teresz10 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Jestem juz umówiona na te wizytę. Mam nadzieję ze bedzie z niej domek...tam jest duzo mieszczuchów przeflancowanych z Lublina ... Quote
magenka1 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 teresz10 napisał(a):Jestem juz umówiona na te wizytę. Mam nadzieję ze bedzie z niej domek...tam jest duzo mieszczuchów przeflancowanych z Lublina ... Teresz10 dziękuje za pomoc, domek jednak nie nadaje się na Misia, ladySwallow po to jest dogomania abyśmy sobie pomagały nawzajem w szukaniu domów, ja nie kazałam nikomu tylko poprosiłam jeśli ktoś ma możliwość do sprawdzenia, Quote
LadyS Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Owszem, po to jest - ale nie ma co robić wyrzutów, że "tyle dogomaniaków w Lublinie, a nikt nie pomaga", skoro ktoś nie ma możliwości pomocy... Quote
teresz10 Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='magenka1']Teresz10 dziękuje za pomoc, domek jednak nie nadaje się na Misia, Umówiłam sie z panią na wizyte w naszym schronisku, podesłałam jej kilka propozycji naszych psiaków. Jezeli nie znajdzie tu - zrobimy anons na "przygarnę psa"...tak ze nic złego sie nie stało...psiak ma domek, a moze i dwa psiaki go bedą miały. Quote
agamon Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Witam Mętów to sasiednia wioska obok mnie. Mogę sprawdzić. Quote
teresz10 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 W sobote jade do W-wy . Jezeli ktos czegos potrzebuje do lub z - to prosze o kontakt na priv... W niedzielę jadę do Nowodworu - trzeba obfocic husky - jest juz 9..., 3 owczarki, młoda kaukazka, z 10 szczeniaków, i kilka zagubienców w szelkach lub obróżce...jest co robić... dużo nowych... Quote
teresz10 Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 [SIZE="3"]DIUNKANasza śliczna Diunka na pokojach - zdjęcie z wizyty poadopcyjnej...aż sie serce cieszy... Quote
araman Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 [quote name='teresz10']W sobote jade do W-wy . Jezeli ktos czegos potrzebuje do lub z - to prosze o kontakt na priv... W niedzielę jadę do Nowodworu - trzeba obfocic husky - jest juz 9..., 3 owczarki, młoda kaukazka, z 10 szczeniaków, i kilka zagubienców w szelkach lub obróżce...jest co robić... dużo nowych... Mamy ogormną prośbę o fotki i opisy poszczególnych północniaków, z imionami pod którymi funkcjonują w schronisku w kartotekach. Pomożemy im szukać domów, ale bez pomocy na miejscu (mamy wszystko ugadane z szefem - psy zostaną pojedynczo wyprowadzone z boksu do obfocenia ) nie ruszymy z miejsca. Na chwile obecną ogłaszamy zarówno na stronie Fundacji www.adopcjemalamutów.pl jak tez na stronie serwisu adopcyjnego www.huskyadopcje.pl tylko 2 suki: Tillę http://www.adopcjemalamutow.pl/doku.php?id=pl:malamuty.do.adopcji:tilla i błękitnooką Orsę (mix sh i malamuta). Imiona sukom zostały nadane przez nas dla potrzeb ogłoszeń. Wiemy od p. Adama, że agresywny malamut Dragon mieszkajacy solo zszedł po ugryzieniu kleszcza, ale harem biegający razem w boksach jest nie do ogarnięcia... MADi pisała, że nie wie kiedy bedzie mogła tam podjechać.... Pomożecie? Jesli jest szansa to prosze o pw Quote
