Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agata51 napisał(a):
Nie stoi w żadnej kolejce do dogo-hoteliku?

Tylko że w Brodnicy nadal jest 5 :shake:. A teraz wakacje więc trochę ciężko z adopcjami.

• Replies 800
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szajbus napisał(a):
To było na wątku Baranka, tutaj była propozycja ( o ile się nie mylę), że Bonus czeka, aż zwolni się hotelik u Wiosny

to bardzo dobry hotelik, warto na niego poczekać :loveu:

Posted

ewatonieja napisał(a):
Bonus wróci do Łodzi nie widze sensu żeby siedział w Radomsku skoro specjalnej opieki nie potrzebuje

Do Łodzi to znaczy gdzie ?

Posted

Byłam na wątku Alberta i oczy mi wyszły z orbit.
Jestem normalnie w szoku. Jak pies w takim opłakanym stanie i na dodatek odwodniony mógł wrócić z hoteliku bądź co bądź weterynaryjnego.
Po drugie dziwi mnie fakt, ze do tej pory nie ma skanów wyników Bonusa, o które pan doktor był poproszony jakby nie było przez płatnika.
Zaczynam sie bac!

Posted

Może lepiej żeby Bonusik wrócił już skoro okazało się że jest zdrowy.
A te całe wyniki badań by się przydało mieć, przecież po to psiak tam pojechał.

Posted

szajbus napisał(a):
Byłam na wątku Alberta i oczy mi wyszły z orbit.
Jestem normalnie w szoku. Jak pies w takim opłakanym stanie i na dodatek odwodniony mógł wrócić z hoteliku bądź co bądź weterynaryjnego.
Po drugie dziwi mnie fakt, ze do tej pory nie ma skanów wyników Bonusa, o które pan doktor był poproszony jakby nie było przez płatnika.
Zaczynam sie bac!

dziewczyny dajcie spokój......mam tam swojego psa, Ernisia bylam go odwiedzic i nie poznałam tak dobrze wygldadal w porównaniu ze schroniskiem, wczesniej tez mialam tam psa, ktorego mi podleczyli.....szczerze, nie chce mi sie wierzyc, że Albert byl w takim stanie, ale cóż prawdy sie nie dowiemy....tam psa mozna dziennie odwiedzic, dziala tam radomszczanski TOZ, ktory współpracuje z doktorem, pza tym to że nie ma skanów Bonusa to pewnie dlatego, że nie maja bardzo na to czasu, ja tez na wyniki musilalam niestety troche czekac

Posted

Dogo07 napisał(a):
Może lepiej żeby Bonusik wrócił już skoro okazało się że jest zdrowy.
A te całe wyniki badań by się przydało mieć, przecież po to psiak tam pojechał.

chyba zartujesz dogo do schroniska ma wrócic???? wiesz jaka to bedzie dla Niego trauma???

Dodam jeszcze ze na poczatku czerwca byłam odwiedzic Alberta, ktory jak przyjechal ze schroniska to nie umial w ogole chodzic!!! tylko byl niesiony na reczniku a w czerwcu wygladal super i sam biegal a doktora to uwielbial

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
chyba zartujesz dogo do schroniska ma wrócic???? wiesz jaka to bedzie dla Niego trauma???

Dodam jeszcze ze na poczatku czerwca byłam odwiedzic Alberta, ktory jak przyjechal ze schroniska to nie umial w ogole chodzic!!! tylko byl niesiony na reczniku a w czerwcu wygladal super i sam biegal a doktora to uwielbial

Oj wiadomo że nie do schroniska, no jak mogłaś tak Lu_Gosiak o mnie pomyśleć w ogóle :shake:.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Oj wiadomo że nie do schroniska, no jak mogłaś tak Lu_Gosiak o mnie pomyśleć w ogóle :shake:.

no niewiem gdzie ma wrocic tak napisalam juz z góry zakladajac najgorsze

Posted

I myślisz , że ja bym zaproponowała żeby Bonusik czy jakikolwiek inny psiak wrócił do schroniska :shake: , że pozwoliłabym na to ?

