Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 860
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i przypominam nieśamiło Wam cioteczki o naszym ślepaczku...jakbyście mogły jakoś pomóc , bo nam ręce opadają :placz:

Pomożecie?
Stiwi potrzebuej szybko domku ..o ile o ogóle go oddamy ....:placz:

Stiwi to piękny pies w typie owczarka niemieckiego. Jest młody - nie ma jeszcze 3 lat.
I najprawdopodobniej przez całe te trzy lata, czyli od urodzenia, nie widzi.
Ale ponieważ Stiwi jest psem niezwykle inteligentnym - bardzo szybko poznaje miejsca, gdzie trafia, adaptuje się do nowych warunków. Radzi sobie doskonale, jego pozostałe zmysły przejęły rolę wzroku.
Stiwi błyskawicznie uczy się, gdzie jest jego miejsce, jak trafić na posłanie, którędy wychodzi się na dwór, czego oczekuje od niego człowiek. Uczy się topografi miejsca, w którym przebywa tak, że już po paru godzinach bezbłędnie rozpoznaje wszystkie drogi. Czasem trudno się domyśleć, że to pies niewidomy.
Jest przy tym spokojny, garnie się do człowieka, cichutko siada przy nodze i czeka na dotyk ręki. Idealny, zrównoważony przyjaciel. Choć niewidomy, jemu to nie przeszkadza. On widzi. Na swój sposób. I czuje o wiele bardziej, niż inne psy.
Do schroniska trafił jak większość psów - z ulicy. Jak się na niej znalazł? Jak sobie tam radził? Nie mamy pojęcia. Być może było to pies domowy, którego ktoś się pozbył. Być może był to pies domowy, który zgubił się, lecz nikt go nie szukał. Na pewno był to pies domowy.
Nie radził sobie w schronisku, gdzie panuje prawo silniejszego. Zawsze był ostatni przy misce, którą zastawał już pustą. Pozostałe psy wiedziały, że on jest słabszy, inny - więc atakowały. Udało nam się mu pomóc i zabrać niemal w ostatniej chwili. Gdy słaby i wyczerpany nie miał sił stać na nogach. W lecznicy dopiero dowiedziałyśmy się, pies jest nie tylko wycieńczony, ale i niewidomy.
Dziś czuje się już zupełnie dobrze. Czeka na dom. A my wierzymy, że także niewidomy pies zasługuje na miłość.

Kontakt w sprawie adopcji:
Elżbieta 889 174 935
Ida 600 101 446

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=6][FONT=Arial] [/FONT][/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=6][FONT=Arial] [/FONT][/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=6][FONT=Arial][/FONT][/FONT]

Posted

ojoj, dzieki Ladybell!:multi:

Stiwi jest kochanny....tylko niewidomy ( ale bardzo dobrze sobie radzi) i to jedyna jego przypadłość.:roll:
To juz w sumie mamy : Stiwiego, Pieska, Dorę i Marysię i Shilę z onkowatych do adopcji...a domu dla żadnego z nich nie widać:shake:

Posted

Stiwi to Kosmo? Czy to drugi? Ja mam w domu niewidoma od urodzenia sunię, rządzi;) Wiem, że takie psy naprawdę swietnie się odnajdują tylko musza trafić na swojgo ludzia.

Posted

tak, ymienino mu imię w hoteliku.
Nie wiemy od kiedy nie widzi, ale chyba od dawna.

Jest kochany, naprawdę i wcale nie widać jakby miał problem ( jak się uważa i chodzi z nim). Nie potyka się, nie włazi nie wiadomo ak i gdzie... Super pies, byłam u niego w środę w odwiedzinkach.;)

Dorci sterylka przesunięta na poniedziałek z powodu "korku" w lecznicy.

Posted

są nowe onki cioteczki...
wstawie zdjęcia jak dogo zadziała normalnie ....

Dorcia po sterylce.Nie była w ciąży Była panika z wsiadaniem do samochodu, ale potem ok. Zoperowano tez przepuklinę. Lekarze mówią, ze fajna sucz i młoda max 2 lata.

Posted

oneczki czekają zdjecia wstawie jak się nauczę:/

Dzowniła do mnie pani w sobotę w sprawie Amigo, miała przyjechac w poniedziałek i ...nie przyjechała.

pisał tez pewien pan maile i mial po niego przyjechac i tez sie nie odezwal więcej :(

Posted

[quote name='idusiek']oneczki czekają zdjecia wstawie jak się nauczę:/

Dzowniła do mnie pani w sobotę w sprawie Amigo, miała przyjechac w poniedziałek i ...nie przyjechała.

pisał tez pewien pan maile i mial po niego przyjechac i tez sie nie odezwal więcej :(

W sprawie Amigo to ten pan, o którym myslę?

Jesli nie umiesz, to moge wstawić zdjęcia. Przeslij na adres:c [email protected]

Posted

[quote name='idusiek']juz umiem, jak ogarnę strone shroniskowa to wstawię

tak Piromanka, to ten pan...:/

a to nowe oneczki, nie wiem czemu ale mi sie non stop cytat dodaje do wypowiedzi :)

ONA:

ON starszy ale taki mąąąąądry...

MŁODA ONA:

MŁODA ONA:

MŁODA ONA:

2 LETNIA ONA:

ONKOWATO-LEOSIOWATY ON:

ONA :

I kLAPSIA NAM ROŚNIE ( PO PRAWEJ):

MŁODA ONA:

MŁODA ONA- ONKOWATA GDZIES TAM ...

I WILK :)

Posted

idusiek działa poprawnie,już przejrzałam i...się załamałam :( serce pęka :( ja zaproponuję Dżinę i Dorę, człowiek ,zaadoptował od nas niedawno kilkuletnią ,taką w troche typie suczke,warunki bardzo dobre. Chciał dokupić drugą rasową ONeczke szczeniaka ale namawiam go na adopcję,mam nadzieję ,że skutecznie:)