Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Otrzymałam dziś maila z propozycją wsparcia finansowego dla Rinkiego. Madziek masz jednak zapchaną skrzynkę tutaj na dogo, więc nie mogę przeszłać szczegółów. Proszę daj znać tutaj na wątku, gdy zrobisz troszkę miejsca to podeślę Ci otrzymaną wiadomość.

Posted

Pani nie podała mi szczegółów na ten temat, dlatego dobrze byłoby, żeby ktoś bezpośrednio zajmujący się Rinkim skontaktował się z tą panią. Obawiam się, że jednak może nie być to tak duża kwota.

Posted

Dopiero teraz weszłam na dogo i niestety nie wyczyszczę skrzynki, bo... nie da się:roll: Beznadziejne to nowe dogo

ALE mam dobrą wiadomość!

Wygląda na to, że Rinki będzie miał dom! w Warszawie. Ludzie mieli sharpka, ale stracili go zpowodu jakiejś choroby (nie pamiętam jakiej). Byli u wielu wetów, bo bardzo chcieli mu pomóc, jednak nie udało się. Mieszkają w domku z ogrodem, mają bokserkę.
Potrzebna jeszcze wizyta przed adopcją i pomoc w transporcie.

Posted

[quote name='Madziek']Dopiero teraz weszłam na dogo i niestety nie wyczyszczę skrzynki, bo... nie da się:roll: Beznadziejne to nowe dogo

ALE mam dobrą wiadomość!

Wygląda na to, że Rinki będzie miał dom! w Warszawie. Ludzie mieli sharpka, ale stracili go zpowodu jakiejś choroby (nie pamiętam jakiej). Byli u wielu wetów, bo bardzo chcieli mu pomóc, jednak nie udało się. Mieszkają w domku z ogrodem, mają bokserkę.
Poproszę o Nobla, bo odkryłam sposób czyszczenia skrzynki:multi:
Wchodzimy w Prywatne Wiadomosci ->z boku czarna strzałka skierowana w dół, klikamy na strzałkę i wybieramy Skrzynka Odbiorcza lub Wysłane -> z prawej strony wiadomosci są kwadraciki, zaznaczamy je i wiadomość podświetla sie na żółto -> pod wiadomosciami jest Wybrane Wiadomości z liczbą zaznaczonych wiadomości i strzałka skierowaną w dół -> klikamy na strzałkę i wybieramy opcje np. Usuń a potem potwierdzamy Proceed...ja tak wyczysciłam i mam OK:p

Posted

Madziek napisał(a):
Dopiero teraz weszłam na dogo i niestety nie wyczyszczę skrzynki, bo... nie da się:roll: Beznadziejne to nowe dogo

ALE mam dobrą wiadomość!

To wspaniała wiadomość! Mam nadzieję, że uda się szybciutko znaleźć osobę do przeprowadzenia wizyty i wypadnie ona pomyślnie! Trzymam mocno kciuki :kciuki:

W takim razie, może przesłałabym na maila tę wiadomość, którą otrzymałam? Myślę,że wypadałoby tej pani mimo wszystko odpisać. No chyba, że mam to zrobić w Waszym imieniu i poinformować o tym, że szykuje się domek dla Rinkiego, więc pieniążki nie będą potrzebne. Choć z drugiej strony być może jednak warto skorzystać z propozycji wsparcia tej osoby, gdyż nie wiadomo czy uda znaleźć się bezpłatny transport w przypadku, gdyby psiak miał jechać do stolicy.

Posted

rany...b yło by wspaniale.........macie kogos do zrobienia wizyty?????? na temacie sharpków /II gr./ jest "ciemny" - Kasia jest z Warszawy i działa w TOZie...więc jeśli nie ma kogo innego może by znalazła chwilkę????? /ma 3 sharpki i zna sie świetnie na rasie/

Posted

[quote name='betka-sp']rany...b yło by wspaniale.........macie kogos do zrobienia wizyty?????? na temacie sharpków /II gr./ jest "ciemny" - Kasia jest z Warszawy i działa w TOZie...więc jeśli nie ma kogo innego może by znalazła chwilkę????? /ma 3 sharpki i zna sie świetnie na rasie/

betka-sp bardzo Cię proszę o jakiś kontakt do ciemny

bardzo proszę też wszystkich o pomoc w szukaniu transportu dla Rinkusia

Lilmo - przekieruj proszę Panią, która oferowała pomoc do mnie na maila [email protected] albo tel. 664 332 220 , jeśli jej propozycja będzie aktualna to rzeczywiście może w opłaceniu transportu mogłaby pomóc

Posted

Mogę jutro psiaka zawieźć z Częstochowy do Wawy. Poszukujemy z Magdą transportu z Opola do Częstochowy. Niestety w Częstochowie będę przed samym południem i wtedy niuniek musiałby dojechać, aby się zabrać na nasz transport.
Może ktoś z Opola przeczyta tę wiadomość rano i podwiezie psiaka.
W razie co mój nr tel: 0501 797 018.

Posted

[quote name='Madziek']kontakt do ciemny

Madziak tak jak zapisałam na pw, jutro (wtorek) mogę zrobiś wizytę w ciągu dnia, w środę wieczorem tak po 18, czwartek i piątek siedzę od świtu do nocy w robocie i nie będę miała jak się wyrwać.
Ponieważ dogo działa jak działa to piszcie na [email protected].

Posted

W tym tygodniu jadę trasę:
Warszawa - Kluczbork - Warszawa

Jeśli psiak szuka transportu oraz jeśli była by możliwość podwiezienia go do trasy, to mogę przywieźć do Wawy.

Posted

Jak wyglądają sprawy Rinkiego? Czy ten domek w stolicy już sprawdzony? Kilka ogłoszeń, które dla niego robiłam wygasło i nie wiem czy mam je odnawiać.

Posted

Dzień dobry, jestem nową właścicielką Rinkiego. Jest u mnie od wczoraj. Dziękuję bardzo doddy za transport!
Co do Rinkiego to od wczoraj usiadł na tyłku może 3 razy. Cały czas jest jeszcze pobudzony, non-stop merda ogonem. Chodzi za mną krok w krok, jak wchodzę do toalety to piszczy pod drzwiami :) Nie wiem co się będzie działo za chwilę, bo muszę wyjść zaraz na zajęcia, a później na noc do pracy. Może na swojego "pana" wybierze sobie w czasie mojej nieobecności kogoś innego z mojej rodziny, byłoby super. Na razie warkną wczoraj i dzisiaj na mamę i siostrę, bo mu wycierały chusteczką fafluny, ale się tym nie martwimy bo z naszym poprzednim Shar-peiem było podobnie. Też na początku tylko mnie akceptował bez reszty, dopiero później zakochał się w pozostałych członkach rodziny.
Najbardziej się bałam, że nie dogada się z moim drugim psem Lorą, niepotrzebnie, bo na jej widok od razu merda ogonem, gorzej z Lorą- po prostu się na nas obraziła i odchodzi jak chce się ją pogłakać. Problemem jest na razie jedynie to, że chce zjeść naszą fretkę... a fretka jeszcze nie zrozumiała, że to niebezpieczne i leci do niego przy każdej okazji, ale mam nadzieję, że w przeciągu kilku dni zrozumie, że Fredzio to nasz zwierzaczek, a nie kotlet :)
Za kilka dni jak już zrozumie, że nasz to to też jego dom i nie będzie sie tak stresował pojadę z nim do weterynarza na podstawową morfologie krwi i dam znać, czy wszystko ok.