Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Klaudia, całkiem niezłe, ale nie rozmazuj, wtedy rysunek wygląda jak brudny. ;)
Liście róży też chciałyby być wycieniowane a cienie mocniej zaznaczone, tam gdzie widzisz na zdjęciu lub w naturze, że pada mniej światła mocniej przyciśnij ołówek. Nie bój się mocniej cisnąć ołówka, najwyżej rysunek nie wyjdzie, ale w końcu nabierzesz na tyle doświadczenia, żeby wiedzieć jak cieniować.
Powodzenia i zacięcia do ćwiczeń. ;)

Posted

Oooo,ale się bokserkowo zrobiło. To czekamy na bokserka :)

Zuza, to czemu narysowałaś 1/3 pyska drugiego psiaka ? Mogłaś narysować jednego, albo obydwa,ale całe.
Całkiem fajnie, ale prócz głowy, reszta nie bardzo przypomina psa.
Musisz popracować nad cieniowaniem.
Co to za obważanek z tyłu ??? To jakieś ucho kosza ??? To jest zupełnie niepotrzebne.

Klaudia&Aza, bucik ogólnie fajny, prosty, ale ... słabo wycieniowany.
Troszkę nie wyszły Tobie liście i płatki róży (bo rozumiem, że to róża ?!)
Pomysł fajny, ale kwiatek wyszedł nienaturalnie. Postaraj się wycieniować ten pantofelek.
Aaaaa...i jeszcze dodałabym realizmu. Np. załamania skóry, szwy... no po prostu detale. On jest idealnie prosty i dlatego stwarza wrażenie nienaturalności, pięta jest baaaaardzo wypukła ...
Ale pomysł fajny, zwłaszcza z tym kwiatkiem. Trenuj dalej :)

Puchu, dasz radę do końca sierpnia skończyć ??? Nic się nie stanie, jak sie przeciągnie, ale ... lepiej wcześniej niż na ostatnią chwilę.

Posted

[quote name='Bolsbokser']
Klaudia&Aza, bucik ogólnie fajny, prosty, ale ... słabo wycieniowany.
Troszkę nie wyszły Tobie liście i płatki róży (bo rozumiem, że to róża ?!)
Pomysł fajny, ale kwiatek wyszedł nienaturalnie. Postaraj się wycieniować ten pantofelek.
Aaaaa...i jeszcze dodałabym realizmu. Np. załamania skóry, szwy... no po prostu detale. On jest idealnie prosty i dlatego stwarza wrażenie nienaturalności, pięta jest baaaaardzo wypukła ...
Ale pomysł fajny, zwłaszcza z tym kwiatkiem. Trenuj dalej :)

Tak tak miała być to róża. Wiem, że mi słabo wyszła ale chciałam się dowiedzieć co konkretnie poprawić. Teraz już wiem, więc zabieram się do pracy;)
Dziękuje za rady, napewno się przydadzą:) Pantofelek spróbuję wycieniować a róże zmienić na bardziej naturalną:) Gdy stwierdzę, że mój rysunek wygląda już lepiej napewno się pochwalę:eviltong:

Posted

Klaudia&Aza napisał(a):
Tak tak miała być to róża. Wiem, że mi słabo wyszła ale chciałam się dowiedzieć co konkretnie poprawić. Teraz już wiem, więc zabieram się do pracy;)
Dziękuje za rady, napewno się przydadzą:) Pantofelek spróbuję wycieniować a róże zmienić na bardziej naturalną:) Gdy stwierdzę, że mój rysunek wygląda już lepiej napewno się pochwalę:eviltong:

Pokazuj etapy rysunku, to na bieżąco będziemy podpowiadać.

Posted

[quote name='Bolsbokser']
Puchu, dasz radę do końca sierpnia skończyć ??? Nic się nie stanie, jak sie przeciągnie, ale ... lepiej wcześniej niż na ostatnią chwilę.

ja na pewno do końca sierpnia nie zdążę, bo jestem w trakcie przeprowadzki, ale myślę że dałabym radę w pierwszym tygodniu września

Posted

Rany, jak wy ślicznie rysujecie. Ja jakoś nie mam tyle wytrwałości i jak coś mi się nie udaje to rezygnuje. :P
Mogłabym spróbować coś maznąć, ale nie mam pomysłów. Jeśli ktoś chciałby mi podsunąć jakiś pomysł to prosze bardzo :).

Posted

[quote name='Lemur']Rany, jak wy ślicznie rysujecie. Ja jakoś nie mam tyle wytrwałości i jak coś mi się nie udaje to rezygnuje. :P
Mogłabym spróbować coś maznąć, ale nie mam pomysłów. Jeśli ktoś chciałby mi podsunąć jakiś pomysł to prosze bardzo :).
Rysowanie, zwłaszcza dokładnie odwzorowując szczegóły, to świetny trening na wytrwałość i cierpliwość. Bardzo przydatna rzecz w życiu codziennym ;)
Pokaż jakieś dotychczasowe swoje rysunki.
Ciężko podsunąć pomysł na rysunek, gdy się nie wie, co lubisz rysować, jaką tematyką się interesujesz ...

Unbelievable, w takim razie czekam na Twoją pracę do końca pierwszego tygonia września. Pliiiiissss, postaraj się zdążyć.
Musimy jeszcze przygotować odpowiednio grafikę i zrobić projekt kalendarza, porozsyłac do sponsorów, zrobić porządne skany wszystkich portretów i ... wreszcie druknąć na sprzedaż :p

Posted

Bolsbokser Na początku tak chciałam, ale później uznałam, że dziwnie by wyglądał pies liżący powietrze, a gdybym język obcieła to kształt pyska by nie pasował;) Zdjęcie było tak samo ucięte.

A obwarzanka poprawię:D

Posted

Bolsbokser napisał(a):
A podrzucisz zdjęcie ? To może coś wymyślę, bo na rysunku w ogóle nie widzę jęzorka.

:D Właśnie wzięłam się do poprawek i od razu wróciłam do kompa, żeby sprostować, bo tak przyzwyczaiłam się do rysunku, że aż byłam w szoku jak się okazało że na zdjęciu był drugi pies..:oops:

A ja tak rysowałam, bo mam blok z takim fajnym fakturowanym papierem w A4..

Posted

No i wziełam się do pracy i poprawiłam mój rysunek:)
W sumie nie wiem czy jest lepszy, sami oceńcie;)

W rzeczywistości ma trochę inny kolor, bo zdjęcie robione przy złym świetle.
Róża poprawiona i teraz chyba już jest bardziej naturalna niz wcześniej:evil_lol:
Co jeszcze mogę poprawić?

Posted

Klaudia&Aza, robisz zbyt dużą różnicę w szarościach - albo masz szary, albo masz białą plamę. Musisz potrenować delikatne przechodzenie szarości w biel.
Ale lepiej wygląda, choć musisz potrenować jeszcze.
Róża zdecydowanie lepsza.

Posted

Ja sobie pomalowałam zwykłą białą bluzkę ;-) bluzka mi się pogniotła trochę i krzywo ją złożyłam, dlatego widać jakby te znaczki na kieszonce były nierówno namalowane ;-)

przód:

tył:

Posted

Gazowana napisał(a):
Collie.. Wyślij fotkę swojego psiaka. mogła bym narysować bo mi się nudzi
;3

Oczywiście, jeżeli tylko chcesz ;) W galerii< patrz podpis> wybierz sobie jakieś :)

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']Vege* Mi się podoba:) Fajny to wygląda.

[quote name='Collie']vege* bardzo fajnie to wygląda, tak profesjonalnie :)
Ja bym taką bluzkę kupiła :D
Dziękuję :-) mam w planach pomalować sobie zwykłe białe (albo jakieś inne zależy jakie znajdę) tenisówki.
A na tych znaczkach z kart strasznie mi zależało, żeby je mnieć czy to na bluzce czy to na spodniach czy na butach, a że nigdzie nie znalazłam akcesoriów z tymi znaczkami to sama je namalowałam :-)
Białe tenisówki też bym chyba w takie znaczki pomalowała, fajnie by to wyglądało, a może wy macie jakieś pomysły na buty?