Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='GoniaP']Lalunia z dzieciątkiem w środę przenoszą się do dt w Poznaniu. Prawdopodobnie na obie panie czekają domy w Lublinie :)

Andzia, szczeniak jest. Nie wiem tylko jak wyglada, bo nie było na wątku jego zdjęć. No i czy ten domek w Lublinie jest pewny na 100%. Poza tym jeden szczeniak z tej rodzinki trafił do shroniska w Swarządzu. Stamtąd został zabrany na DT. Ale trzeba pytać Ninki do kogo. Są też młode pieski już dorosłe. Nie wiem ile lat/m-cy mają te pieski, które zostały na miejscu, tzn. tam skąd zabrano widoczną na zdjęciach resztę.

Sonia nie przytyła nawet 0,5 kg, ale na tak małym piesku widać różnicę. Dzisiaj rozrabiała jak szary zając. Wykopała mi ziemię z kwiatków, ukradła TZ kanapkę + zrobiła siku na dywanie. Zresztą zaraz po powrocie ze spaceru z TZ. Jeśli wychodzi na spacer z kimś innym, to jest tak przejęta pilnowaniem się przy nodze, że nie schodzi na trawkę.

GoniaP czy można liczyć na rozliczenie wątku (tzn. mniej więcej). Wiem, że allegro było i kwota 3000 do zapłaty. Teraz jest 4000! + zakończone allegro. Skąd ta kwota? Może wystawię jakiś bazarek.

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zulugula napisał(a):
Andzia, szczeniak jest. Nie wiem tylko jak wyglada, bo nie było na wątku jego zdjęć. No i czy ten domek w Lublinie jest pewny na 100%. Poza tym jeden szczeniak z tej rodzinki trafił do shroniska w Swarządzu. Stamtąd został zabrany na DT. Ale trzeba pytać Ninki do kogo. Są też młode pieski już dorosłe. Nie wiem ile lat/m-cy mają te pieski, które zostały na miejscu, tzn. tam skąd zabrano widoczną na zdjęciach resztę.

o matko - chyba to dogo na wszystkich jakoś dziwnie działa:)

Goliat - to szczylek właśnie ze Swarzędza - Niny się nie muszę o nic pytać, bo to ja pozakładałam wątek swarzędzkim biedom do wyciagnięcia na cito, który potem prosiłam o przepisanie na Ninę. Goliat jest w dt w Szczecinie i o niego miałam kilka e-maili i telefomów. Więc - na 1 dom - państwo z Głogowa (nie Szczecina czy Lublina) - podałam namiary GoniP ;) wydaje mi się fajny, ale nie znalazłam nikogo z tamtych okolic do sprawdzenia domku. uff - to chyba wyjaśniłam:)

Posted

zulugula napisał(a):

Sonia bedzie musiała zgłosić się jeszcze raz do weterynarza, ponieważ "saneczkuje". Jakby ktoś nie wiedział co to znaczy, to powiem, że szoruje tyłkiem po dywanie ;)) Miała już wyciskane gruczoły okołoodbytowe, ale nie pomogło. Trzeba znaleźć przyczynę. Mogą to być objawy świerzbowca (chyba).

słyszałam ze jak psy mają robale to tak saneczkują...

Posted

Te zatoki okołoodbytowe z czasem znów gromadzą wydzielinę i trzeba wyciskac ją co jakis czas, nawet co miesiac. Innym psom wystarczy co pół roku, inne znów nie znają tego kłopotu....

Posted

zulugula napisał(a):

GoniaP czy można liczyć na rozliczenie wątku (tzn. mniej więcej). Wiem, że allegro było i kwota 3000 do zapłaty. Teraz jest 4000! + zakończone allegro. Skąd ta kwota? Może wystawię jakiś bazarek.
Właśnie sprawdziłam wyciągi, i na cziłki zebraliśmy w sumie 390zł (nie mam kalkulatora, liczyłam w głowie, więc mogłam się o parę złotych rypnąć) ... Faktury, które dotychczas odebrałam z kliniki opiewają na znacznie wyższe kwoty :((

Posted

[quote name='GoniaP']Właśnie sprawdziłam wyciągi, i na cziłki zebraliśmy w sumie 390zł (nie mam kalkulatora, liczyłam w głowie, więc mogłam się o parę złotych rypnąć) ... Faktury, które dotychczas odebrałam z kliniki opiewają na znacznie wyższe kwoty :((
Tosiek2 25zł
Bogdan H 20zł
IwonkaM83 25zł
Maggio2007 20zł
Wrobel4 30zł
Atar46 15zł
Tulsa2 10zł
jezorek 10zł
Ooza 50zł
Zeigbo 10zł
Arabeska 10zł
Proart 100zł
Siva 66 30zł
Uodi BA 5zł
Magchi 30zł
Państwo S 30zł
KlaudiaB 5zł
Agnieszka J 10zł
Olga_wred 5zł
Satya 15zł

Razem

Posted

ok, przekazałam 50 zł na oddział w Poznaniu (z dopiskiem zulugula). To wpłata w imieniu mojej cioci Teresy Ch.

Sonia już sie oswoiła w nowym domku. Przytula się, pilnuje i nie chce jeść chrupek. Posmakowała w szyneczce :\

Posted

[quote name='izabelka_70']mam 25zł za bazarek do przelania. nr konta widze na 1 stronie. czy ma być jakis dopisek przy przelewie? Tak :) "Na cziłki". Dziękuję!!

[quote name='zulugula']ok, przekazałam 50 zł na oddział w Poznaniu (z dopiskiem zulugula). To wpłata w imieniu mojej cioci Teresy Ch.

Sonia już sie oswoiła w nowym domku. Przytula się, pilnuje i nie chce jeść chrupek. Posmakowała w szyneczce :\ Dziękujemy za wpłatę i wieści. Prosimy o zdjęcia!

[quote name='Helga&Ares']Zapraszam na bazarek, który pomoże spłacić dług za cziłałki:
http://www.dogomania.pl/threads/174958-Tuniki-bluzki-spodnie-H-M-itp-zbieramy-fundusze-na-zapA-acenie-dA-ugu-za-cziA-ki?p=13633146#post13633146 Dziękujemy nowej Pani Laluni vel (poczekajcie, sprawdzę w umowie) LULU za wsparcie!

Ogłaszam niniejszym, że Mama Lulu i jej dzieciątko właśnie jadą do domków stałych w Lublinie!
Mariee, dzięki za sprawdzenie domków i Twoją rekomendację!
Maluchy, wszystkiego co najlepsze w nowych domach!

Posted

Piesek nr 3 czyli Wiolin tez juz w nowym domku...Pani szczęśliwa a Wiolin teraz ma na imię.... Bemol...
Jeszcze tylko piesek nr 4 czyli oryginalny Bemolek czeka na swoja szansę. To całkiem fajny i kontaktowy piesek. Zachowuje czystośc i na spacerach tez jest ok