beka Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='teresz10']Koleżanki...coś wam napisze w związku z tymi fantazjami... Mój syn posłyszał moją rozmowę telefoniczną, w której tłumaczyłam koleżance z dogo o wyprawie do piaseczna. Brzmiało to cos koło tego: "Te dwie długie wzięła kometa, jedną wzięła owieczka a reszta do psiego anioła".... mój syn skomentował: "Mamo nie wiem co ciągniesz, ale niezle dało ci w dekiel " normalnie sie popłakałam ze śmiechu... Quote
teresz10 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Takiego mam kawalera na wydaniu -sznupek mini...1-2 lata. Szuka dobrego domku - jest u mnie : same pozytywy - po pierwsze jest "mieszkaniowy" czyli olewa wszelkie odgłosy , nie reaguje, nie szczeka - mój syn wrócił o 2 w nocy a pies nawet łba nie podniósł - taki stróż - chodzi po schodach, jeździ samochodem, na smyczy tak sobie - ale to zapewne dlatego ze raczej bez smyczy chodził...i sie pilnował. Oczywiście przestrzega czystości w domu i spi na legowisku. Chce sie bawic z moimi sukami ale one go olewają. Wobec ludzi przytulasny i z dobrym kontaktem. Daje łapę, migdali sie...bardzo fajny chłopaczek - DT go nie zostawił ze względu na to ze suka CC która miała byc jego współtowarzyszką nie zaakceptowała go i był strach zostawiac ich samych... szukamy domku w okolicy...za 5 dni bedzie bezjajeczny... Quote
as_ko Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='teresz10']Takiego mam kawalera na wydaniu -sznupek mini...1-2 lata. Szuka dobrego domku - jest u mnie : same pozytywy - po pierwsze jest "mieszkaniowy" czyli olewa wszelkie odgłosy , nie reaguje, nie szczeka - mój syn wrócił o 2 w nocy a pies nawet łba nie podniósł - taki stróż - chodzi po schodach, jeździ samochodem, na smyczy tak sobie - ale to zapewne dlatego ze raczej bez smyczy chodził...i sie pilnował. Oczywiście przestrzega czystości w domu i spi na legowisku. Chce sie bawic z moimi sukami ale one go olewają. Wobec ludzi przytulasny i z dobrym kontaktem. Daje łapę, migdali sie...bardzo fajny chłopaczek - DT go nie zostawił ze względu na to ze suka CC która miała byc jego współtowarzyszką nie zaakceptowała go i był strach zostawiac ich samych... szukamy domku w okolicy...za 5 dni bedzie bezjajeczny... Jaki świetny :loveu::loveu::loveu: jak mały Atosik, tylko jaśniejszy. P.S. Atos to mój pierwszy tymczasowicz jakby kto zapomniał. [quote name='MaDi']A ja mam pół rocznego setera jak coś:eviltong: Pokaż :evil_lol: Quote
evel Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='as_ko']Pokaż :evil_lol:[/QUOTE] Właśnie, pokaż, nie ma na gębę :evil_lol: Quote
MaDi Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='evel']Właśnie, pokaż, nie ma na gębę :evil_lol:[/QUOTE] Miałam go mieć u siebie ale nadal jest w tamtym domu, kto chce na tymczas? Quote
malagos Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Teresz, rozmowa na medal! :) Nikt spoza dogo nas nie zrozumie :) Quote
teresz10 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Tymczasik mi sie rozkręca...ale fajny skubaniec... Quote
gryf80 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 faktycznie super grzeczny-on długo z tym jamniorem przebywa? Quote
teresz10 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Kilka dni - ale od razu zaiskrzyło - jamniczka Zuzia lubi porządzic , a on jej powarkiwania potraktował jak zabawe, nie przejął sie jej "ważnością"...a ona przekonała sie ze jest nieagresywny - wiec zaczeła sie zabawa. Jego poprzednie zycie musiało podobnie wyglądac jak nasze , on przestrzega czystosci, wskakuje do samochodu, sypia na kanapie, ma dobry kontakt z nami. Jedyna scysja - kiedy sie postawił to gdy moja jamniczka postanowiła mu ukrasc "jego kawałek wedzonego ucha". Naiwny zostawił omemłane ucho i poszedł sie napic wody... Quote
teresz10 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Dzisiaj i jutro mam szkolenie - po niedzieli jade do schronu po rozliczenia sterylkowo-finansowe. Sznaucerek znalazł ds. Jest kolejnym bardzo fajnym psem - który bez socjalizacji, jedynie po krótkim leczeniu znajduje dom....nie wiem w czym ktos miał z nim problem ze sie go pozbył ? z drugiej strony rozdzwoniły sie telefony w sprawie jego adopcji... Jezeli ktos chce jechac do schronu to zapraszam, mam wolne miejsca... poniedziałek 16.05 mam wolny,od godziny 9,00 mam czas. Dziewczyny i chłopaki mam tez prosbę aby przesłac mi linki do zdjęc psów nowodworskich robionych w ostatnim roku...Dużo ludzi ogląda zdjęcia w moim banerku i pyta, wiec chciałabym dołożyc tam zdjęcia psów które nadal sa w schronie od tamtego roku . Spróbuje dołożyć opisy... Quote
LadyS Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Jak w poniedziałek, to ja chętnie pojadę, może być z rana, wezmę aparat. Quote
malawaszka Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 teresz10 napisał(a):Dzisiaj i jutro mam szkolenie - po niedzieli jade do schronu po rozliczenia sterylkowo-finansowe. Sznaucerek znalazł ds. Jest kolejnym bardzo fajnym psem - który bez socjalizacji, jedynie po krótkim leczeniu znajduje dom....nie wiem w czym ktos miał z nim problem ze sie go pozbył ? z drugiej strony rozdzwoniły sie telefony w sprawie jego adopcji... piszesz o tym DS w Warszawie czy oddałaś go gdzieś na miejscu? Quote
magenka1 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 szukamy kogoś do sprawdzenia domku dla Misia ze Szczytna w miejscowości Mętów , patrzyłam na mapie tj. 11 km od Lublina czy może ktoś by nam sprawdził domek? http://www.dogomania.pl/threads/207570-Misio-przezabawny-wariatu%C5%84cio-w-typie-PONa-szuka-domku-Szczytno Quote
teresz10 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 malawaszka napisał(a):piszesz o tym DS w Warszawie czy oddałaś go gdzieś na miejscu? Nie - jest u mnie- czekam na sprawdzenie domku warszawskiego - ...tam najpierw rozmawiałam, tam w domu byłby jedynakiem , dom bez dzieci, dom w którym zawsze były sznaucery a pani chodzi do pracy na 4 godz dziennie - wiec czekam na odpowiedz...miałam kilka telefonów z innych miast, jeden z Lublina. Dam namiary... w innych domach było dziecko/dzieci lub inne psy. Ależ on jest słodki... właśnie takie psy lubię...oni z moją Zuzią to jak Bonnie i Clyde - co chwila nowy pomysł na zycie. Kradną sobie wszystko, jak jedno je to i drugie, łażą za sobą wszędzie , sikają tez razem. Zuzia sikała w trawę a on musiał tam gdzie ona, to podnosił noge i sobie obsikiwał przednią bo drzewa nie było tylko trawa...w koncu patrzę a on sika jak Zuzia - przykuca zeby nogi sobie nie obsikac Dla odmiany Zuzia jak nigdy suchej karmy nie jadła tak teraz nic jej bardziej nie smakuje jak karma z jego miski...ukradziona - a jemu jej "ucho wedzone"...ukradzione - parka siebie warta...i chodzą za sobą krok w krok , śpią razem, ganiają - a trzeci piesek Nutka "gardzi padalcami" i obraziła sie na Zuzię... Właśnie Hocio ukradł kostkę spiącej Zuzi która wczesniej ukradła ją jemu...kostkę jelitową której w ogóle nie jedzą tylko sobie kradną - druga kostka lezy na srodku pokoju... Zuzia przyszła sie do mnie poskarżyć ze ukradł... mają zajęcie oboje Quote
Mike i Morgan Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Fajnego masz tego tymczasa teresz10:D Napewno szybko znajdzie dom bo jest mały i rasowy:P Quote
_ogonek_ Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Alba i Albinki zostali przerzuceni przez bramę schroniska w Uciechowie we wczesnych godzinach porannych kilka dni temu. Ze względu na to, że sytuacja finansowa w schronisku jest beznadziejna potrzebna nam jest karma dla szczeniąt. Szczeniaków dużo nie mamy, więć takiej karmy też nie ma. Chcemy również zebrać fundusze na jeszcze jedno szczepienie, 30 zł. Pieniążki na dwa szczepienia i sterylkę suki mamy. Teraz potrzeba nam karmy!!! Szczeniaczki są 3, 2 suczki i 1 piesek. Ich wątek na dogo: http://www.dogomania.pl/threads/2077...%99-schroniska... Proszę o pomoc... Quote
Paulina_mickey Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 teresz wysyłałaś mi psiaki do ogłoszeń? Jak wyślesz to napisz, żebym wiedziała że mam czekać na maila od Ciebie bo czasem nie dochodzą mi maile. Quote
MaDi Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Zachęcam do wysłania smsa o treści 6;-) http://www.sercedlazwierzat.pl/ Quote
Norel Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 pozwole sobie zaprosić osoby z lubelskiego na bazar z darmowymi wejsciówkami dla doga Melmana z puławskiego schroniska... http://www.dogomania.pl/threads/207885-Darmowe-wejsciówki-na-wystawe-dla-dogów-do-23-maja.22.00?p=16889675#post16889675 Quote
magenka1 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='magenka1']szukamy kogoś do sprawdzenia domku dla Misia ze Szczytna w miejscowości Mętów , patrzyłam na mapie tj. 11 km od Lublina czy może ktoś by nam sprawdził domek? http://www.dogomania.pl/threads/207570-Misio-przezabawny-wariatu%C5%84cio-w-typie-PONa-szuka-domku-Szczytno przypominam, na to wychodzi, że nie ma kto nam sprawdzić domku a tyle tu ludzi z Lublina :( Quote
matrioszka2 Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Zapraszam po ciuszki dla podlotków http://www.dogomania.pl/threads/207948-Fata%C5%82aszki-dla-drobnych-i-szczup%C5%82ych.Na-hotelowanie-Czarusi.Do-28-maja-godz.20.00.?p=16894965#post16894965 Quote
LadyS Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 magenka1 napisał(a):przypominam, na to wychodzi, że nie ma kto nam sprawdzić domku a tyle tu ludzi z Lublina :( Bo to, że ktoś jest z Lublina nie znaczy, że ma czas i możliwości jechać na wizytę pod Lublin - wystarczy spojrzeć na Warszawę, tyle tam dogomaniaków, a nikt jakoś się nie kwapi. Tutaj niestety część osób nie jest zmotoryzowana. Quote
akrim Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 to ja miałam więcej szczęścia, za które serdecznie dziękuję:loveu: a potrzebna wam wizyta w Warszawie? bo może ja teraz mogłabym pomóc Wam? tzn. nie ja osobiście bom z Gdańska ale mogłabym poprosić niedogomaniaków... Quote
Recommended Posts