zulugula Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='GoniaP']Lalunia z dzieciątkiem w środę przenoszą się do dt w Poznaniu. Prawdopodobnie na obie panie czekają domy w Lublinie :) Andzia, szczeniak jest. Nie wiem tylko jak wyglada, bo nie było na wątku jego zdjęć. No i czy ten domek w Lublinie jest pewny na 100%. Poza tym jeden szczeniak z tej rodzinki trafił do shroniska w Swarządzu. Stamtąd został zabrany na DT. Ale trzeba pytać Ninki do kogo. Są też młode pieski już dorosłe. Nie wiem ile lat/m-cy mają te pieski, które zostały na miejscu, tzn. tam skąd zabrano widoczną na zdjęciach resztę. Sonia nie przytyła nawet 0,5 kg, ale na tak małym piesku widać różnicę. Dzisiaj rozrabiała jak szary zając. Wykopała mi ziemię z kwiatków, ukradła TZ kanapkę + zrobiła siku na dywanie. Zresztą zaraz po powrocie ze spaceru z TZ. Jeśli wychodzi na spacer z kimś innym, to jest tak przejęta pilnowaniem się przy nodze, że nie schodzi na trawkę. GoniaP czy można liczyć na rozliczenie wątku (tzn. mniej więcej). Wiem, że allegro było i kwota 3000 do zapłaty. Teraz jest 4000! + zakończone allegro. Skąd ta kwota? Może wystawię jakiś bazarek. Quote
zulugula Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 No niestety bazarków też nie da się wystawiać :\ Quote
Helga&Ares Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Zdjęcia szczeniaka http://picasaweb.google.com/mm.dominika/SzczeniakLali# Quote
andzia69 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 zulugula napisał(a):Andzia, szczeniak jest. Nie wiem tylko jak wyglada, bo nie było na wątku jego zdjęć. No i czy ten domek w Lublinie jest pewny na 100%. Poza tym jeden szczeniak z tej rodzinki trafił do shroniska w Swarządzu. Stamtąd został zabrany na DT. Ale trzeba pytać Ninki do kogo. Są też młode pieski już dorosłe. Nie wiem ile lat/m-cy mają te pieski, które zostały na miejscu, tzn. tam skąd zabrano widoczną na zdjęciach resztę. o matko - chyba to dogo na wszystkich jakoś dziwnie działa:) Goliat - to szczylek właśnie ze Swarzędza - Niny się nie muszę o nic pytać, bo to ja pozakładałam wątek swarzędzkim biedom do wyciagnięcia na cito, który potem prosiłam o przepisanie na Ninę. Goliat jest w dt w Szczecinie i o niego miałam kilka e-maili i telefomów. Więc - na 1 dom - państwo z Głogowa (nie Szczecina czy Lublina) - podałam namiary GoniP ;) wydaje mi się fajny, ale nie znalazłam nikogo z tamtych okolic do sprawdzenia domku. uff - to chyba wyjaśniłam:) Quote
Asior Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 zulugula napisał(a): Sonia bedzie musiała zgłosić się jeszcze raz do weterynarza, ponieważ "saneczkuje". Jakby ktoś nie wiedział co to znaczy, to powiem, że szoruje tyłkiem po dywanie ;)) Miała już wyciskane gruczoły okołoodbytowe, ale nie pomogło. Trzeba znaleźć przyczynę. Mogą to być objawy świerzbowca (chyba). słyszałam ze jak psy mają robale to tak saneczkują... Quote
malagos Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Te zatoki okołoodbytowe z czasem znów gromadzą wydzielinę i trzeba wyciskac ją co jakis czas, nawet co miesiac. Innym psom wystarczy co pół roku, inne znów nie znają tego kłopotu.... Quote
GoniaP Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 zulugula napisał(a): GoniaP czy można liczyć na rozliczenie wątku (tzn. mniej więcej). Wiem, że allegro było i kwota 3000 do zapłaty. Teraz jest 4000! + zakończone allegro. Skąd ta kwota? Może wystawię jakiś bazarek. Właśnie sprawdziłam wyciągi, i na cziłki zebraliśmy w sumie 390zł (nie mam kalkulatora, liczyłam w głowie, więc mogłam się o parę złotych rypnąć) ... Faktury, które dotychczas odebrałam z kliniki opiewają na znacznie wyższe kwoty :(( Quote
GoniaP Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Nie mogę edytować postu :( Na Allegro sprzedało się 110 cegiełek, więc powinno było wpłynąć 550 zł. Zaraz zrobię bardziej szczegółową listę... Quote
Asior Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Gonia, jedynie w Firefoxie da się używać opcji edytuj ..... Quote
Cetkowana Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Przelew ode mnie dziś poszedł, dojdzie pewnie w pon. pozdrawiam Quote
GoniaP Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='GoniaP']Właśnie sprawdziłam wyciągi, i na cziłki zebraliśmy w sumie 390zł (nie mam kalkulatora, liczyłam w głowie, więc mogłam się o parę złotych rypnąć) ... Faktury, które dotychczas odebrałam z kliniki opiewają na znacznie wyższe kwoty :(( Tosiek2 25zł Bogdan H 20zł IwonkaM83 25zł Maggio2007 20zł Wrobel4 30zł Atar46 15zł Tulsa2 10zł jezorek 10zł Ooza 50zł Zeigbo 10zł Arabeska 10zł Proart 100zł Siva 66 30zł Uodi BA 5zł Magchi 30zł Państwo S 30zł KlaudiaB 5zł Agnieszka J 10zł Olga_wred 5zł Satya 15zł Razem Quote
Helga&Ares Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 Cetkowana napisał(a):Przelew ode mnie dziś poszedł, dojdzie pewnie w pon. pozdrawiam Dziękuję Ci Bardzo Cetkowana!:loveu: Quote
Helga&Ares Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 Cziłałki nadal proszą o pomoc:( Quote
izabelka_70 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 czy w Poznaniu sa jeszcze jakieś cziłki szukające domu stałego? mam zapytanie od klientki... z kim może na ten temat porozmawiać? Quote
GoniaP Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 W Poznaniu nie ma, ale chyba jeszcze domu szukają te, które trafiły do Swarzędza? Quote
izabelka_70 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 GoniaP napisał(a):W Poznaniu nie ma, ale chyba jeszcze domu szukają te, które trafiły do Swarzędza? ale w Swarzędzu panuje parwo... nie wiem czy proponować psa stamtąd... Quote
andzia69 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Gonia - czy kontaktowałaś się moze z tym panstwem z Głogowa? Quote
zulugula Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 A więc bazarek trzeba koniecznie wystawić. Quote
zulugula Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Sonia już w DS. Otrzymałam 50 zł w celu przekazania na konto fundacji. Poproszę o nr konta na PW. Quote
max45 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 nr konta fundacji jest na pierwszej stronie ;) Quote
izabelka_70 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 mam 25zł za bazarek do przelania. nr konta widze na 1 stronie. czy ma być jakis dopisek przy przelewie? Quote
zulugula Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 ok, przekazałam 50 zł na oddział w Poznaniu (z dopiskiem zulugula). To wpłata w imieniu mojej cioci Teresy Ch. Sonia już sie oswoiła w nowym domku. Przytula się, pilnuje i nie chce jeść chrupek. Posmakowała w szyneczce :\ Quote
Helga&Ares Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 Zapraszam na bazarek, który pomoże spłacić dług za cziłałki: http://www.dogomania.pl/threads/174958-Tuniki-bluzki-spodnie-H-M-itp-zbieramy-fundusze-na-zapA-acenie-dA-ugu-za-cziA-ki?p=13633146#post13633146 Quote
GoniaP Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 [quote name='izabelka_70']mam 25zł za bazarek do przelania. nr konta widze na 1 stronie. czy ma być jakis dopisek przy przelewie? Tak :) "Na cziłki". Dziękuję!! [quote name='zulugula']ok, przekazałam 50 zł na oddział w Poznaniu (z dopiskiem zulugula). To wpłata w imieniu mojej cioci Teresy Ch. Sonia już sie oswoiła w nowym domku. Przytula się, pilnuje i nie chce jeść chrupek. Posmakowała w szyneczce :\ Dziękujemy za wpłatę i wieści. Prosimy o zdjęcia! [quote name='Helga&Ares']Zapraszam na bazarek, który pomoże spłacić dług za cziłałki: http://www.dogomania.pl/threads/174958-Tuniki-bluzki-spodnie-H-M-itp-zbieramy-fundusze-na-zapA-acenie-dA-ugu-za-cziA-ki?p=13633146#post13633146 Dziękujemy nowej Pani Laluni vel (poczekajcie, sprawdzę w umowie) LULU za wsparcie! Ogłaszam niniejszym, że Mama Lulu i jej dzieciątko właśnie jadą do domków stałych w Lublinie! Mariee, dzięki za sprawdzenie domków i Twoją rekomendację! Maluchy, wszystkiego co najlepsze w nowych domach! Quote
gagata Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Piesek nr 3 czyli Wiolin tez juz w nowym domku...Pani szczęśliwa a Wiolin teraz ma na imię.... Bemol... Jeszcze tylko piesek nr 4 czyli oryginalny Bemolek czeka na swoja szansę. To całkiem fajny i kontaktowy piesek. Zachowuje czystośc i na spacerach tez jest ok Quote
Recommended Posts