Guest Elżbieta481 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Na stronie Oddziału For Animals w Częstochowie też nie ma żadnych informacji. E/W Quote
kahoona Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 a takie były awantury na wątku, że ktoś ośmielił się skrytykować działania koleżanek z Częstochowy - co można myśleć o takim działaniu? informacja to podstawa - jak udzielać pomocy skoro się nie wie komu i gdzie w telewizji były prośby o pomoc i co? For Animals powinny tu gościć częściej Quote
zuzlikowa Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 [quote name='waldi481']Na stronie Oddziału For Animals w Częstochowie też nie ma żadnych informacji. E/W Przekopałam i ...znalazłam na adopcjach! ...potwierdzona została liczba zastanych tam psów(28)... cyt."Łącznie przejętych zostało 28 psów " I niestety nie uspokoiłam się... Nie mówię o takich sprawach jak podwójne przedstawienie szczeniaka bernardyna Berty(poz.6 i 35),jak brak informacji o śmierci trzech szczeniaków,na dzień dzisiejszy nie wpływa to na sytuację psów. ...niepokoi mnie,że przy psach w pozycjach: 2(bernardyn!),5,10(Stalinek),27,28,29,30,31,34...nie ma żadnych informacji gdzie te psiaki przebywają,co się z nimi stało! Czy w końcu dowiemy się jaki jest los WSZYSTKICH psów? Czy zostały jeszcze jakieś psy w tej smalcowni? Raz jeszcze podkreślam...nie jest moim celem wszczynanie jakichkolwiek burd i rozliczeń! Jednak o ile na początku akcji zrozumiałym może być zamieszanie i dezorganizacja ,to jednak przychodzi czas,gdy trzeba zdać pełne sprawozdanie z podjętych działań zabezpieczających zwierzęta...zdać to sprawozdanie osobom,które prosiło sie o pomoc;osobom,które prosiło się o pieniądze...osobom,które wykazały wiele samozaparcia,by tej pomocy udzielić w sposób dostępny dla nich! Ale co innego jest tu najistotniejsze...przedstawić pełną informację, jak przejęte 28 psów,zostało zabezpieczone! Quote
marlenka Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Zauważyłam że założone są rózne wątki , dla różnych psiaków ze smalcowni. Moze też warto tu by było skopiować wszystkie wątki tych psów , bo przyznam że bałagan straszny . Quote
Asior Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 marlenka, zuzlikowa wszystkie te wątki zebrała właśnie w jednym poscie ;) Quote
Finetta Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 W tym zestawieniu pt "Psy i koty z Kłobucka"na stronie FFA(zrobionym przez florida_blue 8.08,09 ,nieaktualizowanym) jest 31 psów. Na pierwszej stronie napisano,że przejęto 28 psów(są trzy dodatkowe?) Nigdy się sami nie doliczymy. Trzeba zaprosic przedstawiciela FFA aby oficjalnie powiedział -ile(28 czy 31 psów i 3 koty) -na jakiej podstawie przejęto psów(i kotów) gdzie one są i pod czyją aktualnie opieką. Quote
nefretette Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Drogie Koleżanki Dogomaniaczki, Doceniamy Waszą troskę i zainteresowanie każdym pieskiem i kotkiem z Kłobucka, ale wybaczcie, gdyż nadmiar zajęć związanych z zabezpieczeniem ich losu oraz sprawy administracyjne i formalne zajmują nam strasznie dużo czasu. Dlatego też nie jesteśmy w stanie na bieżąco aktualizować informacji na forum i naszej stronie, proszę o wyrozumiałość. Dzisiaj np spędziłam cały dzień w podróży jadąc po sunię (szczeniak bernardyna) z Częstochowy do Krakowa a następnie wiozłam ją do adopcji do Katowic. Przyjemnym akcentem był fakt, że adopcją zainteresowała się redakcja Bravo, choć nigdy nie podejrzewałabym, iż takie pisma interesują się losem zwierząt. W poniedziałek z Kłobucka do DT zostanie zabranych ostatnie 5 psów. Wówczas przedstawimy dokładną specyfikację psów. Renata Mizera Fundacja For Animals Quote
marlenka Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Asior napisał(a):marlenka, zuzlikowa wszystkie te wątki zebrała właśnie w jednym poscie ;) Ja to zawsze wystrzelę :oops: Quote
zuzlikowa Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 [quote name='marlenka']Ja to zawsze wystrzelę :oops: Marlenko...Kierunek i pomysł bardzo dobry...dużo wątków,to trza zebrać...nie byłoby źle umieścić linki do wszystkich wątków psiaków z Kłobucka na początku wątku, tak samo jak nie byłoby źle dodać przy nich namiary na kontakt do adopcji! Quote
coronaaj Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 =marlenka;Zauważyłam że założone są rózne wątki , dla różnych psiaków ze smalcowni. Moze też warto tu by było skopiować wszystkie wątki tych psów , bo przyznam że bałagan straszny . Marlenka, czy ci chodzi o podanie linkow w tym watku na te wszystkie watki psiakow ze smalcowni? :roll:To dobry pomysl....:lol: Quote
coronaaj Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 =zuzlikowa;Marlenko...Kierunek i pomysł bardzo dobry...dużo wątków,to trza zebrać...nie byłoby źle umieścić linki do wszystkich wątków psiaków z Kłobucka na początku wątku, tak samo jak nie byłoby źle dodać przy nich namiary na kontakt do adopcji! Zuzlikowa, jakas telepatia miedzy nami, te same mysli...:shake::shake::shake: Quote
bea_m Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Berta - szczeniak benka ma dom. Jest jej watek gdzieś na dogo? Na urlopie byłam więc nie do końca w temacie jestem :roll: Quote
LACRIMA Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 nefretette napisał(a):Drogie Koleżanki Dogomaniaczki, Doceniamy Waszą troskę i zainteresowanie każdym pieskiem i kotkiem z Kłobucka, ale wybaczcie, gdyż nadmiar zajęć związanych z zabezpieczeniem ich losu oraz sprawy administracyjne i formalne zajmują nam strasznie dużo czasu. Dlatego też nie jesteśmy w stanie na bieżąco aktualizować informacji na forum i naszej stronie, proszę o wyrozumiałość. Dzisiaj np spędziłam cały dzień w podróży jadąc po sunię (szczeniak bernardyna) z Częstochowy do Krakowa a następnie wiozłam ją do adopcji do Katowic. Przyjemnym akcentem był fakt, że adopcją zainteresowała się redakcja Bravo, choć nigdy nie podejrzewałabym, iż takie pisma interesują się losem zwierząt. W poniedziałek z Kłobucka do DT zostanie zabranych ostatnie 5 psów. Wówczas przedstawimy dokładną specyfikację psów. Droga Koleżanko! Renata Mizera Fundacja For Animals Droga Koleżanko! Nikt nie oczekuje od Prezes Fundacji For Animals bytności na dogo. Zdajemy sobie sprawę z ogromu obowiązków, jakie w chwili obecnej ma Koleżanka. Również konieczność zaistnienia w czasopismie ww jest dla nas chyba zrozumiała. Prosimy mimo tego o informowanie nas na bieżąco i rzetelnie o losie psów znajdujących się pod opieką Fundacji, którą Koleżanka reprezentuje. W pomoc psom z ubojni bezpośrednio i posrednio zaangażowane są osoby z dogo. Proszę o tym pamiętać i potraktowac ten portal również jako media. Ciotki dogomaniackie Quote
zuzlikowa Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Dzięki pomocy wielu osób udało sie zrobić wstępne zestawienie...wystarczy jedynie uzupełnić. Jak rozumiem do poniedziałku jeszcze 5 psów znajduje się w smalcowni:-(...kto się nimi opiekuje?...przebywają w tych samych pomieszczeniach?...w tych samych warunkach? Zestawienie : 1)_bernardyn u mosii RAMZES ...opiekun-Fundacja Zwierzę nie jest Rzeczą 2)_bernardynka u Magdy GLORIA(Kraków)...opiekun j.w. 3)_bernardynka DORA płatny dt (Kraków)...opiekun j.w. 4)_bernardyn TEODOR płatny dt (Kraków)...opiekun j.w. (wątek psiaków...Z piętnem śmierci-4 benie przeznaczone NA SMALEC,obserwowały KAŹŃ swoich BRACI.POMOCY ) 5)_podhalan sunia ERA...Camara...dt ElzyMilicz 6)_podhalan(?) pies BORYS...Camara...dt ElzyMilicz (wątek psiaków...PODHALANY Z UBOJNI - w dt - do adopcji.) 7)_drobna sunia-mamuśka + 9szczeniaków...mosii : ...........3 zmarły-nadostra postać parwowirozy ...........1- Dzwoneczek -domek stały (Warszawa,Dorota) ...........mamuśka- CASABLANKA- ma zabezpieczony domek stały... ds czeka(Warszawa)(więc, na chwilę obecną u mosii przebywa 5 szczeniaczków i mamuśka) :cool:_szczeniak bernardyna BERTA (4m-ce) już jest w DS..opiekun Fundacja For Animals 9)_sunia coli...Fundacji Dr Lucy. 10)_sunia bernardyna .....(?) 11)_nieduża sunia w dt w Warszawie.....(?) 12)_szczenik GACEK dt Trzebinia...opiekun Fundacja Pro Animals 13)_sunia MELA dt Trzebinia...opiekun Fundacja Pro Animals (wątek 2 psiaków...Dwie kruszynki wyrwane ze smalcowni koło Częstochowy, cudem uniknęły śmierci ) Quote
zuzlikowa Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 bea_m napisał(a):Berta - szczeniak benka ma dom. Jest jej watek gdzieś na dogo? Na urlopie byłam więc nie do końca w temacie jestem :roll: Nie,nie ma wątku Berci. Quote
bea_m Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Zuzlikowa a czemu przy nr Berci wpisałaś emotke z okularami? "8" ci klawiatura nie wybija? Quote
emilia2280 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 bea_m napisał(a):Zuzlikowa a czemu przy nr Berci wpisałaś emotke z okularami? "8" ci klawiatura nie wybija? :lol: nie, to nie klawiatura. wystarczy ze napiszesz 8 i ) razem a otrzymasz 8) Quote
ANETTTA Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 gdziesjuz na watku były inf ze wszystkie psy zabezpieczone bezpieczne zabrane a tu teraz piszecie ze jeszcze 5 psów do zabrania ???? ja juz nic nie rozumie pominjam fakt odrzucenia pomocy !!!!!! Quote
zuzlikowa Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 [quote name='bea_m']Zuzlikowa a czemu przy nr Berci wpisałaś emotke z okularami? "8" ci klawiatura nie wybija? ...to nie moja inicjatywa:-(...ja już cuda kombinowałam i...wciąż ten facio w brylkach zamiast ósemki wyskakuje!...ja piszę 8...i ),a mnie facio okularkami trzepie! Ale szczęśliwie dla Berci,nie ma to wpływu na jej los...maleńka w domku i niech będzie szczęśliwa!:loveu: Niech reszcie szybko się uda szczęśliwe życie prowadzić...ta piątka zaś, niech błyskiem z ubojni znika!!! Błyskiem...one i tak za długo tam są!:-(:-(:-( Quote
Ada-jeje Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Zuzlikowa sa juz tylko do zabrania male pieski, ktore maja byc przewiezine jutro na DT jak czytalysmy we wczesniejszym poscie. Quote
zuzlikowa Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 [quote name='Ada-jeje']Zuzlikowa sa juz tylko do zabrania male pieski, ktore maja byc przewiezine jutro na DT jak czytalysmy we wczesniejszym poscie. Wiem Ada...jednak,to:oops:...nie,nie będę opisywała,bo nie o słowa,lecz o fakty chodzi- nie powinno ich tam juz dawno być...i zdaje się,że trochę jadu mi się ulewa w kontekście stwierdzeń,że wszystkie już bezpieczne i w kontekście...a co tam!Nie ma co dalej jątrzyć:shake: ...cóż ani mój jad,ani słowa nie poprawią sytuacji psiaków.:shake: Czekam na info,że już wszystkie psy są zabrane z tej ubojni...z tych podłych warunków i podłego miejsca.:-( Quote
Ada-jeje Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Ja wiem Zuzlikowa co sie dzieje w naszych umyslach, ale moze nie dalo sie wczesniej, bo choc chec pomocy na watku jest, to jednak trzeba ustalac i dogrywac transporty przewozy. Wierze ze dziewczyny zabezpieczyly wszystkie psy i koty i zaden im nie umknie :shake: Quote
zuzlikowa Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Ada-jeje napisał(a):Ja wiem Zuzlikowa co sie dzieje w naszych umyslach, ale moze nie dalo sie wczesniej, bo choc chec pomocy na watku jest, to jednak trzeba ustalac i dogrywac transporty przewozy. Wierze ze dziewczyny zabezpieczyly wszystkie psy i koty i zaden im nie umknie :shake: Ja też bardzo chcę wierzyć...dla kotów i psiaków.:oops: Quote
coronaaj Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Zuzlikowa...to nie moja inicjatywa:-( :-( Niech reszcie szybko się uda szczęśliwe życie prowadzić...ta piątka zaś, niech błyskiem z ubojni znika!!! Błyskiem...one i tak za długo tam są!:-(:-(:-( :mad::mad::mad:Kuzwa , to kto je stamtad zabieral , jak sie stalo,, ze zostalo 5 sztuk w tej ubojni???:crazyeye::crazyeye::crazyeye: ,podajcie link do FFA, nic juz nie kapuje:angryy::angryy: Quote
coronaaj Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 =LACRIMA;Droga Koleżanko! Nikt nie oczekuje od Prezes Fundacji For Animals bytności na dogo. Zdajemy sobie sprawę z ogromu obowiązków, jakie w chwili obecnej ma Koleżanka. Również konieczność zaistnienia w czasopismie ww jest dla nas chyba zrozumiała. Prosimy mimo tego o informowanie nas na bieżąco i rzetelnie o losie psów znajdujących się pod opieką Fundacji, którą Koleżanka reprezentuje. W pomoc psom z ubojni bezpośrednio i posrednio zaangażowane są osoby z dogo. Proszę o tym pamiętać i potraktowac ten portal również jako media. Ciotki dogomaniackie **************************************************** Zgadzam sie w 100% z Lacrima, ciotki dogomaniackie powinny byc informowane przez Fundacje na biezaco, rzetelnie o losie wszystkich psow ze smalcowni, przynajmniej ile psow zostalo zabranych, pozostawionych, oddanych pod opieke innych Fundacji, osob prywatnych , DT, etc.. Chyba Fundacja powinna miec jakis PR, ktory informuje . Zreszta podczas rewizji chyba byla lista psow odebranych, zostawionych, tym bardziej , ze sprawa medialna i u prokuratora??? Quote
Recommended Posts