teresz10 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 To kudłate to sznaucerek do zabrania na cito - samczyk, łagodny, wystraszony domowy piesek który jest przeganiany z kąta w kąt przez psy. Jest juz moze w 3 boksie, bo wszedzie jest tak samo, albo siedzi w budzie i nie wychodzi - zupełnie sobie nie radzi... tymczas bardzo potrzebny - to jest ten który był wyprowadzany z boksu na zdjęcia w poprzednim tygodniu ...ciocie sznaucerkowe - szukamy tymczasu... Quote
teresz10 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 To ten sam... [quote name='teresz10']A to drugi też PIESEK, wiek około 2 lata - spokojny i nieagresywny. Po wyprowadzeniu z boksu łasił sie do mojego męża szukając w nim ratunku, gdy wyciągnęłam rekę aby sie przywitac z nim polizał, nie warczał , nie bał sie ludzi a raczej psów z boksu...domowy piesek jak dla mnie... w boksie przebywa ze spokojnymi pieskami a mimo to tam mu za głośno...jest na jednym z filmików jak poszczekuje, ale teraz jak byłam to nie szczekał, był dużo spokojniejszy, juz mnie zna... Quote
malawaszka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 cholera miejsce w hoteliku by pewnie było ale nie ma kasy :( bo ciągle mam w hotelu nowodworskiego Birmanka :( Quote
Malwla Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Rottka, jest już na naszym forum http://forumrottweiler.vot.pl/viewtopic.php?p=74525#74525 Czy ktoś wie do kiedy ma kwarantannę? Możecie sprawdzić? Quote
teresz10 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 A oto dobre wieści -nasza DIUNKA owczarka kulejąco-niedowidząca....ma sie świetnie. Oto cytat z wątku napisany przez Bekę: Z Diunka wszystko dobrze, zaaklimatyzowała się szybko i jeszcze szybiej podbiła wszystkich w rodzinie. Zeby nie było jej smutno, wszedzie jeżdzi z panem . Chodzi na spacerki, poznała psa z sąsiedztwa. Dziękuje wszystkim którzy wspierali nas w wysiłkach by Diunka znalazła nowy dom: sponsoron, przyjaciołom i tym co trzymali kciuki i wysyłali dobre myśli. Bez Was by sie nie udalo . A oto mój cytat : A bez Ciebie Beka to napewno by sie nie udało, to my dziekujemy !!! Gdyby nie ty to pewnie Diunka do dzisiaj by siedziała w schronie... Quote
Paulina_mickey Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Ja także mam nowe wieści- Maja seterka już w nowym domu. Pojechała do Sosnowca! Teresz będziesz może wystawiać allegro tej pirenejkowatej suczce?Bo ja napisałam tekst dla niej jakby Ci potrzeba było to mogę podesłać. O mięśniaku też trochę napisałam. Nadałam im robocze imiona Teddy i Róża, ale to w sumie można zmienić. Quote
teresz10 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 ..pirenejski powiadasz ? zapewne to "nowodworski pies pasterski" po bernardynie sąsiada ...ale niech bedzie pirenejski... byle domek sie znalazł, bo sunia na to zasługuje - kolejny pies który stracił dom bo nie jest agresywny...sama słodycz... Quote
Paulina_mickey Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 A i jeszcze co do rottki, dziewczyny na forum pisały, że sunia już w W-wie bezpieczna. Bardzo Wam dziękuje dziewczyny za pomoc jej :Rose: Mi ciągle na myśli siedzi na mała ruda sunia, którą wkleiłam kilka postów wyżej, ona taka biedna i zagubiona jest :( Quote
evel Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Serdecznie zapraszam na bazarek dla lubelskiej Czekoladki - psie akcesoria i nie tylko http://www.dogomania.pl/threads/206361 ;) Quote
teresz10 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Jakby co jade jutro czyli w srode do schronu...rano około 9.00 wyruszam po kase dla Beki (krucjata) i mam zamówienie na zdjęcia. Gdyby był transport dla sznupka to byscie wzięli ? Szkoda go...nie znam nikogo od sznupków w lubelskiem, moze choc tymczas tymczasowy ? Zastanawiam sie bo on taki łagodny, moze go ostrzyc u tej pani fryzjer i ogłaszac...? Quote
malawaszka Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 jakby był teraz transport to ja go mogę wziąć, można też ostrzyc, ale co potem? z powrotem do schronu? może być tak, że będą go bardziej psy gryzły jak będzie czyściutki i pachnący :shake: bardzo się boję, żeby go psy nie zagryzły bo już jednej suni sznupce mini nie zdążyłam stamtąd pomóc i ją zagryzły :( Quote
teresz10 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Poszukam transportu - poszedłby do domu? Czyli mozna wyciągnąc, ostrzyc i pachnącego komus dac do auta...teraz duzo ludzi jezdzi na swieta - mam kolezankę z czestochowy, zapytam moze jedzie , albo jedzie po mame? czestochowa byłoby dobrze ? Quote
malawaszka Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 tak - częstochowa byłaby ok! strzyc nie trzeba bo ja to sama mogę zrobić, szkoda wydawać kasy - niestety nie poszedłby do domu, tylko do kojca w PDT ale to kojec w pomieszczeniu więc bez przeciągów, obok mieszka Birmanek tez z Nowodworu i kwitnie chłopak wiec i ten mały da radę, lepsze to niż zagryzienie w schronisku :( Quote
teresz10 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 ok, szukam transportu w okolice czestochowa, katowice... Quote
malawaszka Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 teresz10 napisał(a):ok, szukam transportu w okolice czestochowa, katowice... nawet Kielce byłyby OK - tam dojadę Quote
plastelina Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Dziewczyny nie słyszałyście nic o tym żeby komuś zaginął bokser? http://www.kurierlubelski.pl/tag/zaginal-pies-lublin.html pies się błąka, oczywiście podana jest ulica przy której jest pies, teraz tylko wystarczy żeby jakiś debil chciał się dorobic:/ zgłoszę to do schroniska, chociaż mam nadzieję że znajdzie się właściciel Quote
Paulina_mickey Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 teresz10 napisał(a):Jakby co jade jutro czyli w srode do schronu...rano około 9.00 wyruszam po kase dla Beki (krucjata) i mam zamówienie na zdjęcia. Gdyby był transport dla sznupka to byscie wzięli ? Szkoda go...nie znam nikogo od sznupków w lubelskiem, moze choc tymczas tymczasowy ? Zastanawiam sie bo on taki łagodny, moze go ostrzyc u tej pani fryzjer i ogłaszac...? Ooo a ja jutro z samego rana już wracam do Tarnobrzega na święta. :-( Ania zrób zdjęcia Mięśniakowi i Róży. A może suczka da się wyprowadzić?Jakby dało radę to porób jej więcej takich zdjęć na wolności, wtedy bym ją poogłaszała. I sprawdź może czy ta małą ruda sunia jeszcze jest, może by się jej udało też więcej zdjęć zrobić. Quote
beka Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Dziewczyny zajrzyjcie facet z Lublina chce wyrzucic mikro szczeniaka http://www.dogomania.pl/threads/206400-2-miesiace!albo-mnie-ktos-wezmie-albo-smietnik! Quote
evel Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='beka']Dziewczyny zajrzyjcie facet z Lublina chce wyrzucic mikro szczeniaka http://www.dogomania.pl/threads/206400-2-miesiace!albo-mnie-ktos-wezmie-albo-smietnik! Co za kretyn. Święta idą, a to zwiastuje przejawy jakże chrześcijańskiej postawy - zawadza, to won. Ech... :roll: Quote
malawaszka Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 teresz i co? da radę jakoś z tym transportem? założyłam mu wątek: http://www.dogomania.pl/threads/206454-Sznaucer-%C5%9Bredni-PILNIE-transport-Lublin-%C5%9Al%C4%85sk-zanim-go-pogryz%C4%85-psy-%28 Quote
teresz10 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Sznaucerek - młody piesek ok.roku - moze ktos z Lublina lub okolic szuka ? Quote
teresz10 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Mamy takiego ładnego onka - chłopczyka bardzo fajnego...spokojny i młody Quote
teresz10 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 A to shłopaczek młody i długowłosy, bardzo długowłosy i puchaty...i przytulaśny Quote
plastelina Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 podesłałam oba psy Murce, na jednym z wątków szukała onka. Quote
Recommended Posts