Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj w jednym z podpoznańskich schronisk zobaczyłam ślicznego pieska, nazwałam go Ori. Jest podobny do ratlerka ale trochę większy, niesamowicie słodki, przyjacielski, bardzo chce wyjść z boksu, do człowieka, wyciąga łapki przez kraty i prosi żeby go pogłaskać.
Bardzo zależy mi na tym, żeby wyciągnąć Oriego z tego nieciekawego miejsca, szukam dla niego DS lub DT. Piesek jest zadbany, czysty, ma (sądząc po uzębieniu) jakieś 2-3lata.

Jest również możliwość aby Ori zamieszkał na czas poszukiwań domu w hotelu, w którym będzie miał pełne miski, spacery i głaskanie. Proszę Was bardzo o pomoc dla pieska, liczą się wszystkie wpłaty, każda kwota może mu zmienić życie!!! Miesięczny koszt pobytu w hotelu to 200zł.

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Faktycznie cudo, ale.. pewnie ciężko będzie mu znaleźć dom :-(
Napiszcie jakiś tekst.. od poniedziałku mam wreszcie wolne, to może porobie mu allegro i pare innych ogłoszeń? wiadomo jak znalazł się w ukochanym Puszczykowie?

Posted

Niestety nie wiadomo..... W dodatku dzisiaj jak pojechałam go odpchlić to okazało się, że jest kolejny piesek!!!!!!!!!!!! Bardzo fajny, jak sznaucerek miniaturowy, nie miał w boksie ani miski z wodą ani z jedzeniem, wody wypił na raz pół litra :shake:!

Posted

ania z poznania napisał(a):
Niestety nie wiadomo..... W dodatku dzisiaj jak pojechałam go odpchlić to okazało się, że jest kolejny piesek!!!!!!!!!!!! Bardzo fajny, jak sznaucerek miniaturowy, nie miał w boksie ani miski z wodą ani z jedzeniem, wody wypił na raz pół litra :shake:!

Co to za schronisko jest, brak słów :angryy:

Aniu, jak dobrze że tam zajeżdżasz, przynajmniej raz na jakiś czas psiaki się napiją i najedzą :-(

Posted

Podczas naszej roboczej wiryty w przytulisku odkryłyśmy oprócz trola jeszcze małego, czarnego podpalanego, pinczerkowatego pieska. Z uwagi na to, jak bardzo chciał wyjść z kojca, jak bardzo chciał do ludzi - jakie wysiłki czynił Paulina nazwała go Gigant.
Nie jest stary - na oko może 2-3 lata. Gęsta sierść, nie jest też chudy. Może zaginął, ale może też być, że to bezdomniak.

Gigant chętnie i z apetytem zjadł jedzonko, chętnie też dał się wpakować w szelki i wyszedł z kojca. Ładnie szedł na smyczy w stronę wyjścia z przytuliska. Niestety powrot był dla niego koszmarem. Stawał, chwytał smycz łapkami, błagał wzrokiem. Musiałam, ja - ludzka świnia - wziąć go na ręce i zanieść do kojca. Uzupelniłyśmy trochę słomę w budzie żeby miał wygodniej, ale to nic niestety.
Gdy już został sam - bo kolej była na inne - stał na środku kojca trząsł się jak osika i ciszutko płakał - nie szczekał, nie piszczał tylko płakał.
Wsunietą na dowiedzenia ręke przyciągał do siebie i trzymał przytuloną do pysia.

Gdy odchodziłyśmy, odprowadzał nas jego cichy płacz.

Nie moge spokojnie pisać. Gigant potrzebuje pomocy, domu choćby tymczasowego. Nie stac nas już na hotel - Tina, Nefi, Pirat - to szczyt możliwości (mimo iż Pirat otrzymuje wsparcie).

Co robić. On tak się garnie, żeby stamtąd wyjśc, na wolnośc, do człowieka - że boję się, żeby ktoś go nie wypuścił - a tam taka ruchliwa ulica - zginie maluch.

Czy nikt nie szuka super łagodnego psiaka.
Na ręce brany, zęby oglądane, przy misce grzebane. Miał w kojcu kość, i też nic.

Paulina wstawi zdjęcia malca.
Pomóżcie prosze czegoś szukać.
Ja w środę wyjeżdżam, nie wiem, czyj kontakt podawać do ogłoszeń, nie mam nikogo, kto mógłby w tym pomóc.
To jest koszmar!!!

Gigant prosi o pomoc - chce wyjść!!!

Posted

Gigant to wspaniały psiak, śliczny, maleńki (chociaż ja nie gustuję w maleńkich :roll:) łagodny... będzie radościa jeśli tylko ktos spróbuje...

Oto jak wygląda:

Posted

Gigant także ma ode mnie ogłoszenia na tych stronach co Sonia:

poznan.gumtree.pl
4lapy.pl
kokosy.pl
adopcjepsow.org
hodowcy.com.pl
kupiepsa.pl
aukcjezwierzat.pl
oglosze.pl
poznan.oxl.pl