Jasza Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Aga, fajniście piszesz o nich wszystkich! Pręgusiu, zaczyna sie nowe życie dla Ciebie!! Naprawdę! Prosimy o piękne zdjęcia i startujemy z ogloszeniami. Przydałby się tekst... Ile Pręgusek ma lat, bo się pogubiłam?:oops: Quote
J_ulia Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 A to mały skubaniec:cool3: śpiworkiem wzgardził, pewnie jedyne luksusy jakie miał to trochę słomy...:-( Jak ja się cieszę, aż mi się łezka zakręciła w oku... Już my mu znajdziemy dobry domek:loveu: nie tylko ze śpiworkiem , ale i kanapą hmmm którą na pewno nie pogardzi:diabloti: Dzisiaj wieczorkiem , jak będę miał troszeczkę czasu to napiszę ładny tekst, o zdjęcia tez ładnie prosimy:p, wybiorę też coś z tego co już mamy. Pręguś nie jest stary! Ząbki ma ładne troszkę tylko osadu i nie starte.On ma taką urodę i przeżycia ostatnich miesięcy też zrobiły swoje:-(. Zawieziemy go w przyszłym tygodniu 2 raz do weta, wtedy zdobimy mu bardzo szczegółowe ogłędziny i badania krwi. Quote
ihabe Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Pręguś to cudny chłopak i musi znaleźć cudnego człowieka:loveu::loveu::loveu::loveu: Julię już znalazł ale ona zajeta:evil_lol::evil_lol: Quote
J_ulia Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 Ja bym tam na poliandrię się zgodziła ,tylko gorzej z moim Batonem:eviltong: suczki tak:razz:, ale inny pies... miałby konkurować o względy do jego Pańci...:angryy::angryy::angryy::evil_lol:...oj wesoło by było wesoło.... z tym moim zazdrośnikiem:cool3:. Dzwoniła Agnieszka. Pręguś znowu oszczędza przednią łapkę, w przyszłym tygodniu jedzie do weta, żeby to sprawdzić:-(. Chłopak w dalszym ciągu kochany i grzeczny:loveu:. Quote
zula131 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Pręgusiu, teraz będzie tylko dobrze, nie ma innej opcji :loveu: Quote
bico Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Dobrze, że Pręguś już bezpieczny:multi: 465 zł za hotel to bardzo dużo:-( kurczaki, czemu tu nikt prócz mnie nie wsparł Pręgula!!???:mad: Ciotki, Wujkowie pomóżcie psiakowi:modla::modla::modla: a ja bym mu ten śpiworek i tak wkładała do budy z uporem maniaka:evil_lol: bo po tym co przeżył, szkoda, żeby na gołych deskach spał:roll: Quote
agata51 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Wolicie deklaracje stałe czy jakąś sumkę jednorazowo? Quote
J_ulia Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 Wiem, że 465 zł to nie mała suma:-( ale co zrobić... Trzeba zbierać:mad:. Ja pewnie też bym mu ten śpiworek wpychała:p, ale widać Pegulo musi do drobnych luksusów się na nowo przyzwyczaić:cool3:. Jeśli chodzi o pieniążki to Ihabe, jest skarbnikiem i zaraz do niej napisze z zapytaniem jak byłoby najlepiej:razz:. Pozdrawiam i dziękuje za każdą pomoc:loveu: Quote
Florentynka Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Czy ja dobrze rozumiem: hotel jest na parę dni - płaci się za tyle ile pies przesiedzi, czyli pewnie nie będzie to kwota 465 zł, tylko mniej, zgadza się? a DT jest płatny, czy tylko karmę trzeba zapewnić i np. pokrycie kosztów leczenia? Quote
Sonia z B Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Na utrzymanie psa nie będę brała na razie pieniędzy (chyba żeby się drastycznie finanse mi pogorszyły, a mam nadzieję, że nie). Dzisiaj wieczorem powinnam wiedzieć dokładnie, kiedy będę gotowa na przyjęcie psa i podam datę. Quote
ihabe Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 aktualizacja finansów: [FONT=Arial]Rozliczenie: stan na 02.11.2009[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4]Deklaracje:[/FONT] [FONT=Arial]???[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]wpłaty jednorazowe:[/FONT] [FONT=Arial]BICO: 50 zł[/FONT] [FONT=Arial]ANIA_MOR: 25 zł wydatki:[/FONT] [FONT=Arial]29.X.2009 wizyta u Weta : ( szczepienie wścieklizna, tabletki odrobaczenie, Frontline) 70 zł[/FONT] [FONT=Arial]saldo: +5 zł[/FONT] [FONT=Arial]Czeka nas zapłata za hotelik oraz kastracja 150 zł ( umówiona na 7 listopada 2009) :loveu::loveu::loveu: [/FONT] Quote
J_ulia Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Witam, nie mam dobrych wieść:-(:-(:-(. Piszę dzisiaj bo miałam problemy z dogo wczoraj:angryy:. Rozmawiałam z Agnieszką z hoteliku, okazało się ,że Pręgus ma bardzo duże problemy z przednią łapką:-(, w ogóle na niej nie staje, jest duża bolesność dotykowa, musi być jak nie ma Agi zamykany w kojcu, żeby w zabawach nic złego sobie więcej nie zrobił. Był wczoraj u weta na wstępnych badaniach, dostał maści i mam mieć robione okłady:placz:, szczegółowa diagnostyka będzie w sobotę, kiedy ma umówioną wizytę. Wygląda to na stary uraz, może miał złamaną łapkę , albo poważnie zwichnięta i źle się zagoiło bez pomocy weta:shake:, kroi się dłuższe i niestety nie tanie leczenie.... Rozmawiałam z Tiraną, stwierdziłyśmy ,że to za duże obciążenie dla niej, niestety :-(, rozumiem ją. Długo rozmawiałyśmy o tym z Ihabe wczoraj ,nie wiemy ile potrwa to leczenie dlatego z ciężkim sercem odstępujemy miejsce innej bidzie:-(, żeby się nie marnowało...:placz::placz::placz: Teraz jak nigdy potrzebne są deklaracje najlepiej stałych...:placz::placz::placz: Quote
Jasza Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Biedny Pręguś...:placz: Trzymam kciuki za niego...trzymaj się piesku! Quote
ihabe Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Przekazuję dotychczas zebrane środki z wątku Lenoxa, który znalazł domek w Miemczech , na Pręgusia... w kwocie 187 zł: Martyna 15 zł :loveu::loveu::loveu: ihabe bazarek: 102 zł ( Bazarek ubranka 74-92 dla ślepaczków do 10.10.2009 ) lilo ( przekazane wieszaczki sprzedane) 70 zł =============================================== razem: 187 zł + 216 zł z Bazarku Lilo&ihabe spółka http://www.dogomania.pl/forum/f1075/bazarek-roznosci-wieszaczki-na-bizuterie-spodniczki-do-20-10-09-23-00-a-148399/ Quote
lilo Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Ihabe potworze Ty mnie zawsze gdzies zaciągniesz . Ja deklaruję na stałe 20 zł , narazie tylko tyle mogę .... ale postaram się zrobic cos wiecej ;) Quote
J_ulia Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 [quote name='ihabe']Przekazuję dotychczas zebrane środki z wątku Lenoxa, który znalazł domek w Miemczech , na Pręgusia... w kwocie 187 zł: Martyna 15 zł :loveu::loveu::loveu: ihabe bazarek: 102 zł ( Bazarek ubranka 74-92 dla ślepaczków do 10.10.2009 ) lilo ( przekazane wieszaczki sprzedane) 70 zł =============================================== razem: 187 zł + 216 zł z Bazarku Lilo&ihabe spółka http://www.dogomania.pl/forum/f1075/bazarek-roznosci-wieszaczki-na-bizuterie-spodniczki-do-20-10-09-23-00-a-148399/ :crazyeye::crazyeye::crazyeye: łaaaaał, super Ihabe i cioteczki jesteście niesamowite... Quote
iwona213 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 a nie można leczenia tej łapki kontynuować w dt, obawiam sie ze mozemy mieć problem z uzbieraniem stałych deklaracji na 450 zł... Quote
J_ulia Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 wiem, będziemy się bazarkami ratować... niestety się z bardzo nie da:-(... Quote
bico Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='iwona213']a nie można leczenia tej łapki kontynuować w dt, obawiam sie ze mozemy mieć problem z uzbieraniem stałych deklaracji na 450 zł...[/QUOTE] ja też niestety uważam, że trzeba Pręgusia do DT Tirany zawieźć i tam go leczyć, tym bardziej, że to stary uraz, a nie nowa rana. 450 zł to bardzo dużo, do tego jeszcze dojdą koszty leczenia, leków, karmy, kastatrcji, ogłoszeń:crazyeye: - lepiej wspomóc Tiranę w opiece nad Pręgusiem...inaczej nie wiem czy damy radę:shake: Quote
ihabe Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Damy radę jeśli choć trochę pomożecie nam :loveu::loveu::loveu: Chłopak szybko musi znaleźć domek albo może Tirana poczeka z nowym tymczasem jakis miesiąc?:loveu: Wtedy Pręguś byłby już zdiagnozowany i podleczony i nie oodawalibyśmy chorego psiaka do DT. Tirana dopiero rozpoczyna swą przygodę jako DT, nie chciałabym abym się po pierwsze zniechęciła a po drugie jeśli Tirana powie, że nie daje rady to nie za bardzo uśmiecha mi się jechać pół Polski po Pręgusia. Proszę pomóżcie chociaż troszkę chociaż 5 zł, 10 zł:loveu::loveu::loveu: Quote
dark Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 witam w jaki sposób można przekazać środki finansowe na Pręgusia?? Quote
ihabe Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Moge podać na PW nr konta, byłoby cudownie i juz z góry bardzo ale to bardzo dziękuję z Pręgusiem:loveu::loveu::loveu: No to mamy już: stałe: Lilo 20 zł Randa: 50 zł ihabe : 50 zł Iwona231: 10 zł Julka: 20 zł ================ 150 zł Quote
iwona213 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='ihabe'] Proszę pomóżcie chociaż troszkę chociaż 5 zł, 10 zł:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] mówisz i masz ;) można mnie dopisać 10 zł m-c Quote
Recommended Posts