Posted

szajbus napisał(a):
To było na wątku Baranka, tutaj była propozycja ( o ile się nie mylę), że Bonus czeka, aż zwolni się hotelik u Wiosny

Przepraszam ze nie pisze na biezaco ale jestem na dogo z doskoku

Jesli chodzi o hotelik u Wiosny, dostalam wlasnie odpowiedz, mam nadal 5 miejsce w kolejce ale niestety nie bedzie to Bonus
Mam nadzieje ze Wiosna nie bedzie miala nic przeciwko jesli wkleje kawalek jej maila:
"Ostatnio zdecydowaliśmy wogóle nie przyjmować staruszków - dlatego, że nasz hotelik im nie może pomóc tak bardzo, jak psom młodszym, dla których praca i szkolenie otwierają drzwi do adopcji. Granicę wieku wyznaczyliśmy na 7-8 lat(...)
I głupio mi strasznie i przykro, ale w tej chwili wpisanych jest do kolejki 24, a ja wiem, że przyjęcie psów starszych "zablokuje" poruszanie się kolejki(...)"
Szkoda ale dla mnie decyzja Wiosny jest jasna i rozsadna, musimy szukac innego hoteliku.

Przelalam wlasnie 50 zl za mnie i 30 za Bico

I jeszcze jedno ode mnie - w zwiazku z sytuacja Alberta i w mysl zasady, ze w kazdej plotce jest odrobina prawdy - mam powazne obawy co do miejsca, w ktorym aktualnie przebywa Bonus.
Hotelik jest drogi, opieka podobno wielce fachowa ale dziwie sie ze na watku nie ma dokladnych relacji, aktualnych badan i przede wszystkim zdjec psa, pokazujacych w jakim jest aktualnie stanie.

Posted

nie wziełam ze soba aparatu wiec zdjęc nie bedzie, Bonus wygląda dobrze, sierśc wyczesana, bardziej lśniąca, troche łupiezu ma, przytył chyba z pół kilo, siada sam z siebie, po wybiegu hasał z innymi psami, zachowywał sie jak młody pies, chyba dzieki towarzystwu bardziej wychowanych psiaków oduczył sie załatwiania w boksie, który non stop był otwarty, zamykany tylko w trakcie burzy, Bonus jest bardziej kontaktowy, widze poprawe, na oku ma najprawdopodobnije zaćmę, może uda się nam uzbierac na operację, to zwiekszy mam nadzieje jego szanse na dom, troszke biega chaotycznie na smyczy i nie zawsze trafia tam gdzie potrzeba, naturalnie puścił pawia na 500 m przed celem :lol: jutro odbieram go od Helgi72 zabieram na malowniczą

Posted

w zw z tym że hotelik u wiosny odpada, pozostaje nam czekac na odpowiedz od Ani z Brodnicy, kiedy zwolni sie miejsce i którzy jestesmy w kolejce, w Łodzi nie ma innej opcji na która byłoby nas stać lub dt-fakturowego, który by mógł Bonusa wziąc od zaraz

Posted

drodzy dogomaniacy, szlag mnie trafił przed chwilą, dzwoniła do mnie olgaj z informacją żeby szybko zabrać Bonusa od Helgi72 :placz: chłopak miał potężne rozwolnienie w nocy, a do tego wychodzą mu robale, mnóstwo
także jest po prostu jeden wielki syf
nie wiem jak nie dało sie takich robali zauwazyć ,można sie podobno o nie potknąć, także ja nie wiem co to za opieka weterynaryjna, żadnych sygnałów o zarobaczywieniu nie mieliśmy porażka, to jest kompletny brak odpowiedzialnego podejścia do wykonywanych obowiązków, dałam Bonusa do domu z innymi psami i dziećmi NIKOMU NIE POLECAM HOTELIKU W RADOMSKU, SZCZYT WSZYSTKIEGO!