Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Faktem jest, ze nowe zdjęcia by sie przydały.....podbnie jak informacje, jak się rodzinka miewa.
Czy były jakieś telefony w ich sprawie itp..

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nowych zdjęć suni i trzech szczeniakównie mam, muszę pojechać do Ursusa i zrobić, ale lekarz chce żeby je zabrać bo za bardzo szczekają i ma problemy z sąsiadami, dlatego na razie nie jadę bo u siebie nie mam ich gdzie umieścić. Natomiast tych dwóch które są u mnie postaram się jak najszybciej wrzucić zdjęcionka. Wszystkie pieski mają problemy z jelitami i niektóre z wątrobą, to wszystko przez takie żywienie, tym co znalazł na śmietniku. Pierwszego dnia lekarz podejrzewał tyfus, bo z piesków się lało, ale okazało się, że to były osłonki od parówek. Obecnie są zaziębione, ale to nie jest dziwne, bo one przedtem nie wychodziły na dwór, dostawały antybiotyk, piesek dostaje już po raz drugi, bo ma przewlekły stan zapalny gardła i cały cas od początku jak go wzięłam, hrumka. Psy mają bardzo słabe wyniki morfologii i wątrobowe. Lekarz mówi, że teraz jak są dobrze odżywiane, dostają witaminy i były odrobaczone, powinny z tego wyjść bo są młode. Jeszcze nie zostały zaszczepione bo tak jak pisałam, chorują. Piszę o tych które są u mnie, natomiast te co są w Ursusie będą miały teraz robione badania krwi, bo wydaje się, że one są w leprzej kondycji, ale trzeba to sprawdzić, po tym jak chorują te u mnie. Nikt nie był zainteresowany pieskami ani mamą, tylko ten facet którego dom sprawdzała "beka". Zresztą teraz niema zainteresowania żadnym psem.

Posted

Posłuchajcie nie jest dobrze. Dwa maluchy aktualnie przebywające u bajk21 są chore.
Dzieciaki mają fatalne wyniki krwi, dalej nie są zaszczepione. Nękają je biegunki...
Psiaki byly karmione tym, co ich właściciel znalazł na śmietniku - wymiotowały np. foliami od parówek.
Wątroby mają w stanie fatalnym.

Konieczna jest specjalistyczna karma - royala o ile się nie mylę. Ile to kosztuje.........sami wiecie. Nie mało, ze adopcje stoją.... to raczej trudno jest znaleźć dom choremu psu.

Dodatkowo Mama z Trójką wyciągnięta w pierwszej kolejności musi także opuścić miejsce swojego aktualnego pobytu - ponoć szczekają ( są w kojcu ) no i sąsiedzi grożą.

Czego potrzeba:
- karmy - o ile ktoś ma
- niewątpliwie kasy

NO I DOMÓW . Sadzę, ze zarówno stałych, jak i tymczasowych. Inaczej sie podlecza jednego malucha, a inaczej całe stado, a u bajk psów jest gromada.

Niestety nie znam szczegółow stanu zdrowia psiaków w Ursusie. Trzeba zakładać, ze też nie jest rewelacyjnie.

Posted

Ja mam, tylko muszę pogadać z Gusią...a ona jest uziemiona cały przyszły tydzień. A ja jestem cholera jasna na urlopie. Zawsze coś, zawsze coś

Posted

Nie wiem czy takie maluchy byłyby w stanie to tolerować, ale nieocenionym lekiem na wątrobę jest oripural. Moja chłoniakowa malizna nie raz z niego korzystała, i w pewnym okresie jej życia, ratował nas z opresji. Lek jest dośc drogi, ale te szczeniaczki nie ważą przecież 20 kilo. Mogę podjechac na Białobrzeską i zapytać czy mają na stanie.

Posted

Wiecie co? Proponuję zebrać te wszystkie info + propozycje do kupy. I jak się ktoś wybierze np. na Białobrzeską to zapytać o wszystko hurtowo.

Nie żebym poddawała w wątpliwość, ale co wet to opinia. I od lat mam zasadę "wierz i sprawdzaj" to od czasu, kiedy mojej sp. pamięci jamnicy mało w pownej lecznicy nie wykończono. Gdybym nie zadzwoniła do "mojego" weta byłoby po niej.
Dlatego nie każdemu wetowi wierzę - akurat dr Adzie z Białobrzeskiej niemal bezgranicznie.

Posted

Nareszcie udało mi się zalogować i napisać :multi:

Bajk21 przysłała mnie fotki szczeniaków znalezionych na ulicy :-(
jeden maszerował po ulicy ... :shake:

Jest jeszcze sunia w potrzebie, która jest trochę dzika ale przychodzi na dokarmianie :-( i nawet jakby udało się ją złapać to nie ma nawet gdzie jej zabrać :shake:

Bajk21 ma tyle psiaków w potrzebie :-(:-(

Posted

Dlatego mówię, ze ratuje nas nawet dobry dt. Jak się ma na głowie jednego gnojka.........to nie jest taka masakra i czasowa i finansowa. Poza tym cholera wie tak naprawdę co im dolega.

