Jump to content
Dogomania

Pręguś odnalazł swoje miejsce na ziemi :) Po ponad roku czekania ma dom ...

Recommended Posts

Posted

Aga Czarkowianka napisał(a):
Nasz weterynarz powiedział,że śrut jest w takim miejscu,że aby go wyjąć w zasadzie trzeba by było prawie że amputować przednią nogę z barkiem. Nie ma tam żadnych otorbień, obrzęków więc taka operacja, szczególnie w takim wieku psa byłaby o wiele większym złem dla niego niż pozostawienie tego w ciele, w którym to świństwo siedzi już pewnie bardzo długo.

Dziękuje Agnieszko za wszystko co robisz dla niego:loveu:

tylko kochana ja cię już teraz błagam- ZDJĘCIA:razz:. Są nam starasznie do ogłoszeń potrzebne ( i żeby ciekawość zaspokoić). Do ciebie jest daleko, a ja na razie bez prawka jestem:oops:, a autobusem to tam nie dojedzie...

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny, myślę o Pręgulu, choć na dogo z doskoku jestem, bo mam awarię kompa i teraz siedzę kątem na cudzym:oops::mad::placz:

ja bym temu palantowi, co do psiaka strzelał ze śrutówki, sama z tej broni w doopę przyładowała:angryy::angryy::angryy:

jak już opanuję kompa, to grosik dla Pręgusia dorzucę;)

teraz muszą być fajne fotki, aby naszego bohatera poogłaszać porządnie:cool3:

tylko mnie martwi ta kastracja, a raczej wskazanie weta na jej niewykonywanie:oops: jak pomyślę o wydaniu do adopcji suczki bez sterylki lub psa bez kastracji, to od razu mnie niepokój dopada:roll:

Posted

Biedny Pręgus!
Nie będę pisać, co myślę o myśliwych, bo żaden mod tego nie puści.
W kwestii kastracji - cóż trzeba szukać odpowiedzialnego domu i tyle, nie każdy pies co ma jajka musi się od razu rozmnożyć, trzeba takiego po prostu bardziej pilnować.
Może będę mogła coś pomóc finansowo, choć troszkę, ale na razie nic nie mogę obiecać, sama nie wiem na czym stoję.
J_ulio, trzymaj się!

Posted

Florentynka napisał(a):
nie każdy pies co ma jajka musi się od razu rozmnożyć, trzeba takiego po prostu bardziej pilnować.

o "rozmnożeniu", to ja wolę nawet nie myśleć, bo nie dopuszczam, aby Pręgul czy jakikolwiek inny adoptowany psiak miał być "rozmnożony":shake:
z prawnego punktu widzenia - nie ma sposobu, który by gwarantował, że nawet związany umową, nowy właściciel nie "rozmnoży" psa i nasze "pilnowania" nic nie pomogą tutaj - po prostu nie ufam ludziom na tyle by im powierzyć psa bez sterylki lub kastracji, a moja nieufność wynika z doświadczenia i obserwacji życia codziennego:roll:

Posted

Piromanka napisał(a):
Pręguś już nie pierwszej młodości, to może i amory mu nie w głowie ;)

to jedyne mnie pociesza:roll:
tzn nie "młodość" Pręgula, tylko może zmniejszony apetyt na amory:evil_lol: choć mój jamnik ma 10 lat i gdy poczuje suczkę, to najchętniej by w amory jeszcze uderzył:evil_lol:

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Prosimy o pomoc w znalezieniu domu dla tej pięknej suni
zbieramy również pieniądze na jej sterylizację...
zapraszamy na jej wątek ... kliknij na obrazek i poznaj jej smutną historię
to młoda smutna suczka , która nie odnajduje się w schroniskowej rzeczywistości.....
[/FONT]

Posted

Dzięki że jesteście:loveu:

Ja też jestem zwolennikiem kastracji, czego dowodem są moje zwierzęta... Jedyny Batuś jeszcze się uchował , ale nie długo , bo już 27.11 jest umówiony na zabieg... po którym zacznie cienko szczekać:evil_lol:. Było by wcześniej , ale Figa mój tymczas w środę ma bardzo poważną operacje:-( i całą uwagę i opieke pooperacyjną muszę poświęcić jej.

Konsultowałam ten brak kastracji z moim wetem i powiedziała, że rzeczywiście jak pies stary , w dobrej kondycji, to usunięcie źródło tej śladowej ilości testosteronu jak jeszcze produkuje, może sprawić że pies się "posypie"... Peguś jest psem spokojnym, nie agresywnym, usłuchanym, więc zabieg nie jest tu absolutnie konieczny, tylko uważać bardziej trzeba będzie...

Trzeba mu dobry odpowiedzialny domek znaleźć... :loveu:

Posted

Bjuta napisał(a):
A na razie błagamy o deklaracje! :loveu:

no właśnie:loveu:,
nowy miesiąc zbliża się nie ubłaganie i za hotelik trzeba będzie zapłacić :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Bjuta napisał(a):
Ihabe, Ty zbierasz na Pręguska?

tak kochanie, ja zbieram ale nic mi nie działa i na PW nie prześlę konta, może Julcua wstawi na chwilkę nr konta w pierwszym poście.

Czy ktoś ma link do wątku Śledzika, który w sobotę odszedł za TM ;-( Muszę tam wejść a nie wiem jak

Posted

[quote name='agata51'][URL]
Czy u was też coś dziwnego dzieje się z dogo? Inny układ, brak dostępu do panelu użytkownika, PW, niektórych wątków, brak emotikonek.
Czy tylko u mnie?
wszystkim:mad:,
wstawiłam konto w 1 poście na dole... już usunęłam ...

Posted

Świństwo to mało powiedziane, tu o zdrowie i życie piesków chodzi i nic nie można teraz zrobić... zaraz mnie coś trafi, pisze posta i on znika, chce coś wkleić- to mi tekst znika... oczy mnie od kataru pieką i zaraz cierpliwość stracę...

Posted

Boże...udało mi się wejść na Wasz wątek,bo mailem przyszedł...niczego nie umiem znaleźć...bazarki leżą,bo nie wiem gdzie są...niech się już to skończy-nie dość,że własna machina nie chodzi to jeszcze teraz takie zmiany(nie na umiejętności zgredzika!),a do tego wcale niczego nie umiem odszukać...