Jump to content
Dogomania

Ubojnia psów na smalec.....okolice częstochowy, potrzebna pomoc!!!!!!

Recommended Posts

Posted

NatiiMar napisał(a):
Nie wiem co to za oburzenie. Miliony świń,krów i koni gidnie codziennie w potwornych męczarniach, aby potem trafić na stół w postaci kotleta. Nie rozumiem oburzenia, naprawde. Nikt nie krzyczy "to świnia! jak można ją zabić??!!"

Pies tez jest zwierzęciem, tak jak świnia, więc dlaczego ma nie byc pozywieniem?

Dlatego właśnie nie rozumiem idei mięsożerstwa...

Pozdrawiam.

Ludzie mięsa jeść nie przestaną, ale to nie znaczy że takie tragedie są dopuszczalne. Trzeba pamiętać co człowiek wyhodował by zjeść, a co oswoił na swego przyjaciela i pomocnika w pracy. Ja mięsa nie jem, bo nie gustuję w zwłokach. Niestety ludzie są zbyt chciwi i nie zadowolą się świnią gdy mogą decydować o śmierci(sami sobie przyzwolili). Przecież tyle mięsa biega po świecie, że człowiek oszalałby jedząc tylko świnie, a tak to wchodzisz do mięsnego i masz wieprzowine, wołowinę, drób, jagnięcinę, baraninę, dziczyznę, nawet strusia można zjeść:crazyeye: Jesteśmy dosłownie i w pełni tego słowa znaczeniu wszystkożercami.

Gdzie są te psy z ubojni, bo nie znalazłam tych informacji? Co jest potrzebne? Proponuję założyć nowy wątek z psami i ich zdjęciami oraz krótkimi opisami. W ten sposób ktoś może je wypatrzyć, nam będzie łatwiej robić ogłoszenia i zaczniemy mówić o nich osobowo.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Caragh napisał(a):
Jestem z Myslowic, taka wies niedaleko Katowic czy tez Sosnowca.

ooo.... co to to nie
Mysłowice to miasto ( nie wieś,
a z której części Mysłowic jesteś???

Posted

A&S napisał(a):
Ludwa podziwiam za pomyslowosc! Swietny pomysl

Jeśli macie kontakt z osobami, które tam jeżdżą, podrzćcie pomył, jak się ciemnocie obrzydzi, to może tam się już nie wróci takie bestialstwo

Posted

Ludwa!
Twój pomysł jest naprawdę genialny!:lol:
Proponuję go rozpowszechnić na całą Polskę - tych miejsc jest bardzo dużo:angryy:
Jak się ludzie dowiedzą,jakie świństwa są w tym "cudzie medycyny" to może 2 razy się zastanowią,zanim sięgną po taki medykament?
Ideałem byłoby,gdyby TVN takie coś puścił,w godzinach oglądalności;)

Posted

:roll: ktoś mógłby wtrącić odrobinkę przy okazji następnej relacji. Wydaje mi się że takie rewelacje pocztą pantoflową najlepiej działają w takich społecznościach:evil_lol:

Posted

kuba123 napisał(a):
ooo.... co to to nie
Mysłowice to miasto ( nie wieś,
a z której części Mysłowic jesteś???

Hehe, wies, wies :P nie no dobra miasteczko, lepiej :P Dokladnie to z Brzeczek :cool3:

Posted

ludwa napisał(a):
:roll: ktoś mógłby wtrącić odrobinkę przy okazji następnej relacji. Wydaje mi się że takie rewelacje pocztą pantoflową najlepiej działają w takich społecznościach:evil_lol:

dopiero dotarlam:shake:
pod zdjeciami benkow jest opis ze sa chore...trza by towarzystwu rozpowszechnic ze kto to jadl jest mocno zagrozony a po antidotum niech sie to wiesniactwo zglosi do mnie to im z *************** zrobie jesien sredniowiecza:angryy: i odechce sie medycyny ludowej:angryy::angryy::angryy::angryy:
pania wlascicielke z klobucka tez chetnie poznam- w celach resocjalizacji mlodziezy weijskiej na rynku w dzien targowy bym jej ten pusty leb tępa siekierka odrabala:angryy::angryy::angryy:********************************
zaraz wrzuce info na nk pozniej podam link

Posted

wszystko co myślę zostało już napisane ..
zastanawia mnie jedno , to o tym leczniczym działaniu smalcu ....
jak można kupić rzekome lekarstwo z takiego brudu/chlewu ?
jak to ma leczyć - tak wiem nie leczy ... ale niektórzy wierzą , że tak ....
sama myśl o tym smalcu z psa , mnie wzdryga .. a jak zobaczyłam te butelki i słoiczki
uwierzcie , ja w kontenerze na odpady mam czyściej niż oni w tej lodówce

Posted

A&S napisał(a):
to co myślicie o plakatach adopcyjnych????

Napewno to dobry pomysł, każda forma ogłoszenia się przyda.

Vectra napisał(a):
wszystko co myślę zostało już napisane ..
zastanawia mnie jedno , to o tym leczniczym działaniu smalcu ....
jak można kupić rzekome lekarstwo z takiego brudu/chlewu ?
jak to ma leczyć - tak wiem nie leczy ... ale niektórzy wierzą , że tak ....
sama myśl o tym smalcu z psa , mnie wzdryga .. a jak zobaczyłam te butelki i słoiczki
uwierzcie , ja w kontenerze na odpady mam czyściej niż oni w tej lodówce

Dokładnie, też zwróciłam na to uwagę jak zobaczyłam te butelki to z chlewem się kojarzy, taki brud...

Posted

trzeba dodać , że miano chlewu , to sam człowiek stworzył ... kojarzy się nam to ze smrodem i brudem .... domem dla świń
a świnki , to na serio bardzo czyste zwierzątka .... tylko widać łatwiej nie sprzątać ...
poniekąd teraz sama sobie odpowiedziałam na pytanie z poprzedniego postu , że nikogo nie rzuciło na widok psów i miejsca w którym produkowano ten "cud"
jak ktoś był w typowym domku dla świń na PL wsi ....

ja widziałam taki chlew , ale z XXI :) nie jeden pedant nie ma tak czysto w domu :evil_lol: serio było widać , że świnki szczęśliwe , fakt przeznaczone na mięso .. ale przyjemnie im się żyło , czystko , schludnie , sucho , bez fetoru.
a nie oblepione własnymi odchodami , a smród taki że wejsć się nie da ...

Posted

[quote name='ewatonieja']

agato nie wierze własnym oczom:mad: :evil_lol:
Mogę ten banerek??? Biorę!

Kiedyś zaniemogłam na korzonki sąsiad starszy pan bardzo uczynny wykształcony człowiek który jeździł po swiecie (był w tylu zakątkach ze nawet o istnieniu takich pojęcia nie miałam) człowiek dobry, piszący książki- przyniósł mi kocią skórkę coby mi dobrze zrobić..
Pojęcia nie mam skąd się ludziom bierze takie absurdalne przekonanie...

Posted

Oburza mnie oczywiście barbarzyństwo , ale też zdumiewa tępota umysłowa tych ludzi zarówno obleśnej producentki- morderczyni jak i nabywców smalcu .

Guest Elżbieta481
Posted

Może nowe wiadomości o Colie?To przerażenie:shake:
E/W

Posted

Czy można otrzymać więcej sensownych informacji?Jeszcze nie wiadomo czy to na pewno psi smalec ,zakrwawiona siekiera i ubranie też jeszcze o tym nie świadczą(ale reportaże rządzą się swoimi prawami byleby bardziej medialnie ,poczytnie)Nie wiem kto w zasadzie był właścicielem zwierząt matka czy jej córka.Jeśli matka to jakim prawem córka zrzekła się psów czyli cudzej własności.Czy będą informacje o postępach w sprawie i losie zwierzaków?Ponoć są nagrania gdzie kobieta przyznaje się do tych czynów.Czy da się je wrzucić na dogo do odsłuchania?Jakoś wierzyć mi się nie chce by z ratlerków ktoś wytapiał smalec.Wszystko to jakieś niespójne i na chłodno można odnieść wrażenie,że ktoś miał złość do tych ludzi , bo na gorąco to sam bym ją przetopił.Już mi się tak pokiełbasiło w łepetynie,że potrzebne mi są wszystkie możliwe informacje i relacje ze sprawy na bierząco.

Posted

Michał, proponuję, żebyś znalazł "swoją" wytwórnię psiego smalcu - zobaczymy ile będziesz miał czasu i ochoty na pisanie w internecie o szczegołach akcji i wogóle co będziesz mógł zamieścić - a także ile czasu Ci to zajmie :p

Guest Elżbieta481
Posted

Matko kochana:shake:gameta tak mu życzysz?Żadnych więcej ,,smalcowni,,.
Postępu narodzie!Nowoczesności!Rozsądku i rozumu życzmy wszystkim razem i każdemu z osobna!
E

Posted

Elu, przecież masz świadomość, że nie była to ostatnia w Polsce smalcownia - pomimo, że wszyscy byśmy tego chcieli :roll: Właśnie wykrycie pozostałych powinno spędzać sen z powiek - bo takie są, niewątpliwie :cool1: Wykrycie i niedopuszczenie, poprzez edukację i złą propagandę, którą proponowała Ludwa, do istnienia kolejnych...

Guest Elżbieta481
Posted

Jak mówią moi bliscy-mam aż za dużą świadomość,wiem są inne.Wystarczyło przeczytać komentarze pod artykułem w internecie.To się wzięło z wojny i pokutuje w narodzie.Tak bym chciała żeby zanim umrę żeby ludzie byli nowocześni,madrzy.Żeby nie krzywdzili:shake:

Posted

Ja sugeruję na podstawie pomysłu ludwy nagłośnić w mediach iż smalec jest wykonywany w niehigienicznych (lekko mówiąc) warunkach, a psy z których się go robi są chore.

Posted

gameta napisał(a):
Michał, proponuję, żebyś znalazł "swoją" wytwórnię psiego smalcu - zobaczymy ile będziesz miał czasu i ochoty na pisanie w internecie o szczegołach akcji i wogóle co będziesz mógł zamieścić - a także ile czasu Ci to zajmie :p

Rozumiem ,że teraz jest zbyt mało czasu ,ale może systematycznie i po kolei da się mi odpowiedzieć na te pytania.Myślę,że nie tylko ja ale i inni chcieliby poznać konkretne informacje.A takich miejsc myślę,że być nie powinno i raczej coraz trudniej będzie je znaleźć(zwłaszcza po takim nagłośnieniu)Niestety barbarzyńcy zaczną się mocniej kamuflować i ukrywać ten proceder.