Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a co tu dzis tak cichutko??? nie mam co poczytac?!!!

burza byla piekna [ u mnie] i w koncu u mnie popadalo, swiat stal sie lepszy .psiaki i przed burza i dzis szaleja pewnie ze wzgledu na podwyzszony azot w powietrzu ,az mam tego dosc, nawet Hektora rozruszalo.

czy u ciebie tez byla burza i czy to pierwsza jako "wiesniaczka"? a pozamykalas wszystkie okna? wszystkie sprzeta wycignelas z kontaktow ? i siedzialas przy swieczce? bo tak robia na mojej wsi.

Posted

cisza bo dzień dzisiaj taki był straszny, że mam dość i najchętniej poszłabym spać na tydzień... chmury, wiatr, deszcz od rana, głowa boli, teraz sie wypogodziło i od razu lepiej, ale cały dzień to czułam się jakbym obuchem w łeb zebrała :shake:

a w ogóle to mam dość, doła jakiegoś mam... psiego doła bo wszystko się pier****

Posted

dzziewczyny co tak pesymistycznie???!!!
znajdzicie lepsza strone zycia jak same doly sie robia wejdzcie na gorke i z tamtad widac na pewno przejasnienia rozne , albo wyjdzcie ptakow posluchac,a moze dobra ksiazka[ mnie na takie stany bardzo pomaga] byle sie nie poddawac.
jutro bedzie lepiej!!!!

i piszcie bo lubie was czytac

Posted

masz rację - nie mozna się dołować - rozgonić chmurzyska przebrzydłe! właśnie miałam piękny zachód słońca za oknem :loveu: nie muszę mieć obrazów na ścianach bo widok cudny i relaksujacy, do tego muzyczka i gdybym nie musiała jeszcze teraz pracować to byłoby lux :lol:

liski rosną :loveu: ledwo się powstrzymuję żeby tam nie wysiadywać całymi dniami w jakimś krzaku zakamuflowana :lol:

przepiękne cirrusy zwiastujace nadejście frontu atmosferycznego - były wczoraj i dzisiaj był podły dzień

Posted

lisy!!:o ja też się wprowadzam:diabloti:
jak to niektórzy maja łatwo.. my miastowi musimy się nieźle namęczyć, żeby chcoiaż jednego lisa zobaczyć:roll::evil_lol::diabloti:

Posted

ariss - ale tylko z Gassirą :loveu: no i jak już to do piwnicy bo szopy nie mam :evil_lol:

Vectra przystojniak chyba był lekko wczorajszy bo latał jakos zygzakiem :lol:

Kojocie zapraszam - w piwnicy mam kilka pomieszczeń :evil_lol: Wy miastowi macie duuzo lisków chytrusków dookoła :evil_lol: a MY ze WSI.... :evil_lol:

Niesamowite jest to, ze na kazdym spacerze widzę sarny - bardzo blisko domów przychodzą tu, a przecież nie jest zima
czasem potrzebna jest pomoc :lol:

była mało wydajna więc...

fruuuuu :lol:

:loveu:

aniołek śpi i śni :loveu:

Posted

bobas to Iga:loveu: - córeczka mojej siostry

kurcze Pepę użarł komar w dolną powiekę - masakra - zdjęłam gnoja palcami opitego jak bania :angryy: krew aż trysnęła :shock: a Pepa ma teraz mega bułę i aż popiskuje jak się drapie i jeszcze sobie coś w oko zrobi :placz: a jak jej octem przyłożyć jak to przy samym oku? kurde

Posted

a ludzkie środki nie mogą być? nie wiem - jakiś fenistil czy co ...

No to ja do tyłu - jedną laleczkę tylko pamiętałam - a Igi to super dziewczyny są :razz:

Posted

no nie mam fenistilu jeszcze w tym roku - dopiero teraz się te przebrzydłe krwiopijcze bestie ujawniły i nie zaopatrzyłam się :placz: szlag by to bo Pepcia się denerwuje - w sumie powinnam powiedzieć, że dobrze jej tak bo była dziś upierdliwa i żarłocznie chciała znowu się z Luną pokłócić i to o Lunkowa miskę :mad: muszę jej zwiększyć dawkę leku bo znowu zaczyna nią rządzić czwarta komora żołądka :mad: no ale szkoda mi jej bo niczemu nie winna, że chora bidula moja:placz:

aha! no i kleszcze - boszz dziś po mnie łaził jeden, z Luny wyczesuję codziennie jakieś martwe cholery - no szlag by to - wolę komary jak już coś musi nas jeść :angryy:

Posted

no to i tak masz fart że dopiero teraz ... u nas latają jakieś mutanty wielkie
moja Maja sobie dosłownie dxiurę w głowie wydrapała i wyleczyć nie mogę bo mała koza nie panuje nad skrobaniem :-(
kurczę - nie mam pomysły co może pomóc ... i to przy oczysku - fatalnie

Posted

Witam

no i serdeczne dzieki zescie posluchaly mych sugestii, dzis mialam co poczytac.
Mnie komary jakos od momentu jak uznaly za tubylca jakos oszczedzaja moze i u ciebie tak bedzie,albo czlowiek sie do tego przyzwyczaja, ale mam dla ciebie metode na ukaszenia konskich much[gzow] nie nalezy tego ruszac ani ciut ciut to poboli ino chwile a jak ruszysz to robi sie duzy babel i boli nawet do dwoch dni, moje psy tez sa kasane ale tez daja sobie rade bez moich ingerencji[ sznaucery maja i tak super siersc wiec komary male szanse maja, kleszcze no coz ino srodki chemiczne i systematyczne przeglady]mimo wszystko ja najwieksze problemy mam z meszka, to dopiero plaga , diachelstwo i nie ma sposobu, trza przeczekac inwazje , psy tez uciekaja do domu jak meszka dostaje szalu.
wy sie martwicie chmurami i deszczem a ja bym sie bardzo cieszyla jakby jeszcze popadalo i to sporo bo u mnie susza jak na pustyni, no po ostatnim w koncu deszczu jest lepiej ale mimo wszystko dla mnie i mojej trawy za malo, za malo.
milego dnia

Posted

Napisałam tu gigantycznie długiego posta i mi net wygasł:angryy:

Ogólnie chodziło o to, że bede mieszkać z Gass,Kojotem i Samba:evil_lol: i że my będziemy wegetować na psich spacerkach robiąc foty, a Ty będziesz nas utrzymywać:megagrin:

i pisałm jeszcze o kleszczorach, że ostatnio zmieniłam mój ulubiony promeris(w hurtowni go nawet nie mieli)i pani poleciła mi Exspot i mnie powalił:crazyeye:łaziłam z Gass w takie miejsca że nawet na promerisie łapała stado kleszcy (oczywiście nie wbijały się, no ale były)a tu ZERO, ani jednego!!!Dodam jeszcze że musiałam gass 2 razy wyszorowaćw szapmponie(wiadomo czemu:diabloti:) i efekt taki sam ZERO KLESZCZY:crazyeye:Jestem zachwycona:loveu:
Nawet na TZ znalazłam jednego potFFFFFFFFora:evil_lol:(a on tylko ścieżką łaził)

Posted

malawaszka napisał(a):
mnie się Luneta po exspocie drapała bardzo :shake:

Ty wiesz że mi gass też zaczeła się ostatnio drapać mocno i ja nie mogłam dojść od czego to!!!

teraz juz żadko to robi, ale dziś ją zakrople i sprawdze czy to się nasili czy nie...