Jump to content
Dogomania

Ubojnia psów na smalec.....okolice częstochowy, potrzebna pomoc!!!!!!

Recommended Posts

Posted

bea_m napisał(a):
Czyli uderzyć trzeba do wszystkich gazet a najbardziej tych najłatwiej dostępnych. Brukowce też mają niezłe wzięcie.

Otóż to, wydaje mi się, że własnie takie brukowce najszybciej trafią do ludzi...

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Otóż to, wydaje mi się, że własnie takie brukowce najszybciej trafią do ludzi...

A czy dogomaniacy mają do nich jakieś dojście? :cool3::cool3:

Myślę że jeżeli Fundacje wystosują zapotrzebowanie to nie powiinna gazeta tematu spóścić w kanał.

Posted

[quote name='Figa_77']ale tak czy siak.. chyba dobrze żeby w wyborczej tez było niz nie było...mimo wszystko to bardzo poczytna gazeta... no jak chcecie..

Oczywiście,że żeby było! Dywagować sobie możemy,ale tak naprawdę właśnie chodzi o jak najszersze pokazanie ludziom...potencjalnym kupującym...co tak naprawdę kupują! Jaką bombą jest to panaceum na wszystkie choroby!!!
Bardzo dobrze byłoby,żeby artykuł był jak najmniej naukowy,ale pokazywał brud i warunki w jakich przetrzymywane były zwierzęta(odchody,zwłoki...).Bardzo wymowne byłyby zdjęcia zrobione na miejscu...min lodówki, w której przetrzymywano gotowy smalec,brudne butelki,kojce zwierząt...podwórko z trupami i rozkładajacymi się szczątkami...

Jednym słowem...dobrze byłoby,by artykuł osiągnął taką siłę przekazu,że każdy kto zetknął się...kto zjadł smalec ze zwierząt...miał odruch wymiotny!!!...wtedy osiągniemy już niemało.

Posted

Figa!
Pewnie,że dobrze!;) Uważam,że takie informacje powinny być wszędzie,bo nawet ludzie tzw.wykształceni bywają różni - np.z mniejszych miejscowości i nawet oni mogą wierzyć w uzdrowicielską moc psiego smalcu!
Jak możesz to załatwić,to byłoby super!
A inne dziewczyny,będą załatwiać inne "kanały" medialne;)
Im więcej rozgłosu,tym lepiej dla sprawy!

Posted

Figa_77 napisał(a):
no dobra.. to ja sie wlącze..;)
mam dobre kontakty w gazecie wyborczej i juz tam zagadalam
dzis albo jutro dostane odpowiedź czy zrobia artykuł moze i obszerny
jak tak to potrzebuje od was jak najwiecej materiałów i kontakty do osób bezposrednio zwiazanych ze sprawą,bo jakis wywiadzik byłby potrzebny
jak co ciotki piszcie albo mój tel 515-122-749

Wszystkie media dobre, a GW dociera w Polsce wszedzie...:-o:-o
A darmowych katolickich jakis nie ma??:roll::roll:ci ludzie wezma z kosciola jak darmowe:evil_lol::evil_lol:

Posted

im wiecej powiadomimy tym lepiej, bo przecież trzeba sie z tym liczyc, że czesc gazet czy programow tv wogole sie tym nie zainteresuje:shake:
To moze masowo zaczniemy wysylac maile do programow tv jak interwencja itp?
a Figa_77 sie wezmie za Wyborcza skoro ma dojście.

Posted

Lara!
To świetny pomysł -jej programy oglada tak dużo ludzi,ona ma autorytet!:lol:
Jej ludzie uwierzą,że to szkodliwe i niebezpieczne jest!!

Posted

epe napisał(a):
Lara!
To świetny pomysł -jej programy oglada tak dużo ludzi,ona ma autorytet!:lol:
Jej ludzie uwierzą,że to szkodliwe i niebezpieczne jest!!

No właśnie, a wczoraj o niej pomyślałam jak ją zobaczyłam w tv.

