gusia0106 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Ja bym takie małe badziewie oceniła na 5 -7 kg, czyli 1/3 strzykawy. Dasz radę - oby nie padało. Quote
_ogonek_ Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Jeeezuuu oby się udało, mam wielkiego stresa!!!!!!!!!!! Quote
Asior Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 sleepingbyday napisał(a):wstydzi się, ze goły :evil_lol:. widziałam kiedyś ta fotkę, jest powalająca. nooooo rozgryzłaś mnie :evil_lol: Neigh napisał(a): Mam jeszcze lepszą historyjkę o dziecku w foteliku i psie walącym wściekle zębami w szybę samochodu.....ale wolę nie przeginac z offowaniem:-) ja tyż chcę poczytać o tym :) a moze lepiej przyjąć ze to małe gówno waży mniej, bo mniejsza dawka bezpieczniejsza niz za duża... Wczoraj jedna babka podała bernardynce, dopiero co adoptowanej sedalin żeby jakoś noc przeżyć, bo sunia rzucała się na jej sunię... dostała dawkę jak dla kota i suka nie mogła się podnieść.... Quote
Neigh Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 Ja biegiem, bo muszę sie wreszcie zająć swoimi psami itp Małe rude - mam zdjecia, sedealinu nie podałam. Jak się okazuje dokarmiają ją tez moi sąsiedzi. Karmę, która przyniosłam olała. Dodatkowo jest szczekliwa. Obszczekała moje koty. Pod działke podeszła. Myślę, ze muszę przełożyć łapankę do niedzieli/poniedziałku. Ruch tu w tej chwili za duży weekend. Interwencja - psów dorosłych jest 4 - 2 psy i 2 suki. Psy są w przedziale wiekowym od 6 - 9 lat. Jeden ma kłopoty z łapą. Są agresywne, były pogryzienia wsrod sąsiadow - zgłaszane na policję. Pan zgodziłby sie na oddanie 3 psów. Pytanie co zrobić z dorosłymi, agresywnymi psami. Zgodził się na sterylizację, pomoc w karmie, prosił, zeby mu pomóc w operacji psa z łapą. Zostały zabrane 2 szczeniaki naszej suki - rodzeństwo tamtej 3. I tu wielka, ogromna prośba. KOCHANE OGŁOSZENIA PILNIE POTRZEBNE - szukamy domów stałych!! Dzis zabrane dzieciaki to dropiaty chłopiec, dwa razy usiłował mnie ugryźć, raz obsikać. I dziewunia. Co o nich wiadomo? Ano nie będą tak duże jak mama - mają po około 6 miesięcy. 3 są odrobaczone i zaszczepione. Wymagają jeszcze odkarmienia. Ale za 2-3 będzie ok. Mamunia ( ma na imię Vega) też moze juź iść do adopcji. W okolicy pojawił sie także molosowaty psiak - nieco przypomina Rudzika ( Tongo) z mojego podpisu. Wywalony z auta, pogryziony, na moje oko chory.Jest kurna cały rudy ( przeklęło mnie rude!). Całkowity brak pomysłu na gościa.........Faajny Quote
paros Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Szkielet suni i szczeniaki na allegro a co z imionami :cool3: czy to Lola, Bolek, Lolek i Tola? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=673025329 :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
_ogonek_ Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Dwajta imiona jakiekolwiek z flinstonów czy coś jutro postaam się o ogłoszonka ale to ja terazm musze sprawę załatwić, Neigh poradzę się ciebie, PW ;) Quote
Soema Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Wstawiam na prośbę Neigh ;) 'Ruda Paskuda':diabloti: Quote
_ogonek_ Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Soema nazwijmy ją Paskuda albo Ciapa :p taka sugestia Quote
Neigh Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 Może być Paskuda. Drze ryja, obszczekuje koty, cały czas zjeżona, trzyma się na 3 metry, ale jak widać na zdjęciu rzucane jedzenie wyjada. Matko......że ludzie lubią takie małe Dyrdymały Quote
Soema Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 O gustach się nie dyskutuje.. dla mnie pies powinien być duuuży, no ewentualnie bokser :loveu: choć do tej pory jestem zakochana w mojej byłej, 5-cio kilogramowej tymczasowiczce, Nancy... Kiedy można się spodziewać zdjęć szczeniaków? Mama jedzie na DT? Quote
Asior Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 ii tam myślałam, z e małe rude jest naprawde małe :) a to wieeeelgach przecież.... :cool3: Quote
Neigh Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 Moim zdaniem szkieletowate. Wszystkie kosteczki widoczne... No ale usłyszłam, że widać mało w życiu widziałam, bo one są w niezłej kondycji. Hmmm no widać mało, ale słowo honoru nie chcę więcej. Jeśli coś co wystaje nieco powyżej kostek jest wielkie.......To kurde ooooolbrzymy moj dom najechały.:-) Quote
sleepingbyday Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 a ja wole małe. tzn lubie duże, ale do "mania" w domu - wolę małe. nie ukrywam, że finanse grają rolę :oops:. i metraż :cool1: Quote
Neigh Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 Dziewczyny - to jak stoimy z ogłoszeniami......chwalić się co kto i gdzie umieścił:mad: A ja wstawię na pierwszą stronę.. OGŁOSZENIA WAŻNE SOM Quote
mala_mi0076 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 ja wywiesiłam jedno u siebie, w pracy. Małe, ale jest:) Quote
_ogonek_ Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Neigh, ja nigdzie opierniczam sie bo nie wiem jak mam ogłaszać z imionami się pogubiłam :oops: Quote
paros Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Neigh napisał(a):Dziewczyny - to jak stoimy z ogłoszeniami......chwalić się co kto i gdzie umieścił:mad: A ja wstawię na pierwszą stronę.. OGŁOSZENIA WAŻNE SOM Już są od kilku dni :lol: allegro.pl eoferty 4lapy vegie ale.gratka psy pineska kupiepsa Gumtree Dwukropek aleokazja adopcje animalia e-zwiarzak polskastrefa psiak Quote
Neigh Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 A&S napisał(a):Neigh, ja nigdzie opierniczam sie bo nie wiem jak mam ogłaszać z imionami się pogubiłam :oops: Moze być bez imion. Sunia ma na imię Vega - reaguje na imię. 5 dzieci też ponoć ma imiona, ale pan się mylił w zeznaniach, wiec niech bedzie Wilma i Betty, Fred, Barney i Flinston. I Luzik:-) Quote
auraa Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 No małe, pokazywać się! Neigh a co z tym małym rudym? pokazuje się? Quote
_ogonek_ Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Neigh tu się okaże że każdy sobie psiaka pod innym imieniem ogłosi :evil_lol: Neigh zaraz baner zrobię nowy bo poprzedni był za duży. Quote
Neigh Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 Widziałam małe rude w poniedziałek rano. W sobotę porcja sedalinu na 5 kg spowodowała dwa ( słownie dwa ) ziewnięcia. Jak biegała tak biegała, jak szczekała tak szczekała. A zdjęcia Ciocia Auraa widziała?? Quote
Neigh Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 paros napisał(a):już są od kilku dni :lol: allegro.pl eoferty 4lapy vegie ale.gratka psy pineska kupiepsa gumtree dwukropek aleokazja adopcje animalia e-zwiarzak polskastrefa psiak dziĘki paros:-) Quote
Recommended Posts