Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tyle juz za mną, może dzisiaj ktoś mnie dostrzeże, nie chce tu dłużej być, wiosna woła, spacerki z panem, będę grzeczny, dopilnuję wszystkiego, nie zjadam dużo, raz dziennie micha i wystarczy, popatrz na mój licznik!!

Posted

A po to że jest przepełnione schronisko, a są psy które niestety nie nadają się do życia w stadzie i nie ma fizycznych mozliwości trzymania ich luzem i osobno. Właśnie po to ten łańcuch...
Zresztą paradoksem jest to iż w czasie mrozów bandi siedzaćąc w budynku schudł i osowiał strasznie, a jak wrócił do budy to ożył......

Posted

Ja nie wiem co w tym dziwnego lisek (był watek na dogomani) spędzil w schronisku prawie 20 lat, wydaje mi się że w wielu schroniskach mozna znalezc takich rekordzistów.
Bandi będzie miał ponad 11 lat, może 12 a może 13....
Rozmiar powiedzmy labradorowaty
A stosunek do psów hm, tolerancja suczek ale z samcami to raczej nie, on lubi małe bijatyki, co nie oznacza że nie znajdzie się pies którego on toleruje (ale musi byc mniejszy, łagodny, nie zaczepny )

Posted

Hm.. są psy, które dożywają sędziwego wieku w schroniskach ale jest to dla mnie zawsze niezwykłe gdyż schronisko nie jest bardzo przyjaznym dla psów środowiskiem.
O te 11 lat najbardziej mnie pzytłoczyły ze względu na 11 lat niewoli.

Posted

Wiesz co nie zgodze się z tobą, są schroniska w ktorych własnie dzięki dobrym warunkom psy dozywają takiego wieku(a mamy kilku takich rekordzistów). A czym jest dla ciebie ta niewola... wiesz że niektore psy w schronisku wiodą lepsze zycie niż psy tak zwane do stóżowania gdzie oprócz kojca nic nie mają. A Bandi ma zapewniony wybieg(spacerki) i mizianko, i gdybys go poznała zdziwiłabys się ile w tym psie jest radości mimo tylu lat w schronisku. Zresztą o tym może ci napisac Agnieszka103, ona ma słabość do Bandiego:loveu:

Posted

Ewkaa - chyba mnie źle zrozumiałaś, ja nie mówię o psach w9iszących na krótkich łańcuchach całe życie - ja mówię o fajnym psiowym zyciu ze swoim człowiekiem, spacerkach itp.
Nie znam tego schroniska i nie chciałam się o nim źle wypowiadac - zresztą tego nie zrobiłam. Ale jakiekolwiek by schronisko nie było i niezależnie od tego ile czasu poświęcacie tam poszczególnym psom (chwała wam za to) - nic nie zastąpi prawdziwego domu. I troskliwego pana/pańci.
A Bandi na pewno jest wyjątkowym psem co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości :p

Posted

Bandi na szczęście chwilowo siedzi na zagrodzie z suniami:loveu: jego miejsca zajął inny pies chwilowo więc nie jest źle:evil_lol: