Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A co myślicie o tym filmie?
http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-narysowac-wilka
Wy też jak malujecie głowe psa/wilka to malujecie takie kółko? Bo pierwszy raz widze, zeby taka mala kreska tak bardzo pomogła w znalezieniu proporcji... ;)
albo to : http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-narysowac-kota
Podoba mi sie styl-taki.. niedbały ;) Próbował ktoś takim stylem malować? Bo mnie sie wydaje, ze jest nawet łatwy ;)

Edit: DOminiśka-jest dobrze :) Naprawde :) Tylko coś mi nie pasuje lewe uszko u nasady, tam gdzie biel spotyka sie z czernią. Ja ciut cofnelabym w prawo.
I spróbuj delikatnie wyciemnić białe miejsca, bo ciezko rozróżnic gdzie kufa, a gdzie łapy. ja jeśli pies ma jasne plamy, to zawsze na samym poczatku delikatnie kreskuje calego psa, a potem tam gdzie jest ciemna siersc, to ostrym,twardym olowkiem poprawiam :) A w husky'm mozesz delikatnie olowkiem[nawet HB-nieostruganym]wysowac male kreski. Jesli wyjda za ciemne, delikatnie je wymarz, zeby byly mniej widoczne. A przy lapkach zrob ja[jasna siersc]ciemniejsza-poprostu nie wymazujac olowka HB :) Mam nadzieje, ze mnie zrozumiałaś jako-tako :)

Posted

A ja mam może takie nietypowe i głupie pytanie odnośnie pędzelków do malowania. Kupiłam właśnie cieniutki pędzelek (nr 0) formy KOLIBRI chyba, poprzednio też miałam takie pędzelki cienkie i jak nimi malowałam to później płukałam je w wodzie, ale tak jakby te włoski się rozwalały, już nie były takie ścisłe, jak wy płuczecie swoje pędzelki, żeby się nie rozpadały? Jak kupuję pędzelki to silikonowe ;-)

Posted

westie_justa napisał(a):
podobno włoski z pedzla wypadają od ciepłej wody;) ale nie wiem:P

Dzięki, może coś w tym jest ;-)
Tylko mi nie wypadają tylko się tak oddzielają od siebie i nie wiem czy jest na to jakaś rada, żeby po ok 10 namalowanych rysunkach się nie rozdwajały tak.

Posted

Vege, kiedy ja płuczę pędzelki, to potem nadaje mokrym włoskom kształt taki jaki miały na początku. Jakoś się trzymają. ;)
Czasami niestety niektóre farby rozpuszczają dany rodzaj pędzla.
Dominika, mi się nawet podoba, z białą sierścią zrób tak jak Ci Morelkaa podpowiada, a czarną w tych jeszcze ciemniejszych miejscach też przyciemnij, pies nabierze trójwymiaru.

Posted

Rzadko tutaj bywam, ale jak już jestem, to dorzucę coś od siebie:

Mój ostatni rysunek, prezent dla kolegi - portret jego pierwszego konia ;)

Ołówek na formacie B2, czyli 50x70cm.

Posted

Makota.. Cudnie :) Oddaj mi swój talent! W zamian dam ci.. chcesz wzrost?:cool3:;)
Domiśka-ja bym nawet jeszcze mocniej wycieniowała jasne futro. Chyba, ze juz jest dostatecznie mocne, a ja mam słaby monitor...
A kotek-bomba. Spróbuj zrobić coś z tylną łapką, bo mi nie pasi, ale tak-nie mam sie do czego przyczepić;)

Guest iGumee
Posted

[quote name='iGumee']z tej fotki narysować ? ;3

Guest iGumee
Posted

to jest robione kolorowym piaskiem :]
Zrobione 08-06-2010

Posted

Oo dopiero odkryłam ten wątek :)

A tu moje popełnione jakiś czas temu... akryl na płótnie :

Pierwszy w życiu malowany :

Później było wiejsko :

A ostatni to znowu kwiaty :)

A od jakiegoś czasu usiłuję się zebrać do pejzażu..ale coś weny brak

p.s
Wasze prace piękne...ja jakoś nigdy nie umiałam operować ołówkiem tak,żeby coś z tego wyszło :)

Posted

Sandra&ABC, bardzo ładnie malujesz :) Jak zdecydujesz się na pejzaż to koniecznie pochwal się na wątku ;) Uwielbiam krajobrazy..

Rysuję aktualnie jednego aktora, później zabieram się za Syriusza :) (nie mogę znaleźć jakiegoś ciekawego zdjęcia Black'a)

Posted

Asia a szukałaś np. ze zdjęć jak kręcili film? Nie raz im się trafi jakieś fajne ujęcie z poza planu :)

p.s

Do tego krajobrazu to już się zabieram ohooo tyle czasu: ) Mogę wam jedynie na razie pokazać fotkę wykonaną przez mojego chłopaka :

Na jej podstawie mam zamiar malować... tyle,że boję się zacząć :D

Posted

Dzięki, nie pomyślałam o kadrach z filmu lub z poza planu.

Zdjęcie świetne, ale do na malowania z pewnością trudne. Dość szczegółowe :)
Zacznę podpisywać swoje rysunki, aby unkinąć akcji, jakie były kilka stron wcześniej..

Posted

iGumee napisał(a):
Podoba się ? :roll:

Jak dla mnie to to jest dopiero szkic, więc nie ma co się podobać. Wypełnij go, wtedy będzie można oceniać.

Sandra bardzo fajne kwiatki :)
Koma- dla mnie jesteś mistrzem po prostu, psy wyglądają jak żywe, cudo.

Posted

temat znany, ale jak widać nadal aktualny

Napisał OBSERWATOR 2012
Co trzeba zrobic żeby powstrzymać biznes polsko- niemiecki !!!!!!!
Biznes na całego !!!!!!!!!!! Polsce juz wciśnięto wojenne puszki stare z mięsem !!!!!!!!!!!!!!!!! Pozniej odpady radioaktywne !!!!!!!!!!a teraz uwaga wielki biznes !!!!!!!!!!!!!!!!! Psy i koty polacy "oddawają do raju " do niemiec za marne datki w postaci karmy i innych akcesori dla psów !!!!!!!!!!!!! A raj zamienia się w piekło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie opamiętajcie się !!!!!!!!!!!!!!!! I miejcie odrobinę litości nad tymi zwierzętami !!!!!!! Tam psy idą na doświadczenia laboratoryjne i medyczne !!!!!!!!!!!!!! Testuje się na nich wszystko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dokonuje się na nich oparzeń i licznych operacji !!!!!!!!!!! Ze schronisk są brane psy chore stare ślepe i kończą swój żywot w nieopisanych męczarniach !!!!!!!!!!!!!!! Włosi już napisali petycję i na mocy jej jest całkowity zakaz wywózki psów do niemiec ! A polska co zrobiła ?????!!!!!! Do piekła je wywożą a wy im w tym pomagacie !!!!!!!!!!!!!!!!! W niemczech mają swoje psy a nasze do laboratorii !!!!!!!!!!!!!!!!! W niemczech jest zakaz adopcji psów z innych państw !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czytajcie artykuły !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Polakowi wszystko się wciśnie !!!!!!!!!!!