Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W schronisku od 02.08.09.
Przyjacielska, łagodna, zrównoważona nieduża sunia. Nadawałaby się do domu z dziećmi.
Po wykąpaniu, wyczesaniu, ew. ostrzyżeniu będzie przepięknym psem!
Ma ok. 3 lat.

Przekazane Wiewiórce na leczenie Perełki z katowickiego konta: 150zł

Zapłacone w lecznicy:

- 39zł pierwsza wizyta,
- 11zł druga wizyta,
- 9zł trzecia wizyta,
- 9zł czwarta wizyta,
- 6,50zł piąta wizyta,

--------------

Razem za leczenie: 90zł

Zostało: 60zł

Z tego: 15zł na telefony w sprawie adopcji dla __Lara
15,00zł kaganiec na podróż dla Perełki + bilet na przewiezienie jej z Sosnowca do Katowic

--------------
Zostało 30zł

Perełka obecnie :loveu:

Wpłaty:

- leni 30zł

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze Laro, że jej założyłaś wątek!
Przydałby jej się tymczas, żeby ją doprowadzić do porządku, jak Cyklusia!
Wtedy by się domy biły o nią!

A może tej Pani z Gorlic ją polecić?

Posted

Można polecić, ona ma czarnego pudelka :loveu: ładna byłaby z nich para :loveu: dokładnie, teraz jest zabiedzona, ale super by wyglądała. Dt bardzo potrzebny.

Posted

Wiewiórka napisał(a):
Ona jest cudowna, ma w sobie to coś. Decyzje pozostawiam wam.

Wiewiórko, czy byłabyś w stanie ja wziąć na dt? myślę, że ją trzeba jak najprędzej wziąć ze schronu i zawieść do fryzjera...

Posted

Wiewiórka napisał(a):
No pewnie, a czy dało by rade by pan który strzygł Frankę przyjechał znów?

Ja myślę, że tak, to był ten fryzjer maciaszku, który za darmo strzyże psy z naszej fundacji?

Kiedy byśmy się mogły umówić na odbiór suczynki? Ja mogę Ci ją podwieźć do centrum Sosnowca ;)

Posted

Wiewiórka napisał(a):
Jutro np? Potem do weterynarza bym z nią poleciała a później już do domku.

Jutro, ale mi pasuje troszkę później, tak między 14-16? napisałabym Ci jutro dokładniej o której, bo rano mam jeszcze rzeczy do załatwienia, no i do schronu po suczkę muszę dojechać.

Posted

Lara mi napisała sms-a, że Mysia już w bezpiecznych rękach.:loveu:
Szczegóły opowie, a teraz jedzie do Mikołowa bo znalazła wróbelka ze złamaną łapką!

Posted

Ufff... jestem! Co to był za dzień! Cały dzień jeździłam po Śląsku :evil_lol:

Wróbelek okazał się rokitniczką :p która prawdopodobnie wleciała w coś, w mur czy szybę... biedactwo. Ale jest już w dobrych rękach, w rezerwacie ;)

Mysia to tak naprawdę Perełka - tak na nią wołali w schronie. To przekochana, grzeczna sunia! W autobusie siedziała mi na kolanach, można z nią było właściwie wszystko robić! widać, że się garnie do człowieka, w schronie w jednym momencie tak zaczęła się we mnie wtulać :loveu: ale zabiedzona już była, oczka całe zaropiałe, poprzyklejały się do sierści, dredy, smród, chudziutka też jest. Zaraz wkleję zdjęcia.

Mam też taką wieść, że dzwoniła do mnie Pani z Katowic, ma syna alergika, szuka więc pieska nieuczulającego, w piątek idę na wizytę, mamy pomysł żeby Perełkę dać Pani na próbę czy nie będzie syna uczulać, bo inaczej nie da się tego sprawdzić :shake: Pani zdesperowana, weźmie jakiegokolwiek psa, byleby jej syna nie uczulał.

Zaraz zdjęcia :cool1:

Posted

Perełka jest już u mnie;) Wzięła obowiązkową kąpiel i prowizoryczne strzyżenie, teraz wygląda już lepiej. Jest przekochana strasznie garnie się do ludzi, uwielbia dzieci. Z Pati poznały się na neutralnym gruncie ale pewnie nie pokochają się od razu, później pewnie będzie tak jak z Franką że się w pełni zaakceptują. Teraz po tej kąpieli widać jaką śliczną ma mordke;) Kupiłam jej ładną błękitną obróżkę bo te szelki jednak okazały się za duże (cały czas się z nich wyplątywała) Zrobiłam jej zdjęcia telefonem podczas kompieli i na spacerku więc jak coś to mogę mms wysłać.

Posted

[quote name='Wiewiórka']A mogę cię prosić żebyś sygnałka puściła bo znów mi się numery pousuwały:shake:

Ok, już, zaraz puszczam.

Moje zdjęcia:

Jazda w busie - siedzę grzecznie:

Taaaka jestem kochana:

A tu w sklepie zoo - zakładają mi nowe gadżety:

Już się niecierpliwię:

Posted

Jakieś tam wysłałam, te śmieszne z kąpieli mam na innym tel to jutro wyśle. Taka przemoknięta wyglądała przekomicznie;p A te co wysłałam wiem że nie ostre i wgl nie które przed chwilą zrobiłam a ciemno jest;)