Jump to content
Dogomania

**Amstaf Drops po szkoleniu w Bogatynii gotowy do adopcji, POSZUKIWANY DS

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agaga21 napisał(a):
myślę że pan marek z bogatyni mógłby psa przyjąć do siebie. u niego normalna stawka to 450zł, my za psiaki płacimy mu 400zł miesięcznie. w cenie jest wliczona karma i szkolenia.
tylko szkoda, że tych deklaracji nie ma....

słyszałam o tym gościu... ponoć bardzo trudne przypadki wyciąga na "ludzi" :)
specjalnośc to amstafy właśnie...

Posted

Szukajcie nie tresera, a behawiorysty (z dużym doświadczeniem), albo tresera/behawiorysty...
Inteligentny pies "okiełznany" przez tresera będzie aniołkiem na szkoleniach, a diabłem poza czasem szkoleń...
Jako, że miałem takiego psa i przeszedłem z nim różne koleje losu, to znam to z praktyki! (na szczęście ważył 9 kilo, więc można było "przeżyć" jego wybryki...)
Dopiero behawiorystka zaczęła go wyprowadzać na prostą, ale proces ten przerwała jego przedwczesna śmierć...

Warto też sprawdzić, czy zaburzenia behawioralne nie mają podłoża somatycznego (fizycznego). Np. poważnie chora wątroba daje wysoki poziom amoniaku we krwi, co degraduje układ nerwowy - encefalopatia.
To właśnie zabiło mojego psa... (mimo 1,5 rocznej walki o jego życie)

Nie chcecie chyba powtórzenia się niedawno tutaj opisywanej sytuacji, że pozornie dobrze ułożony pies zostaje wyadoptowany, a potem atakuje domowników i tak jak w opisywanym na tym forum przypadku, okalecza nieodwracalnie dziecko nowych właścicieli?

Takie sytuacje ne tylko nie slużą dobru tego konkretnego psa, ale też zabijają nadzieję dla tysiecy innych, bo utrwalają mniemanie, że pies ze schroniska to tylko klopot i zagrozenie (czego jako posiadacz 2 psów schroniskowców nie potwierdzam)

Psa szkoda, serce boli, ale wszystko trzeba robić nie tylko sercem, ale i rozsądkiem...
Jeżeli ktoś kompetentny (behawioralnie) nie orzeknie, że tego psa da się wyprowadzić na prostą i dopóki nie rozpozna podłoża zachowań, to "leczenie objawowe" polegające na tresurze i tłumieniu objawów, a nie wygaszaniu przyczyn, może skończyć się wydaniem kasy, ktora mogłaby służyć innym mniej "problematycznym" psom, uzyskanie pozornej poprawy, okaleczeniem nieświadomego zagrożeń nowego właściciela i uśpieniem... (oraz kolejnym rozgłosem w temacie "schroniskowe psy to dewianci")
To chyba nie jest to o co nam chodzi w pomaganiu zwierzętom...

Posted

M@d nikt nie chce teraz wydać psa do domu najpierw potrzebny hotel ze specjalistą który go naprowadzi na tą dobrą droge.Przyszły dom powinien być bez dzieci.Wiadomo w tym wypadku trzeba zachować szczególną uwage w doborze domu.

Ratujmy Dropsa każdy grosz się liczy!Prosimy o delkaracje:oops:

Posted

ania z poznania napisał(a):
To są szkoleniowcy/behawioryści.
Miejsce dla Dropsa mają i zapraszają, tylko te fundusze....

Jeśli dobrze pamiętam to Pan Marek jest też hodowcą amstaffów.

Ja niestety finansowo nie pomogę, spanielastych mamy kilka do utrzymania... :shake:

Posted

a jaką kwotę ten Marek chce od nas za Dropsa?400?czy 500?

z deklaracji mamy 110zł :( i 50zł jednorazowo czyli na pierwszy miesiąc mamy 160zł !!:placz::placz:

cioteczki błagam w imieniu dropsa o deklaracje!!

znowu dzisiaj porozsyłam jego wątek na pw

Posted

finansowo nie dam rady pomóc ... przepraszam ... moja Fionka potrzebuje wizyty w Wawie ... to nasza (chyba) ostatnia nadzieja i szansa ... sama prosiłam o pomoc Fundację ... jeszcze raz bardzo przepraszam

Posted

fioneczka napisał(a):
finansowo nie dam rady pomóc ... przepraszam ... moja Fionka potrzebuje wizyty w Wawie ... to nasza (chyba) ostatnia nadzieja i szansa ... sama prosiłam o pomoc Fundację ... jeszcze raz bardzo przepraszam

Asia - masz sie zająć Fioną! a tu jakoś będziemy ciułać...

Może ktoś ma jakieś fanty na bazarek?

coś musimy wymyśleć....

Posted

wiecie co, daje mi nadzieję jedna rzecz...

Samba też w schronisku była niezrównoważona, w domu okazała się cudnym psem. Z nie swojej winy nie może tam zostać i też zbieramy na jej hotelik, ale te psy są zupełnie inne poza schronem. Tak samo pewnie będzie z Dropsem.

Także jeśli chodzi o pabianickie asty to będziemy ciułać na dwójkę - Dropsa i Sambę :roll: