jaanna019 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 fiorsteinbock napisał(a):Zainteresowanie na allegro jest bardzo duze, nie wiem, jak przeklada sie na pytania o adopcje. Moze ktos byl u Rinkiego? Obawiam się, że to tylko zainteresowanie na zasadzie; "o zobacz jaki biedny piesek" oby moje wątpliwości były rozwiane pozytywnie. Quote
fiorsteinbock Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 jaanna019 napisał(a):Obawiam się, że to tylko zainteresowanie na zasadzie; "o zobacz jaki biedny piesek" oby moje wątpliwości były rozwiane pozytywnie. Dokladnie, a druga sprawa, ze to shar-pei i to w schronie... Pewnie, gdyby nie łapka juz by znalazl sie chetny! Mam nadzieje, ze jednak znajdzie sie dom i czlowiek, ktory go pokocha! Quote
Madziek Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 na razie żadnego odzewu nie było. dziękuję za allegro dla marszczaka :) odpowidaając na wcześniejsze pytania: Rinki jest w Opolu w schronisku. Ma swój pojedynczy boks, z wejściem do środka, gdzie ma posłanko i wyjściem na zewnątrz. Najchętniej przebywa na zewnątrz wygrzewając się w słoneczku Quote
fiorsteinbock Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 A czy On ma inne ogloszenia, poza Allegro?? Quote
betka-sp Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 poza tą łapką wyglada na naprawdę zdrowego psiaka........moze jednak tak sie do niej przyzwyczaił, że nie przeszkadza mu ona w codziennym życiu :roll::roll: Quote
jaanna019 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Też tak myślę, poza łapką piękny zdrowy silny pies, skóra w stanie idealnym i taki "męski" jest:cool3: Quote
fiorsteinbock Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Tak, jest piekny!!! Wierze, ze znajdzie sie wrazliwe serce, ktore pokocha i tę łapkę! :multi: Quote
betka-sp Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 na pewno :cool3: śliczny w górę............. Quote
fiorsteinbock Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Jestesmy :loveu: Chlopiec nadal w schronisku? moze juz domek na horyzonie?? Quote
betka-sp Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 hej..co u chłopaka?? jakieś postepy????????/ Quote
fiorsteinbock Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Dziewczyny, czy On ma jakies ogloszenia poza Allegro???? Quote
betka-sp Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Allegro jest zrobione........... hej.........co u chłopaka???????????? :mad: Quote
Madziek Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 odzewu w sprawie adopcji nie ma, ale dzwonił wczoraj do mnie pan, którego los Rinkiego poruszył (sam ma sharpki) i bardzo chce mu jakoś pomóc. Zadeklarował swoją pomoc w postaci konsultacji Rinkiego u weterynarzy w Warszawie. Tak więc wyślę zdjęcia RTG naszego marszczaka i zobaczymy ,może jednak da się coś zrobić z łapką. Natomiast Rinki bez zmian. Chętnie wychodzi na spacerki, bywa uparty jak osioł i przytulasty jak miś :) ale utwierdzam się w przekonaniu, że z psami on się nie dogada. Quote
fiorsteinbock Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Betka-sp, allegro wiem, ze jest zrobione bo sama robilam ;) jakies inne netowe ogloszenia np. ale.gratka robione? Jak nie to ja porobie, tylko, zebysmy nie duplowaly :cool3: Super wiesci odnosnie konsultacji! Czekamy Madziek co powiedza :razz: Quote
karola&gacek Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Bardzo dobre wieści dla Rinkiego :) I jest nadzieja. Czy on używa tej łapki? Quote
fiorsteinbock Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Dostalam pytanie z Allegro: WITAM jakie stosunki piesek ma do kotów? Czy będzie wykastrowany? jest agresywny? Poszukuję pieska do mieszkania w Warszawie. Psa obronnego, ponieważ mam fobie psycholog zalecił mi wyleczenie ich a przynajmniej przytłumienie ich poprzez zaadoptowanie przyjaciela. Szukam pieska który będzie spędzał bardzo dużo czasu, oraz sypiał ze mną w jednym łużku, przytulał się i bawił w domu i na spacerach. Chcę zapytać czy ten piesek spełnia moje wymagania? Acha co do kotów mam kotkę częściowo ślepą. Jeśli piesek nie akceptuje kotów to niestety nie będe mogła narazić mojego kotka. Pozdrawiam Serdecznie. Odpisalam, ze piesek ma problemy w relacjach z innymi zwierzetami i kotka moglaby miec ciezki zywot. Wielbiciele tej rasy, polecacie Rinkiego jako obronnego?;) Quote
ShP Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Shar pei lubi koty, chyba że zrobił mu kiedyś krzywdę jakiś koteczek, tego sharp nie zapomina. Rasa ta obiera sobie jednego właściciela i kocha go bezgranicznie, ale najszczęśliwszy jest gdy wszyscy domownicy są w domu. Uwielbia się przytulać (chociaż chłopcy rzadziej), jak mu się pozwoli łóżko staje się jego legowiskiem. W domu leń i pies o kociej naturze (poza głupawką, skacze wtedy jak prawdziwy chińczyk), za to na powietrzu pełen życia psiak. Czy może być obronny, wielu ludzi omija ich szerokim łukiem ze względu na wygląd, potrafią stać pod drzwiami (czy płotem) i szczekać, są nieufne wobec obcych. Właściciel jest jego wielką miłością. Czy może być obronny, moje potrafią obszczekać obcego, a z psem nie boję się chodzić po ciemnym parku. Wydaje mi się, że może, ale bywają też osobniki lękliwe..., które uciekną z podkulonym ogonem. Trudno tak naprawdę powiedzieć tak lub nie. To chyba indywidualna sprawa każdego psa... Quote
fiorsteinbock Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Wiadomo, ze zaden pies nie zapomina kocich pazurow :cool3: Pomyslalam, ze jednak nasza łapka nie powinna trafic do osoby z takimi wymaganiami. Pies obronny, bo musi leczyc fobie... Swoja droga, lekarze zalecaja kupno przyjaciol jako lekarstwa? myslalam, ze zwierzeta zyja w innym celu :crazyeye: ale...moge sie mylic:lol: Quote
ShP Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 fiorsteinbock napisał(a): Pomyslalam, ze jednak nasza łapka nie powinna trafic do osoby z takimi wymaganiami. Może ktoś ma inne zdanie, ale mi się też tak wydaje ;). W tej chwili to jego trzeba rozpieszczać i leczyć mu psychikę z traumy jaką przechodzi... Quote
fiorsteinbock Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 ShP napisał(a):Może ktoś ma inne zdanie, ale mi się też tak wydaje ;). W tej chwili to jego trzeba rozpieszczać i leczyć mu psychikę z traumy jaką przechodzi... W pelni sie zgadzam! Dlatego szukamy dalej domku. Quote
Recommended Posts