Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ciotki, mamy kilka problemów...

i ja sama nie dam tu rady chocbym bardzo chciała :(

1. oneczka ok 6-7 miesięczna, kątowana, ze stojącymi uszyskami, przepiękna...Siedzi w schronie i jak jej nie zabierzemy to pojdzie na łancuch albo do jakiegoś kojca ze sklejki :(

2. onek ,piekny chłopak, nikt się po niego nie zgłasza- sytuacja podobna, zostawiony tam pójdzie albo do mnożenia albo do jakiegoś chłopa rolnego :(

3. Aramis i Amigo- zostali umieszczeni w 1 boksie, co jest ogromnym błędem, bo obydwaj są dominujący. Ponoć Aramis wrócił z adopcji- pewnie nie szczekał za głośno i daltego " na szybko " go tam wsadzili. Chłopaki juz się pogryzły. Amigo ma poranioną łapę a Aramis pogryzioną szyję. Amigo nie wchodzi do budy, bo nie może. Janusz obiecał mi je rozsadzić, ale nie wiem czy to uczyni, bo nie ma gdzie i nie żartuję. Psów jak mrówek, siedzą nawet po 5-6. w boksie :(

w zyciu nie widziałam go takiego smutnego :(

4. oneczka Klara, bardzo fajna dziewczynka, nieśmiała, mądra, chce do ludzi !!!!! Zdominowana na maxa w boksie a strasznie chce do ludzi, tylko nie dają jej podejść, jest w schronie już od 3-4 miesięcy. tu mam nawet jak na nią napadą :(

Plizzz ,ciotki, POMOCY POMOCY, POMOCY POMOCY !!!!!!!!!!!

• Replies 860
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gusia, najpilniej trzeba zająć sie tymi na górze.

To co udało mi sie załatwić, to hotelik dla 1 suni, hotelik dla Klary
nic więcej nie mam :( czyli Aramis w końcu zagryzie Amigo :(:(:(:(:(

Posted

idusiek napisał(a):
gusia, najpilniej trzeba zająć sie tymi na górze.

To co udało mi sie załatwić, to hotelik dla 1 suni, hotelik dla Klary
nic więcej nie mam :( czyli Aramis w końcu zagryzie Amigo :(:(:(:(:(

Koniecznie trzeba tego Aramisa albo Amigo gdzieś upchać. Neigh kiedyś pisała o tanim kojcu za 200zł ale nie wiem gdzie to itd. I ja już tych 200 mieć nie będę :(

Posted

nie wiem którego, bo sprawa jest taka, ze w budzie siedzi jeszcze 3 pies Aligator.
Aligator jakoś dogadywał się z Amigo, po tym na prawie oberwał mu ucho, z budy wychodził ,ale nie podchodził za blisko. Teraz pewnie nie wychodzi wcale. dlatego lepiej by było zabrać Aramisa, bo tam wróciłby spokój.
A kolejny Aramis jako ze ma stojące uszy - szybciej znajdzie dom niż taki nakrapiany onek ....taka prawda. :/

ale z kolei, -amigo jest niezle przesladowany, i pogryziony :(

Posted

idusiek napisał(a):
nie wiem którego, bo sprawa jest taka, ze w budzie siedzi jeszcze 3 pies Aligator.
Aligator jakoś dogadywał się z Amigo, po tym na prawie oberwał mu ucho, z budy wychodził ,ale nie podchodził za blisko. Teraz pewnie nie wychodzi wcale. dlatego lepiej by było zabrać Aramisa, bo tam wróciłby spokój.
A kolejny Aramis jako ze ma stojące uszy - szybciej znajdzie dom niż taki nakrapiany onek ....taka prawda. :/

ale z kolei, -amigo jest niezle przesladowany, i pogryziony :(

I dokąd...................

Posted

Trafiłam tu z wątku Marleja ... piękne psy, a sunieczka szczególnie chwyta za serce, bo młodziutka i może jeszcze psychika nie skażona schronem.

Czy ona jest po sterylce?

Posted

Czy ktoś zna sunię osobiście ... jaka jest, jaki charakter, bo mam owczarka colli, straszny tchórz po przejściach. Mamy wprawdzie duży teren, ale psy musiłyby się akceptować.

Sunia jest piękna i ma taki słodki pychol :loveu: .

Porozmawiam z mężem, może da się przekonać .

Posted

Piromanka napisał(a):
Mam zniżkę na hotel u Megii1. Może Amigo?
Jak coś to dajcie znać.

Masz, masz - już Mysza się pytała:) Sunię możemy wziąć od zaraz, a z psiak musiały poczekać bo mam za dużo samców - Borys (miks kaukaza), Lemon (onkowaty), Szakal (wilkowaty), Amber (którego znasz) i jutro przyjeżdzają dwa hotelowe Onki (suczka i psiak na tydzień). Wszystkie oprócz Ambera chcą walczyć... Ale moze wkrótce ktoś się wyadoptuje. Ja mam taką słabość to Onków, że moja kochana Gos nazywa to rasizmem:)

Posted

[quote name='idusiek']ciotki, mamy kilka problemów...

i ja sama nie dam tu rady chocbym bardzo chciała :(

1. oneczka ok 6-7 miesięczna, kątowana, ze stojącymi uszyskami, przepiękna...Siedzi w schronie i jak jej nie zabierzemy to pojdzie na łancuch albo do jakiegoś kojca ze sklejki :(

POMOCY !!!!!!!!!!!

Czytam, że hotelik załatwiony chyba dla Klary, a ta młodziutka sunia rozumiem, że jest jeszcze do zaopiekowania :)

Posted

Ewanka napisał(a):
Czytam, że hotelik załatwiony chyba dla Klary, a ta młodziutka sunia rozumiem, że jest jeszcze do zaopiekowania :)

A to nie tą właśnie sunię wzięła pod swoje skrzydła Mysza i ma iść do hoteliku megii1?

Może coś pokręciłam....:oops:

Posted

Nie wiem, gdzieś czytałam, że Klarę ... ale może to ja coś mylę.

Sunia ma masę wdzięku i szkoda jej do hotelu, gdyby mogła być adoptowana ...

mnie zauroczyła, ale myślę, co zrobić, m.in. ze względu na naszego psa ... adoptowaliśmy go tu, na dogo, dwa lata temu i teraz to jest szczęśliwy pies, ale jednak po przejściach.

Posted

Tora&Faro napisał(a):
A to nie tą właśnie sunię wzięła pod swoje skrzydła Mysza i ma iść do hoteliku megii1?

Może coś pokręciłam....:oops:

No chyba, że wcześniej znalazłaby dom :evil_lol:

Posted

O matko, ile piękna i nieszczęścia w jednym:-( Czy dobrze rozumiem, że młodziutka sunia idzie do Megi i opiekuje się nią Mysza, a pozostałe psiaki nadal szukają miejsca? U Megi narazie miejsca dla samców nie ma (rozumiem, trudno z hoteliku zrobić ring do walki dominujących samców...)

Posted

Klara ma hotel załatwiony przez Idusiek.

Ja miałam wziąć pod skrzydła ;) do hotelu Megii sunię nr 1- bezimienną na razie.

Chłopaki nie maja nic :(

Ewanka, jeśli możesz dać DT czy nawet DS suni nr 1 to będzie super, ja wtedy zaopiekuję się jakimś chłopakiem, nawet jeszcze lepiej.