Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 597
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Panca, dzięki wielkie :loveu::loveu::loveu:
J_ulia, witaj :loveu:. Może się spotkamy, chciałabym też jeszcze przed sterylką odwiedzić Sarunię jeśli Aga się zgodzi :razz:

Posted

Jakiś czas temu (po tym, jak firma rakarska wydębiła ode mnie to nieszczęsne oświadczenie) zwróciłam się do urzędu gminy z prośbą o dofinansowanie pobytu Sary u Agi. Pismo pomogła mi sklecić, a właściwie skleciła niemalże w całości kochana, dobra duszyczka z dogomani :loveu::loveu::loveu:. Poparte było stosownymi ustawami i faktem, że gmina nie musiała ponieść kosztów związanych z odłowieniem (brrr...) Saruni i jej pobytem w schronie. Było trochę słodzenia i odwołania się do sumień urzędniczych. Oto, jaką odpowiedź dziś dostałam:
" W odpowiedzi na Pani pismo z dnia 26.10.2009 r., dotyczące bezdomnej suki wyżła informuję, iż zgodnie z par. 11 ust. 1 i 3 Ustawy z dnia 21 września 1997 r. o ochronie zwierząt oraz zgodnie z par. 3 ust. 5 Ustawy z dnia 13 września 1996 r. o utrzymaniu czystości i porządku w gminach, do zadań własnych gmin należy odłów bezdomnych zwierząt oraz ich odwóz do schroniska.
W związku z powyższym przy odłowie każdego bezdomnego psa Gmina ponosi jednorazowe koszty odłowu oraz umieszczenia psa w schronisku wraz z otoczeniem go opieką weterynaryjną.
W odniesieniu do psa, o którym mowa na wstępie, Gmina xxxxxxxx poniosła koszty związane wyłącznie z dojazdem rakarza, w celu odłowienia bezdomnego psa.
Podpisując oświadczenie, zobowiązała się Pani do opieki nad psem, w związku z czym suka wyżła nie została odwieziona do schroniska, i jak wynika z pisma została umieszczona przez Panią u Państwa Biernackich w Czarkowie.
W związku z powyższym w przypadku braku możliwości finansowych utrzymania psa lub rezygnacji z dalszej opieki nad nim proponuję dostarczyć psa do schroniska, a koszt jego przyjęcia pokryje gmina xxxxxxxx."

Rakarz skroił kasę za psa, którego nie widział na oczy. Na to gmina ma...

Posted

rakarz tak jak napisali nie wziął pieniędzy za to że odłowił psa a wyłącznie za dojazd ..... tak niestety te firmy zarabiają , jeżeli mieli zgłoszenie o bezdomnym psie to przyjechali go odłowić , co w tym dziwnego to nie wiem ,

rakarz ... aż skóra cierpnie na to słowo ....

Posted

dziewczyny od 7 do 21/11 jestem za granicą bez dostępu do netu. Upoważanim Agnieszkę do prowadzenia ew. adopcji Sary, a Zula131 będzie pierwszym jej doradcą;).
w ogłoszeniach proszę dane kontaktowe chwilowo podmienić:p