Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fifka jest sprytniejsza od wszystkich - Kociej Mafii buszuje po kuchni jak chce - co prawda ostatnio ją przydybały na penetrowaniu ich misek i wydarły trochę białego futerka, ale ona sobie jakoś nic z tego nie robi i przy każdej możliwej okazji tam buszuje :lol: ostatnio Fifina znalazła sposób równiez na Lunę jak chciała się położyć na kołdrze, która była już zajęta :evil_lol:

wskakuje, przykuca i nieruchomieje, a wtedy Luna robi tak :-o i nie wie co dalej

i ciężko myśli :lol:

i druga akcja - niebezpiecznie jest tylko przy zeskakiwaniu - Fifka musi to zrobić szybciej niż Luna :lol:

a tu już prawie luz, ale to było chwilowe zapomnienie się przez Fifi i musiałam użyć mocnego słowa persfazji na Lunę :oops:

Posted

jak leżą koło siebie to jest ok, ale nie było razu, żeby Luna przeszła spokojnie obok kota, albo żeby nie zerwała się z gulgotem jak kot przechodzi :shake: tu nie ma kompletnie poprawy - na dworze to samo :mad:

Posted

Ufff przebrnęłam przez kilkudniowe zaległości!
Fotki z serii "wszystkie takie same" super! I to jest właśnie urok cyfrówek. Można natrzaskać ile się chce, a później powybierać i przeglądać i się cieszyć wspomnieniami :lol: Przedtem się oszczędzało na filmach i wywoływaniu i miało się ograniczone pole manewru.
A Fifka wychodząca jest super!

Posted

Luna niby taka mała, a jak tańczy z Oliwką, to prawie jak ona.
Fajnie mają te Twoje dziewczyny. Ojej, ale babiniec! Doliczyłam się 6, bez Ciebie, ale może jest więcej, a ja nie wiem o którejś (liczyłam tylko ssaki).

Posted

[quote name='Doginka']Jak tańcząca pozytywka:loveu::loveu::diabloti:
http://img216.imageshack.us/img216/5479/dsc0040k.jpg

taaaa tańcząca śemirdząca goownem pozytywka :angryy: rano mnie wyciągnęła z cieplutkiego wyrka na spacer bo w brzuchu jej coś jeździło aż było słychać i co zrobiła niewdzięcznica jedna? :mad: wytarzała się w jakimś rozmoczonym cuchnącym kupsku :angryy: ukatrupię ją kiedyś :-x

a ja mam teraz problem z Fifką - chyba ma jakąś alergię, albo jakies autoimmunilogiczne badziewie :placz: grzyb na ryjku jej się uaktywnił po przerowadzce, ale z tym łatwo wygrać, gorzej, że jakiś tydzień po przeprowadzce jak zaczęła wychodzić nadwór pojaiły się ranki na poduszeczkach przednich łapek - na tych górnych na których nie chodzi i nei wiem po kiego one w ogóle są :angryy: no i te ranki mimo smarowania nic a nic się nie goją tylko są coraz gorsze - dziś do 4 siedziałam na miau i szukałam co to może być no i wyszukałam jak zwykle sporo chorób tej mojej Fifuli, no ale po diagnozę pojadę jutro do madrzejszych ode mnie :lol: tylko ciekawe jak ja mam teraz jej nie pozwolić wychodzić na dwór :placz: a nie powinna wychodzić bo paprzą jej się te rany - JA CHYBA NIE BĘDĘ MIAŁA WIĘCEJ ZWIERZĄT! czemu one mi wymyslają jakieś dziwne dolegliwości? :placz:

Posted

Wasiu błagam Cię - nie baw się weta :modla: ludzie kupe lat spędzaja na studiach , na starach - poradź się ich PROSZĘ :)
Nie czytaj , bo się znowu zdołujesz !!!
To kot , one spadają na 4 łapy - zawsze ;) będzie dobrze

Posted

Vectra napisał(a):
Wasiu błagam Cię - nie baw się weta :modla: ludzie kupe lat spędzaja na studiach , na starach - poradź się ich PROSZĘ :)
Nie czytaj , bo się znowu zdołujesz !!!
To kot , one spadają na 4 łapy - zawsze ;) będzie dobrze

nie byłabym sobą jakbym najpierw nie poszukała i nie popytała, żeby nie dać się zbyć albo leczyć w ciemno :shake: zbyt wielu już wetów straciło moje zaufanie, żeby tak ryzykować :shake: mam nadzieję, że ten, który tak świetnie leczy moje Pepisko niedobre psisko, poradzi sobie też z Fifkowym problemem - powinien bo jest też dermatologiem

Posted

malawaszka napisał(a):
nie byłabym sobą jakbym najpierw nie poszukała i nie popytała, żeby nie dać się zbyć albo leczyć w ciemno :shake: zbyt wielu już wetów straciło moje zaufanie, żeby tak ryzykować :shake: mam nadzieję, że ten, który tak świetnie leczy moje Pepisko niedobre psisko, poradzi sobie też z Fifkowym problemem - powinien bo jest też dermatologiem

To prawda , dobry lekarz to skarb , mój mi kiedyś powiedzial , że jak mam za dużo kasy , to zamiast szukać chorób w necie , poda mi konto swoje i mam jemu przelewać , a od psów się odpimpkować :evil_lol:

A Ty niestety , ale nie tylko Ty , jesteśmy skazani na naciągaczy ...
tylko może być i tak , że czym więcej chorób znajdziesz ... to on więcej zarobi na Twoich poszukiwaniach :angryy: :angryy:

mój 1 własny fox , miał pchły - ja się u weta upierałam że na pewno nie moze mieć pcheł , bo skąd ? :evil_lol: wymyśliłam alergię .... wyciągnął odemnie kupe kasy !!! lecząc alergie której nie było ... pojechali my , do innego weta , jedna kąpiel i po alergii , bo pchły wytłukło i pies w cudowny sposób przestał się drapać i wygryzać - miałam 10 lat - :diabloti:

Posted

Vectra napisał(a):

A Ty niestety , ale nie tylko Ty , jesteśmy skazani na naciągaczy ...
tylko może być i tak , że czym więcej chorób znajdziesz ... to on więcej zarobi na Twoich poszukiwaniach :angryy: :angryy:

póki co ten wek, gdzie trafiłam z Pepą ma 100% na plus u mnie - zobaczymy jak będzie z kotem - jutro zobaczymy; też mi wybił kilka rzeczy z głowy mówiąc, że jak chcę płacic to on weźmie, ale nie jest to potrzebne więc ja już pewnie zostanę w tej lecznicy z powazniejszymi sprawami bo z pierdołami jeździć 45 km w jedną stronę to trochę średnio - tzn nie tak daleko, ale przez głupie zakorkowane Katowice trzeba przejechać :angryy: i już mnie trafia na samą myśl jutrzejszej jazdy tam :shake:

no a na mnie mówisz, ze choroby wymyślam - ja tam pcheł nie leczyłam u specjalisty :evil_lol:

aha i chyba ostatni raz tak skubię Lunę - dziś kawałek dupki i po kawałku na kazdym udku i dość mam i ja i ona - masakra - tam jej się za mocno te włosy trzymają albo nie wiem co bo nie jest tak łatwo jak w innych miejscach :shake: chyba, że następnym razem nie będzie miała aż tyle tego futra misiowego :roll: bo norrrmalnie już mi się nie chce, ale szok - okazało się, że Luna wcale nie jest taka gruba jak się mogło wydawać :lol: