Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie, są złe wieści. Perełka jest chora, ma kaszel kennelowy i zapalenie oskrzeli, dziś dostała aż 5 zastrzyków. Wiewiórka już dziś zapłaciła 40zł, tzn. zapłaciła 10zł, a 30zł już jest dłużna. Nie wiadomo ile sunia razy będzie musiała chodzić na zastrzyki, ale dobrze nie jest, jest zaniedbana bardzo. Pewnie jakby została w schronisku to kilka dni i by jej już nie było...Pani wet powiedziała, że nie wiadomo czy przeżyje, pewnie ze względu na jej zaniedbanie i wyniszczenie... nie komentuję opieki weterynarza w schronisku... jutro jadę przekazać Wiewiórce co najmniej 100zł z naszego katowickiego konta na leczenie, trzeba zacząć małą zbiórkę na leczenie. Do tego pies Wiewiórki musi dostać antybiotyk, bo już mógł się zarazić.

maciaszku, kuponu na sterylkę nie dostałam, ani zaświadczeń szczepień, bo Panie nie mogły znaleźć, mam dostać na Dniach Psa.

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No nie jest ciekawie :(.
Przelałam przed chwilą na Twoje konto _Laro 150 zł. Będzie na kilka dni.
Trzeba zacząć zbiórkę. Proszę o pomoc w ściąganiu ciotek na wątek. O bazarki. Wolne wpłaty. Cokolwiek... Koszty będą niemałe.
Myślę, że powinniśmy też opłacić leczenie suczki Wiewiórki. Na 80% się zaraziła. Sunie były razem ponad dobę. U amikat wystarczyło 10 minut styczności z psem chorym na kk i wszystkie psy się pochorowały... Uważam, że sunia Wiewiórki powinna dostać antybiotyk osłonowo. Jeśli nie zachorowała ochroni ją przed chorobą, jeśli już złapała to świństwo, antybiotyk nie pozwoli chorobie się rozwinąć.

Posted

Zaraz postaram się chociaż ciotki pospraszać...:shake:

A już dostałam maila w sprawie Perełki...
Niech malutka się trzyma jakoś...:placz:

Posted

Wysłałam jeszcze raz info do Resurrus i do wszystkich jej znajomych, w tym tych, które mają grzywacze..
Nie wiem, może napisałabym do jakiejś hodowli tych psów?
To są przecież miłośnicy rasy..może by pomogli..

Posted

Właśnie wróciłyśmy z perełką do domu. Jak już wcześniej pisała Lara nie jest dobrze Perełka ma przewlekły kaszel kynylowy i przez to zapalenie płuc i oskrzeli miała 39,7 gorączkę. Do tego waży tylko 5 kilo czyli o wiele za mało, ma chorobę skóry, jest zarobaczona a co do tego pani weterynarz przypuszcza że Perełka jest w ciąży! Pojechałam też z Pati i dostała 2 zastrzyki. Mam podawać Perełce calcium 3 razy dziennie i podawać tylko ciepłe jedzenie i wodę. Do tego te codzienne wizyty w klinice. Mam nadzieje że bidulka z tego wyjdzi, i że Pati tego cholerstwa nie złapie. Oczywiście mam rachunek i dokładny opis od pani weterynarz.

Posted

Wiewiórka napisał(a):
Właśnie wróciłyśmy z perełką do domu. Jak już wcześniej pisała Lara nie jest dobrze Perełka ma przewlekły kaszel kynylowy i przez to zapalenie płuc i oskrzeli miała 39,7 gorączkę. Do tego waży tylko 5 kilo czyli o wiele za mało, ma chorobę skóry, jest zarobaczona a co do tego pani weterynarz przypuszcza że Perełka jest w ciąży! Pojechałam też z Pati i dostała 2 zastrzyki. Mam podawać Perełce calcium 3 razy dziennie i podawać tylko ciepłe jedzenie i wodę. Do tego te codzienne wizyty w klinice. Mam nadzieje że bidulka z tego wyjdzi, i że Pati tego cholerstwa nie złapie. Oczywiście mam rachunek i dokładny opis od pani weterynarz.

W ciąży! :crazyeye: jeszcze tego brakowało... :wallbash: a miało być tak dobrze... trzymaj się tam dzielnie Wiewiórko, jutro zawożę te 150zł Wiewiórce, narazie ze swoich, potem dostanę przelewem od maciaszek zwrot.

Zaraz Wam wkleję nowe zdjęcia. Bidula! Pościągam tu jak najwięcej ciotek.

Posted

A właśnie a ona rzeczywiście ma coś z PP miałam kiedyś grzywacza ale nagiego i z pycholka jest podobieństwo. Właśnie dałam jej ciepłą wodę z calcium i ugotowałam dla bidulki ryż z kurczakiem i marchewką to teraz wcina;)

Posted

Czyli to był ostatni dzwonek aby sunię wyciągnąć ze schronu :shake:

Prosimy o wsparcie na leczenie aby udało się uratować tę psinkę, żeby zaznała w tym życiu jeszcze trochę miłości od człowieka i aby całe poświęcenie wolntariuszek uwieńczyć sukcesem.

