Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zajmowalam się adopcją Majki, kudłatej sunki z zamojskiego schroniska...zgłąszało sie bardzo duzo fajnych ludzi... dla Majki juz domek wybrany czy mogę podrzucac Waszą sunie chętnym? do kogo podawac kontakt? umowiłam sie z kilkoma osobami ze poszukam im slicznych kudlaczy (takich szukali zglaszajac sie do mnie wsprawie adopcji majuni) i podrzuce fotki z kontaktami...moze akurat gdzies tam odnajdzie sie TEN dom dla perełeczki:lol:

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
zajmowalam się adopcją Majki, kudłatej sunki z zamojskiego schroniska...zgłąszało sie bardzo duzo fajnych ludzi... dla Majki juz domek wybrany czy mogę podrzucac Waszą sunie chętnym? do kogo podawac kontakt? umowiłam sie z kilkoma osobami ze poszukam im slicznych kudlaczy (takich szukali zglaszajac sie do mnie wsprawie adopcji majuni) i podrzuce fotki z kontaktami...moze akurat gdzies tam odnajdzie sie TEN dom dla perełeczki:lol:

Dzięki sacred... narazie się wstrzymaj, bo jest taka sytuacja, że mamy już super domek niedaleko, w Katowicach, dziś tam byłam na wizycie przedadopcyjnej, tylko że syn Państwa jest alergikiem, chcemy żeby Perełka jak wyzdrowieje zamieszkała z Państwem żeby zobaczyć jak syn zareaguje na pieska, a raczej jego alergia. Jeśli będzie dobrze to zostanie u nich. Ci Państwo byli pierwsi i bardzo liczą na Perełkę. Dlatego jeśli u nich nie wypali to wtedy odpalamy inne domki. Chyba, że naświetlisz tym osobom jak sytuacja wygląda... możesz w sumie pokazać im Perełkę i powiedzieć, że narazie jest chora, nie do wydania, i że trzeba czekać. Jak ktoś się zainteresuje to będziemy wiedzieć jakby co do kogo uderzać jakby z tym domkiem w Katowicach nie wyszło.

Posted

Może grzywacz ważył z 6 kg chyba. Perełka jest stanowczo za chudziutka (stwierdzenie pani weterynarz) Cieszy mnie że nie ma problemu ze znalezieniem domku dla Perełki, teraz malutka słodko śpi;) już tak bardzo jak wczoraj nie kaszle, bo wczoraj to całą noc przekaszlała, a teraz spokojnie śpi. Sunia jest bardzo grzeczna w domku, nie brudzi, nie niszczy, cały czas chce na kolanka wskakiwać;) jest bardzo dzielna i myślę że wyjdzie z tego!

Posted

Dobre wieści.
Ja wszystkie maile w sprawie Perełki zapisuję i jakby co to będę polecać inne psiaki.
Mam od Leni356 namiary na czarna pudliczkę z Cieszyna na przykład.

A Perełce życzymy zdrówka!

Posted

Witam

Pisze w imieniu magdoli. Zgłosiła się do niej rodzina chcąca adoptować Perełkę.

''To małżeństwo, z dwójką dzieci ( z czego 1 dorosłe ;) Mają własny kiosk, auto i mogliby cały cza przebywać z psem. Nie wiem jak mieszkają, ale wydaje mi się, że nieźle. Oni właśnie szukają grzywacza (chcą kupić rodowodowego), ale gdy się dowiedzieli to chętnie by ją przyjęli. Mam do nich tel gdyby coś.
Wiedzą o chorobie, nie przeraża ich to i chyba koszty dla nich to żaden problem. Coś mi się obiło o uszy, że mieli kiedyś charcicę afgańską... więc wiedzą jak dbać o włos''

Posted

Zacytuję się:

[quote name='__Lara']Dzięki sacred... narazie się wstrzymaj, bo jest taka sytuacja, że mamy już super domek niedaleko, w Katowicach, dziś tam byłam na wizycie przedadopcyjnej, tylko że syn Państwa jest alergikiem, chcemy żeby Perełka jak wyzdrowieje zamieszkała z Państwem żeby zobaczyć jak syn zareaguje na pieska, a raczej jego alergia. Jeśli będzie dobrze to zostanie u nich. Ci Państwo byli pierwsi i bardzo liczą na Perełkę. Dlatego jeśli u nich nie wypali to wtedy odpalamy inne domki. Chyba, że naświetlisz tym osobom jak sytuacja wygląda... możesz w sumie pokazać im Perełkę i powiedzieć, że narazie jest chora, nie do wydania, i że trzeba czekać. Jak ktoś się zainteresuje to będziemy wiedzieć jakby co do kogo uderzać jakby z tym domkiem w Katowicach nie wyszło.

Edit: bazarek dla Perełki - wchodźcie proszę i podnoście.

http://www.dogomania.pl/forum/f99/perfumy-plyty-ksiazki-gadzety-na-chora-perelke-zapraszam-do-6-08-godz-22-00-a-144807/#post12833631

Posted

mgie napisał(a):
Zgłosiła się do niej rodzina chcąca adoptować Perełkę.
Może warto umówić się na wizytę przedadopcyjną? A gdzie państwo mieszkają?

Wiewiórka napisał(a):
Perełka czuje się lepiej, dziś dużo mniej kaszlała i dostała tylko 3 zastrzyki
Super :multi: :multi: :multi:.

Posted

I proszę - domków więcej niż Perełek!!!;)
Niech tylko zdrowieje!!

Leni356 ma na oku czarną pudliczkę średnią,
w schronisku w Cieszynie.
Przestraszona maksymalnie, trzęsąca sie w kącie.
Może ją by też polecać przy okazji?

Wiem, że to wątek Perełki, ale jak tyle fajnych domkow..

Posted

A co, a pochwalę się :diabloti:

Poznałam osobiście Perełkę :sweetCyb:

Chyba nie jest tak źle bo odwiedziła nas w niedzielę na akcji w Silesii.

Tak, tak _Laro - żałuj, że cię nie było.

Perełka prześliczna, nic dziwnego, że domki się o nią biją, dlatego trzeba je dobrze przetrzepać:mad: coby dziewczynie dobrze było.
Czysta, zadbana, zadowolona, spokojna - widać, że DT świetnie sobie radzi :iloveyou:

A Wiwiórę też poznałam, a co mi tam napiszę: najpierw po Perełce a potem po kolorze włosów :diabloti:

Posted

Przydałoby się jakieś rozliczenie w pierwszym poście bo to, że jest lepiej wcale nie znaczy że nie ma długu u weta i nie trzeba kontynuować leczenia :shake: - jeśli juz gdzieś jest a mi umknęło to sorki.

Posted

[quote name='JOMA']Chyba nie jest tak źle bo odwiedziła nas w niedzielę na akcji w Silesii.
Ojej, a nie było zagrożenia, że zarazi inne psiaki?

[quote name='JOMA']Przydałoby się jakieś rozliczenie w pierwszym poście Słusznie prawisz.
_Laro, możesz zrobić takie rozliczenie? Wszystkie wpłaty i wypłaty (Wiewiórka podaje je tu na wątku).
Dziś wpłynęło 30 zł od leni356. Wielkie dzięki :loveu:

Posted

Dziś u weta znowu 9,00zł zapłaciłyśmy. Mam super wiadomość wet powiedział że jest lepiej i że malutka zdrowieje;) W domku też już mało co kaszle. A z tą ciążą to nie wiadomo, pani wet raz o tym wspomniała ale teraz inny lekarz mówi że raczej nie. Tak się ciesze że Perełka z tego wyjdzie:loveu: Joma dziękuje za słowa uznania;) Właśnie umawiać się z tym fryzjerem wkońcu? Jak myślicie?

Posted

Wiewiórka napisał(a):
Dziś u weta znowu 9,00zł zapłaciłyśmy. Mam super wiadomość wet powiedział że jest lepiej i że malutka zdrowieje;) W domku też już mało co kaszle. A z tą ciążą to nie wiadomo, pani wet raz o tym wspomniała ale teraz inny lekarz mówi że raczej nie. Tak się ciesze że Perełka z tego wyjdzie:loveu: Joma dziękuje za słowa uznania;) Właśnie umawiać się z tym fryzjerem wkońcu? Jak myślicie?

Wiewiórko, może przedzwonić tam i zobaczyć kiedy może przyjechać, co? Superowo, że zdrowieje, niunia kochana :D :D :D

Jasza napisał(a):
Ja też poznałam Perełkę - piękna psinka! :loveu:

Jaszo, to widzę, że byłaś w SCC :) i jak podobała Ci się nasza akcja? :) długo byłaś ?:)