Jump to content
Dogomania

Ubojnia psów na smalec.....okolice częstochowy, potrzebna pomoc!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

=mosii;marlenka w zasadzie sunia jest gotowa
juz nie karmi, mysle ze pod koniec tyg.

Jedziemy w czwartek z Wieliczki do Warszawy przez...no tam gdzie Dzwoneczka Marlence oddawalam...moze sunia by sie zabrala. mamy benkowa Mele z zuzlikowa i 3 kurduple, sunia nie duza...

505 960 270 Mossi moze bedziesz gotowa???

Posted

Pies benek zwany Teodorem w dt i sunia zwana Dorą w dt są w tym samym dt co była Berta. Czekam na opis i zdjęcia. mam nadzieję że pomożecie w ogłaszaniu.

Posted

bea_m napisał(a):
Pies benek zwany Teodorem w dt i sunia zwana Dorą w dt są w tym samym dt co była Berta. Czekam na opis i zdjęcia. mam nadzieję że pomożecie w ogłaszaniu.

A co Ty chcesz Ciotka ogłaszać?

Posted

Nie co tylko kogo.

Pies i suka benka są na dt czyli w Domu Tymczaowym. One muszą znaleźć ds czyli Dom Stały. Nie da się inaczej tylko przez ogłoszenia. Czekam na zdjęcia i opis charakteru. Jutro mam mieć.

Czyli co mamy ogłaszać?

Sukę i psa benka po tym jak dostaniemy info i foto o nich.
Lucrima czy mój post jest dla ciebie zrozumiały?

Posted

bea_m napisał(a):
Nie co tylko kogo.

Pies i suka benka są na dt czyli w Domu Tymczaowym. One muszą znaleźć ds czyli Dom Stały. Nie da się inaczej tylko przez ogłoszenia. Czekam na zdjęcia i opis charakteru. Jutro mam mieć.

Czyli co mamy ogłaszać?

No właśnie nie bardzo.

Posted

bea_m - żaden z benków ze smalcowni nie nadaje się na razie do adopcji... Musimy je skonsultować z behawiorystami, te psiaki przeżyły traumę... nie wiadomo jak to wpłynęło na ich psychikę...

Posted

3 małe pieski (pinczerek wcześniej nazwany Stalinkiem oraz dwie suczki: trikolorka z dłuższą sierścia i brązowa krótkowłosa) są w Opolu w DT pod opieką Fundacji Fioletowy Pies. Później będą zdjęcia i więcej informacji o nich - wtedy bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach

Posted

[quote name='bea_m']Nie co tylko kogo.

Czyli co mamy ogłaszać?

bea...to,że benki sa w tym samym dt co maleńki szczeniak,to nie oznacza,że są w takiej samej sytuacji.
Ani prawnie,ani psychicznie,ani w gotowości do adopcji.
Zapraszam nawątek beniów i tam najświeższe wiadomości,informacje o potrzebach...tam też podejmujemy działania i rozstrzygamy sprawy związane z nimi!
http://www.dogomania.pl/forum/f28/z-pietnem-smierci-4-benie-przeznaczone-na-smalec-obserwowaly-kazn-swoich-braci-pomocy-143777/index24.html#post12814954

Dzięki za chęć pomocy! Bardzo się przyda i jeśli możesz to nagłośnij potrzeby beników...ale jeszcze nie ds!Pilnie potrzebujemy dobrych zoopsychologów...to na dziś priorytet! Może znasz takich w okolicy?...Kraków,Częstochowa?

Ani jeden z benków...dorosłych...ze smalcowni nie może zostać jeszcze wyadoptowany w sposób odpowiedzialny!!!...ze wzgledu na psy i ludzi!

bea...a tak niejako poza tematem- skąd tak nagle te ogłoszenia i ten ton?...i jeszcze nie na wątku beniów?:oops::oops::oops:...aż mnie przygięło:-(

Posted

[quote name='marlenka']A co ze sterylka??

Marlenko,suni nie można teraz sterylizować...trzeba odczekać z miesiąc od zakończenia laktacji.

