Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To ja tez się tam sprowadzę! Mogę dla całej bandy gotować albo zrobić drinka :diabloti:
Co do kleszczy to ja się trzymam mojej metody - Frontline tylko większy niż waga czyli i Sympa i Dirki dostają XL 40-60kg mimo że Dirki waży coś ok. 34 kg a Sympa może z 36-37 kg. Ale przy wzroście i kudłach L się nie sprawdza a po XL jest ok.

Posted

weszka napisał(a):
To ja tez się tam sprowadzę! Mogę dla całej bandy gotować albo zrobić drinka :diabloti:
Co do kleszczy to ja się trzymam mojej metody - Frontline tylko większy niż waga czyli i Sympa i Dirki dostają XL 40-60kg mimo że Dirki waży coś ok. 34 kg a Sympa może z 36-37 kg. Ale przy wzroście i kudłach L się nie sprawdza a po XL jest ok.

mnie tez tak wet doradził o numer wiekszy na Duskę wylac i na razie mam spokój

Posted

[FONT=Arial]My też kropimy na 37 kg FIPRexem 40-60 kg...

Waszeczko na pogryzienia to Altacet w żelu też działa :razz:

Qrde ale Iga już wielka :loveu:
[/FONT]

Posted

Zachwyciłam się widoczkiem, liskami, sarenką, ciężką pracą Olivki jako wózkarza:evil_lol:, no i Igą oczywiście:loveu:, która bardzo jest podobna do cioci;) i dodam, że od 5 lat stosuję eXspot i kleszczy brak, a jak tylko raz zapomniałam o czasie wylać na kark, to Raper od razu babeszję złapał:cool3:

Zapomniałam dodać, że Lunką i Pepą też się zachwycam:loveu:

A dziś to i ja mam doła - u nas leje od wczoraj i zimno :placz:

Posted

[quote name='weszka']To ja tez się tam sprowadzę! Mogę dla całej bandy gotować albo zrobić drinka :diabloti:

jak zmienisz na ROBIĆ DRINKI to zapraszamy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

kurcze nie wiedziałam o tej metodzie kropienia większym niż waga - muszę spróbować - ja kupuję ostatnio na allegro dla większych psów i nabieram w strzykawkę tyle ile moim potrzeba i im zakrapiam

Luniaczek ma 7 już :placz:

Luncia jest częsciowo wyskubana - matko ależ ona była zarośnięta juz :mdleje: ostatnio trymowałam po łebkach i teraz mam - normalnie tyle włosów co ona miała i jeszcze ma to można by kilka psów obdzielić :mdleje:

Posted

Luncia teraz wygląda jakby miała jakieś łysienia plackowate :roll: :lol: ale tak łatwo wyłaziło z niej wsio że musiałam powyjmowac już

a Fifi ma kurde mol jakiegoś grzybka albo coś :placz: zaraz pewnie wsie będą miały kurde :placz: na ryjcu wygląda jak po bitwie, a to jej tak wypadło siersć, smaruję jej antygrzybkowym i mam nadzieję, że pomoże bo martwię się no - jak zwykle - zawsze k**wa coś :lol:

jaka pogoda takie zdjęcia

Posted

i Pepisko stare niedobre psisko, którym ostatnio znowu zaczął rządzić żołądek i się awanturowała przy misce Lunkowej :mad: musiałam normalnie za frak złapac w ostatniej chwili bo byłoby na noże :angryy: zwiększyłam dawkę leku :roll: jej - nie sobie :evil_lol:

Posted

dzięki :loveu:

własnie wyszłam sobie na spacerek - myslałam, że po piwku to odważniejsza będę i pochodzę trochę - poszła z nami fifka też :lol: ale niestety o odwadze zapomniałam szybko jak tylko usłyszałam z łąki dźwięki diabłów tasmańskich :eek2: modlac się, żeby mój głos wystarczył psom zamiast smyczy i żeby nie pognały w ciemność za tymi dźwiękami (Luna bo Pepa pewnie ich nawet nie dosłyszała :lol: ), zwiałam do domu i dziękuję za nocne spacerki jednak :oops: :roll: i jeszcze trochę bez ogrodzenia to ja zwariuję chyba... :roll: no i nie wiem czemu Luncia teraz chodzi i piszczy kurde :mad:

Posted

ciemności nie zazdroszczę .... ja tylko kilka razy odważyłam się wyjść poza podwórku w nocy :evil_lol: ciemno , że własnego czubka nosa nie widać ... szłam na pola po omacku ... wyobraźnie wcale nie pomaga :mdleje: :evil_lol:

Posted

[FONT=Arial]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:znam te egipskie ciemności ....a szczególnie nawoływanie upartego psa o 2 nad ranem który nie chce wejść do hacjendy :mad:[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:znam te egipskie ciemności ....a szczególnie nawoływanie upartego psa o 2 nad ranem który nie chce wejść do hacjendy :mad:[/FONT]

o 2 nad ranem :evil_lol::evil_lol::evil_lol: śmiesznie to brzmi bo prawie codziennie wcześniej się nie kładę :lol:

oj Vectra dokładnie - wyobraźnia jest tu moim wrogiem No 1 :evil_lol:

Posted

malawaszka napisał(a):

oj Vectra dokładnie - wyobraźnia jest tu moim wrogiem No 1 :evil_lol:

weź nie mów :oops: :oops: :evil_lol: a człowiek głupi , idzie i tak sobie w głowie układa , to czego nie ma :mdleje: