Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']żeby czasami rozpalić ciepło domowego ogniska i zapach jedzenia w domu :errrr:[/QUOTE]

:crazyeye:
ekh... ze tak powiem... chwali się takie zachowanie;)

Posted

[quote name='malawaszka']największe szanse na spotkanie ma weszka :cool3: bo Morgan mieszka w Zielonkach[/QUOTE]

Rozglądam się każdego dnia :) Przecznicę od niego jest fajna narożna szeregówka do sprzedania to mogłabym zostać jego sąsiadką nawet ;) No jest drobne "ale" potrzebowałabym wygrać w totolotka najpierw :roll:

Bidna ta Punia ale miała doopiane życie w tym syfie :shake: Teraz nareszcie ma wolność i trawę i może żyć jak pies powinien.

Posted

Ależ tu rotacja. Jedni wybywają drudzy przybywają :lol:

Ja z tortillę zawsze kupuję gotową :eviltong:
Waszka, możesz też wałkować pomiędzy foliami, nie trzeba wtedy sypać mąki. Ostatnio robiłam tartę i właśnie wypróbowałam taki sposób, wygodnie, tylko trzeba wystarczającą ilość folii urwać. Jestem taka mądra bo pichcenie (głównie słodkości) zaczęło mi się podobać :lol: Ja też jestem noga w kuchni, ale znalazłam 2 lata temu Kotleta i wszystko takie proste się wydaje :lol: Już parę rzeczy zrobiłam :grins: Wszystko jest łopatologicznie pokazane i nagrane, czyli dla takich jak my :evil_lol: Polecam stronkę ;)

Posted

Ech poczytałam o tych psiakach skąd zabrałaś Punię ... smutne to ...
Sympatyczny pysiolek ma :)

A ja gotować umiem nawet dobrze ale jestem leń i unikam. Ale z ciast to noga jestem.

A naleśniki przewracam podrzutem :)

Posted

[quote name='AnkaG']
A naleśniki przewracam podrzutem :)
Teraz to i ja przewracam, ale początki były wesołe :)

Jest taka stronka
http://kotlet.tv/
To chyba ją anetta miała na myśli. Fakt, że są tam filmiki.

Ja leń to jestem że hej, ale w kuchni jakoś odpoczywam i lubię pichcenie. Zwłaszcza pieczenie.
Mogę polecić mój sprawdzony adres dla smakoszy łakoci:
http://www.mojewypieki.com/

Posted

Tak, tak, to właśnie ta ;)

A folia to zwykła spożywcza.

Ulana, ciekawa ta stronka co podałaś, zagłębie się w nią jak będę mieć więcej czasu. Zdjęcia wypieków mnie powaliły...

Posted

[quote name='anetta']A folia to zwykła spożywcza.

Ulana, ciekawa ta stronka co podałaś, zagłębie się w nią jak będę mieć więcej czasu. Zdjęcia wypieków mnie powaliły...

No mnie kiedyś też właśnie zdjęcia zatrzymały oko. A potem zaczęłam czytać... :)

Posted

[quote name='anetta']Ależ tu rotacja. Jedni wybywają drudzy przybywają :lol:

[/QUOTE]no właśnie, dlatego zawsze jak tu zaglądam, to mam wrażenie jakby mnie tu wieki nie było i zawsze jestem nie w temacie i muszę szukać wstecz o co chodzi i co to za nowe mordki się pojawiły :evil_lol:

Posted

no teraz mi się takie stadko zebrało, że chyba nieprędko będzie jakaś rotacja :(

Proszę Was o chwilkę i ciepłe myśli o malutkiej Łucji, córeczce moich Przyjaciół, która urodziła się tydzień temu, wczoraj się dowiedziałam, że trafiła na intensywną terapię, maleństwo walczy o życie, ja odchodzę od zmysłów, a nie wyobrażam sobie nawet jak sobie z tym radzą Rodzice maleństwa... nic nie mogę dla nich zrobić, więc jedynie proszę Was poślijcie ciepłą myśl do okruszka - niech walczy bo walczy dzielnie!

Posted

Walcz dziecinko! :kciuki:

W sprawie wałkowania to dobry jest też papier do pieczenia. Jak robię tartę czy inne ciasto to najlepiej się sprawdza bo później tylko na tym kawałku przekłada się do formy, górę odrywa i jest na następny raz do wykorzystania. A jak w folii to trzeba odklejać i przenosić i jest dodatkowa zabawa. Ja z kulinarnych blogów uwielbiam KWESTIĘ SMAKU :)