Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Włączcie się proszę do wydarzenia. Psy ze Schroniska weWrześni są w niebezpieczeństwie!!![/FONT]
[FONT="Tahoma"]http://www.facebook.com/event.php?eid=198764590160444[/FONT]
[FONT="Tahoma"] [/FONT]
[FONT="Arial"]http://www.facebook.com/pages/Fundacja-Mrunio/160153134034113#!/event.php?eid=182181898500460[/FONT][FONT="Arial"][/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ty$ka']Przeczytałam ponad 100 stron i się pogubiłam...
Czy moglibyście napisać mi ile jest północniaków do adopcji, które to (zdjęcia psiaka) i jakieś, krótkie info o każdym? Bo pomimo, że spędziłam tu parę godzin nie mogę się połapać co i jak :/[/QUOTE]

Jest różnie 6-7 - jedna ubyła ale nowa 1 przybyła...Nie chcę kłamac, ale same suki - psy były , ale poszły...3suki są mocno adopcyjne...zdjęcia są w albumie. wie o nich Madi wiecej niż ja - jest jednak jedna biała w typie husky która siedzi w boksie - absolutnie super-pies, spokojna , cicha , miła przytulaśna. Druga taka przylepa to brązowooka hasia z drobnym pyszczkiem. jest długo - czasem trochę sobie pospiewa...

Posted

[quote name='Ty$ka']Przeczytałam ponad 100 stron i się pogubiłam...
Czy moglibyście napisać mi ile jest północniaków do adopcji, które to (zdjęcia psiaka) i jakieś, krótkie info o każdym? Bo pomimo, że spędziłam tu parę godzin nie mogę się połapać co i jak :/[/QUOTE]
Największa to z budowy malamutka ale o błękitnych oczach.
Reszta dziewczynki wszystkie kontaktowe.
Jest chłopak malamut od dawna, pokazujący zęby.

Lady:loveu:

Posted

[quote name='malagos']a jak ta jamniczka ruda, jak sie czuje?[/QUOTE]

Duzo lepiej po przestawieniu do klatki - izolatki. Ona była przerazona ...a ja przerazona zmianą jej stanu zachowania w ciągu kilku dni...bedzie dobrze - to jest pies dla człowieka, kiedy znajdzie sie na tymczasie to pokaze swoją piękną naturę...
zresztą druga sunia - kudłata która jedzie tez słodzizna... ta jest spadkiem po zmarłej babci - tak posłyszałam.

Posted

Cos więcej o tej dziewczynce wiadomo? Cóż za piękne umaszczenie. Ile może mieć lat? Czy jakieś dane kontaktowe i jakie na nią można podać? Wstawię ja na SOS DLA JAMNIKÓW jako "w typie jamniczki długowłosej"

Posted

[quote name='evel']O rany, ten to trochę jak NDSTR https://lh6.googleusercontent.com/__PzL0RsYOIA/Tb0RKnkKyDI/AAAAAAAAEdU/YqCzTN5nk7I/IMG_3399_resize.jpg

A przy tym wymiękam - cudowny dzieciak i jego megauszy... https://lh4.googleusercontent.com/__PzL0RsYOIA/Tb0Q5sms-EI/AAAAAAAAEbk/EUY_2xawXbU/IMG_3362_resize.jpg

Ja też nie mogę zapomnieć o tym dzieciaku, mogłabym zamówić mu ogłoszenia i zrobić allegro ale tak samo, potrzebuję kilku słów (nie tekstu) po prostu kilka konkretów i parę zdjęć i kontakt. Miałam podobną sunię w DT, telefonów miałam mnóstwo w jej sprawie. No chyba, że dzieciaczyna jest już ogłaszana.

Posted

[quote name='mamanabank']Ja też nie mogę zapomnieć o tym dzieciaku, mogłabym zamówić mu ogłoszenia i zrobić allegro ale tak samo, potrzebuję kilku słów (nie tekstu) po prostu kilka konkretów i parę zdjęć i kontakt. Miałam podobną sunię w DT, telefonów miałam mnóstwo w jej sprawie. No chyba, że dzieciaczyna jest już ogłaszana.[/QUOTE]
Sunie trzeba szybko zabrać może podciągnąć ją pod zaprzęgowego sportowca?
Zaraz napiszę do speca-Ati.

Posted

[quote name='teresz10']Rotke wzięła fundacja od rotków, jamniczki trafiły pod opiekę Komety... ta krótkowłosa strasznie grzeczna - za grzeczna...[/QUOTE]
Co to znaczy że pod opiekę Komety, wzięła je na dt czy do lecznicy, w której pracuje?

Posted

[quote name='teresz10']Rotke wzięła fundacja od rotków, jamniczki trafiły pod opiekę Komety... ta krótkowłosa strasznie grzeczna - za grzeczna...

Co oznacza w wypadku tych suczek opieka Komety?

Jamniczki są w DT "adopcjejamnikow.waw.pl".
Mieszka tam już 5 psów, w tym 2 niekastrowane samce, o czym informowano osobę negocjującą pobyt psów.

Powiedziano, że ta czekoladowa sunia bardzo się boi i nie wychodzi spoza budy, jest zastraszona. Tymczasem suka jest wybitnie dominująca i już wszczęła małą awanturę.

Krótkowłosa jamniczka jest zupełnie zdrowa, nic jej nie jest, była dzisiaj rano u lekarza. Waży 10kg i MA CIECZKĘ. W domu 2 samce.
Była informacja że w domu jest już kilka psów.
Wystarczyło zapytać czy w sytuacji, kiedy mała ma cieczkę może przyjechać. A ciężko to było przeoczyć bo solidnie plami.

Kometa obiecała bezpłatną sterylizację suczek, prosimy o info kiedy będzie możliwa operacja czekoladowej Czoko. Ma ona na sutkach guzki, na grzbiecie również guz (mamy nadzieję że to tłuszczak).

Posted

Kiepskie wieści.
Matrioszko dzwonię a nie odbierasz:mad: Zadzwoń proszę do schronu i wypytaj jak najwięcej o tą czarną krótkowłosą sunię szczylke.

Posted

[quote name='matrioszka2']Próbuj dalej :cool3:[/QUOTE]
Nie mam już minut.
Zapytaj jak będziesz mogła ile ma ta sunia czy wiadomo coś o rodzicach i jaka jest jej historia.

Posted

Przecież wiesz, że przez telefon to rozmowa ze ślepym o kolorach.Trza pojechać.Jak pilne ?

[quote name='MaDi']Nie mam już minut. [/QUOTE]

Pierdzielisz - od samego dzwonienia Ci nie ubyło :diabloti:

Posted

[quote name='mamanabank']Tak, ogłaszaniem tej małej, j.w. napisałam ;-)[/QUOTE]
Najgorsze jest to,że szczeniaki szybko opuszczają schronisko i ogłoszenie będzie zbędne:(