Jump to content
Dogomania

Pręguś odnalazł swoje miejsce na ziemi :) Po ponad roku czekania ma dom ...

Recommended Posts

Posted

Aga, fajniście piszesz o nich wszystkich!
Pręgusiu, zaczyna sie nowe życie dla Ciebie!!
Naprawdę!
Prosimy o piękne zdjęcia i startujemy z ogloszeniami.
Przydałby się tekst...

Ile Pręgusek ma lat, bo się pogubiłam?:oops:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A to mały skubaniec:cool3: śpiworkiem wzgardził, pewnie jedyne luksusy jakie miał to trochę słomy...:-( Jak ja się cieszę, aż mi się łezka zakręciła w oku... Już my mu znajdziemy dobry domek:loveu: nie tylko ze śpiworkiem , ale i kanapą hmmm którą na pewno nie pogardzi:diabloti:

Dzisiaj wieczorkiem , jak będę miał troszeczkę czasu to napiszę ładny tekst, o zdjęcia tez ładnie prosimy:p, wybiorę też coś z tego co już mamy.

Pręguś nie jest stary! Ząbki ma ładne troszkę tylko osadu i nie starte.On ma taką urodę i przeżycia ostatnich miesięcy też zrobiły swoje:-(. Zawieziemy go w przyszłym tygodniu 2 raz do weta, wtedy zdobimy mu bardzo szczegółowe ogłędziny i badania krwi.

Posted

Ja bym tam na poliandrię się zgodziła ,tylko gorzej z moim Batonem:eviltong: suczki tak:razz:, ale inny pies... miałby konkurować o względy do jego Pańci...:angryy::angryy::angryy::evil_lol:...oj wesoło by było wesoło.... z tym moim zazdrośnikiem:cool3:.

Dzwoniła Agnieszka. Pręguś znowu oszczędza przednią łapkę, w przyszłym tygodniu jedzie do weta, żeby to sprawdzić:-(.

Chłopak w dalszym ciągu kochany i grzeczny:loveu:.

Posted

Dobrze, że Pręguś już bezpieczny:multi:

465 zł za hotel to bardzo dużo:-(
kurczaki, czemu tu nikt prócz mnie nie wsparł Pręgula!!???:mad:
Ciotki, Wujkowie pomóżcie psiakowi:modla::modla::modla:

a ja bym mu ten śpiworek i tak wkładała do budy z uporem maniaka:evil_lol: bo po tym co przeżył, szkoda, żeby na gołych deskach spał:roll:

Posted

Wiem, że 465 zł to nie mała suma:-( ale co zrobić... Trzeba zbierać:mad:.
Ja pewnie też bym mu ten śpiworek wpychała:p, ale widać Pegulo musi do drobnych luksusów się na nowo przyzwyczaić:cool3:.

Jeśli chodzi o pieniążki to Ihabe, jest skarbnikiem i zaraz do niej napisze z zapytaniem jak byłoby najlepiej:razz:. Pozdrawiam i dziękuje za każdą pomoc:loveu:

Posted

Czy ja dobrze rozumiem:
hotel jest na parę dni - płaci się za tyle ile pies przesiedzi, czyli pewnie nie będzie to kwota 465 zł, tylko mniej, zgadza się?
a DT jest płatny, czy tylko karmę trzeba zapewnić i np. pokrycie kosztów leczenia?

Posted

Na utrzymanie psa nie będę brała na razie pieniędzy (chyba żeby się drastycznie finanse mi pogorszyły, a mam nadzieję, że nie).
Dzisiaj wieczorem powinnam wiedzieć dokładnie, kiedy będę gotowa na przyjęcie psa i podam datę.

Posted

aktualizacja finansów:

[FONT=Arial]Rozliczenie: stan na 02.11.2009[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=4]Deklaracje:
[/FONT]

[FONT=Arial]???[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]wpłaty jednorazowe:[/FONT]

[FONT=Arial]BICO: 50 zł[/FONT]
[FONT=Arial]ANIA_MOR: 25 zł

wydatki:[/FONT]

[FONT=Arial]29.X.2009 wizyta u Weta : ( szczepienie wścieklizna, tabletki odrobaczenie, Frontline) 70 zł[/FONT]

[FONT=Arial]saldo: +5 zł[/FONT]

[FONT=Arial]Czeka nas zapłata za hotelik oraz kastracja 150 zł ( umówiona na 7 listopada 2009)

:loveu::loveu::loveu:
[/FONT]

Posted

Witam, nie mam dobrych wieść:-(:-(:-(. Piszę dzisiaj bo miałam problemy z dogo wczoraj:angryy:.

