J_ulia Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Pani Teresko pani mnie zaintrygowała... Właśnie idę ją nakarmić, jak codzień o 10 rano, czeka w wtedy na mnie... jak się spóźnie to się obraża i nie podchodzi tylko z pretensją szczeka gdzieś dwadzieścia metrów odemnie , jak by mówił "spóźniłaś się ,jak tak można!!! a teraz dawaj jeść i spadaj...:diabloti:". Quote
ihabe Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Julcia, czy my mamy nowe zdjęcia z hoteliku? Quote
J_ulia Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Nie, nagabuje ciągle Age o nie...:diabloti: tez jestem ciekawo jak nasz Pegula wygląda teraz:oops:... Quote
ihabe Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 a ja stoje z ogłoszeniami:shake::shake::shake: Quote
J_ulia Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Jutro będą zdjęcia:loveu::loveu::loveu: na pewno bo sama je zrobię... :p Pegus będzie w Mikołowie ... w odwiedzinach ...:multi: Quote
lilo Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 No wlasnie , co u Pręgulki ?? jak sie chlopak ma oprocz biednej lapki bolacej ?? jak jego finanse i potrzeby ?? Quote
J_ulia Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Pegus nie dotarł do Mikołowa:-( ale jest w Chorzowie , jak Ihabe się uda to do niego podskoczy, bo ja jestem uziemiona. Dzisaj tez z Chorzowa od razu jedzie do weta z Agą , bo wizyta przesuneła się o jeden dzień:razz::-(. Łapka boli.. Chłopak ponoć świetnie jeździ autem jak jest tylko sam z kierowcą to najchętniej pojechałby na siedzeniu pasażera:evil_lol:, ale jak jada dwie osoby to siada grzecznie siedzi z tyłu i najchętniej całą drogę opierałby główkę na ramieniu...:loveu: [CENTER]:loveu::loveu::loveu: [/CENTER] Quote
Atrisko Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Mizianko dla Pręgusia ...a co z tą bolącą łapką cioteczki? jakaś poprawa? J_ulia a gdzie ta sunieczka? może na "psa" trzeba spróbować skoro na kiełbaskę nie chce...a skoro taka nieufna to może ma jeszcze jakąś tajemnicę w zanadrzu? Quote
Bjuta Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 A jak Pręgusek stoi z deklaracjami i z długami? Quote
J_ulia Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Peguś był u weta dzisiaj, chłopak musiał mieć podanego "głupiego jasia" bo inaczej nie szło mu zrobić zdjęcia. A właściwe trzech zdjęć, jeśli chodzi o łapkę to nic na zdjęciu nie widać:shake:, więc najprawdopodobniej jest to zadawniony uraz (np. zerwane ścięgno), ale nie to jest najgorsze, okazało się, że do Pegusia [FONT=Arial Black]ktoś strzelał ze śrutówki!!!!!![/FONT] (może ci myśliwi co chodzą po okolicy). Ma pełno tego świństwa w braku:angryy::angryy::angryy::-(. Nie można tego ruszyć bo można by tylko więcej niepotrzebnego bólu sprawić...:placz: Ile on musiał w życiu przejść... Za wizytę, 3 zdjęcia, leki niesteroidowe, narkozę i transport 170 zł... czyli jesteśmy na minusie:-(, ile do dokładnie za niedługo poda Ihabe. Z deklaracjami słabiutko niestety:-( Co do suni , co to za metoda na "psa"? :eviltong:. Ona jest trochę zdziczała:shake:, nikt przez prawie rok (od kiedy zmarł właściciel) się nią nie zajmował ,żyła tylko ze stadkiem psów, a ludzie tylko przeganiali... Quote
TERESA BORCZ Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 WITAJ, PRZECIEŻ NIE MOZNA GO ZOSTAWIĆ ZE ŚRUTEM W BOKU?!! I CO W KOŃCU WYNIKŁO Z TA ŁAPKĄ? DA SIĘ TO LECZYĆ. kUP SOBIE WIATRÓWKE I POSTRZELAJ DO TYCH .. TAM W SASIEDZTWIE BOŻE CO ZA HOŁOTA , GDZIE MY ZYJEMY. AŻ TRUDNO UWIERZYĆ.MUSIMY TROCHĘ ROZKRĘCIĆ WĄTEK. POZDRAWIAM.:shake::shake: Quote
Atrisko Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Śrut :crazyeye:... qurcze...biedny Pręguś, tego chyba nikt się nie spodziewa. No i zaraz nasunęło mi się podejrzenie,że może ten śrut jakieś nerwy uciska powodując ból łapy i kulawiznę, ale przecież wet "takie coś" by zauważył. Biedny psiolek...jak można mu teraz pomóc? Czy wyłuskanie tego świństwa naprawdę jest bez sensu??? A sunia...widzę że to "grubsza" sprawa...ale pomyślałam sobie,że może "dziewczyna" więcej zaufania miałaby do jakiegoś "psiego chłopaka" , skoro nawet przysmaki jej nie skuszą, jeśli wiążą się z bezpośrednią obecnością człowieka. No nie wiem:oops:...a może coś wspólnymi siłami...? Quote
J_ulia Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 TERESA BORCZ napisał(a):WITAJ, PRZECIEŻ NIE MOZNA GO ZOSTAWIĆ ZE ŚRUTEM W BOKU?!! I CO W KOŃCU WYNIKŁO Z TA ŁAPKĄ? DA SIĘ TO LECZYĆ. kUP SOBIE WIATRÓWKE I POSTRZELAJ DO TYCH .. TAM W SASIEDZTWIE BOŻE CO ZA HOŁOTA , GDZIE MY ZYJEMY. AŻ TRUDNO UWIERZYĆ.MUSIMY TROCHĘ ROZKRĘCIĆ WĄTEK. POZDRAWIAM.:shake::shake: Barku nie można ruszyć, bo śrut tak dokładnie obrósł tkanką, że operacje na niewiele by dało , bo akurat on mu nie przeszkadza. Dokładnie co i jak napiszę Agnieszka , bo mnie niestety z nim u weta nie było. Łapa- smarowanie, oszczędzanie, leki i powinno pomóc. Ten pomyśl z wiatrówka nie jest zły:angryy::angryy::angryy: oj jest tu paru takich którym bym z największa przyjemnością w t....k w charakterze tarczy postrzelała...:mad::mad::mad: Sorki za offa , ale może jest chętny na młodziutka koteczkę , szylkretkę. Jest u mnie w garażu :oops: (nie mam jej gdzie dać, a w domu to by mnie rodziciel razem z nią chyba wystawili:oops:), uratowaliśmy ja dzisiaj z Batonem z paszczy innego psa, nikt się do niej nie przyznaje, nie szuka, a błąka sie po okolicy ok tygodnia... Quote
J_ulia Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Atrisko napisał(a): A sunia...widzę że to "grubsza" sprawa...ale pomyślałam sobie,że może "dziewczyna" więcej zaufania miałaby do jakiegoś "psiego chłopaka" , skoro nawet przysmaki jej nie skuszą, jeśli wiążą się z bezpośrednią obecnością człowieka. No nie wiem:oops:...a może coś wspólnymi siłami...? Ona podchodzi czasem , kiedy jestem z moim Batonem, to pies którego oswoiłam w sierpniu (złamany fragment szczęki, ślad po pęknięciu żebra, najprawdopodobniej wyrzucony z jadącego auta, błąkał się od października 2008 r.), a który się okazało pomieszkiwał z nią na tej posesji przez pewien czas, znają się... Ale wczoraj i dzisiaj nie podeszła boje się , że znowu jakiś "życzliwy" :mad: pogonił sunie i całe moje oswajanie poszło się... bujać:diabloti: Quote
Piromanka Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 J_ulia, napisz proszę kwotowo ile dokładnie Pręguś ma długu i na co dokładnie są potrzebne pieniądze. Zrobię bazarek. Może choć trochę dziurkę załatamy. Quote
__Lara Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 J_ulia napisał(a):Barku nie można ruszyć, bo śrut tak dokładnie obrósł tkanką, że operacje na niewiele by dało , bo akurat on mu nie przeszkadza. Dokładnie co i jak napiszę Agnieszka , bo mnie niestety z nim u weta nie było. Łapa- smarowanie, oszczędzanie, leki i powinno pomóc. Ten pomyśl z wiatrówka nie jest zły:angryy::angryy::angryy: oj jest tu paru takich którym bym z największa przyjemnością w t....k w charakterze tarczy postrzelała...:mad::mad::mad: Sorki za offa , ale może jest chętny na młodziutka koteczkę , szylkretkę. Jest u mnie w garażu :oops: (nie mam jej gdzie dać, a w domu to by mnie rodziciel razem z nią chyba wystawili:oops:), uratowaliśmy ja dzisiaj z Batonem z paszczy innego psa, nikt się do niej nie przyznaje, nie szuka, a błąka sie po okolicy ok tygodnia... Z tym śrutem to lekarz napewno ma rację. :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: :mad: Quote
J_ulia Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 [quote name='Piromanka']J_ulia, napisz proszę kwotowo ile dokładnie Pręguś ma długu i na co dokładnie są potrzebne pieniądze. Zrobię bazarek. Może choć trochę dziurkę załatamy. DZIĘKUJE, DZIĘKUJE, DZIĘKUJE:loveu: Już piszę do Ihabe , ona jest naszym skarbnikiem i na pewno jak tylko dostanie widomość szybciutko napisze , co i jak. Przepraszam bardzo , ale jestem strasznie dzisiaj zakręcona, mam niespodziewanego kota chwilowo u mnie na td (uratowanego wczoraj), oraz mój tymczas staruszka Figunia ze schroniska w Gliwicach z 30 cm guzem, była dzisiaj ze mną na wizycie przedoperacyjnej:-( i na gwałt szukam pomocy w kwestii barazkowej/finansowej dla niej... bo będziemy na dużym minusie... Figunia nie może czekać... http://www.dogomania.pl/forum/f28/10-letnia-figa-z-guzem-po-smierci-swojej-pani-trafila-przerazona-do-schroniska-149238/index11.html Quote
Jasza Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Biedny Pręguś!!:-(:-( Ile on musiał przejść zanim trafił na Ciebie, na Was! Ja finansowo nie mogę pomóc.. Tyle ile płacę na inne psiaki to już kres moich możliwości.. Przepraszam.. Quote
J_ulia Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Jasza napisał(a):Biedny Pręguś!!:-(:-( Ile on musiał przejść zanim trafił na Ciebie, na Was! Ja finansowo nie mogę pomóc.. Tyle ile płacę na inne psiaki to już kres moich możliwości.. Przepraszam.. Rozumiem , bo sama jestem pod kreską... mam do tego jeszcze nieplanowanego kota na wyżywieniu i ta sunie... Ale za chwilę ruszamy z ogłaszaniem :razz::razz::razz: wtedy się uśmiechnę...:evil_lol: Quote
J_ulia Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Oj coś ty cicho dzisiaj , nawet się nikt z Pręgusiem nie przywitał dzisiaj:-( Quote
Atrisko Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Witaj Pręgusiu i Cioteczko J_ulio...to przez to panujące choróbska trudno przy komputerze wysiedzieć, jak z nosa ciurkiem cieknie, a gorączka oczy zamyka. A i wieści finansowe też nie wiadomo jakie Ci przekazać...żebyś się nie martwiła,że będzie lepiej...sama wiesz,że trudno to przewidzieć. ale mam nadzieję,że w tygodniu cioteczki zaszaleją z bazarkami i coś ruszy... Quote
J_ulia Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Atrisko napisał(a):Witaj Pręgusiu i Cioteczko J_ulio...to przez to panujące choróbska trudno przy komputerze wysiedzieć, jak z nosa ciurkiem cieknie, a gorączka oczy zamyka. A i wieści finansowe też nie wiadomo jakie Ci przekazać...żebyś się nie martwiła,że będzie lepiej...sama wiesz,że trudno to przewidzieć. ale mam nadzieję,że w tygodniu cioteczki zaszaleją z bazarkami i coś ruszy... Dziękuje za słowa otuchy :) , a z mojej strony życze szypciutkiego powrotu do zdrowia:loveu: Quote
Aga Czarkowianka Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Nasz weterynarz powiedział,że śrut jest w takim miejscu,że aby go wyjąć w zasadzie trzeba by było prawie że amputować przednią nogę z barkiem. Nie ma tam żadnych otorbień, obrzęków więc taka operacja, szczególnie w takim wieku psa byłaby o wiele większym złem dla niego niż pozostawienie tego w ciele, w którym to świństwo siedzi już pewnie bardzo długo. Quote
Recommended Posts