gonia66 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Selenga napisał(a):Kasę chyba zbiera gonia66 i zbiorczo płaci za hotelik TAk tak- ja zbieramn oieniazki dla czarusia, jesli chcesz, wysle Ci numer konta na PW Quote
D O R K A Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 gonia66 napisał(a):TAk tak- ja zbieramn oieniazki dla czarusia, jesli chcesz, wysle Ci numer konta na PW Ja poproszę:fadein: Quote
Selenga Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Czaruś jest zapisany do okulisty na 24.11 na 12:00 :) Niestety nie mógł być wcześniej bo Moria jest chora Quote
gonia66 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 D O R K A napisał(a):Ja poproszę:fadein: Kurcze..Dorka nie wiem jak to sie stalo, ze nie widzialam Twojego postu wczesniej..chyba Ci nie wyslalam numeru na PW..czy nie pamietam????:oops::oops: Quote
gonia66 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Wreszcie tu dotarlam..normalmnie aż słow brak, zeby bana nie dostać:P JAk juz tu wpadlam, to napisze, jak sie przedstawiaja finanse Slodziaka: 2.11- Lidan- 10 zł 10.11- Nikus- 20 zł 12.11- Eski- 20 zł Stan konta na dzień 15.11 wynosił 440 zł 15.11 wpłaciłam za hotelik 200 zł, więc w skarpecie pozostało 240 zł 17.11- Malicja- 5 zł 18.11- Dorka- 20 zł 19.11- Iwonka321- 20 zł (za XI i XII) WSZYSTKIM CIOTECZKOM I WUJASZKOWI BARDZO BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJEM,Y ZA WPLATY I ZA PAMIĘĆ O MALUSZKU... STAN KONTA CHŁOPAKA NA DZIS WYNOSI 285 ZŁ...WIĘC WYPADA TYLKO SIE CIESZYC Z HOJNOŚCI I MIŁOŚCI WSZYSTKICH DO CZARUNIA:):):):)DZIEKUJEMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):) Quote
margoth137 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Trzymam kciuki za tą wizytę u okulisty i wysyłam Czaruniowi dyszkę. Niedługo Mikołaj, może zaniesie do czyjegoś ciepłego domku Czarusia w skarpetce:) Quote
Selenga Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Zapomniały ciotki o Czarusiu... A Czarus był wczoraj u okulisty. Niestety pan doktor potwierdził, że Czaruś nie widzi, może co najwyżej rozróżnia ciemno-jasno, ewentualnie jakieś cienie, ale obrazu nie widzi. Jedno oko (prawe) wogóle mu zanika, po prostu kurczy się martwa gałka oczna i za jakiś czas wogóle go nie będzie. Drugie oko ma zaćmę. I nie musi to być skutek pobicia, możliwe że Czaruś już się taki urodził. Może dlatego chciano go zabić, bo był "niepełnowartościowy"? A może ktoś go trącił znienacka, Czaruś w obronie warknął czy kłapnął zębami i dlatego "dostał za swoje"? Tego nie dowiemy się nigdy. W tej chwili chore oko nie powoduje żadnych dolegliwości i Czaruś powinien sobie doskonale poradzić W przyszłości może mu dokuczac jaskara i oko trzeba będzie usunąć. Pan doktor zbadał Czarusia bezpłatnie, tak więc tylko koszty paliwa na podróż mnie obciążyły :) A sam Czaruś jest psem idealnym - na znanym terenie radzi sobie tak, że nie widać wogóle że jest niewidomy, na spacerach kieruje się za głosem opiekuna i jest bardzo posłuszny, znalazł sobie na tarasie u Morii wolną budę i tam lubi sobie pospać, ale zawołany od razu wraca do domu. Wznowię Czarusiowi allegro z uaktualnionym opisem i mam nadzieję, że w końcu się uda znaleźć mu dobry dom Quote
Bjuta Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Myślę, że rozróżnianie cieni, to już jest b. dużo dla psiaka. Wstyd się przyznać, ale kiedy moja poprzednia sunia straciła wzrok - nawet się nie zorientowaliśmy kiedy to było. Ona - mimo, że mieszkała 14 lat z nami, ciągle się bała porzucenia i jak się ją na moment zostawiło, to robiła taką pyskówkę, że można było zawału dostać, więc zawsze jak się zbliżałam to już z daleka wołałam "nie szczekaj". A kiedyś zaparkowałam ją przed sklepem, wyszłam nic nie mówiąc, stanęłam pół metra od niej (musiał wiatr wiać w moją stronę) a ona nadal na mnie czekała. W ogóle mnie nie widziała... Do końca sobie radziła. Dla psa ślepota to tylko utrudnienie, nie żadna tragedia. Quote
gonia66 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Selenga napisał(a):Zapomniały ciotki o Czarusiu... A Czarus był wczoraj u okulisty. Niestety pan doktor potwierdził, że Czaruś nie widzi, może co najwyżej rozróżnia ciemno-jasno, ewentualnie jakieś cienie, ale obrazu nie widzi. Jedno oko (prawe) wogóle mu zanika, po prostu kurczy się martwa gałka oczna i za jakiś czas wogóle go nie będzie. Drugie oko ma zaćmę. I nie musi to być skutek pobicia, możliwe że Czaruś już się taki urodził. Może dlatego chciano go zabić, bo był "niepełnowartościowy"? A może ktoś go trącił znienacka, Czaruś w obronie warknął czy kłapnął zębami i dlatego "dostał za swoje"? Tego nie dowiemy się nigdy. W tej chwili chore oko nie powoduje żadnych dolegliwości i Czaruś powinien sobie doskonale poradzić W przyszłości może mu dokuczac jaskara i oko trzeba będzie usunąć. Pan doktor zbadał Czarusia bezpłatnie, tak więc tylko koszty paliwa na podróż mnie obciążyły :) A sam Czaruś jest psem idealnym - na znanym terenie radzi sobie tak, że nie widać wogóle że jest niewidomy, na spacerach kieruje się za głosem opiekuna i jest bardzo posłuszny, znalazł sobie na tarasie u Morii wolną budę i tam lubi sobie pospać, ale zawołany od razu wraca do domu. Wznowię Czarusiowi allegro z uaktualnionym opisem i mam nadzieję, że w końcu się uda znaleźć mu dobry domOJ..SElenga...faktycznie,...w natłoku spraw bulwersujacych ostatnimi czasy, na swoje pociech o ktore jestesmy spokojne- zabraklo czasu....wstyd rzeczywiscie..a tu przeciez wazne wiesci z zycia czarusia...no nic...dobrze, ze wiemy juz co i jak- to najwazniejsze...ze nie bedziemy mialy wyrzutow sumienia, ze moze cos zrobiluysmy nie tak, ze cos zanedbalysmy...dziekujemy Selengo- bpo to Ty bylas pomysllodawczynią..dziekujemy Moria, ze pojechalas z Czarusiem....:):):) Quote
red Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Selenga, Czaruś jest mi bardzo bliski, nie zapomniałam o nim, ale zupełnie nie umiałam się poruszać po "remoncie" dogomanii, dopiero teraz zaczynam raczkować. Ogromne dzięki, że zdiagnozowałaś Czarusia u okulisty, przynajmniej wszystko jasne. Jesteś kochana.....! Szkoda, że Czaruś znów kiedyś będzie musiał zapoznawać się z nowym miejscem, oby tylko to był odpowiedni dom, zresztą do innego nie damy. Quote
Moria Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 To wszystko prawda co napisała Selenga i jeszcze z pozostawionych przez Selengę pieniążkow starczy na zabawki dla Kamysia i jeszcze cos zostanie. Dziekujemy ci baedzo Selengo. Do Czarusia trzeba raczej zniechecać niz zachecac i wtedy moze ktoś znajdzie sie odpowiedzialny. Quote
margoth137 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 moje biedaczysko kochane ściskam Cie bardzo mocno! Quote
Selenga Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 kolejny raz wznowione allegro - uaktualniony tekst http://www.allegro.pl/item834156770_czlowiek_odebral_mu_wzrok_czy_da_mu_dom.html Quote
red Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Moria, zrobiłaś z tego bidy ślicznego szczeniaka, musi znaleźć dom, ale myślę, że samo allegro nie wystarczy, on potrzebuje więcej ogłoszeń. Czy jeszcze ktoś goi ogłasza? Quote
gonia66 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 [quote name='Selenga']kolejny raz wznowione allegro - uaktualniony tekst http://www.allegro.pl/item834156770_czlowiek_odebral_mu_wzrok_czy_da_mu_dom.html Ależ Ty cioteczko masz talent...znów śliczne takie Allegro..oby tym razem ktoś zauważył Skarba małego...On taki sympatyczny..taki do kochania i tulenia jest.... Quote
Moria Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 bardzo ładne allegro i wszystko prawda i tylko naczarujcie aby ktoś rozsądny sie odezwał. Quote
anhata Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 nie no,...musi przyjsc ten dzien, kiedy Czarus znajzdie dom...ten jeden,jedyny odpowiedni Quote
Lidan Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Dawno mnie tu chyba nie było. Nie dość, że dogo się zmieniło to jeszcze ciągle czasu mi brakuje. Cieszę się czytając, że u Czarusia wszystko w porządku. Trochę żal, że nic nie widzi ale w sumie spodziewaliśmy się tego a on chyba już się z tym pogodził. Quote
gonia66 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 NO no...czekamy na telefon..czekamy niecierpliwie:D Quote
Recommended Posts