MaDi Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 [quote name='araman']Mamy ogormną prośbę o fotki i opisy poszczególnych północniaków, z imionami pod którymi funkcjonują w schronisku w kartotekach. Pomożemy im szukać domów, ale bez pomocy na miejscu (mamy wszystko ugadane z szefem - psy zostaną pojedynczo wyprowadzone z boksu do obfocenia ) nie ruszymy z miejsca. Na chwile obecną ogłaszamy zarówno na stronie Fundacji www.adopcjemalamutów.pl jak tez na stronie serwisu adopcyjnego www.huskyadopcje.pl tylko 2 suki: Tillę http://www.adopcjemalamutow.pl/doku.php?id=pl:malamuty.do.adopcji:tilla i błękitnooką Orsę (mix sh i malamuta). Imiona sukom zostały nadane przez nas dla potrzeb ogłoszeń. Wiemy od p. Adama, że agresywny malamut Dragon mieszkajacy solo zszedł po ugryzieniu kleszcza, ale harem biegający razem w boksach jest nie do ogarnięcia... MADi pisała, że nie wie kiedy bedzie mogła tam podjechać.... Pomożecie? Jesli jest szansa to prosze o pw Pamiętam cały czas i jak tylko będę mogła to postaram się coś zdziałać. Quote
teresz10 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 [quote name='magenka1']szukamy kogoś do sprawdzenia domku dla Misia ze Szczytna w miejscowości Mętów , patrzyłam na mapie tj. 11 km od Lublina czy może ktoś by nam sprawdził domek? http://www.dogomania.pl/threads/207570-Misio-przezabawny-wariatu%C5%84cio-w-typie-PONa-szuka-domku-Szczytno [SIZE="3"] RÓŻA Dziewczyny - nasza RÓŻA bedzie mieszkała w tym domku ...dzisiaj państwo z córką byli w schronisku - piękna historia - bo jak zobaczyli RÓZE to nie chcieli ogladac innych psów... decyzja była jednogłośna... Róza idzie na sterylkę, domek czeka...jestem przeszczesliwa...zaraz lece umawiac sterylke...sterylki... Quote
Paulina_mickey Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Też jestem ogromnie szczęśliwa, że suczka będzie miała wspaniały dom! Jak tylko będziesz wiedzieć ile trzeba na sterylkę daj znać- wystawię bazarek dla niej. Quote
matrioszka2 Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Nie rozumiem ... To znaczy, że ludzie z Mętowa nie biorą Misia ze Szczytna, tylko Różę z Nowodworu.Tak ?:roll: Quote
teresz10 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Misio na razie ma miec operacje na przepuklinkę..., dziewczyny nie chciały tez wozic taki kawał nie wiedząc jaki ma kontakt z dzieckiem a chodziło o dobry - pani nie chciała czekac , tam tez klarował sie jakis inny ds na miejscu - wiecie jak to jest , Ja podczas rozmowy z pania z Mętowa zostawiłam kontakt, podesłałam na maila allegra naszych psiaków i pani sie odezwała - chciała obejrzec Różę, pojechalismy razem i dalej tak jak pisałam ...we czwartek bedzie sterylka...jak bedzie zdrowa ???...i nie bedzie miała cieczki ???- wszystko mozliwe... A Róża od razu ich kupiła tym swoim rozmachanym ogonem i uśmiechem od ucha do ucha... [SIZE="3"]MEGI Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani Ania z W-wy i powiedziała ze nasza MEGI pojechała do DS...do Brodnicy Podobno domek bardzo fajny , pani z synami - mieli juz parówkowatego pieska w spadku po zmarłej ciotce. Po jego zejsciu szukali ...parówki - i tak nasza nowodworska MEGI nabrała ogłady we Warszawie i ...pojechała ...do Brodnicy. Megi była w dt bardzo grzeczna i nauczyła ie ładnie chodzić na smyczy. Pojechała juz jako miejska lala - wiec bardzo dziekuję Komecie za to ze pomogła znalezc tak adopcyjny dt... no i oczywiście pani Ani = dt za tak skuteczne starania w znalezieniu ds... Quote
teresz10 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 [SIZE="3"] CHOCO Nasza CHOCO wróciła z ds zupełnie nie ze swojej winy. Poprostu nie spodobała sie jej uroda. Będąc na kontroli po sterylce w klinice okazało sie ze lubi koty - kocięta łaziły po niej a ona traktowała je zupełnie naturalnie, dorosłego kota nie zaczepiała, minęła jakby nigdy nic - jest tez dobrze usposobiona do 6 letniej dziewczynki. Może ktoś szuka takiego psa do dziecio - kociego domu ? Quote
teresz10 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Teraz złe wiesci "Slepek" chory pod opieką Komety - napisze tak: licze ze zyje - a gdyby nie ona to napewno juz by nie żył... Rottka, ta która pojechała do Wwy - nie Nikotynka bardzo chora, pod opieką kolegi Agnieszki, ma szanse 50/50. Czekam na info... mam nadzieję ze bedzie to to dobre 50+... Quote
teresz10 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Na dzień dzisiejszy czekam na info o kasie i chce sterylizować Biankę, Różę, i te suczkę(młoda mamę). Suczka jest bardzo przytulaśna o małej córce nie wspomne. Na początku mama była szczekliwa i nieufna a teraz prosi o głaskania i ucieka od małej terrorystki uczepionej na cycuchu...która jest jej klonem... Malawaszka ma chrapkę na Kosmo - czyli sznupka, lecz wciąż są jakieś suczki w kolejce przed nim - myślę ze trzeba go ostrzyc i wykastrować i szukac domku na lokalnym rynku. Po ogłoszeniach Hocia widze ze jest spore zainteresowanie ta rasą... Quote
MaDi Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 W takim razie składaj zamówienie u Kierownika na ciachanie włosów i jajeczek:) Quote
malawaszka Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 nie mam teraz gdzie zabrać Kosmo więc jakby były dobre zdjecia to będę mu robiła ogłoszenia, jak było miejsce to nie udało się z transportem, a miejsca na sznupki długo nie czekają bo zatrzęsienie ich jest :( Quote
teresz10 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Tak sobie pomyślałam ze moze któryś z domków z ogłoszenia Tito/Hocia zechce go chociaż na dt - czesto na ogłoszenia odpowiadają miłośnicy rasy...a on nawet ma ogonek skopiowany i pewnie po ostrzyżeniu byłby przystojniakiem...po co mu siedzieć w schronie... Quote
malawaszka Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 no na pewno będzie piękny i będzie czarny, teraz jest zaniedbany a ludzie nie mają wyobraźni.... niestety Quote
anetek100 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 ale się ciesze,że róża ma domek:)dwa pieski na tym skorzystały:)Misiaczek jest w DT w Polkowicach, będzie miał kastrację ale i zabieg na przepuklinkę, poza tym miał ropien na łapce, więc dostaje antybiotyk.....nie wiadomo jak reagowałby na dzieci i troche bałyśmy sie go zawieźć,a Pani chciała pieska szybko....mysle, że to była dobra decyzja, tym bardziej,że i Misieik i Róża są bezpieczne:)a o Misia juz się ludzie pytają obserwują zatem znajdzie także domek,DT o niego dba, Misiaczek ma sie super....Różyczko bądź szczęśliwa:)teresz10 jeszcze raz dziękuje za wszystko Quote
as_ko Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Teresz czy w Nowodworze są może sunie w typie ratlerka? Cały czas jeszcze dostaje maile w sprawie Puławskiej Lilki, która pojechała już jakiś czas temu do Cieszyna. Dziewczyny jak byście słyszały o takiej suni to piszcie do mnie. Lilka wygląda tak: Quote
teresz10 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Róża dzisiaj została wykąpana i wygląda olśniewajaco...pani Róża ,sie wie Quote
beka Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Teresz kochana potrzebuje zdjęcia tej rudej z niebieski oczami i tej leonkaukaski Quote
Recommended Posts