Jump to content
Dogomania

Ubojnia psów na smalec.....okolice częstochowy, potrzebna pomoc!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie byłam dziś u weta ze swoiją sunią i spytałam go co on twierdzi na to co powiedziął wet od Dzwoneczka . Potwierdził jego teorię :multi::multi::multi::multi::multi::multi:
Czyli wygląda na to że już wszystko( co złe) za nami . Jest prawie 99proc. szansy że Tinkuś jest zdrowy . Własciwie to ja cały czas w niego wierzyłam .
Teraz rośnij maluchu zdrowy i wesoły:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

A domek w Warce czeka na mamę Tinkusia:p

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

=marlenka;Słuchajcie byłam dziś u weta ze swoiją sunią i spytałam go co on twierdzi na to co powiedziął wet od Dzwoneczka . Potwierdził jego teorię :multi::multi::multi::multi::multi::multi:
Czyli wygląda na to że już wszystko( co złe) za nami . Jest prawie 99proc. szansy że Tinkuś jest zdrowy . Własciwie to ja cały czas w niego wierzyłam .

Moj wet wczoraj jak sie dowiedzial, ze Dzwoneczek szczepiony to tez potwierdzil co Marlenki wet...:multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='coronaaj']=marlenka;Słuchajcie byłam dziś u weta ze swoiją sunią i spytałam go co on twierdzi na to co powiedziął wet od Dzwoneczka . Potwierdził jego teorię :multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Moj wet wczoraj jak sie dowiedzial, ze Dzwoneczek szczepiony to tez potwierdzil co Marlenki wet...:multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Jeden to też sukces ;-( Dzwoneczku powodzenia !!!

Posted

No wojownicze księżniczki Kseny...pięknescie,mądreście i waleczne!:loveu::loveu::loveu:...potrzebuję Was bardzo:oops:

Pomóżcie powalczyć z zebraniem i uporzadkowaniem faktów!
Siadłam i zaczęłam zliczać i umiejscawiać psiaki i...zgłupiałam!:oops::oops::oops:
Zrobię zestawienie i może mi pomożecie pouzupełniać informacje...bardzo proszę,bo już zaczynam się gubić w faktach...:shake:

1)_bernardyn u mosii...opiekun-Fundacja Zwierzę nie jest Rzeczą
2)_bernardynka u Magdy(Kraków)...opiekun j.w.
3)_bernardynka DORA płatny dt (Kraków)...opiekun j.w.
4)_bernardyn TEODOR płatny dt (Kraków)...opiekun j.w.
5)_podhalan sunia...Camara
6)_podhalan(?) pies...Camara
7)_drobna sunia-mamuśka + 9szczeniaków...mosii :
...........3 zmarły-nadostra postać parwowirozy
...........1 Dzwoneczek -domek stały (Warszawa,Dorota)
...........mamuśka ma zabezpieczony domek stały...czeka(Warszawa)
8)_szczeniak bernardyna,Berta(4m-ce) płatny dt(Kraków)...opiekun Fundacja For Animals (jutro idzie do ds...)
9)_sunia coli.......(?)
10)_sunia bernardyna .....(?)

Ja doliczyłam się tych psiaków...umknęło mi gdzie jest colaczka i 1 dorosła bernardynka.Naliczyłam ich 19 ,a mowa była o... 28?

Pomóżcie uzupełnić listę...bo prawdę powiedziawszy ogarnia mnie niepokój,czy w tej smalcowni nie zostały czasem jeszcze jakieś psy.:oops:

Posted

=LACRIMA;Na dzień dzisiejszy wszystkie szczeniaczki u mosii bez niepokojących objawów.

Lacrima, dzieki za dobre wiesci..:multi::multi:moje tez OK, Dzwoneczek tez...:loveu::loveu:

Posted

Zuzlikowa, Floryda Blue prosila o dostarczenie , z Czestochowy do W-wy, nieduzej suni do opiekunki do Warszawy, ale nie napisala jaka to sunia??? Moze to jedna z "zagubionych"?

Pinczerowate nie przezyly??? Ktos napisal ale ile?

