Aga_Mazury Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 właśnie...nie zapominajmy o tym który tak długo czeka...i napewno święta chciałby spędzić ze swoim człowiekiem ...echhhh.... Quote
paros Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Kto mnie przytuli?? Kto da mnie odrobinę serca, którego nie zaznałem dotychczas!!!!!! O tak niewiele proszę!!!! :modla: :modla: Quote
bzuma Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 do gory:multi: hop dosc sie juz wycierpiales:-( szukamy domku Quote
paros Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 I ja też szukam domku!!!! Może mnie przygarniesz?? Quote
ekardas Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 Tyle juz za mną, może dzisiaj ktoś mnie dostrzeże, nie chce tu dłużej być, wiosna woła, spacerki z panem, będę grzeczny, dopilnuję wszystkiego, nie zjadam dużo, raz dziennie micha i wystarczy, popatrz na mój licznik!! Quote
wanda szostek Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Podeślijcie go na strone rebeli i rybon "Szansa dla starych, kalekich......" Podnoszę Quote
paros Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Czy ja mam jeszcze szanse na domek!!!!!!:razz: :razz: Chociaż malutki, ale własny!!!:roll: :roll: Quote
zombie Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Taki ładny psiak musi się doczekać domeczku!!! Quote
katlip Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 biedny mały... i jeszcze ten łańcuch... po co Quote
Ewkaa Posted April 26, 2006 Author Posted April 26, 2006 A po to że jest przepełnione schronisko, a są psy które niestety nie nadają się do życia w stadzie i nie ma fizycznych mozliwości trzymania ich luzem i osobno. Właśnie po to ten łańcuch... Zresztą paradoksem jest to iż w czasie mrozów bandi siedzaćąc w budynku schudł i osowiał strasznie, a jak wrócił do budy to ożył...... Quote
zombie Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 No już, taki ładny sierściuch bez domu ma zyć do końca? :-( Kategorycznie nie powinien przecież. Quote
PaulinaT Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 11 lat w schronisku?? :eek2::eek2::eek2::eek2::eek2::eek2: To ile on ma lat????? I jakiego jest rozmiaru? Dogaduje się z psami? Quote
Ewkaa Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 Ja nie wiem co w tym dziwnego lisek (był watek na dogomani) spędzil w schronisku prawie 20 lat, wydaje mi się że w wielu schroniskach mozna znalezc takich rekordzistów. Bandi będzie miał ponad 11 lat, może 12 a może 13.... Rozmiar powiedzmy labradorowaty A stosunek do psów hm, tolerancja suczek ale z samcami to raczej nie, on lubi małe bijatyki, co nie oznacza że nie znajdzie się pies którego on toleruje (ale musi byc mniejszy, łagodny, nie zaczepny ) Quote
PaulinaT Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Hm.. są psy, które dożywają sędziwego wieku w schroniskach ale jest to dla mnie zawsze niezwykłe gdyż schronisko nie jest bardzo przyjaznym dla psów środowiskiem. O te 11 lat najbardziej mnie pzytłoczyły ze względu na 11 lat niewoli. Quote
Ewkaa Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 Wiesz co nie zgodze się z tobą, są schroniska w ktorych własnie dzięki dobrym warunkom psy dozywają takiego wieku(a mamy kilku takich rekordzistów). A czym jest dla ciebie ta niewola... wiesz że niektore psy w schronisku wiodą lepsze zycie niż psy tak zwane do stóżowania gdzie oprócz kojca nic nie mają. A Bandi ma zapewniony wybieg(spacerki) i mizianko, i gdybys go poznała zdziwiłabys się ile w tym psie jest radości mimo tylu lat w schronisku. Zresztą o tym może ci napisac Agnieszka103, ona ma słabość do Bandiego:loveu: Quote
PaulinaT Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Ewkaa - chyba mnie źle zrozumiałaś, ja nie mówię o psach w9iszących na krótkich łańcuchach całe życie - ja mówię o fajnym psiowym zyciu ze swoim człowiekiem, spacerkach itp. Nie znam tego schroniska i nie chciałam się o nim źle wypowiadac - zresztą tego nie zrobiłam. Ale jakiekolwiek by schronisko nie było i niezależnie od tego ile czasu poświęcacie tam poszczególnym psom (chwała wam za to) - nic nie zastąpi prawdziwego domu. I troskliwego pana/pańci. A Bandi na pewno jest wyjątkowym psem co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości :p Quote
Ewkaa Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 Bandi na szczęście chwilowo siedzi na zagrodzie z suniami:loveu: jego miejsca zajął inny pies chwilowo więc nie jest źle:evil_lol: Quote
paros Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Przypominam o sobie!!!!! :crazyeye: :crazyeye: Aż 11 lat szukam domku i ..............:razz: :razz: Quote
PaulinaT Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Hopaj! 11 lat i ani dnia dłuzej.... :shake: Quote
zombie Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Ojej, no przeciez taki psiak słodki to jest... czeka na człowieka dobrego:roll: Quote
Recommended Posts