszcze to ... ? :shake: Wątroba sie regeneruje, ale trzeba usunąć przyczynę. Sterydy maja silne skutki uboczne, cos za cos ... . Pisz Mono prosze co dalej, jakie leki jej WET ustawiła ... :roll: ? Trzymajcie się. Wspaniale, że możesz nadal opiekowac się malutką. Teraz stres to dodatkowe obciążenie, wiec to, ze jest nadal z Toba to bardzo dobra wiadomosc. Mam nadzieje, że Twoje kłopoty zdrowotne sa przejściowe i niebawem nie beda Cię nekac ... :roll:. Dojeżdżasz codziennie z Mysłowic do Pani Haliny rozumiem ... ? :roll: Quote
Brysio Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Ciotki znacie może jakies wiersze o psach albo takie, ktore będą nadawały się na ten dyplom? Smallpati obiecała go zrobic ale muszę podesłac tekst. Nie może byc tylko ten wiersz To tylko pies myślisz, tylko pies... Bo juz pare razy go wysyłałam na dyplomach Proszę jesli cos znacie wklejcie;) Quote
koss Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='Brysio']Ciotki znacie może jakies wiersze o psach albo takie, ktore będą nadawały się na ten dyplom? Smallpati obiecała go zrobic ale muszę podesłac tekst. Nie może byc tylko ten wiersz To tylko pies myślisz, tylko pies... Bo juz pare razy go wysyłałam na dyplomach Proszę jesli cos znacie wklejcie;) SĄD OSTATECZNY święty Piotr u nieba wrót stoi,trzymając listę cnót a wszystkie dusze w milczeniu przypatrują się jego skinieniu " ten wejdzie pierwszy,KTO był lekiem na całe zło kto do końca wierny był kochał i i służył ze wszystkich sił brzydził się złością dzielił radością na dobre i na złe kto jednego tylko chce; KOCHAĆ WIECZNIE JAK SZLONY" Piotrowa dłoń otwiera drzwi- lśnią oczy, merdają ogony- PIERWSZE DO RAJU WCHODZĄ PSY. Millicent Bobleter a co myslisz o tym ???? Jagódko złota - sama wiesz lepiej, czy jak podasz mi adres Ihabe to bedzie o.k?- Mam wyrzuty sumienia z tm bazarkiem , Ty jesteś w nieustajacej pomocy, i znowu zwalam Ci bazarek , ihabe się deklarowała...to co robimy ,- jutro bym prorytetem podesłała świąteczną biżu.. Proponuję tytuł : Spraw swiąteczny prezent: sobie, bliskim dwunogom i czworonogom :diabloti: Quote
Brysio Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Koss jesli Ihabe do wieczorka się nie odezwie to slij na moj adres jakos sobie poradze;) Wiem, ze ona ma teraz chore dzieci i kupe spraw na głowie ale jesli sie nie pojawi to wtedy poslesz do mnie;) Wiersz swietny tylko obawiam sie oburzenia hehe kiedys miałam na swojej stronce taka modlitwe psa i jakas babka do mnie napisała, ze to niestosowne ;/ nie wiem ja znalazłam cos takiego [FONT=Arial]Odcięli aniołom skrzydła [/FONT] [FONT=Arial]bo dawały wolność. [/FONT] [FONT=Arial]Odarli z ich szat [/FONT] [FONT=Arial]gdyż za piękne były. [/FONT] [FONT=Arial]Obrzucili je błotem [/FONT] [FONT=Arial]bo białą skórę miały [/FONT] [FONT=Arial]Teraz stoją [/FONT] [FONT=Arial]Ranne, nagie, brudne [/FONT] [FONT=Arial]lecz nadal doskonałe....[/FONT] [FONT=Tahoma]“Ofiarną i wytrwałą walkę z okrucieństwem wobec zwierząt uważam za walkę o godność, kulturę i wyższą cywilizację naszego społeczeństwa.” [/FONT] [FONT=Tahoma]Maria Dąbrowska[/FONT] [FONT=Tahoma]Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. [/FONT] [FONT=Tahoma]— Albert Schweitzer [/FONT] nie wiem jak uważacie? damy to co lepsze Quote
Rudzia-Bianca Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Brysio napisał(a):zamawiamy rc hepatic? Brysio poślę Wam jedną puszkę , będziecie widzieć czy Biana je , moja nawet nie chce patrzeć na to :( chyba że Wasza Biana to wszystkożerna psina :evil_lol: Quote
koss Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Głosuję:p na Dąbrowską ... Ok - jutro podeslę Quote
_Mona Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Witam byłam z Bianką u weta, teraz będzie brała tylko nivalin i milgamme, nie będzie już dostawała depedinu, bo osłabił wątrobe. Teraz dodatkowo na wątrobe będzie brała osłonowe: Hepatiale Forte. Brysio nie zamawiamy dla Bianki hepatica rc... Rudzia-Bianca prześle jej puszke bo jej została. psiama, tak jeżdze od poniedziałku do piątku na zabiegi z Bianką do P.Halinki Quote
ihabe Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Przepraszam, że nie było mnie na dogo ale nie miałam jak się zlogować :-( Obiecałam, ze zrobię bazarek i czekam na fanty. Adres juz jest na PW. Aniu, cieszę się, że Bianeczka nadal może zostać u swego Anioła, myślę, że z watrobą to przelotne po tym stterydzie,. Brysio Proszę wysyłaj teraz Monie kaskę bezpośrednio bo już mi sie myli wszystko: oto moje ostatnie zestawienie: [FONT=Arial]rozliczenie:[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]3.11.2009 wpływ 540 zł od Brysio[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4]wydatki:[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]28.10. podkłady 2 opakowania: 13.80[/FONT] [FONT=Arial] Sudokrem: 18.70[/FONT] [FONT=Arial]30.10 pieluszki 25.95[/FONT] [FONT=Arial] podkłady 4 opakowania 31.20[/FONT] [FONT=Arial]5.11 podkłady 3 opakowania 17.70[/FONT] [FONT=Arial] Bella baby 4.28[/FONT] [FONT=Arial] 6x puszka Royal 66.00[/FONT] [FONT=Arial] 3x Royal saszetka 24.00[/FONT] [FONT=Arial]================================[/FONT] [FONT=Arial]razem: 201,63[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Mona wydatki:[/FONT] [FONT=Arial]4.11. wizyta wet: 80 zł[/FONT] [FONT=Arial]5.11 leki: 124 zł[/FONT] [FONT=Arial]5.11 wet zastrzyki 31 zł[/FONT] [FONT=Arial]=========================[/FONT] [FONT=Arial]razem: 235 zł[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]5.11. Rehab: 300 zł[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]razem wydatki: 201,63+235+300=736,63[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]540-736,63= [SIZE=4]minus 196,63 zł stan na 5.11.2009[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]7.11.2009 wpływ od Brysio: 150 zł[/FONT] [FONT=Arial]12.11.2009 wpływ Bounty : 50 zł[/FONT] [FONT=Arial]12.11.2009 przelew do Mony na 110 zł[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]stan konta na 12.11.2009: minus 106,63[/FONT] [FONT=Arial]-196,63 + ( 200 zł) - 110 zł= - 106,63 Czy przesłałaś jeszcze coś do mnie na Biankę? Bo jak tak to muszę uaktualnić to rolizczenie a jeśli nie to jest aktualne.[/FONT] Quote
Brysio Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 nie juz nic nie wysyłałam. Ok Więc jak tylko Mona poda mi numer konta wysyłam jej kasę to co zalegamy plus 150 zł na rehab na ten tydzień plus 130 za benzynę Quote
