malawaszka Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 proszzz tu troszke widac brzunio :lol: i szajbusów, którzy wreszcie mogą uprawiać bezpieczny sex :lol: Quote
Alicja Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 [quote name='malawaszka']no własnie to jest ta Alicjowa :lol: do środka dałam pieczareczki podduszone z cebulką grubo krojone, kukurydza, kindziuk - mniam pasuje fajnie do pizzy, mozarella i gouda i duuużo ziół do sosu pomidorowego i do ciasta też ślinka mi pociekła .... do pizzy jeszcze ładnie pasuje salami .....że o boczku wędzonym nie wspomnę :roll: podałam w przepisie ze ja do ciasta też daję oregano i czosnek :hmmmm: bo teraz nie jarzę zakochana para the best :roflt: Quote
malawaszka Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 [quote name='Alicja']ślinka mi pociekła .... do pizzy jeszcze ładnie pasuje salami .....że o boczku wędzonym nie wspomnę :roll: podałam w przepisie ze ja do ciasta też daję oregano i czosnek :hmmmm: bo teraz nie jarzę zakochana para the best :roflt: podawałaś oregano i czosnek :) oregano dałam i inne zioła, ale czosnku nie dałam bo ostatnio obraziłam się na czosnek, że jest z chin :shock: a zakochana para rozczochrańców jest niemożliwa :lol: Quote
Alicja Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 [quote name='malawaszka']podawałaś oregano i czosnek :) oregano dałam i inne zioła, ale czosnku nie dałam bo ostatnio obraziłam się na czosnek, że jest z chin :shock: a zakochana para rozczochrańców jest niemożliwa :lol: a ja kupuje polski czosnek :grins: Quote
malawaszka Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 [quote name='Alicja']a ja kupuje polski czosnek :grins: ale gdzie i skąd masz pewność??? bo ja już nie wiem kurna... nikomu nie wierze :lol: Quote
Vectra Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 polski czosnek nie jest taki bialutki jak ten chiński , jest droższy , mniejszy i trudniej się obiera ;) ale jest smaczniejszy. ale one podobne do siebie z Olką Quote
Alicja Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 [quote name='malawaszka']ale gdzie i skąd masz pewność??? bo ja już nie wiem kurna... nikomu nie wierze :lol: bo kupuję od pani co ma ze swojego ogródka http://img690.imageshack.us/img690/8696/dsc0098v.jpg fajowskie ;) Quote
malawaszka Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 no to ja chyba sobie zasieję... :hmmmm: zasadzę? czosnek się sieje czy sadzi? i skąd się bierze nasionka/sadzonki? :oops: Quote
Alicja Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Czosnek jest warzywem wytrzymałym na niskie temperatury. Jest rośliną dnia długiego i o dużych wymaganiach wodnych. Ma także bardzo wysokie wymagania glebowe. Potrzebuje gleb żyznych, o wysokiej zawartości próchnicy, nawodnionych ale nie podmokłych. Roślina korzystnie reaguje na nawożenie obornikiem. W przypadku gdy czosnek ma być sadzony w jesieni stosuje się obornik pod przedplon, a przy sadzeniu na wiosnę można zastosować obornik w jesieni, w roku poprzedzającym sadzenie czosnku. Uprawa roli musi być staranna i głęboka. Czosnek rozmnaża się wegetatywnie, za pomocą ząbków i małych cebulek powietrznych. Przy sadzeniu czosnku odległości rzędów powinny wynosić od 30 do 40 cm, a w rzędach sadzi się co 6-10 cm. Celem uzyskania lepszych plonów u czosnku wytwarzającego kwiatostany zalecane jest usuwanie pędów kwiatostanowych zaraz po ich ukazaniu się. Typy czosnku wytwarzającego kwiatostany należy zbierać gdy liście zaczynają zasychać, natomiast nie wytwarzającego pędów kwiatostanowych, kiedy około połowa roślin ma załamany szczypior. Właściwy termin zbioru w dużym stopniu decyduje o jakości czosnku.;) Quote
Vectra Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 http://www.allegro.pl/item960586919_czosnek_jary_polski_do_sadzenia_wiosna_w_wa.html Quote
malawaszka Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 boszz to chyba zbyt skomplikowane.... Quote
weszka Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Zakochana para urocza :) Nie mówić już o małej modelince - jaka elegantka! Śliczna dziewczynka, a podobna do Oliwii tak że szok! Quote
Maga100 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 przepiępiekna. Dziewczynka. Zahoduj czosnek, bede od ciebie kupować :p Quote
marako Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Śliczna dziewczynka, jak obrazek, ale widzę podobieństwo nie tylko do Oliwki, ale i do Cioci Wasi (to ostatnie w wyrazie oczek). To o czosnku skopiowałam sobie do folderu ogrodowego, bo przestraszyliscie mnie tą chińszczyzną (nie miałam pojęcia, że i czosnek od nich, a jadamy ogromne ilości). Jak będę miała więcej czasu (czytaj: nie będę miała 12 psów, z czego 10 sikających i kupających w domu), to zasadzę, ale nie wiem, czy u mnie na piaskach urośnie. Quote
malawaszka Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 no własnie mam ten sam problem z piaskami Quote
lolka75 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Wasia zakladaj ogrodniczki i grabki w dlon:loveu:!!!! Oczywiscie nastaw aparatke na statywie:p cobysmy widzieli ze nie oszukiwujesz:diabloti: Quote
malawaszka Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 oczywiście Loluś - juz się robi :lol: o! tak cieżko pracowalim dzisiaj! Quote
malawaszka Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 a ten ktoś chyba się nauczy aportować :lol: Quote
Alicja Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 swietny jest :cool2: http://img191.imageshack.us/img191/1029/dsc0063ty.jpg Waszeczko myśmy sadzili czosnek na takiej wcale nie rewelacyjnej ziemi , w sąsiedztwie z orzechem włoskim , podobno drzewo orzecha ładnie trzyma wilgoć . Czosnek był rewela . Quote
Justa Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 http://img690.imageshack.us/img690/8696/dsc0098v.jpg :mdleje: Jakaż ona jest rozkoszna ! :loveu: :loveu: Nie możesz waszko oddać kawalera, bo Pepa nie będzie miała z kim się bawić w zabawy dla dorosłych :lol: Quote
malawaszka Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Justa napisał(a): Nie możesz waszko oddać kawalera, bo Pepa nie będzie miała z kim się bawić w zabawy dla dorosłych :lol: dostanie następnego pewnie :lol: Quote
Justa Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 malawaszka napisał(a):dostanie następnego pewnie :lol: Tak zmieniać partnerów jak rękawiczki, kto to pomyślał.. Quote
Recommended Posts