Z adopcją nie powimnno być problemu - takie sliczności.

Posted

W ciąży ???!!! No pięknie... Jeśli tak jest to na bank trafiła już w ciąży do schronu. Gdy wyzdrowieje i nabierze masy trzeba będzie chyba pomyśleć o sterylce aborcyjnej, jeśli ciąża się potwierdzi...

Leni, zaraz wysyłam numer konta.

Wiewiórko, podawaj nam tu na bieżąco wszystkie wpłaty i wypłaty, Lara zrobi w 1 poście rozliczenie. Zrób też zdjęcia wszystkich rachunkom - tak to robimy na dogo, żeby nie było żadnych niejasności.

Trzymam kciuki za Perełkę!

Posted

A więc jestem. Lara przekazała mi pieniążki i od razu poleciałam z Perełką do kliniki, dostała 4 zastrzyki, strasznie płakała jak ją kłuli;( Dziś całą noc mi kaszlała i się krztusiła;( Dziś w klinice był bardzo miły pan i jak mu opowiedziałam że Perełka ze schronu to wypisał mi karteczkę że teraz będą liczyć za nią mniej(tylko za lekarstwa) I dziś zapłaciłam 11,00zł i uregulowałam 29,00 z wczoraj. Aha dałam Larze rachunek z wczoraj a wet powiedział że pod koniec leczenia wypisze fakturę. Możę tak być? A i zaraz poszukam czy mam w domu rutino scorbin bo mam jej 3 razy dziennie podawać. A jak nie znajdę to mogę z tych pieniędzy kupić? Oczywiście zostawie rachunek.

Posted

Tak, ja dostałam od Wiewiórki rachunek, postaram się go ciotki po niedzieli wkleić tutaj. Tak w ogóle to fajnie, że już dogo chodzi! :multi:

A ja dzisiaj byłam w potencjalnym domku dla Perełki, mieszkają niedaleko mnie, super rodzinka! Jedyne to mają syna alergika i z JOMĄ uznałyśmy, że nie da się inaczej jak tylko tak, że jak Perełka wyzdrowieje to Państwo dostaną ją na kilka dni to poobserwują syna czy wszystko w porządku. Bo inaczej się nie da :shake:

Zdjęcia postaram się jeszcze dziś wkleić.

Posted

Ja miałąm dzisiaj trzy maile w sprawie Perełki.
Jeden fajny od Pani, która pożegnała swojego psa po trzynastu latach ( jak był mały, to znalazła go na śmietniku..)
Napisała o sobie, że nie jest już "młódką" więc szuka psa którego mogłaby znosić z drugiego piętra nawet jak zachoruje.
Perełka jej sie bardzo spodobała.
Odpisałam jej, że sunia czeka na sterylizację, opisałam o co chodzi z wizytą przedadopcyjną.
Czekam na odpowiedź.
Jak Perełka wyzdrowieje i znajdzie dom u tych Pństwa u których była Lara, to zaproponuję Pani najwyżej innego pieska.
Może Iskierkę, jak już się znajdzie..

A za Perełkę trzymam kciuki. Za Pati też.

Posted

Wiewiórko jak będziesz potrzebowała jakieś leki dla dziewczynki lub twojego psiaka :shake: to pisz, czasem mamy jakieś leki w domu i już nie potrzebujemy to byśmy się podzieliły.

Posted

Jasza napisał(a):
Ja miałąm dzisiaj trzy maile w sprawie Perełki.
Jeden fajny od Pani, która pożegnała swojego psa po trzynastu latach ( jak był mały, to znalazła go na śmietniku..)
Napisała o sobie, że nie jest już "młódką" więc szuka psa którego mogłaby znosić z drugiego piętra nawet jak zachoruje.
Perełka jej sie bardzo spodobała.
Odpisałam jej, że sunia czeka na sterylizację, opisałam o co chodzi z wizytą przedadopcyjną.
Czekam na odpowiedź.
Jak Perełka wyzdrowieje i znajdzie dom u tych Pństwa u których była Lara, to zaproponuję Pani najwyżej innego pieska.
Może Iskierkę, jak już się znajdzie..

A za Perełkę trzymam kciuki. Za Pati też.

Jaszo, zachowaj proszę te numery - jeszcze nie wiadomo czy to będzie domek Perełki, bo wiesz, że z tą alergią tego syna to nic pewnego. Dzięki :loveu:

Posted

Od rau jak zobaczyłam zdjęcia tej kruszynki to stwierdziłam, że go rzywaczka jest - pewnie z jakiejś pseudohodowli, ale nie zaszkodzi sprawdzić bo może ma tatuaż - Wiewiórko zerknij w uszka i w pachwinie
Co do wagi to 5 kg to nie jest za mało na grzywacza - one bardzo często są po prostu chude bo takie są - drobne kosteczki i wątła sylwetka

Trzymam bardzo mocno :kciuki: za maleństwo!!!!