Posted

Neigh napisał(a):
Wiecie co? Proponuję zebrać te wszystkie info + propozycje do kupy. I jak się ktoś wybierze np. na Białobrzeską to zapytać o wszystko hurtowo.

Nie wiem czy Ada zdecyduje się na jakąś diagnozę bez obejrzenia piesków, ale jeśli jest taka potrzeba to chętnie pojadę i dowiem się. Muszę dysponować tylko wynikami morfologii i biochemii. No i powiedzmy jakąś informacją, co jadły w przeciągu ostatniego tygodnia. Mogę tez zapytać, czy szczeniakowi wolno podawać nifuroksazyd, bo nie wiem czy nie jest zbyt silny.
Jesli bajka godzi się na to, proszę o ino. Może byc tutaj, może byc na priv.

Posted

mala_czarna napisał(a):
Nie wiem czy Ada zdecyduje się na jakąś diagnozę bez obejrzenia piesków, ale jeśli jest taka potrzeba to chętnie pojadę i dowiem się. Muszę dysponować tylko wynikami morfologii i biochemii. No i powiedzmy jakąś informacją, co jadły w przeciągu ostatniego tygodnia. Mogę tez zapytać, czy szczeniakowi wolno podawać nifuroksazyd, bo nie wiem czy nie jest zbyt silny.

Jako, że dupa wołowa ze mnie, to jeszcze zapytanie by było odnośnie wszystkich przyjętych dotychczas leków (łącznie z antybiotykami).

Posted

mala_czarna napisał(a):

Jako, że dupa wołowa ze mnie, to jeszcze zapytanie by było odnośnie wszystkich przyjętych dotychczas leków (łącznie z antybiotykami).

Posted

Wczoraj byłam u mamy i maluchów w Ursusie. Zrobiłam chyba100 zdjęć. Istne szaleństwo! Czułam się jak na wyścigach chartów. Z kilkudziesięciu może kilka będzie się nadawało do prezentacji.
Psy wypuszczone z kojców biegały w pedzie po całym terenie. Wszystkie razem za matką. Sunia podbiła moje serce. Jest wspaniała:loveu:. Reaguje na komendy i jest taka delikatna.Najmądrzejszy jest czarny szczeniak. Szybko zorientował się,ze aby dostać smakołyk musi usiąść:lol: . Suka jest bardzo szczupła. Szczeniaki też. Ale mają bardzo dużo energii. Weterynarz mówił,że opanował kupy i są dobre. Choć ja widziałam krowie placki.Ponoć dzień wcześniej dostały zsiadłe mleko i to było powodem.
Te psiaki bardzo potrzebują kontaktu z człowiekiem!!!!!!!!!!

Posted

Nie wiem jaki antybiotyk otrzymał piesek, ale jak będę w lecznicy wezmę wydruk i napiszę, antybiotyk był na przeziębienie, przedtem dostawały obydwa antybiotyki na stan zapalny jelit. Potrzebna jest karma Royal Canin dla psów z problemami jelitowymi i wątrobą, dokładnie jaki muszę dopytać, nie kupowałam bo nie stać mnie na to. Na razie daję im ryż z puszką Hillsa.
Sunię-mamę wczoraj zabrałam na Książęcą, gdzie zrobią jej badania krwi i jeśli będzie można zotanie wysterylizowana, potem wróci do mnie, a w międzyczasie będę zabierała szczeniaki i też będą miały porobione badania i przyjdą do mnie, chyba że znajdą się jakieś domki, które je przyjmą, ale ja nie mam kasy żeby za nie płacić, a trzeba by było nauczyć je, że trzeba załatwiać się poza domem, ja nie jestem w stanie ich nauczyć, bo mam małe szczeniaki, króre robią w domu i te też chcą robić w domu, mimo tego, że je strofuję, po drugie mam dużo psów i za mało czasu, a do tego jeszcze jeżdżę na interwence i odławiam koty do sterylki, a właściwie jestem sama, bo córka pracuje i po pracy musi zająć się swoim synem. DZIĘKUJĘ ŻABUSI ZA ZAKUP AKUMULATORA, bez niego nie mogłabym nigdzie pojechać, a z psami trzeba co i rusz jechać do lekarza. Dziękuję za ogłoszenia. Poproszę o zdjęcia mamy ze szczeniakami i dziękuję,że znalazła się osoba, która pojechała je zrobić.

Posted

Czyli tak:
- mamy 3 w miarę zdrowe, nadal chude szczeniaki, dla których potrzebujemy dt a najlepiej ds
- matkę w identycznej sytuacji

2 szczeniaki z biegunką - potrzebna specjalistyczna karma i domki

Gdyby były pieniądze, to moze jakis płatny dt by sie znalazł, ale przy takiej gromadzie, to potrzeba mrowie kasy