Posted

BARDZO PROSIMY O TO, ŻEBY FUNDACJA FOR ANIMALS, odpowiedziała na pytania zuzlikowej... PRZECIEŻ NIE WIEMY co się dzieje z tymi psami!!! A MOŻE CZĘŚĆ TAM JESZCZE ZOSTAŁA!!!!!!!!!!
już kilkakrotnie proszono na wątku o jakiś odzew i nic :(

Posted

[quote name='Asior']BARDZO PROSIMY O TO, ŻEBY FUNDACJA FOR ANIMALS, odpowiedziała na pytania zuzlikowej... PRZECIEŻ NIE WIEMY co się dzieje z tymi psami!!! A MOŻE CZĘŚĆ TAM JESZCZE ZOSTAŁA!!!!!!!!!!
już kilkakrotnie proszono na wątku o jakiś odzew i nic :(

Żeby to wszystko jakoś zacząć porządkować podajemy jeszcze raz link do wątku benków z ubojni, którymi zajmują się Ciotki dogomaniackie. Benki te wzięła pod swoje skrzydła i pomaga nam Fundacja "Zwierzę Nie Jest Rzeczą":

http://www.dogomania.pl/forum/f28/z-pietnem-smierci-4-benie-przeznaczone-na-smalec-obserwowaly-kazn-swoich-braci-pomocy-143777/

Posted

Dzięki za podpowiedzi i uzupełnienia...dobrze,że przypomniałyście i o wątkach...warto tu je dołączyć:lol:

Zestawienie zaczyna nabierać pełniejszej formy...

1)_bernardyn u mosii RAMZES ...opiekun-Fundacja Zwierzę nie jest Rzeczą
2)_bernardynka u Magdy
GLORIA(Kraków)...opiekun j.w.
3)_bernardynka DORA płatny dt (Kraków)...
opiekun j.w.
4)_bernardyn TEODOR płatny dt (Kraków)...
opiekun j.w.

(
wątek psiaków...http://www.dogomania.pl/forum/f28/z-pietnem-smierci-4-benie-przeznaczone-na-smalec-obserwowaly-kazn-swoich-braci-pomocy-143777/ )

5)_podhalan sunia ERA.
..Camara...dt ElzyMilicz
6)_podhalan(?) pies BORYS..
.Camara...dt ElzyMilicz

(wątek psiaków...
http://www.dogomania.pl/forum/f28/podhalany-z-ubojni-w-dt-do-adopcji-143679/.)

...........1- Dzwoneczek -domek stały (Warszawa,Dorota)
...........mamuśka- CASABLANKA- ma zabezpieczony domek stały...
ds czeka(Warszawa)
(więc, na chwilę obecną u mosii przebywa 5 szczeniaczków i mamuśka)

:cool:_szczeniak bernardyna BERTA (4m-ce) płatny dt(Kraków)..
.opiekun Fundacja For Animals (jutro idzie do ds...)
9)_sunia coli...
Fundacji Dr Lucy.
11)_nieduża sunia w dt w Warszawie.....(?)

Ja doliczyłam się tych psiaków...umknęło mi gdzie jest 1 dorosła bernardynka.Naliczyłam na ten moment, ich 20 ,a mowa była o... 28?

Pomóżcie uzupełnić listę...bo prawdę powiedziawszy ogarnia mnie niepokój,czy w tej smalcowni nie zostały czasem jeszcze jakieś psy.:oops:
Może też umknęło mi coś w związki ze śmiercią psiaków...w mojej swiadomości istnieje tylko informacja o 3 szczeniaczkach,które zmarły na parwo.Czy jeszcze jakieś psy nie żyją?

Posted

[quote name='Finetta']Tu są jeszcze dwa w DT w Trzebini pod opieką Fundacji Pro Animals
2-letnia suczka i czarny szczeniak
http://www.dogomania.pl/forum/f28/dwie-kruszynki-wyrwane-ze-smalcowni-kolo-czestochowy-cudem-uniknely-smierci-143879/

:loveu::loveu::loveu:...fakt!

Zestawienie zaczyna nabierać pełniejszej formy...

1)_bernardyn u mosii RAMZES ...opiekun-Fundacja Zwierzę nie jest Rzeczą
2)_bernardynka u Magdy
GLORIA(Kraków)...opiekun j.w.
3)_bernardynka DORA płatny dt (Kraków)...
opiekun j.w.
4)_bernardyn TEODOR płatny dt (Kraków)...
opiekun j.w.

(
wątek psiaków...http://www.dogomania.pl/forum/f28/z-...pomocy-143777/ )

5)_podhalan sunia ERA.
..Camara...dt ElzyMilicz
6)_podhalan(?) pies BORYS..
.Camara...dt ElzyMilicz

(wątek psiaków...
http://www.dogomania.pl/forum/f28/po...dopcji-143679/.)

