Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

makot'a;17500825 napisał(a):
Rzadko tutaj bywam, ale jak już jestem, to dorzucę coś od siebie:

Mój ostatni rysunek, prezent dla kolegi - portret jego pierwszego konia ;)

Ołówek na formacie B2, czyli 50x70cm.

[quote name='Morelkaa']Makota.. Cudnie :) Oddaj mi swój talent! W zamian dam ci.. chcesz wzrost?:cool3:;)
Domiśka-ja bym nawet jeszcze mocniej wycieniowała jasne futro. Chyba, ze juz jest dostatecznie mocne, a ja mam słaby monitor...
A kotek-bomba. Spróbuj zrobić coś z tylną łapką, bo mi nie pasi, ale tak-nie mam sie do czego przyczepić;)

Dziękuję, jeśli będę miała w najbliższym czasie na tyle chęci, to zrobię jeszcze kilka takich portretów, bo kolega ma więcej koni do obrysowania :diabloti:
Wzrost może by się przydał, bo wysoka nie jestem, ale w sumie dobre mi z tym, więc jednak podziękuję za wymianę :D

Posted

Pinesk@ napisał(a):
eilnka jest jakiś wątek na ten temat?

Kiedyś był, ale po zmianie Dogo link mi się już tam nie otwiera. Nie wiem, czy teraz jest założony na ten temat jakiś nowy wątek. Musiałabym poszukać.

Posted

A możesz podac nawet stary link? Coś pokombinuje. Zainteresował mnie ten temat bo 'mój' pies wydany do adopcji pojechał właśnie do Niemiec (niemiecka fundacja)...

Przepraszam za offa dziewczyny.

Posted

makot'a;17503471 napisał(a):
Dziękuję, jeśli będę miała w najbliższym czasie na tyle chęci, to zrobię jeszcze kilka takich portretów, bo kolega ma więcej koni do obrysowania :diabloti:
Wzrost może by się przydał, bo wysoka nie jestem, ale w sumie dobre mi z tym, więc jednak podziękuję za wymianę :D

Kurcze, a ja myslałam, ze interes ubije.. ;)
Ja jak miałam 9 lat to namalowałam jakiś "pejzaż", a dokładniej zdjecie z Londynu ze starej pocztówki...

A byłam taka dumna, kiedy to namalowałam...:lol:
Kusi mnie, zeby znaleźć tą pocztówkę i spróbować jeszcze raz:evil_lol:

Sandra&ABC-gdzieś widziałam te kurki i ten pierwszy kwiat.. Nie byłas przypadkiem na psiej kosci? BO chyba tam cos takiego bylo...

Posted

Morelkaa napisał(a):

Sandra&ABC-gdzieś widziałam te kurki i ten pierwszy kwiat.. Nie byłas przypadkiem na psiej kosci? BO chyba tam cos takiego bylo...

Zapewne tak. Też poznałam jej prace :)

Posted

Pinesk@ napisał(a):
A możesz podac nawet stary link? Coś pokombinuje. Zainteresował mnie ten temat bo 'mój' pies wydany do adopcji pojechał właśnie do Niemiec (niemiecka fundacja)...

Niestety, stare watki już pokasowałam, ale postaram się go odszukać.

Posted

[quote name='Pinesk@']A możesz podac nawet stary link? Coś pokombinuje. Zainteresował mnie ten temat bo 'mój' pies wydany do adopcji pojechał właśnie do Niemiec (niemiecka fundacja)...

to nie jest ten wątek, o który mi chodziło, ale tu też możesz coś na ten temat znaleźć:
http://www.dogomania.pl/threads/89321-Co-powinnismy-wiedzie%C4%87-wyadoptowuj%C4%85c-poza-granice-Polski!!!?p=7947331&viewfull=1#post7947331

i temat na stronach Fundacji Emir:
http://emir.eev.pl/viewforum.php?f=28
http://emir.eev.pl/viewforum.php?f=110

Posted

Bolsbokser co z licytacja? chyba cos padło :razz: a na allegro to jest?

oj.. wiesz co właśnie sobie przypomnialam? ze zapomnialam wyslac rysunek. ups.. chyba ze masz ochote sie na chwile spotkac wieczorkiem ktoregos dnia(nex week) w wawie ;)

Posted

[quote name='betty_labrador']Bolsbokser co z licytacja? chyba cos padło :razz: a na allegro to jest?

oj.. wiesz co właśnie sobie przypomnialam? ze zapomnialam wyslac rysunek. ups.. chyba ze masz ochote sie na chwile spotkac wieczorkiem ktoregos dnia(nex week) w wawie ;)
No coś podupadł bazarek.
Niestety nie miałam możliwości wystawić go na allegro fundacyjnym. Nie chciałam z prywatnego konta, bo to mogło mniej wiarygodnie wyglądać. Trudno - co będzie to będzie.
Możemy się i spotkać, tylko dokładnie kiedy będziesz w wawie ?
Wyślę Ci na PW do siebie numer.

A teraz coś od siebie

Posted

[quote name='Aga3006']Bolsbokser piękny boksio się wyłania. :)
A mój rysunek doszedł? :oops:
Właśnie dzisiaj go odebrałam :)
CUDO.
Ale muszę przyznać, że podobną kreskę mamy :mdrmed:

Będziemy wszystkie portrety skanować w drukarni - żeby były bdb jakości.

A to mój poprzedni - poprawiłam skan.

Posted

[quote name='betty_labrador']bolsbokser masz full skrzynke ;) ja mialam na mysli kazdy dzien po godzinie 19 :)
Juz troszkę ją przerzedziłam.
Puchu, fajnie Ci wychodzi :)
Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy.

Posted

zuza, to jest cały rysunek czy tylko fragment?
Poprawiłabym kontury w okolicy pyska, bo jest trochę niewyraźnie ukształtowany. To na górze to pewnie rączka od kosza, w którym siedzi dalmatyńczyk- również to popraw, zcieniuj (i fragment kosza w lewym dolnym rogu). Szyja nienaturalnie wygląda, spróbuj zcieniować tak, żeby było widać, że pies ma schyloną głowę (bo wg mnie wygląda, jakby się garbił) :)

Posted

[quote name='Asia&Luna']zuza, to jest cały rysunek czy tylko fragment?
Poprawiłabym kontury w okolicy pyska, bo jest trochę niewyraźnie ukształtowany. To na górze to pewnie rączka od kosza, w którym siedzi dalmatyńczyk- również to popraw, zcieniuj (i fragment kosza w lewym dolnym rogu). Szyja nienaturalnie wygląda, spróbuj zcieniować tak, żeby było widać, że pies ma schyloną głowę (bo wg mnie wygląda, jakby się garbił) :)

To cały rysunek. Zrobię poprawki i pokażę, co z tego wyszło. Dzięki.