Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam,że nie na temat.

Bardzo pilnie poszukujemy kogoś z Opola do przeprowadzenia wizyty przed-adopcyjnej.Zależy nam,aby była to osoba mająca już doświadczenie w tego typu wizytach. Gdyby wizyta wypadła pomyślnie-pies(z Boguszyc)mógłby natychmiast opuścić schron.

Dokładna miejscowość-Łubniany(ok 10km od Opola)

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='fiorsteinbock']... Psa obronnego, ponieważ mam fobie psycholog zalecił mi wyleczenie ich a przynajmniej przytłumienie ich poprzez zaadoptowanie przyjaciela. Szukam pieska który będzie spędzał bardzo dużo czasu, oraz sypiał ze mną w jednym łużku, przytulał się i bawił w domu i na spacerach. Chcę zapytać czy ten piesek spełnia moje wymagania?

NIE...pies to nie zabawka i obrońca.....a jak nie spełni?? to co?? nastepny schron tylko, ze na Paluchu??? pies to żywe stworzenie...organizm........i może róznie reagować........../jej ...chyba mnie ta pani toszku cisnienie podniosła :mad:.....i jej psycholog również........../

Posted

jest jest, niestety jest.
Wybaczcie, że kilka dni bez żadnych wieści było.
Zdjęcie RTG do pana Michała wysłałam dopiero w sobotę, więc jeśli dziś nie doszło to jutro już powinno być. Tak więc na konsultację jeszcze czekamy.

Natomiast odezwała się do mnie pani Ewa również z Warszawy, która poważnie rozważa adopcję Rinkiego. Miała suczkę sharpkę, o rasie wie chyba wszystko co możliwe. Ma wciąż suczkę kundelkę, która z sharpką się wychowywała. Więc najważniejsza kwestia to taka czy psiaki się dogadają. Ja dostałam od pani Ewy wiele wskazówek na temat zachowań sharpków i staram się go zapoznawać z suczkami.
Pani Ewa podsunęła również możliwość bycia domem tymczasowym dla Rinkiego, jeśli dojdzie do operacji i jeśli wtedy okaże się, że nie dogaduje się z suczką rezydentką to zostanie tam do czasu znalezienia nowego domu. A jeśli wszystko pójdzie dobrze to zostanie tam już na zawsze :-)

Tak więc zobaczymy jak się sytuacja rozwinie i co powiedzą lekarze

Posted

to trzymamy kciuki mocno za Rinkiego...........jeśli trafi do kogoś kto zna sharpki...to sobie bez problemu poradzi....a sunia nie powinna być żadną przeszkodą...:multi:

Posted

Przeczytałam cały wątek i przykre, że z powodu łapki sharpek przebywa w schronisku..a może nie z powodu łapki? Jet naprawde uroczy i mocno trzymam kciuki za znalezienie nowego, kochającego go takim jakim jest domku.

A tymczasem czekamy na nowe wieści i hopkamy jak najwyżej. ;)