__Lara Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 W schronisku od 02.08.09. Przyjacielska, łagodna, zrównoważona nieduża sunia. Nadawałaby się do domu z dziećmi. Po wykąpaniu, wyczesaniu, ew. ostrzyżeniu będzie przepięknym psem! Ma ok. 3 lat. Przekazane Wiewiórce na leczenie Perełki z katowickiego konta: 150zł Zapłacone w lecznicy: - 39zł pierwsza wizyta, - 11zł druga wizyta, - 9zł trzecia wizyta, - 9zł czwarta wizyta, - 6,50zł piąta wizyta, -------------- Razem za leczenie: 90zł Zostało: 60zł Z tego: 15zł na telefony w sprawie adopcji dla __Lara 15,00zł kaganiec na podróż dla Perełki + bilet na przewiezienie jej z Sosnowca do Katowic -------------- Zostało 30zł Perełka obecnie :loveu: Wpłaty: - leni 30zł Quote
Jasza Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Dobrze Laro, że jej założyłaś wątek! Przydałby jej się tymczas, żeby ją doprowadzić do porządku, jak Cyklusia! Wtedy by się domy biły o nią! A może tej Pani z Gorlic ją polecić? Quote
__Lara Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Można polecić, ona ma czarnego pudelka :loveu: ładna byłaby z nich para :loveu: dokładnie, teraz jest zabiedzona, ale super by wyglądała. Dt bardzo potrzebny. Quote
Wiewiórka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Ona jest cudowna, ma w sobie to coś. Decyzje pozostawiam wam. Quote
Wiewiórka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 A więc? miałam się nie zniechęcać więc działam ;) Quote
__Lara Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Wiewiórka napisał(a):Ona jest cudowna, ma w sobie to coś. Decyzje pozostawiam wam. Wiewiórko, czy byłabyś w stanie ja wziąć na dt? myślę, że ją trzeba jak najprędzej wziąć ze schronu i zawieść do fryzjera... Quote
Wiewiórka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 No pewnie, a czy dało by rade by pan który strzygł Frankę przyjechał znów? Quote
__Lara Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Wiewiórka napisał(a):No pewnie, a czy dało by rade by pan który strzygł Frankę przyjechał znów? Ja myślę, że tak, to był ten fryzjer maciaszku, który za darmo strzyże psy z naszej fundacji? Kiedy byśmy się mogły umówić na odbiór suczynki? Ja mogę Ci ją podwieźć do centrum Sosnowca ;) Quote
Wiewiórka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Jutro np? Potem do weterynarza bym z nią poleciała a później już do domku. Quote
__Lara Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Wiewiórka napisał(a):Jutro np? Potem do weterynarza bym z nią poleciała a później już do domku. Jutro, ale mi pasuje troszkę później, tak między 14-16? napisałabym Ci jutro dokładniej o której, bo rano mam jeszcze rzeczy do załatwienia, no i do schronu po suczkę muszę dojechać. Quote
Wiewiórka Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Ok mi pasuje o każdej porze, a tak jak z Franeczką mogła bym o 20zł prosić? mój nowy numer. 505316060 Quote
__Lara Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 To maciaszek może Ci przelać na konto? Quote
Jasza Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Wiewiórko,no, no działasz jak burza...:lol: Quote
Jasza Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Prosimy o zdjęcia!! Mysia ma szczęście...:loveu: Quote
Jasza Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Lara mi napisała sms-a, że Mysia już w bezpiecznych rękach.:loveu: Szczegóły opowie, a teraz jedzie do Mikołowa bo znalazła wróbelka ze złamaną łapką! Quote
__Lara Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Ufff... jestem! Co to był za dzień! Cały dzień jeździłam po Śląsku :evil_lol: Wróbelek okazał się rokitniczką :p która prawdopodobnie wleciała w coś, w mur czy szybę... biedactwo. Ale jest już w dobrych rękach, w rezerwacie ;) Mysia to tak naprawdę Perełka - tak na nią wołali w schronie. To przekochana, grzeczna sunia! W autobusie siedziała mi na kolanach, można z nią było właściwie wszystko robić! widać, że się garnie do człowieka, w schronie w jednym momencie tak zaczęła się we mnie wtulać :loveu: ale zabiedzona już była, oczka całe zaropiałe, poprzyklejały się do sierści, dredy, smród, chudziutka też jest. Zaraz wkleję zdjęcia. Mam też taką wieść, że dzwoniła do mnie Pani z Katowic, ma syna alergika, szuka więc pieska nieuczulającego, w piątek idę na wizytę, mamy pomysł żeby Perełkę dać Pani na próbę czy nie będzie syna uczulać, bo inaczej nie da się tego sprawdzić :shake: Pani zdesperowana, weźmie jakiegokolwiek psa, byleby jej syna nie uczulał. Zaraz zdjęcia :cool1: Quote
Wiewiórka Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Perełka jest już u mnie;) Wzięła obowiązkową kąpiel i prowizoryczne strzyżenie, teraz wygląda już lepiej. Jest przekochana strasznie garnie się do ludzi, uwielbia dzieci. Z Pati poznały się na neutralnym gruncie ale pewnie nie pokochają się od razu, później pewnie będzie tak jak z Franką że się w pełni zaakceptują. Teraz po tej kąpieli widać jaką śliczną ma mordke;) Kupiłam jej ładną błękitną obróżkę bo te szelki jednak okazały się za duże (cały czas się z nich wyplątywała) Zrobiłam jej zdjęcia telefonem podczas kompieli i na spacerku więc jak coś to mogę mms wysłać. Quote
Jasza Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 To czekamy na fotki! Mojej mamie nie ma co wysyłać, tak jak z Franią, bo nie potrafię tego potem przenieść na komputer.. Quote
__Lara Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Wiewiórko, do mnie możesz wysłać :) to szelki jednak za duże :shake: Quote
Wiewiórka Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 A mogę cię prosić żebyś sygnałka puściła bo znów mi się numery pousuwały:shake: Quote
__Lara Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 [quote name='Wiewiórka']A mogę cię prosić żebyś sygnałka puściła bo znów mi się numery pousuwały:shake: Ok, już, zaraz puszczam. Moje zdjęcia: Jazda w busie - siedzę grzecznie: Taaaka jestem kochana: A tu w sklepie zoo - zakładają mi nowe gadżety: Już się niecierpliwię: Quote
__Lara Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Chyba jeszcze trochę... Chcę już stąd wyjśććć! A tutaj rokotniczka :cool1: Quote
Wiewiórka Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Jakieś tam wysłałam, te śmieszne z kąpieli mam na innym tel to jutro wyśle. Taka przemoknięta wyglądała przekomicznie;p A te co wysłałam wiem że nie ostre i wgl nie które przed chwilą zrobiłam a ciemno jest;) Quote
Recommended Posts