mari23 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Przypadkiem tu trafiłam...:-( podajcie nr konta na PW, to choć trochę wpłacę - inaczej pomóc nie mogę... biedactwo...:-(:loveu: Quote
koss Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Jutro wyslę biżu : jest 10, czy 11 kompletów: korale, kolczyki , bronsoletki- (w woreczkach opisy składu ...) , martwi mnie jenak czy,..aby znajdą swoich wielbicieli...:oops: Iwonko -:buzi: poproszę o ładne fotki - to zawsze działa - podobnie jak z piesami. Quote
ihabe Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Mój mężuś juz się postara o ładne fotki:loveu: Quote
Brysio Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 ok wysłałam ihabe minusik który byl na koncie bianki czyli 106 zł i 63 gr a Monie 130 zł za benzyne plus 150 zł na kolejny tydzien rehab plus 70 zł na jakies biezace wydatki typu pieluszki zastrzyki itp Mona jesli cos jeszcze brakuje to pisz zaczynam sie w tym wszystkim gubic powoli Quote
Monika z Katowic Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Jesteście wspaniale! :multi: Bianeczka ma tylu dobrych opiekunów! Quote
Brysio Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 w tej chwili u mnie Bianka ma: 846 - 106.63 i - 350= 389.37 Quote
Monika z Katowic Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 No to, jak na chorego psiaczka, BIANECZKA bogata nie jest, niestety...:placz::placz::placz::placz::placz: Quote
ela40 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Biedactwo Bianeczka - trzeba jej pomóc. Quote
_Mona Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Brysio wysłałam Ci nr konta na PW, dziękuję podaje Ci rozliczenie dla Bianki Od ihabe otrzymałam kwote 410 zł dotychczas. Wydatki od poczatku: 80 zł wizyta u ortopedy + 3 zastrzyki nivalin , milgamma, depedin 124 zł wykupiłam w aptece nivalin i milgamme 31 zł depedin +podanie tych 3 zastrzyków w dn 6.11 140 zł podanie depedinu + 3 zastrzyki w dn od 7 do 13 listopada u weta 17 zł podanie nivalinu i milgammy w dn 15.11 136 zł wizyta u weta na giszowcu +usg jamy brzusznej, morfologia, biochemia 78 zł za 3 paczki pieluszek na dzien dzisiejszy to sa wszystkie wydatki, oczywiscie na wszystko mam faktury i rachunki do wglądu W/w wydatki suma 606 zł - 410 zł otrzymane od ihabe= 196 zł (koszty bez benzyny) Quote
_Mona Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Kochana ela40 :loveu: dziękuję Ci za pomoc dla Bianki za zakup pieluszek , wkładów, karmy, na bazarek aparat i biżuterie przekaże ihabe Bianka ma za sobą 13 zabiegów rehabilitacyjnych, w terminie od 27.10 do 13.11 od poniedz do piątku , bez sob/nd/świat. Od 16.11 zaczynamy kolejny tydzień rehabilitacji Quote
TERESA BORCZ Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 DROGA MONO, DOBRZE ŻE JESZCZE MOŻESZ "POODPOCZYWAĆ". PROPZYCJA PRZĘJECIA BLANKI PRZEZEMNIE POZOSTAJE AKTUALNA, I W KAŻDEJ CHWILI GDY WYCZERPIĄ SIĘ TWOJE MOŻLIWOŚCI ALBO SIŁY MOGĘ PRZEJĄĆ MAŁĄ (NIEWIELE OSÓB ZDAJE SOBIE SPRAWĘ JAKI TO OGROM PRACY, TOTEŻ GDYBYŚ SIE "WYPALIŁA"JESTEM GOTOWA O KAŻDEJ PORZE. POZDRAWIAM SERDECZNIE I DZIĘKI ZA SERCE. POZDRAWIAM:lol::lol: Quote
Cajus JB Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Podnosimy wątek nocną porą do wypatrzenia dla jakiejś dobrej duszyczki. Quote
Recommended Posts