Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To kudłate to sznaucerek do zabrania na cito - samczyk, łagodny, wystraszony domowy piesek który jest przeganiany z kąta w kąt przez psy. Jest juz moze w 3 boksie, bo wszedzie jest tak samo, albo siedzi w budzie i nie wychodzi - zupełnie sobie nie radzi... tymczas bardzo potrzebny - to jest ten który był wyprowadzany z boksu na zdjęcia w poprzednim tygodniu ...ciocie sznaucerkowe - szukamy tymczasu...

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To ten sam...

[quote name='teresz10']A to drugi też PIESEK, wiek około 2 lata - spokojny i nieagresywny. Po wyprowadzeniu z boksu łasił sie do mojego męża szukając w nim ratunku, gdy wyciągnęłam rekę aby sie przywitac z nim polizał, nie warczał , nie bał sie ludzi a raczej psów z boksu...domowy piesek jak dla mnie... w boksie przebywa ze spokojnymi pieskami a mimo to tam mu za głośno...jest na jednym z filmików jak poszczekuje, ale teraz jak byłam to nie szczekał, był dużo spokojniejszy, juz mnie zna...

Posted

A oto dobre wieści -nasza DIUNKA owczarka kulejąco-niedowidząca....ma sie świetnie. Oto cytat z wątku napisany przez Bekę:

Z Diunka wszystko dobrze, zaaklimatyzowała się szybko i jeszcze szybiej podbiła wszystkich w rodzinie.
Zeby nie było jej smutno, wszedzie jeżdzi z panem .
Chodzi na spacerki, poznała psa z sąsiedztwa.

Dziękuje wszystkim którzy wspierali nas w wysiłkach by Diunka znalazła nowy dom: sponsoron, przyjaciołom i tym co trzymali kciuki i wysyłali dobre myśli.
Bez Was by sie nie udalo .

A oto mój cytat :
A bez Ciebie Beka to napewno by sie nie udało, to my dziekujemy !!! Gdyby nie ty to pewnie Diunka do dzisiaj by siedziała w schronie...

Posted

Ja także mam nowe wieści- Maja seterka już w nowym domu. Pojechała do Sosnowca!

Teresz będziesz może wystawiać allegro tej pirenejkowatej suczce?Bo ja napisałam tekst dla niej jakby Ci potrzeba było to mogę podesłać. O mięśniaku też trochę napisałam. Nadałam im robocze imiona Teddy i Róża, ale to w sumie można zmienić.

Posted

..pirenejski powiadasz ? zapewne to "nowodworski pies pasterski" po bernardynie sąsiada ...ale niech bedzie pirenejski... byle domek sie znalazł, bo sunia na to zasługuje - kolejny pies który stracił dom bo nie jest agresywny...sama słodycz...

Posted

A i jeszcze co do rottki, dziewczyny na forum pisały, że sunia już w W-wie bezpieczna. Bardzo Wam dziękuje dziewczyny za pomoc jej :Rose:

Mi ciągle na myśli siedzi na mała ruda sunia, którą wkleiłam kilka postów wyżej, ona taka biedna i zagubiona jest :(

Posted

Jakby co jade jutro czyli w srode do schronu...rano około 9.00 wyruszam po kase dla Beki (krucjata) i mam zamówienie na zdjęcia. Gdyby był transport dla sznupka to byscie wzięli ? Szkoda go...nie znam nikogo od sznupków w lubelskiem, moze choc tymczas tymczasowy ? Zastanawiam sie bo on taki łagodny, moze go ostrzyc u tej pani fryzjer i ogłaszac...?

Posted

jakby był teraz transport to ja go mogę wziąć, można też ostrzyc, ale co potem? z powrotem do schronu? może być tak, że będą go bardziej psy gryzły jak będzie czyściutki i pachnący :shake: bardzo się boję, żeby go psy nie zagryzły bo już jednej suni sznupce mini nie zdążyłam stamtąd pomóc i ją zagryzły :(

Posted

Poszukam transportu - poszedłby do domu? Czyli mozna wyciągnąc, ostrzyc i pachnącego komus dac do auta...teraz duzo ludzi jezdzi na swieta - mam kolezankę z czestochowy, zapytam moze jedzie , albo jedzie po mame? czestochowa byłoby dobrze ?

Posted

tak - częstochowa byłaby ok! strzyc nie trzeba bo ja to sama mogę zrobić, szkoda wydawać kasy - niestety nie poszedłby do domu, tylko do kojca w PDT ale to kojec w pomieszczeniu więc bez przeciągów, obok mieszka Birmanek tez z Nowodworu i kwitnie chłopak wiec i ten mały da radę, lepsze to niż zagryzienie w schronisku :(

Posted

teresz10 napisał(a):
Jakby co jade jutro czyli w srode do schronu...rano około 9.00 wyruszam po kase dla Beki (krucjata) i mam zamówienie na zdjęcia. Gdyby był transport dla sznupka to byscie wzięli ? Szkoda go...nie znam nikogo od sznupków w lubelskiem, moze choc tymczas tymczasowy ? Zastanawiam sie bo on taki łagodny, moze go ostrzyc u tej pani fryzjer i ogłaszac...?

Ooo a ja jutro z samego rana już wracam do Tarnobrzega na święta. :-(

Ania zrób zdjęcia Mięśniakowi i Róży. A może suczka da się wyprowadzić?Jakby dało radę to porób jej więcej takich zdjęć na wolności, wtedy bym ją poogłaszała.

I sprawdź może czy ta małą ruda sunia jeszcze jest, może by się jej udało też więcej zdjęć zrobić.