Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślę, że do fryzjera Perełka powinna pójść dopiero wtedy, gdy będzie CAŁKOWICIE zdrowa. W końcu to kaszel kenelowy. Wystarczy, że zakaszle u fryzjera i każdy następny pies jest narażony na chorobę. Nie można tego zrobić!

A co do ciąży to

ale teraz inny lekarz mówi że raczej nie
Hmm... myślę, że tu przydałaby się pewność.

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś Perełka tylko 2 zastrzyki dostała i pani wet powiedziała że do piątku z nią chodzić mamy! Dziś tylko 6,50zł zapłaciłam. A cały dzień mnie nie było to teraz się bawię z Perełką bo się za mną stęskniła;)

Posted

Wiewiórka napisał(a):
Dziś Perełka tylko 2 zastrzyki dostała i pani wet powiedziała że do piątku z nią chodzić mamy! Dziś tylko 6,50zł zapłaciłam. A cały dzień mnie nie było to teraz się bawię z Perełką bo się za mną stęskniła;)

O, super! Wiewiórko, dopilnuj żeby sprawdzili czy ona aby napewno nie jest w tej ciąży, nie wiem, niech usg zrobią, zapłacimy. Tzn., że do piątku będzie zdrowa? :multi:

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
to ona ma ten KK czy nie? bo jeśli ma to ja bym raczej z nią nigdzie do psów nie chodziła...nie każdy szczepi przeciwko temu swoje psy...

Miała, leczy się ciągle z tego.

Posted

to może nie chodzcie z nią do innych psów...nie odbierzcie tego, że sie czepiam...nie jestem wetem i nie wiem jak wyglada kwestia zarażania u psa u którego zostało podjęte leczenie ale wiem że mojej koleżanki sunia zaraziła się kk od innej chorej suni a stałyśmy na wspólnym parkingu przez chwilę (może minute suki były na zewnątrz) bo wymieniałyśmy się dokumentami

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']to może nie chodzcie z nią do innych psów...nie odbierzcie tego, że sie czepiam...nie jestem wetem i nie wiem jak wyglada kwestia zarażania u psa u którego zostało podjęte leczenie ale wiem że mojej koleżanki sunia zaraziła się kk od innej chorej suni a stałyśmy na wspólnym parkingu przez chwilę (może minute suki były na zewnątrz) bo wymieniałyśmy się dokumentami

Wiemy sacred :) radziłyśmy już to Wiewiórce.

A poza tym to mam złą wiadomość: Pani ta z synem alergikiem zrezygnowała. W tym tygodniu miała kilka psów, nawet yorka, na próbę, wszystkie uczulały jej syna. Zrezygnowała, powiedziała, że nie chce Perełki narażać na dodatkowe stresy, przerzucanie jej ciągłe. Może to i dobrze.

Potrzebne są ciotki namiary na osoby, które wcześniej pisały w sprawie Perełki albo dzwoniły.

Posted

Dziś tylko 1 zastrzyk;) Pani powiedziała że jutro mi wet sprawdzi czy ona w ciąży jest bo ona nie jest od tego specjalistką. Perełka jest kochana, bardzo się przywiązała. Było dużo chętnych to szukamy domku jak najlepszego;)

Posted

Wiewiórka napisał(a):
Dziś tylko 1 zastrzyk;) Pani powiedziała że jutro mi wet sprawdzi czy ona w ciąży jest bo ona nie jest od tego specjalistką. Perełka jest kochana, bardzo się przywiązała. Było dużo chętnych to szukamy domku jak najlepszego;)

Ile dziś płaciłaś Wiewiórko? Super, że dziś tylko 1 zastrzyk :lol:

No, niech to sprawdzi. Jakby co to trzeba zrobić sterylkę.

Napewno jest kochana :loveu:

Posted

Jasza napisał(a):
Mialam dzisiaj telefon w sprawie Perełki.
Od młodej Pani ze Świdnicy.
Wiewiórko, masz PW.

Ciotki to wiecie, zapisujcie to, kontaktujcie się z tymi ludźmi, bo narazie domu dla Perełki nie mamy.

No tak, faktura będzie na końcu to podjadę po nią Wiewiórko i przy okazji przekażę Ci kupon na sterylkę i zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę. Może jak Perełka będzie już po fryzjerze to jej przy okazji sesję zdjęciową cyknę ;) No chyba, że nie będzie trzeba, bo już domek będzie :)

Posted

Kontaktowałam się z panem fryzjerem i dam mi znać kiedy jest wolny. Pani weterynarz stwierdziła że z Perełką jest już wszystko ok;) Dziś była ostatnia wizyta. Lara miała byś jutro czas?

Posted

Wiewiórka napisał(a):
Kontaktowałam się z panem fryzjerem i dam mi znać kiedy jest wolny. Pani weterynarz stwierdziła że z Perełką jest już wszystko ok;) Dziś była ostatnia wizyta. Lara miała byś jutro czas?

Jutro nie :/ w poniedziałek Ci pasuje? możemy ją wysterylizować? co z tą ciążą???

Posted

Wiewiórka napisał(a):
To jeszcze się ustali, Perełka w ciąży jednak nie jest! ;) A no można by.

Uff, to dobrze, że z tą ciążą nie potwierdziło się :loveu:

Myślę, że ją wysterylizujemy, zawiozę Ci w poniedziałek kupon na sterylkę i Wiewiórko umówisz się :) nie chcę jej wydawać niewysterylizowanej. Wiecie, że ona może być łakomym kąskiem dla pseudo.

Posted

Też tak myślę.
Lepiej ją wysterylizować najpierw.

Wiewiórko, masz jakiś kontakt z tą Panią ze Świdnicy, której maila Ci podesłałam?
Bo jak nie masz czasu, to ja jej mogę napisać cos o Perełce, podesłać jej więcej zdjęć, a przede wszystkim poinformować ją o wizycie przedadopcyjnej ( jak to wygląda), popytać o to czy ma jakies inne psy, no i ogolnie, wybadać teren..
Tylko musze wiedzieć, czy juz do niej napisałaś, bo nie chcę się powtarzać.
Daj znać.

Posted

Kolejny mail, przeczytajcie same:

A czy są może do adoptowania psy takie jak:Pudel,York,Schat-zu(Jakoś tak)Psy nie koniecznie małe...ale te typowe 'maskotkowe'
?: )
Pozdrawiam

I co ja mam jej na Boga odpisać????
Żeby poszła do sklepu z zabawkami?
(Żartuję, jutro jej wysmaruję list pouczający..):diabloti:

Posted

Odpisz jej, że obecnie do zaadoptowania są: owczarki, boksery i szar-pluje (czy jakoś tak...) :evil_lol:, a maskotkowe psy to może kupić w np. w "Smyku".

A poważnie to chyba rzeczywiście trzeba takich ludzi uświadamiać, że nie ma czegoś takiego jak pies-maskotka i że nie można tak patrzeć na te zwierzaki. Nawet jak dotrze 1/10 z tego, co mówimy/piszemy to już sukces!