Jasza Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Wiek nie gra roli, tym bardziej u facetów, no nie? Co się tam Pręgusek będzie metryką przejmował!:diabloti: Byle ta jego łapka..żeby się tylko okazało, że to nic poważnego... Quote
Aga Czarkowianka Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 To wygląda na stary uraz. Pręguś czasem kuleje, a czasem nie.Wczoraj dostał zastrzyk z niesterydowych leków przeciwzapalnych. Ufam temu mojemu vet-owi, bo on wie, że jakby co to go powieszę za to, co Pręguś miał dziś mieć obcięte. Zebrało się konsylium i jednogłośnie stwierdzili,że chłopaka w tym wieku nie należy krzywdzić w taki sposób. Ten jego śladowy testosteron trzyma go w dobrej formie i niech tak pozostanie.;) Quote
J_ulia Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 [quote name='Aga Czarkowianka']To wygląda na stary uraz. Pręguś czasem kuleje, a czasem nie.Wczoraj dostał zastrzyk z niesterydowych leków przeciwzapalnych. Ufam temu mojemu vet-owi, bo on wie, że jakby co to go powieszę za to, co Pręguś miał dziś mieć obcięte. Zebrało się konsylium i jednogłośnie stwierdzili,że chłopaka w tym wieku nie należy krzywdzić w taki sposób. Ten jego śladowy testosteron trzyma go w dobrej formie i niech tak pozostanie.;) Hehe... oj to PAN doktor musi się starać, bo inaczej:diabloti:... Dziękuje Agnieszko:loveu: i chociaż jedną malutką foteczkę proszę...:eviltong: i może króciutki opis jaki to on fajny chłopak jest (tzn. Pręguś nie pan doktor:cool3:) Quote
__Lara Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Aga Czarkowianka napisał(a):To wygląda na stary uraz. Pręguś czasem kuleje, a czasem nie.Wczoraj dostał zastrzyk z niesterydowych leków przeciwzapalnych. Ufam temu mojemu vet-owi, bo on wie, że jakby co to go powieszę za to, co Pręguś miał dziś mieć obcięte. Zebrało się konsylium i jednogłośnie stwierdzili,że chłopaka w tym wieku nie należy krzywdzić w taki sposób. Ten jego śladowy testosteron trzyma go w dobrej formie i niech tak pozostanie.;) No to w takim razie ufamy Panu weterynarzowi :diabloti::p Quote
TERESA BORCZ Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 PROSZĘ O KONTO NA PW. ZAGAPIŁAM SIĘ , TROCHĘ W NADZIEI ŻE DAM DO RĄCZKI W SCHRONIE. ZARAZ PRZESYŁAM POZDRAWIAM:lol: Quote
lilo Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Co u Pęgusia ?? wskakuj maluchu na górę pokaż się wszystkim :* Quote
J_ulia Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Dobrze:loveu: on jest kochany, okazało się ,że porucz standardowego miziania, przytulania i głaskania uwielbia wchodzić na kolanka:cool3:. Jest bardzo łagodny i delikatny w stosunku do dzieci:multi:. ahm i zaakceptował w końcu śpiworek w budzie... A łapak jak bolał tak boli:-(- byle do czwartku (dostaje teraz codziennie tabletki aż do czwartku). Quote
__Lara Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 J_ulia napisał(a):Dobrze:loveu: on jest kochany, okazało się ,że porucz standardowego miziania, przytulania i głaskania uwielbia wchodzić na kolanka:cool3:. Jest bardzo łagodny i delikatny w stosunku do dzieci:multi:. ahm i zaakceptował w końcu śpiworek w budzie... A łapak jak bolał tak boli:-(- byle do czwartku (dostaje teraz codziennie tabletki aż do czwartku). J_ulio, a co z tą sunią owczarkowatą, która była na działce? Quote
ihabe Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 nadal tam jest a Julia dzielnie próbuje z Bajką ją złapać i przewieźć do hoteliku. Sunia ma już parwie zaklepany DS tylko musi się dac złapać i pozwolic pokochać:-(:-( Quote
__Lara Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 ihabe napisał(a):nadal tam jest a Julia dzielnie próbuje z Bajką ją złapać i przewieźć do hoteliku. Sunia ma już parwie zaklepany DS tylko musi się dac złapać i pozwolic pokochać:-(:-( Oż kurcze! :-(:shake: Quote
J_ulia Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 ihabe napisał(a):nadal tam jest a Julia dzielnie próbuje z Bajką ją złapać i przewieźć do hoteliku. Sunia ma już parwie zaklepany DS tylko musi się dac złapać i pozwolic pokochać:-(:-( Codziennie ją dokarmiam, powoli oswajam. Sunia ma dom 100 % tylko głupia nie chce się dać złapać:mad:. Spryciula z niej straszna:p, ale ja jestem sprytniejsza... chyba:eviltong: i mam nadziej ,że ją w końcu złapię... a domek czeka cierpliwie:loveu: Sytuacja trochę dziwna na dogo ... jest dom nie ma psa... Mam nadziej,że taki sam domek (tzn. tak samo kochany i sprawdzony) jak sunia znajdzie Pręgulo, tego mu życzę... Quote
J_ulia Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Nie prawda:shake:, na dogo jest tyle osób które naprawdę są niesamowite:oops:, a ja robię tylko to co uważam za właściwe , bo inaczej sumienie by mi spać nie dało:razz:... Ale dzękuje za komplement:p:eviltong: Quote
Ola la Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 To ja chociaz podniosę Pregusia. Łapko no "nie ból" Pregusia :mad: Quote
__Lara Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='J_ulia']Codziennie ją dokarmiam, powoli oswajam. Sunia ma dom 100 % tylko głupia nie chce się dać złapać:mad:. Spryciula z niej straszna:p, ale ja jestem sprytniejsza... chyba:eviltong: i mam nadziej ,że ją w końcu złapię... a domek czeka cierpliwie:loveu: Sytuacja trochę dziwna na dogo ... jest dom nie ma psa... Mam nadziej,że taki sam domek (tzn. tak samo kochany i sprawdzony) jak sunia znajdzie Pręgulo, tego mu życzę... J_ulio, a może "potraktować" ją Sedalinem? to środek uspokajający. Po nim sunia zaśnie albo zrobi się "słabsza". Wtedy by ją można przetransportować. Ihabe mogłaby Ci pomóc w transporcie? Quote
Kisiaraf Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Julio jesteś jesteś niesamowita. Życze złapania suczki. A Pręgusia pozdrawiam gorąco. Quote
ihabe Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='__Lara']J_ulio, a może "potraktować" ją Sedalinem? to środek uspokajający. Po nim sunia zaśnie albo zrobi się "słabsza". Wtedy by ją można przetransportować. Ihabe mogłaby Ci pomóc w transporcie? Laruś , gdybys Ty wiedziała ile Julka juz w te sunię wpakowąła tego świństwa?:evil_lol: I to nawet w żelu, cała tubkę:evil_lol::evil_lol: Ona jest silniejsza od Rasputina:evil_lol: Quote
J_ulia Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 ihabe napisał(a):Laruś , gdybys Ty wiedziała ile Julka juz w te sunię wpakowąła tego świństwa?:evil_lol: I to nawet w żelu, cała tubkę:evil_lol::evil_lol: Ona jest silniejsza od Rasputina:evil_lol: Diana (tak się nazywa) zjadła sedalin w tabletkach 4 po 30 ml i... ziewnęła 2 razy i nic... po sedalinie w gelu dawce jak na KONIA, dwa razy ją zarzuciło i.... nic....:mad: A cwaniara nie podejdzie bliżej niż na odległość 3 metrów ale tyko kiedy jestem z moim psem i tylko pod warunkiem ,że jestem sama i nie robię gwałtownych ruchów. Oswaja się po pomalutku ale w tym tempie to do wiosny zejdzie... :angryy::angryy::angryy: ps: WIEŚCI O PEGUSIU okazało się ,że chłopak ślicznie chodzi na smyczy, nie ciągnie , trzyma się opiekuna, pięknie jeździ autem, może zostać sam i nic nie niszczy... tylko leży i cierpliwie czeka :loveu::loveu::loveu: jutro do weta, łapak nadal boli... Quote
Jasza Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Pręgusiowi - zdrówka i zdrówka.. Dianie-żeby się w końcu przełamała.. Julii - cierpliwości... Quote
J_ulia Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Jasza napisał(a):Pręgusiowi - zdrówka i zdrówka.. Dianie-żeby się w końcu przełamała.. Julii - cierpliwości... Dziękujemy...:loveu: przyda nam się oj przyda:eviltong: Quote
__Lara Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 [quote name='ihabe']Laruś , gdybys Ty wiedziała ile Julka juz w te sunię wpakowąła tego świństwa?:evil_lol: I to nawet w żelu, cała tubkę:evil_lol::evil_lol: Ona jest silniejsza od Rasputina:evil_lol: :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: jestem w szoku! J_ulia, podziwiam Cię! Ja dziś goniłam za psem znajomej, wyprowadzam jej psiaka codziennie na godzinny spacerek obecnie, bo ma problemy ze zdrowiem. I się nawkurzałam, bo dziś mi zwiewał nieźle :mad: Kurcze, co by tu wymyślić.... J_ulia, a jakaś duża klatka??? albo np. podstawić niedaleko samochód (jeśli się da), położyć tam stos kiełbasy? (:diabloti:) już sama nie wiem :hmmmm: Quote
ihabe Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Pręgusiu, ciotka ihabe dziś starsznie zalatna ale chociaż na dobranoc buziaki przesyła kochany:loveu::loveu::loveu: Quote
agata51 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Mizianko dla Pręguska :loveu: Diana, daj się złapać, domek czeka Quote
Jasza Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Dianko - zmądrzej! Pręgusiu - dzień dobry!:loveu: Quote
TERESA BORCZ Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 J ulio, podąża fachowa pomoc w złapaniu suńki pozostaje się tylko umówić. dam znać na pw. pozdrawiam. Quote
Recommended Posts