Paulina_mickey Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 bea_m napisał(a):Czyli uderzyć trzeba do wszystkich gazet a najbardziej tych najłatwiej dostępnych. Brukowce też mają niezłe wzięcie. Otóż to, wydaje mi się, że własnie takie brukowce najszybciej trafią do ludzi... Quote
bea_m Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Otóż to, wydaje mi się, że własnie takie brukowce najszybciej trafią do ludzi... A czy dogomaniacy mają do nich jakieś dojście? :cool3::cool3: Myślę że jeżeli Fundacje wystosują zapotrzebowanie to nie powiinna gazeta tematu spóścić w kanał. Quote
Figa_77 Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 ale tak czy siak.. chyba dobrze żeby w wyborczej tez było niz nie było...mimo wszystko to bardzo poczytna gazeta... no jak chcecie.. Quote
zuzlikowa Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 [quote name='Figa_77']ale tak czy siak.. chyba dobrze żeby w wyborczej tez było niz nie było...mimo wszystko to bardzo poczytna gazeta... no jak chcecie.. Oczywiście,że żeby było! Dywagować sobie możemy,ale tak naprawdę właśnie chodzi o jak najszersze pokazanie ludziom...potencjalnym kupującym...co tak naprawdę kupują! Jaką bombą jest to panaceum na wszystkie choroby!!! Bardzo dobrze byłoby,żeby artykuł był jak najmniej naukowy,ale pokazywał brud i warunki w jakich przetrzymywane były zwierzęta(odchody,zwłoki...).Bardzo wymowne byłyby zdjęcia zrobione na miejscu...min lodówki, w której przetrzymywano gotowy smalec,brudne butelki,kojce zwierząt...podwórko z trupami i rozkładajacymi się szczątkami... Jednym słowem...dobrze byłoby,by artykuł osiągnął taką siłę przekazu,że każdy kto zetknął się...kto zjadł smalec ze zwierząt...miał odruch wymiotny!!!...wtedy osiągniemy już niemało. Quote
epe Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Figa! Pewnie,że dobrze!;) Uważam,że takie informacje powinny być wszędzie,bo nawet ludzie tzw.wykształceni bywają różni - np.z mniejszych miejscowości i nawet oni mogą wierzyć w uzdrowicielską moc psiego smalcu! Jak możesz to załatwić,to byłoby super! A inne dziewczyny,będą załatwiać inne "kanały" medialne;) Im więcej rozgłosu,tym lepiej dla sprawy! Quote
coronaaj Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Figa_77 napisał(a):no dobra.. to ja sie wlącze..;) mam dobre kontakty w gazecie wyborczej i juz tam zagadalam dzis albo jutro dostane odpowiedź czy zrobia artykuł moze i obszerny jak tak to potrzebuje od was jak najwiecej materiałów i kontakty do osób bezposrednio zwiazanych ze sprawą,bo jakis wywiadzik byłby potrzebny jak co ciotki piszcie albo mój tel 515-122-749 Wszystkie media dobre, a GW dociera w Polsce wszedzie...:-o:-o A darmowych katolickich jakis nie ma??:roll::roll:ci ludzie wezma z kosciola jak darmowe:evil_lol::evil_lol: Quote
Ewelina.w38 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 im wiecej powiadomimy tym lepiej, bo przecież trzeba sie z tym liczyc, że czesc gazet czy programow tv wogole sie tym nie zainteresuje:shake: To moze masowo zaczniemy wysylac maile do programow tv jak interwencja itp? a Figa_77 sie wezmie za Wyborcza skoro ma dojście. Quote
Ada-jeje Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Popieram pomysl z wysylaniem meili do redakcji gazet. Quote
chita Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 interwencja: [email protected] "na celowniku": [email protected] lub do rzecznika prasowego: [email protected] lub [email protected] sprawa dla reportera: [email protected] jest jeszcze Polski Punkt Widzenia w TV TRWAM:cool3: Quote
__Lara Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Ada-jeje napisał(a):Popieram pomysl u wysylaniem meili do redakcji gazet. Ja też. Może napisać do Elżbiety Jaworowicz? Quote
epe Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Lara! To świetny pomysł -jej programy oglada tak dużo ludzi,ona ma autorytet!:lol: Jej ludzie uwierzą,że to szkodliwe i niebezpieczne jest!! Quote
__Lara Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 epe napisał(a):Lara! To świetny pomysł -jej programy oglada tak dużo ludzi,ona ma autorytet!:lol: Jej ludzie uwierzą,że to szkodliwe i niebezpieczne jest!! No właśnie, a wczoraj o niej pomyślałam jak ją zobaczyłam w tv. Quote
florida_blue Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 a może też jakies tygodniki w rodzaju "pani domu" ? tam zawsze jakies porady i historie zycia są ? Quote
epe Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Też dobry pomysł! W końcu to często głupie mamusie pakują dzieciom ten psi smalec na wyzdrowienie:angryy: Quote
coronaaj Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 __Lara napisał(a):Ja też. Może napisać do Elżbiety Jaworowicz? Doskonaly pomysl....:lol::lol:piszcie bo ja mam 3 kurduple i tych...gosci..:evil_lol::evil_lol: goscinniejsza jestem dla psow..:roll::roll:one na pierwszym miejscu:loveu::loveu: Lara mozesz moze mnie wspomniec..moze pomoze:-o:-o Quote