Rozmawiałam z Agnieszką z hoteliku, okazało się ,że Pręgus ma bardzo duże problemy z przednią łapką:-(, w ogóle na niej nie staje, jest duża bolesność dotykowa, musi być jak nie ma Agi zamykany w kojcu, żeby w zabawach nic złego sobie więcej nie zrobił. Był wczoraj u weta na wstępnych badaniach, dostał maści i mam mieć robione okłady:placz:, szczegółowa diagnostyka będzie w sobotę, kiedy ma umówioną wizytę. Wygląda to na stary uraz, może miał złamaną łapkę , albo poważnie zwichnięta i źle się zagoiło bez pomocy weta:shake:, kroi się dłuższe i niestety nie tanie leczenie....

Rozmawiałam z Tiraną, stwierdziłyśmy ,że to za duże obciążenie dla niej, niestety :-(, rozumiem ją.
Długo rozmawiałyśmy o tym z Ihabe wczoraj ,nie wiemy ile potrwa to leczenie dlatego z ciężkim sercem odstępujemy miejsce innej bidzie:-(, żeby się nie marnowało...:placz::placz::placz:

Teraz jak nigdy potrzebne są deklaracje najlepiej stałych...:placz::placz::placz:

Posted

Przekazuję dotychczas zebrane środki z wątku Lenoxa, który znalazł domek w Miemczech , na Pręgusia... w kwocie 187 zł:

Martyna 15 zł :loveu::loveu::loveu:

ihabe bazarek: 102 zł
( Bazarek ubranka 74-92 dla ślepaczków do 10.10.2009 )

lilo ( przekazane wieszaczki sprzedane) 70 zł
===============================================
razem: 187 zł

+ 216 zł z Bazarku Lilo&ihabe spółka

http://www.dogomania.pl/forum/f1075/bazarek-roznosci-wieszaczki-na-bizuterie-spodniczki-do-20-10-09-23-00-a-148399/

Posted

Ihabe potworze Ty mnie zawsze gdzies zaciągniesz . Ja deklaruję na stałe 20 zł , narazie tylko tyle mogę .... ale postaram się zrobic cos wiecej ;)

Posted

[quote name='ihabe']Przekazuję dotychczas zebrane środki z wątku Lenoxa, który znalazł domek w Miemczech , na Pręgusia... w kwocie 187 zł:

Martyna 15 zł :loveu::loveu::loveu:

ihabe bazarek: 102 zł
( Bazarek ubranka 74-92 dla ślepaczków do 10.10.2009 )

lilo ( przekazane wieszaczki sprzedane) 70 zł
===============================================
razem: 187 zł

+ 216 zł z Bazarku Lilo&ihabe spółka

http://www.dogomania.pl/forum/f1075/bazarek-roznosci-wieszaczki-na-bizuterie-spodniczki-do-20-10-09-23-00-a-148399/

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: łaaaaał, super Ihabe i cioteczki jesteście niesamowite...

Posted

[quote name='iwona213']a nie można leczenia tej łapki kontynuować w dt, obawiam sie ze mozemy mieć problem z uzbieraniem stałych deklaracji na 450 zł...[/QUOTE]

ja też niestety uważam, że trzeba Pręgusia do DT Tirany zawieźć i tam go leczyć, tym bardziej, że to stary uraz, a nie nowa rana. 450 zł to bardzo dużo, do tego jeszcze dojdą koszty leczenia, leków, karmy, kastatrcji, ogłoszeń:crazyeye: - lepiej wspomóc Tiranę w opiece nad Pręgusiem...inaczej nie wiem czy damy radę:shake:

Posted

Damy radę jeśli choć trochę pomożecie nam :loveu::loveu::loveu:
Chłopak szybko musi znaleźć domek albo może Tirana poczeka z nowym tymczasem jakis miesiąc?:loveu: Wtedy Pręguś byłby już zdiagnozowany i podleczony i nie oodawalibyśmy chorego psiaka do DT.
Tirana dopiero rozpoczyna swą przygodę jako DT, nie chciałabym abym się po pierwsze zniechęciła a po drugie jeśli Tirana powie, że nie daje rady to nie za bardzo uśmiecha mi się jechać pół Polski po Pręgusia.

Proszę pomóżcie chociaż troszkę chociaż 5 zł, 10 zł:loveu::loveu::loveu:

Posted

Moge podać na PW nr konta, byłoby cudownie i juz z góry bardzo ale to bardzo dziękuję z Pręgusiem:loveu::loveu::loveu:

No to mamy już:

stałe:
Lilo 20 zł
Randa: 50 zł
ihabe : 50 zł
Iwona231: 10 zł
Julka: 20 zł
================
150 zł