...........1- Dzwoneczek -domek stały (Warszawa,Dorota)
...........mamuśka- CASABLANKA- ma zabezpieczony domek stały...
ds czeka(Warszawa)
(więc, na chwilę obecną u mosii przebywa 5 szczeniaczków i mamuśka)

:cool:_szczeniak bernardyna BERTA (4m-ce) płatny dt(Kraków)..
.opiekun Fundacja For Animals (jutro idzie do ds...)
9)_sunia coli...
Fundacji Dr Lucy.

11)_nieduża sunia w dt w Warszawie.....(?)

12)_szczenik GACEK dt Trzebinia...
opiekun Fundacja Pro Animals
13)_sunia MELA dt Trzebinia...
opiekun Fundacja Pro Animals
(wątek 2 psiaków...http://www.dogomania.pl/forum/f28/dwie-kruszynki-wyrwane-ze-smalcowni-kolo-czestochowy-cudem-uniknely-smierci-143879/ )

Ja doliczyłam się tych psiaków...umknęło mi gdzie jest 1 dorosła bernardynka.Naliczyłam na ten moment, ich 22 ,a mowa była o... 28?

Może też umknęło mi coś w związki ze śmiercią psiaków...w mojej swiadomości istnieje tylko informacja o 3 szczeniaczkach,które zmarły na parwo.Czy jeszcze jakieś psy nie żyją?

Posted

Dzwoneczek z warki ma sie dobrze , zacząl szczekać Doroty koleżance porwał bluzke :evil_lol: czuje się dobrze , wkrótce otworzymy mu fotobloga , Dorota się zalogowała na dogo tylko czeka na potweirdzennie rejestracji i myslę że nodługo sama się odezwie:loveu::loveu::loveu: Całusy od Tinkerbelka i Doroty .

Posted

[quote name='ulvhedinn']A ta "niedoliczona" sunia bernardyna????

Trochę się normuje, to możemy Cioteczki zabrać się za liczenie. Co która wie niech tutaj daje. Jeśli coś pokręcimy to na pewno się wyjaśni.

Ja wiem, że jeszcze z ubojni zostały wyadoptowane przez Fundację For Animals dwa bernardyny. Jeden na pewno do Częstochowy (potwierdzone), drugi do Elbląga ( do potwierdzenia miejsce). Wiemy, gdzie dokładnie przebywa pies w Częstochowie. Jako osoby prywatne być może niedługo, jeśli prawni właściciele nie będą mieli nic przeciwko temu, zawieziemy psiakowi prezenty, zrobimy zdjęcia, a właścicielom przekażemy gorące nasze podziękowania.
Trzeba sprawdzić na stronie For Animals, może dali jakieś informacje lub zdjęcia z wyzyt poadopcyjnych.

Posted

[quote name='marlenka']Dzwoneczek z warki ma sie dobrze , zacząl szczekać Doroty koleżance porwał bluzke :evil_lol: czuje się dobrze , wkrótce otworzymy mu fotobloga , Dorota się zalogowała na dogo tylko czeka na potweirdzennie rejestracji i myslę że nodługo sama się odezwie:loveu::loveu::loveu: Całusy od Tinkerbelka i Doroty .

Marlenko,Dorota...a może załózcie Dzwoneczkowi jego własny wątek!
Niech nie dorasta z piętnem smalcu!:shake:...a będzie co przecież pokazywać i pisać!!!

:multi::multi::multi:
cieszę się,że relacje o Tinkusiu będziemy miały,ze będziemy dorastanie spryciarza obserwowały!

Posted

[quote name='michal_sm']A może zacząć od spisu psów w chwili wejścia na posesję.Ponumerować je dać zdjęcie i napisać gdzie jest.Ja też się już gubię.

Tak byłoby najlepiej!!!...i w sumie najprościej!
Zrobić mogą to jednak dziewczyny z Fundacji For Animals...one tam były,one wiedzą co zastały.
Początkowo nie upominałam się o tak szczegółowe relacje i zestawienia- trzeba było ogarnąć to wszystko i zabezpieczać psy!!! Jednak minęło już...10dni(?) i pora uporządkować informacje, usunąć wszystkie pojawiające się niepokoje,ze jakieś psy jeszcze zostały w smalcowni.
Mój niepokój pogłębia się jeszcze bardziej gdy na wątku, pokazującym sytuację odkrytą przez For Animals,na wątku alpelującym o pomoc dla psów...na wątku,gdzie podawane jest konto do wpłat...nagle nie ma nikogo kto mógłby powiedzieć co stało się z wszystkimi psami!:shake:

Kate11...założyłaś wątek...postaraj się proszę o konkretne informacje odnośnie psów.