epe Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Lara! Jak się dowiesz na jaki mail wysyła się listy do p.Jaworowicz,to podasz go tutaj? Wydaje mi się,ze jak w tej samej sprawie głos zabierze więcej osób,to może to będzie skuteczniejsze? Ja mam jeszcze jeden lokalny pomysł - krakowski "kundel bury" p.Hejdy! Poproszę Asior,ona tam często występuje,aby porozmawiała w tej sprawie!;) Quote
kahoona Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 coronaaj napisał(a): A darmowych katolickich jakis nie ma??:roll::roll:ci ludzie wezma z kosciola jak darmowe:evil_lol::evil_lol: no oszalała dziewczyna, i katolickie, i darmowe? cos nie wierzę - jakos nie pasuje:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
epe Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Kahoona! One niby darmowe,ale obok taca leży i "co łaska" wrzucić wypada:evil_lol: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Podczytuję wątek. Bardzo dobry pomysł z lokalnymi mediami, popieram i czynnie się włączę:loveu:. Co do pani Jaworowicz, to kobieta z charyzmą i myślę, że Jej pomoc i zaangażowanie, wiele by dały. Warto próbować. Trzeba drążyć tą skałę a raczej beton poglądów. Ostatnio pan na rynku, w kontekście hodowli klatkowej kur, zirytowany moimi dopytywaniami, powiedział mi, że przecież zwierzęta, to są tak skonstruowane, ze nie cierpią :angryy: . Zapytałam, czy On też jest tak skonstruowany, że Go nie boli, był bardzo zdziwiony...... Tylko nie wiem, jak będzie z tymi katolickimi mediami:cool3::cool3:. Czy ktoś pomyśli o tekście do gazet ? Quote
__Lara Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 epe napisał(a):Kahoona! One niby darmowe,ale obok taca leży i "co łaska" wrzucić wypada:evil_lol: Tak, płaci się co łaska, kogo na ile stać. Coś w tym dziwnego? Quote
chita Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 [quote name='epe']Lara! Jak się dowiesz na jaki mail wysyła się listy do p.Jaworowicz,to podasz go tutaj? Wydaje mi się,ze jak w tej samej sprawie głos zabierze więcej osób,to może to będzie skuteczniejsze? Ja mam jeszcze jeden lokalny pomysł - krakowski "kundel bury" p.Hejdy! Poproszę Asior,ona tam często występuje,aby porozmawiała w tej sprawie!;) pani jaworowicz to chyba sprawa dla reportera,ja znalazlam tam taki mail:roll: [quote name='chita'] sprawa dla reportera: [email protected] jest jeszcze Polski Punkt Widzenia w TV TRWAM:cool3: Quote
Ewelina.w38 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 dobrze by też było gdyby do Pani Jaworowicz napisała organizacja. Większe szanse, ze sprawa w ogóle ruszy a i podstawowe źródło inf. by było. Co do wszelkich "Pań domu" to wątpię żeby zainteresowanie było. Moze FAKT, on lubi takie sensacje a jest niedrogi to go babcie kupują! Tylko inny problem z ich rzetelnością; czy taka gazeta nie napisze tego, ze psi smalec rzeczywiście działa cuda a my jesteśmy kolejni psychopaci, którzy nie maja co robić! No ale tu kontakt (jest pod zakładką DONOSY, co daje wiele do myślenia) http://www.efakt.pl/donosy.html Mi do głowy z darmowej prasy, METRO przychodzi, tylko nie za bardzo wiem do jakiego działu pisać. Oni prowadzą: CafeAnimal.pl tylko ze to sie adopcjami zajmuje (kontakt: [email protected] ) . Jakby do innych działów to chyba: Przestrzeń miejska, interwencje, prawo Kinga Graczyk; (0-prefiks-22) 555 50 13 - e-mail: [email protected] albo: Polityka, społeczeństwo Mariusz Jałoszewski; (0-prefiks-22) 555 50 15 - e-mail: [email protected] Zdrowie Anita Karwowska, (0-prefiks-22) 555 42 92 - e-mail: [email protected] no i Echo miasta ale tam w zależności od województwa - inna redakcja dla Wawy a inna dla Wrocka. Tu można sprawdzić: Media4Mat - Wydawca Echo Miasta - Kontakt U mnie w mieście (Wałbrzych) są takie 2 tyg. bezpłatne gazetki np.30 minut (30minut). Niech każdy sobie przypomni co takiego jest u Was w mieście i też będziemy ich mailami bombardować. Mysle, ze dla nich to nawet ciekawe moze być zeby o tym napisać. Quote
epe Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 To racja! W końcu org. wystąpiła w telewizyjnym reportażu /choć w konkurencji do TVP!/,to lepiej i mocniej to wybrzmi,gdy wystosuje prośbę do p.Jaworowicz!;) Quote
ulvhedinn Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Mogę spróbować dotrzeć do Gazety Wrocławskiej i ew.do Faktu, bo mam konatkty z dziennikarzami z tych pism. Ale czy puszczą - nie wiem. Quote
__Lara Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Dokładnie, lepiej jak napisze do nich For Animals. Większa wiarygodność. Co do Faktu to dałabym sobie spokój, tak samo SE...oby nie obrócili kota ogonem. Quote
Recommended Posts