mgie Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Przepraszam,że nie na temat. Bardzo pilnie poszukujemy kogoś z Opola do przeprowadzenia wizyty przed-adopcyjnej.Zależy nam,aby była to osoba mająca już doświadczenie w tego typu wizytach. Gdyby wizyta wypadła pomyślnie-pies(z Boguszyc)mógłby natychmiast opuścić schron. Dokładna miejscowość-Łubniany(ok 10km od Opola) Quote
LILUtosi Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Ja mogłabym zrobić tą wizytę, ale w srode lub w czwartek. Quote
jaanna019 Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Rinki może by się nadawał jako przyjaciel kojący fobie, ale wg mnie ta pani nie nadaje się na właścicielkę:cool1: Szukamy dalej. Quote
fiorsteinbock Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 jaanna019 napisał(a):Rinki może by się nadawał jako przyjaciel kojący fobie, ale wg mnie ta pani nie nadaje się na właścicielkę:cool1: Szukamy dalej. Swietnie ujęte...:lol: Tymczasem do gory, Rinki Quote
betka-sp Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 [quote name='fiorsteinbock']... Psa obronnego, ponieważ mam fobie psycholog zalecił mi wyleczenie ich a przynajmniej przytłumienie ich poprzez zaadoptowanie przyjaciela. Szukam pieska który będzie spędzał bardzo dużo czasu, oraz sypiał ze mną w jednym łużku, przytulał się i bawił w domu i na spacerach. Chcę zapytać czy ten piesek spełnia moje wymagania? NIE...pies to nie zabawka i obrońca.....a jak nie spełni?? to co?? nastepny schron tylko, ze na Paluchu??? pies to żywe stworzenie...organizm........i może róznie reagować........../jej ...chyba mnie ta pani toszku cisnienie podniosła :mad:.....i jej psycholog również........../ Quote
jaanna019 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 No i co z tą konsultacją łapy? Na jakim etapie? Quote
fiorsteinbock Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Nie rozumiem...taki piekny i wciaz bezdomny...! Quote
Madziek Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 jest jest, niestety jest. Wybaczcie, że kilka dni bez żadnych wieści było. Zdjęcie RTG do pana Michała wysłałam dopiero w sobotę, więc jeśli dziś nie doszło to jutro już powinno być. Tak więc na konsultację jeszcze czekamy. Natomiast odezwała się do mnie pani Ewa również z Warszawy, która poważnie rozważa adopcję Rinkiego. Miała suczkę sharpkę, o rasie wie chyba wszystko co możliwe. Ma wciąż suczkę kundelkę, która z sharpką się wychowywała. Więc najważniejsza kwestia to taka czy psiaki się dogadają. Ja dostałam od pani Ewy wiele wskazówek na temat zachowań sharpków i staram się go zapoznawać z suczkami. Pani Ewa podsunęła również możliwość bycia domem tymczasowym dla Rinkiego, jeśli dojdzie do operacji i jeśli wtedy okaże się, że nie dogaduje się z suczką rezydentką to zostanie tam do czasu znalezienia nowego domu. A jeśli wszystko pójdzie dobrze to zostanie tam już na zawsze :-) Tak więc zobaczymy jak się sytuacja rozwinie i co powiedzą lekarze Quote
LILUtosi Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Brzmi całkiem, całkiem!! :multi::multi::multi: Quote
fiorsteinbock Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Pieknie :loveu: Moze akurat to ten wymarzony domek. Tymczasem Rinki hopaj na gore :razz: Quote
betka-sp Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 to trzymamy kciuki mocno za Rinkiego...........jeśli trafi do kogoś kto zna sharpki...to sobie bez problemu poradzi....a sunia nie powinna być żadną przeszkodą...:multi: Quote
fiorsteinbock Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Czekamy zatem na wiesci i trzymamy kciuki! Quote
fiorsteinbock Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Co nowego u Rinkiego? Konsultacje w W-wie juz byly? Quote
Izuuus Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Przeczytałam cały wątek i przykre, że z powodu łapki sharpek przebywa w schronisku..a może nie z powodu łapki? Jet naprawde uroczy i mocno trzymam kciuki za znalezienie nowego, kochającego go takim jakim jest domku. A tymczasem czekamy na nowe wieści i hopkamy jak najwyżej. ;) Quote
betka-sp Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 sharpki jak każde inne psy zdarza się,.że ląduja w schronie...i chyba nie łapaka była tym najwazniejszym wyanzcznikiem...bo psiak przecież nie szczenior....... Quote
Recommended Posts