Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiewiórka napisał(a):
Jakieś tam wysłałam, te śmieszne z kąpieli mam na innym tel to jutro wyśle. Taka przemoknięta wyglądała przekomicznie;p A te co wysłałam wiem że nie ostre i wgl nie które przed chwilą zrobiłam a ciemno jest;)

Ale ma ładną tą niebieską obróżkę, śliczna :lol: Wiewiórko, ile Ci za nią oddać? aha, i byłyście u weta już?

Zdjęcia zaraz zamieszczę.

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pięknista panna!:loveu:
Rokitniczka trochę zamazana..ale też piękna!!:loveu:
Gdzie jest Laro ten rezerwat w Mikołowie?

Wiewiórko, zagladaj tutaj proszę i pisz dużo Perełce!:loveu:
Zostawisz jej to imię?

Posted

[quote name='Wiewiórka']E tam tania była chyba z 5 zł kosztowała. Nie trzeba oddawać.

Ok, dzięki :lol:

Ja myślę, że to imię, Perełka, zostanie, ładne ;)

Jaszo, ten rezerwat jest w Mikołowie Kamionka, można dojechać autobusem 635 z Dworca z Katowic, wysiada się na przystanku Kamionka Szkoła. Szkoda tylko, że nie można go indywidualnie zwiedzać, tylko grupowo. Ale widziałam dziś tam dzika :evil_lol: i on merdał ogonkiem jak z nim gadaliśmy :evil_lol::evil_lol::evil_lol: zaraz go Wam pokażę :cool3: i na rozlewisku w oddali siedziało wiele boćków :) a oprócz mnie to jeszcze przyjechały osoby z dwoma połamanymi ptakami, sroką i myszojadem :-o:cool3:

A tu Panna już po kąpaniu :cool3:

Posted

Wiewiórka napisał(a):
Do weta jednak jutro. A powiedźcie mi co z tym fryzjerem dla Perełki (tak już zostanie bo ładne i do niej pasuje)

maciaszek, powiedz nam coś na te temat (?) :p

Posted

Oto jestem i ja. Paskuda ta niedobra :diabloti:.

__Lara napisał(a):
Ja myślę, że tak, to był ten fryzjer maciaszku, który za darmo strzyże psy z naszej fundacji?
Maciaszek nie mogła odpowiedzieć wcześniej, bo nawet nie wiedziała, że taki wątek jest ;). Ale już wie i odpowiada - tak, to ten fryzjer.

Wiewiórka napisał(a):
a tak jak z Franeczką mogła bym o 20zł prosić?
Podaj mi na PW numer konta i dane do przelewu. Przeleję niezwłocznie.

__Lara napisał(a):
to szelki jednak za duże
To, jeśli są niepotrzebne, może wrócą do _Lary/Jaszy i przydadzą się innemu psu z katowickiego schroniska, bo podejrzewam, że dziewczyny niejednego jeszcze wyciągną ;) :loveu:.

Wiewiórka napisał(a):
A powiedźcie mi co z tym fryzjerem dla Perełki
Zadzwoń, powołaj się na Amikat (tak, jak poprzednio), powiedz, że masz psa na dt i umów się z panem. Mam nadzieję, że Amikat nas nie zabije ;).

Posted

No właśnie maciaszku, też tak pomyślałam żeby szelki już zostały dla innego psiaka, któremu pomożemy ;) tym bardziej, że jak dzisiaj byłam to trochę źle, że już nie miałam ze sobą smyczy i obroży :oops: muszę Pani Ani oddać w sobotę te ze schroniska.

Posted

Ja zrobiłam Perełce wcześniej allegro to podmienię zdjęcia i dodam kontakt na Larę albo Jaszę?
Perełka ma już 1 obserwującego :loveu: Śliczna jest, od razu mi wpadła w oko bidulka :-( Ale jej się poszczęściło. Wiewiórko :calus:

Posted

[quote name='leni356']Ja zrobiłam Perełce wcześniej allegro to podmienię zdjęcia i dodam kontakt na Larę albo Jaszę?
Perełka ma już 1 obserwującego :loveu: Śliczna jest, od razu mi wpadła w oko bidulka :-( Ale jej się poszczęściło. Wiewiórko :calus:

Jasne, podaj na mnie lub Jaszę ;)

Leni, tylko na przyszłość - nie pisz gdzie przebywają pieski, chodzi o miejscowość. Chcemy każdy domek prześwietlić najpierw, a tak to ktoś może sobie po psa sam pojechać do schronu.

Posted

wiewiórka - ale ty jesteś dzielna :loveu: - grunt to się nie poddawać

_Lara, Jasza - dziękujemy wam za wyciągnięcie tego "pudelka" :loveu:

Posted

Czy ja wiem czy dzielna;p Perełka w nocy była bardzo grzeczna tylko tak o 2 drapała w drzwi bo chciała siusiu, apetyt ma i pije hektolitry wody. Oczywiście od rana już lata po ogródku z moją siostrą;) Pati trochę zrozpaczona bo na ogródek jej nie wypuszczam narazie bo chce żeby Perełka odpoczęła od jej ciągłych zaczepek;)

Posted

Szybko znajdzie domek, tylko trzeba by ją wysterylizować.
I dobrze domek sprawdzić.
Maleństwo jest piękne i jeszcze ma charakterek złoty!

Posted

[quote name='Wiewiórka']To szelki pójdą dla kogo innego, a z tą kasą to już nie trzeba bo jutro kieszonkowe dostaje:evil_lol: A mogę numer do fryzjera prosić?Numer zaraz wyślę Ci na PW. A jeśli chodzi o kasę to nie musisz wydawać kieszonkowego - mamy pieniądze na katowickim koncie, właśnie na takie cele!

[quote name='leni356']Dostałam info że Perełka może być mixem chińskiego grzywacza owłosionego.Może tak być. Od początku kojarzył mi się jej pychol i kształt uszu z jakąś rasą. Nie mogłam sobie uświadomić z jaką. A teraz mnie olśniło. Rzeczywiście ma coś z grzywacza. A jeszcze więcej by miała gdyby ją rozczesać i ostrzyc.
Zobaczcie: chiński grzywacz owłosiony - Grafika Google

Posted

A jest na Dogo jedna wielbicielka Grzywaczy!
Ma nawet łysolka ze schroniska. ktory zdobywa nagrody na wystawach!
A w sumie ma cztery grzywacze!
Może ktoś pamięta jej nik?
Można by napsiać i zapytać o jakieś namiary na fajne domy miłośnikow Grzywaczy.

Posted

[quote name='maciaszek']

Może tak być. Od początku kojarzył mi się jej pychol i kształt uszu z jakąś rasą. Nie mogłam sobie uświadomić z jaką. A teraz mnie olśniło. Rzeczywiście ma coś z grzywacza. A jeszcze więcej by miała gdyby ją rozczesać i ostrzyc.
Zobaczcie: chiński grzywacz owłosiony - Grafika Google

Rzeczywiście podobna.. Słyszałam o nich że to kochane pieski, miziaste strasznie, lubią na kolankach i blisko człowieka.
Trzeba najlepszy domek wybrać. I sterylka to mus