Posted

__Lara napisał(a):
Ja też. Może napisać do Elżbiety Jaworowicz?

Doskonaly pomysl....:lol::lol:piszcie bo ja mam 3 kurduple i tych...gosci..:evil_lol::evil_lol:
goscinniejsza jestem dla psow..:roll::roll:one na pierwszym miejscu:loveu::loveu:
Lara mozesz moze mnie wspomniec..moze pomoze:-o:-o

Posted

Lara!
Jak się dowiesz na jaki mail wysyła się listy do p.Jaworowicz,to podasz go tutaj? Wydaje mi się,ze jak w tej samej sprawie głos zabierze więcej osób,to może to będzie skuteczniejsze?
Ja mam jeszcze jeden lokalny pomysł - krakowski "kundel bury" p.Hejdy!
Poproszę Asior,ona tam często występuje,aby porozmawiała w tej sprawie!;)

Posted

coronaaj napisał(a):
A darmowych katolickich jakis nie ma??:roll::roll:ci ludzie wezma z kosciola jak darmowe:evil_lol::evil_lol:

no oszalała dziewczyna, i katolickie, i darmowe?

cos nie wierzę - jakos nie pasuje:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Podczytuję wątek. Bardzo dobry pomysł z lokalnymi mediami, popieram i czynnie się włączę:loveu:. Co do pani Jaworowicz, to kobieta z charyzmą i myślę, że Jej pomoc i zaangażowanie, wiele by dały. Warto próbować.
Trzeba drążyć tą skałę a raczej beton poglądów.
Ostatnio pan na rynku, w kontekście hodowli klatkowej kur, zirytowany moimi dopytywaniami, powiedział mi, że przecież zwierzęta, to są tak skonstruowane, ze nie cierpią :angryy: .
Zapytałam, czy On też jest tak skonstruowany, że Go nie boli,
był bardzo zdziwiony......
Tylko nie wiem, jak będzie z tymi katolickimi mediami:cool3::cool3:.
Czy ktoś pomyśli o tekście do gazet ?

Posted

epe napisał(a):
Kahoona!
One niby darmowe,ale obok taca leży i "co łaska" wrzucić wypada:evil_lol:

Tak, płaci się co łaska, kogo na ile stać. Coś w tym dziwnego?

Posted

[quote name='epe']Lara!
Jak się dowiesz na jaki mail wysyła się listy do p.Jaworowicz,to podasz go tutaj? Wydaje mi się,ze jak w tej samej sprawie głos zabierze więcej osób,to może to będzie skuteczniejsze?
Ja mam jeszcze jeden lokalny pomysł - krakowski "kundel bury" p.Hejdy!
Poproszę Asior,ona tam często występuje,aby porozmawiała w tej sprawie!;)

pani jaworowicz to chyba sprawa dla reportera,ja znalazlam tam taki mail:roll:

[quote name='chita']
sprawa dla reportera: [email protected]

jest jeszcze Polski Punkt Widzenia w TV TRWAM:cool3:

Posted

dobrze by też było gdyby do Pani Jaworowicz napisała organizacja. Większe szanse, ze sprawa w ogóle ruszy a i podstawowe źródło inf. by było.
Co do wszelkich "Pań domu" to wątpię żeby zainteresowanie było. Moze FAKT, on lubi takie sensacje a jest niedrogi to go babcie kupują! Tylko inny problem z ich rzetelnością; czy taka gazeta nie napisze tego, ze psi smalec rzeczywiście działa cuda a my jesteśmy kolejni psychopaci, którzy nie maja co robić! No ale tu kontakt (jest pod zakładką DONOSY, co daje wiele do myślenia)
http://www.efakt.pl/donosy.html

Mi do głowy z darmowej prasy, METRO przychodzi, tylko nie za bardzo wiem do jakiego działu pisać. Oni prowadzą: CafeAnimal.pl tylko ze to sie adopcjami zajmuje (kontakt: [email protected] ) . Jakby do innych działów to chyba:

Przestrzeń miejska, interwencje, prawo

Kinga Graczyk; (0-prefiks-22) 555 50 13
- e-mail: [email protected]
albo:
Polityka, społeczeństwo
Mariusz Jałoszewski; (0-prefiks-22) 555 50 15
Zdrowie
Anita Karwowska, (0-prefiks-22) 555 42 92

no i Echo miasta ale tam w zależności od województwa - inna redakcja dla Wawy a inna dla Wrocka.
Tu można sprawdzić: Media4Mat - Wydawca Echo Miasta - Kontakt

U mnie w mieście (Wałbrzych) są takie 2 tyg. bezpłatne gazetki np.30 minut (30minut). Niech każdy sobie przypomni co takiego jest u Was w mieście i też będziemy ich mailami bombardować. Mysle, ze dla nich to nawet ciekawe moze być zeby o tym napisać.

Posted

To racja! W końcu org. wystąpiła w telewizyjnym reportażu /choć w konkurencji do TVP!/,to lepiej i mocniej to wybrzmi,gdy wystosuje prośbę do p.Jaworowicz!;)