Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Wiewiórka']Przepiękna prawda?:loveu: teraz tylko na sterylkę się umówimy i ta wizyta a potem już do wspaniałego domku! Właśnie pojedzie sprawdzić ten domek wkońcu?

Domek sprawdzony:

z relacji kochanej ciotki bebcik (dziękuję Ci jeszcze raz :loveu::loveu:):

"Już byłam. Wrażenia? Lepszego domku Perełka nie znajdzie. Ludzie cudowni, kochający zwierzęta, szczerzy i autentyczni. Kolega, który mnie zawiózł powiedział ze nie znał do tej pory ludzi którzy tak wielkie serca maja dla zwierząt. Rozmawialiśmy o Pusi, która odeszła, o kotach z którymi będzie Perełka mieszkała. Państwo po prostu kochają zwierzęta, a na Perełke czekają niecierpliwie. Fryzjer juz umówiony, za miesiac :smile: lekarz też. Teraz czas aby Perełka dotarła do domku :smile: Rozmawiałam o sterylce. Myslę że można ludziom zaufac i ta kwestie (po odpowiednim zapisie, tak na wszelki wypadek w umowie adopcyjnej) zostawic dla państwa bo widac że finansowo są bardzo dobrze sytuowani (zaoszczedziło by sie dla kolejnej suńki) Moja skromna opinia- Perełka niech natychmiast jedzie do domku bo tam na nia czekaja Ludzie, czekaja niecierpliwie o odliczaja dni. Jejku, aby jak najwiecej takich domkow !! Za jakis czas będe mogła pojechac na wizyte poadopcyjną :smile:
Trzymam kciuki za jak najszybsze połączenie :smile: Ludzi i ich przyjaciela Perełki."

Teraz tylko sterylka i jedzie Perełka, jak najszybciej.

Posted

Dajmy jej ze 3 dni po operacji, kolej to nie auto. Nie są to warunki dla rekonwalescenta z całą pewnością.

Posted

Reyes napisał(a):
Dajmy jej ze 3 dni po operacji, kolej to nie auto. Nie są to warunki dla rekonwalescenta z całą pewnością.

Oczywiście Reyes. Ja myślę, że najlepiej jak o to się spyta weta, podkreślając, że to będzie przejazd pociągiem.

Posted

Laima napisał(a):
Udało się dziewczynie. Super.
Wygląda jak chiński grzywacz :cool3:.

;) czekam na wiadomość od Wiewiórki kiedy sterylka.

Słuchajcie, Pani do mnie dzwoniła. Pytała się czy nie dałoby się jednak zawieźć Perełki do niej, a ona na miejscu by miała sterylkę??? mówiła, że ciotka bebcik może tego dopilnować, może być nawet przy zabiegu, bo blisko Pani mieszka. Ja też uważam, że takie rozwiązanie byłoby lepsze niż wieść Perełkę po zabiegu.

Czekam do dziś wieczora na Wasze opinie. W przypadku ich braku sama podejmę decyzję.

Posted

Wiewiórka napisał(a):
Ja myślę że to dobry pomysł;)

Ja też. Tym bardziej, że dla Pani to nie jest problem finansowy. Mówiła mi też, że leczyć chce Perełkę w tej samej lecznicy co psy swoje leczy ciotka bebcik. A przy okazji mówiła Perełce zrobiłoby się wszystkie badania podstawowe. No i to, że byłaby na miejscu, a nie jechała przez pół Polski obolała. Myślę, że ciotka bebcik tego dopilnuje, a i Pani podpisze umowę z adnotacją o obowiązku sterylki. Poza tym ufam Pani. Wizyta potwierdziła to co wiedziałam i przeczuwałam wobec tego domku.

Jeśli tak może być to Perełka może jechać jutro/ pojutrze - jeszcze zależy jak ciotce Reyes pasuje.

Posted

Jeśli rzeczywiście na miejscu jest ktoś, kto może i chce tego dopilnować (i to zrobi) i jeśli zostanie podpisana umowa z zapisem o konieczności sterylizacji (a pewnie zostanie :)) to myślę, że można "zaryzykować".

Posted

Słuchajcie, ciotka bebcik potwierdziła, że dopilnuje, sprawdzi czy sunia została wysterylizowana.

Jesteśmy już umówione z Reyes na środę :D Perełka jedzie w środę do nowego domu :D

Posted

Wiewiórka napisał(a):
To super, moja mama przygotuje Perełkę na podróż;)

I nie zapomnijcie o liście co lubi jeść Perełka ;) Pani mi to jeszcze dzisiaj przypominała ;)

Posted

Wiewiórka napisał(a):
Ok nie zapomnimy napewno;) zresztą nie będzie tego dużo bo Perełka ostatnio to niejadek;p

:eviltong: no właśnie Pani mi mówiła, że jej Pusia była kiedyś też niejadkiem :p a potem nauczyła się jeść gdy Państwo przygarnęli koty - wzięła z nich przykład :lol:

Posted

Ohh jak ja będę tęskniła za Perełeczką kochaną, ale ciesze się że wszystko najprawdopodobniej zakończy się HAPPY ENDEM;) no i zwalnia się miejsce dla kolejnego psa w potrzebie w moim domku, więc jak coś to piszcie.

Posted

Wiewiórka napisał(a):
Ohh jak ja będę tęskniła za Perełeczką kochaną, ale ciesze się że wszystko najprawdopodobniej zakończy się HAPPY ENDEM;) no i zwalnia się miejsce dla kolejnego psa w potrzebie w moim domku, więc jak coś to piszcie.

Właśnie :cool3: może już jakiegoś pieseczka wybiorę, może Blacky???

Posted

maciaszek napisał(a):
_Laro, a tą resztę kasy przelałaś na katowickie konto?

Przepraszam, jeszcze nie. Nie miałam czasu kiedy wpłacić we wpłatomacie tych pieniędzy najpierw na moje konto. Ale jutro to zrobię i przeleję kasę na konto katowickie.

Jutro wielki dzień dla Perełki! :multi: ok.9.20 odbieram ją w Sosnowcu i zawożę do Katowic, na Dworzec ;)