Jutro będziemy jechały z coronaaj przez Częstochowę i Alicja sugeruje,że możemy wziąśź małą mamusię do Ciebie(tak jak ostatnio)...ale konieczny jest kontakt z coronaaj...zadzwońcie...telefon nieco wyżej!

Posted

Zuzlikowa, oczywiscie ze jest bardzo znany behawiorysta w Krakowie, o ile dobrze pamietam jego nazwisko to brzmi Kosinski, jak tylko wejdzie Ulaa na dogo to poprawi mnie jesli zle napisalam nazwisko.

Posted

Madziek;12815966[B napisał(a):
]3 małe pieski (pinczerek wcześniej nazwany Stalinkiem oraz dwie suczki: trikolorka z dłuższą sierścia i brązowa krótkowłosa) są w Opolu w DT pod opieką Fundacji Fioletowy Pies. Później będą zdjęcia i więcej informacji o nich - wtedy bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach

Dzięki za informacje!
Jak będziecie miały wątek psiaczków,wklejcie go proszę!

Zestawienie :
1)_bernardyn u mosii RAMZES ...opiekun-Fundacja Zwierzę nie jest Rzeczą
2)_bernardynka u Magdy
GLORIA(Kraków)...opiekun j.w.
3)_bernardynka DORA płatny dt (Kraków)...
opiekun j.w.
4)_bernardyn TEODOR płatny dt (Kraków)...
opiekun j.w.

(wątek psiaków...Z piętnem śmierci-4 benie przeznaczone NA SMALEC,obserwowały KAŹŃ swoich BRACI.POMOCY )

5)_podhalan sunia ERA.
..Camara...dt ElzyMilicz
6)_podhalan(?) pies BORYS..
.Camara...dt ElzyMilicz

(wątek psiaków...PODHALANY Z UBOJNI - w dt - do adopcji.)

7)_drobna sunia-mamuśka + 9szczeniaków...mosii :
...........3 zmarły-nadostra postać parwowirozy
...........1- Dzwoneczek -
domek stały (Warszawa,Dorota)
...........mamuśka- CASABLANKA-
ma zabezpieczony domek stały...
ds czeka(Warszawa)(więc, na chwilę obecną u mosii przebywa 5 szczeniaczków i mamuśka)

:cool:_szczeniak bernardyna BERTA (4m-ce)
już jest w DS..opiekun Fundacja For Animals
9)_sunia coli...
Fundacji Dr Lucy.

10)_sunia bernardyna .....(?)
11)_nieduża sunia w dt w Warszawie.....(?)

12)_szczenik GACEK dt Trzebinia...
opiekun Fundacja Pro Animals
13)_sunia MELA dt Trzebinia...
opiekun Fundacja Pro Animals
(wątek 2 psiaków...Dwie kruszynki wyrwane ze smalcowni koło Częstochowy, cudem uniknęły śmierci )

14-16)_3 małe pieski (pinczerek wcześniej nazwany Stalinkiem oraz dwie suczki: trikolorka z dłuższą sierścia i brązowa krótkowłosa) dt w Opolu... opiekun Fundacja Fioletowy Pies.

A co z pozostałymi dwoma?...czy już dostaniemy dokładny spis wszystkich psów i określenie sposobu ich zabezpieczenia?

Posted

[quote name='zuzlikowa']Marlenko,suni nie można teraz sterylizować...trzeba odczekać z miesiąc od zakończenia laktacji.

Jutro będziemy jechały z coronaaj przez Częstochowę i Alicja sugeruje,że możemy wziąśź małą mamusię do Ciebie(tak jak ostatnio)...ale konieczny jest kontakt z coronaaj...zadzwońcie...telefon nieco wyżej!

Jeżeli Mossi się zgodzi to nie ma problemu . Mogę podjechać do Mszczonowa i odebrać Psinkę ( znowu się zakocham). :loveu::loveu:
Nawet w prezencie mam dla niej szelki ( czerwone) takie maleńkie - tylko czy się w nie zmieści???????:evil_lol: zadzwonię później do Mossi i zapytam co i jak i się z Wami też skontaktuję . Zuzlikowa będziesz jechała z Coronaaj ???

Posted

[quote name='marlenka']Jeżeli Mossi się zgodzi to nie ma problemu . Mogę podjechać do Mszczonowa i odebrać Psinkę ( znowu się zakocham). :loveu::loveu:
Nawet w prezencie mam dla niej szelki ( czerwone) takie maleńkie - tylko czy się w nie zmieści???????:evil_lol: zadzwonię później do Mossi i zapytam co i jak i się z Wami też skontaktuję . Zuzlikowa będziesz jechała z Coronaaj ???

A pewnie!...tyle psiaków,to muszą mieć zapas kości na drogę:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Załatwiaj!!! ja załatwiam inne psiaki!:lol:...bedziemy się jutro bawić w rozszczekany autobus!...byle mamuśka w czymś była,bo o ile może być rozszczekany,to rozlatanego,to bym nie przetrzymała...i moje kosteczki mogłyby komuś posłużyć rzeczywiście do popodgryzania:cool3::evil_lol::evil_lol:...czekam!

Posted

Kurcze szkoda że nie możecie do mnie do warki podjechać tobym Wam dała dla Mossi ta klatkę co została po Dzwoneczku i na mamuske cos bym znalazła .

Jeśli chodzi o kości to szkoda ze nie mam urlopu bo bym chętnie swoimi posłuzyła " meksykanom":evil_lol:

Posted

marlenka napisał(a):
Kurcze szkoda że nie możecie do mnie do warki podjechać tobym Wam dała dla Mossi ta klatkę co została po Dzwoneczku i na mamuske cos bym znalazła .

Jeśli chodzi o kości to szkoda ze nie mam urlopu bo bym chętnie swoimi posłuzyła " meksykanom":evil_lol:

Oj,nie...nie mozemy,choć bardzo żałujemy...ale mu nie tylko 1 benia będziemy miały...2 benie będziemy miały i mamusieńkę i Meksykany z Polaczkiem...naprawdę kroi się nam wesoły autobus!

marlenko,martwi mnie troszkę ta sterylka mamuśki...podpiszesz z domkiem umowę adopcyjną z klauzulą do m-ca po ustaniu laktacji sterylka Cassablanki?

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Oj,nie...nie mozemy,choć bardzo żałujemy...ale mu nie tylko 1 benia będziemy miały...2 benie będziemy miały i mamusieńkę i Meksykany z Polaczkiem...naprawdę kroi się nam wesoły autobus!

marlenko,martwi mnie troszkę ta sterylka mamuśki...podpiszesz z domkiem umowę adopcyjną z klauzulą do m-ca po ustaniu laktacji sterylka Cassablanki?

Umowę wysyła Mosii , chociaż ja mówiłam ze domkowi zależało żeby była po sterylce hmm . Chodzi głównie o finanse pewnie , bo to spory wydatek jednorazowo:oops: Bo ja ewentualnie mogłabym suńkę zawieźć do weta ( oni nie zmotoryzowani ) i pomóc w opiece po operacji suńki bo mam wprawę :evil_lol:

Posted

Bernardyny nie są pogięte i nie trzeba ich prostować. Po prostu potrzeba trochę czasu, żeby można było je lepiej poznać i nowym właścicielom móc o nich coś powiedzieć. A i pielęgnacyjnie doprowadzić do porządku. To są duże i silne psy. Jedni ludzie mają doświadczenie inni nie. A przecież właśnie u takich bez doświadczenia pies może znaleźć najbardziej kochający dom.
Bea_m poczekaj jeszcze moment. Dt wiedza o zdjęciach. Charakterystykę też dadzą. Nie ma co się denerwować. Fajnie, że pomożesz.
Ciotki, o benkach piszmy na ich wątku. Dobrze?

Posted

marlenka napisał(a):
Dzisiaj mama szczeniorków( Casablanka) przyjeżdza do domku :multi::multi::multi::multi:

Nawet jednego zebranka KASS-u (KASS- Komitecik Adopcyjny Suczki od Szczylkow ) nie bylo, nawet przewodniczacego i sekretarza sie nie wybralo, a juz malutka ma domek :lol::lol::lol: