Jump to content
Dogomania

Ubojnia psów na smalec.....okolice częstochowy, potrzebna pomoc!!!!!!

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

Na stronie Oddziału For Animals w Częstochowie też nie ma żadnych informacji.
E/W

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a takie były awantury na wątku, że ktoś ośmielił się skrytykować działania koleżanek z Częstochowy - co można myśleć o takim działaniu?

informacja to podstawa - jak udzielać pomocy skoro się nie wie komu i gdzie

w telewizji były prośby o pomoc i co?

For Animals powinny tu gościć częściej

Posted

[quote name='waldi481']Na stronie Oddziału For Animals w Częstochowie też nie ma żadnych informacji.
E/W

Przekopałam i ...znalazłam na adopcjach!

...potwierdzona została liczba zastanych tam psów(28)...
cyt."Łącznie przejętych zostało 28 psów "

I niestety nie uspokoiłam się...
Nie mówię o takich sprawach jak podwójne przedstawienie szczeniaka bernardyna Berty(poz.6 i 35),jak brak informacji o śmierci trzech szczeniaków,na dzień dzisiejszy nie wpływa to na sytuację psów.
...niepokoi mnie,że przy psach w pozycjach:
2(bernardyn!),5,10(Stalinek),27,28,29,30,31,34...nie ma żadnych informacji gdzie te psiaki przebywają,co się z nimi stało!

Czy w końcu dowiemy się jaki jest los WSZYSTKICH psów?
Czy zostały jeszcze jakieś psy w tej smalcowni?

Raz jeszcze podkreślam...nie jest moim celem wszczynanie jakichkolwiek burd i rozliczeń!
Jednak o ile na początku akcji zrozumiałym może być zamieszanie i dezorganizacja ,to jednak przychodzi czas,gdy trzeba zdać pełne sprawozdanie z podjętych działań zabezpieczających zwierzęta...zdać to sprawozdanie osobom,które prosiło sie o pomoc;osobom,które prosiło się o pieniądze...osobom,które wykazały wiele samozaparcia,by tej pomocy udzielić w sposób dostępny dla nich!

Ale co innego jest tu najistotniejsze...przedstawić pełną informację, jak przejęte 28 psów,zostało zabezpieczone!

Posted

Zauważyłam że założone są rózne wątki , dla różnych psiaków ze smalcowni. Moze też warto tu by było skopiować wszystkie wątki tych psów , bo przyznam że bałagan straszny .

Posted

W tym zestawieniu pt "Psy i koty z Kłobucka"na stronie FFA(zrobionym przez florida_blue 8.08,09 ,nieaktualizowanym) jest 31 psów.
Na pierwszej stronie napisano,że przejęto 28 psów(są trzy dodatkowe?)

Nigdy się sami nie doliczymy.
Trzeba zaprosic przedstawiciela FFA aby oficjalnie powiedział
-ile(28 czy 31 psów i 3 koty)
-na jakiej podstawie przejęto psów(i kotów) gdzie one są i pod czyją aktualnie opieką.

Posted

Drogie Koleżanki Dogomaniaczki,

Doceniamy Waszą troskę i zainteresowanie każdym pieskiem i kotkiem z Kłobucka, ale wybaczcie, gdyż nadmiar zajęć związanych z zabezpieczeniem ich losu oraz sprawy administracyjne i formalne zajmują nam strasznie dużo czasu. Dlatego też nie jesteśmy w stanie na bieżąco aktualizować informacji na forum i naszej stronie, proszę o wyrozumiałość. Dzisiaj np spędziłam cały dzień w podróży jadąc po sunię (szczeniak bernardyna) z Częstochowy do Krakowa a następnie wiozłam ją do adopcji do Katowic. Przyjemnym akcentem był fakt, że adopcją zainteresowała się redakcja Bravo, choć nigdy nie podejrzewałabym, iż takie pisma interesują się losem zwierząt.

W poniedziałek z Kłobucka do DT zostanie zabranych ostatnie 5 psów. Wówczas przedstawimy dokładną specyfikację psów.

Renata Mizera
Fundacja For Animals

Posted

[quote name='marlenka']Ja to zawsze wystrzelę :oops:

Marlenko...Kierunek i pomysł bardzo dobry...dużo wątków,to trza zebrać...nie byłoby źle umieścić linki do wszystkich wątków psiaków z Kłobucka na początku wątku, tak samo jak nie byłoby źle dodać przy nich namiary na kontakt do adopcji!

Posted

=marlenka;Zauważyłam że założone są rózne wątki , dla różnych psiaków ze smalcowni. Moze też warto tu by było skopiować wszystkie wątki tych psów , bo przyznam że bałagan straszny .

Marlenka, czy ci chodzi o podanie linkow w tym watku na te wszystkie watki psiakow ze smalcowni? :roll:To dobry pomysl....:lol:

Posted

=zuzlikowa;Marlenko...Kierunek i pomysł bardzo dobry...dużo wątków,to trza zebrać...nie byłoby źle umieścić linki do wszystkich wątków psiaków z Kłobucka na początku wątku, tak samo jak nie byłoby źle dodać przy nich namiary na kontakt do adopcji!

Zuzlikowa, jakas telepatia miedzy nami, te same mysli...:shake::shake::shake:

Posted

nefretette napisał(a):
Drogie Koleżanki Dogomaniaczki,

Doceniamy Waszą troskę i zainteresowanie każdym pieskiem i kotkiem z Kłobucka, ale wybaczcie, gdyż nadmiar zajęć związanych z zabezpieczeniem ich losu oraz sprawy administracyjne i formalne zajmują nam strasznie dużo czasu. Dlatego też nie jesteśmy w stanie na bieżąco aktualizować informacji na forum i naszej stronie, proszę o wyrozumiałość. Dzisiaj np spędziłam cały dzień w podróży jadąc po sunię (szczeniak bernardyna) z Częstochowy do Krakowa a następnie wiozłam ją do adopcji do Katowic. Przyjemnym akcentem był fakt, że adopcją zainteresowała się redakcja Bravo, choć nigdy nie podejrzewałabym, iż takie pisma interesują się losem zwierząt.

W poniedziałek z Kłobucka do DT zostanie zabranych ostatnie 5 psów. Wówczas przedstawimy dokładną specyfikację psów.

Droga Koleżanko!

Renata Mizera
Fundacja For Animals

Droga Koleżanko!

Nikt nie oczekuje od Prezes Fundacji For Animals bytności na dogo. Zdajemy sobie sprawę z ogromu obowiązków, jakie w chwili obecnej ma Koleżanka. Również konieczność zaistnienia w czasopismie ww jest dla nas chyba zrozumiała. Prosimy mimo tego o informowanie nas na bieżąco i rzetelnie o losie psów znajdujących się pod opieką Fundacji, którą Koleżanka reprezentuje. W pomoc psom z ubojni bezpośrednio i posrednio zaangażowane są osoby z dogo. Proszę o tym pamiętać i potraktowac ten portal również jako media.

Ciotki dogomaniackie

Posted

Dzięki pomocy wielu osób udało sie zrobić wstępne zestawienie...wystarczy jedynie uzupełnić.

Jak rozumiem do poniedziałku jeszcze 5 psów znajduje się w smalcowni:-(...kto się nimi opiekuje?...przebywają w tych samych pomieszczeniach?...w tych samych warunkach?

Zestawienie :
1)_bernardyn u mosii RAMZES ...opiekun-Fundacja Zwierzę nie jest Rzeczą
2)_bernardynka u Magdy
GLORIA(Kraków)...opiekun j.w.
3)_bernardynka DORA płatny dt (Kraków)...
opiekun j.w.
4)_bernardyn TEODOR płatny dt (Kraków)...
opiekun j.w.

(wątek psiaków...Z piętnem śmierci-4 benie przeznaczone NA SMALEC,obserwowały KAŹŃ swoich BRACI.POMOCY )

5)_podhalan sunia ERA.
..Camara...dt ElzyMilicz
6)_podhalan(?) pies BORYS..
.Camara...dt ElzyMilicz

(wątek psiaków...PODHALANY Z UBOJNI - w dt - do adopcji.)

7)_drobna sunia-mamuśka + 9szczeniaków...mosii :
...........3 zmarły-nadostra postać parwowirozy
...........1- Dzwoneczek -
domek stały (Warszawa,Dorota)
...........mamuśka- CASABLANKA-
ma zabezpieczony domek stały...
ds czeka(Warszawa)(więc, na chwilę obecną u mosii przebywa 5 szczeniaczków i mamuśka)

:cool:_szczeniak bernardyna BERTA (4m-ce)
już jest w DS..opiekun Fundacja For Animals
9)_sunia coli...
Fundacji Dr Lucy.

10)_sunia bernardyna .....(?)
11)_nieduża sunia w dt w Warszawie.....(?)

12)_szczenik GACEK dt Trzebinia...
opiekun Fundacja Pro Animals
13)_sunia MELA dt Trzebinia...
opiekun Fundacja Pro Animals
(wątek 2 psiaków...Dwie kruszynki wyrwane ze smalcowni koło Częstochowy, cudem uniknęły śmierci )

Posted

gdziesjuz na watku były inf ze wszystkie psy zabezpieczone bezpieczne zabrane

a tu teraz piszecie ze jeszcze 5 psów do zabrania ????

ja juz nic nie rozumie pominjam fakt odrzucenia pomocy !!!!!!

Posted

[quote name='bea_m']Zuzlikowa a czemu przy nr Berci wpisałaś emotke z okularami? "8" ci klawiatura nie wybija?

...to nie moja inicjatywa:-(...ja już cuda kombinowałam i...wciąż ten facio w brylkach zamiast ósemki wyskakuje!...ja piszę 8...i ),a mnie facio okularkami trzepie!

Ale szczęśliwie dla Berci,nie ma to wpływu na jej los...maleńka w domku i niech będzie szczęśliwa!:loveu:

Niech reszcie szybko się uda szczęśliwe życie prowadzić...ta piątka zaś, niech błyskiem z ubojni znika!!! Błyskiem...one i tak za długo tam są!:-(:-(:-(

Posted

[quote name='Ada-jeje']Zuzlikowa sa juz tylko do zabrania male pieski, ktore maja byc przewiezine jutro na DT jak czytalysmy we wczesniejszym poscie.

Wiem Ada...jednak,to:oops:...nie,nie będę opisywała,bo nie o słowa,lecz o fakty chodzi- nie powinno ich tam juz dawno być...i zdaje się,że trochę jadu mi się ulewa w kontekście stwierdzeń,że wszystkie już bezpieczne i w kontekście...a co tam!Nie ma co dalej jątrzyć:shake: ...cóż ani mój jad,ani słowa nie poprawią sytuacji psiaków.:shake:
Czekam na info,że już wszystkie psy są zabrane z tej ubojni...z tych podłych warunków i podłego miejsca.:-(

Posted

Ja wiem Zuzlikowa co sie dzieje w naszych umyslach, ale moze nie dalo sie wczesniej, bo choc chec pomocy na watku jest, to jednak trzeba ustalac i dogrywac transporty przewozy. Wierze ze dziewczyny zabezpieczyly wszystkie psy i koty i zaden im nie umknie :shake:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Ja wiem Zuzlikowa co sie dzieje w naszych umyslach, ale moze nie dalo sie wczesniej, bo choc chec pomocy na watku jest, to jednak trzeba ustalac i dogrywac transporty przewozy. Wierze ze dziewczyny zabezpieczyly wszystkie psy i koty i zaden im nie umknie :shake:

Ja też bardzo chcę wierzyć...dla kotów i psiaków.:oops:

Posted

Zuzlikowa...to nie moja inicjatywa:-( :-(

Niech reszcie szybko się uda szczęśliwe życie prowadzić...ta piątka zaś, niech błyskiem z ubojni znika!!! Błyskiem...one i tak za długo tam są!:-(:-(:-(

:mad::mad::mad:Kuzwa , to kto je stamtad zabieral , jak sie stalo,, ze zostalo 5 sztuk w tej ubojni???:crazyeye::crazyeye::crazyeye: ,podajcie link do FFA, nic juz nie kapuje:angryy::angryy:

Posted

=LACRIMA;Droga Koleżanko!

Nikt nie oczekuje od Prezes Fundacji For Animals bytności na dogo. Zdajemy sobie sprawę z ogromu obowiązków, jakie w chwili obecnej ma Koleżanka. Również konieczność zaistnienia w czasopismie ww jest dla nas chyba zrozumiała. Prosimy mimo tego o informowanie nas na bieżąco i rzetelnie o losie psów znajdujących się pod opieką Fundacji, którą Koleżanka reprezentuje. W pomoc psom z ubojni bezpośrednio i posrednio zaangażowane są osoby z dogo. Proszę o tym pamiętać i potraktowac ten portal również jako media.

Ciotki dogomaniackie

Zgadzam sie w 100% z Lacrima, ciotki dogomaniackie powinny byc informowane przez Fundacje na biezaco, rzetelnie o losie wszystkich psow ze smalcowni, przynajmniej ile psow zostalo zabranych, pozostawionych, oddanych pod opieke innych Fundacji, osob prywatnych , DT, etc..

Chyba Fundacja powinna miec jakis PR, ktory informuje .
Zreszta podczas rewizji chyba byla lista psow odebranych, zostawionych,
tym bardziej , ze sprawa medialna i u prokuratora???