Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vectra napisał(a):

a ta co Pepe diagnozowała , nie ma jakiegoś weta co się by tym zajął ?

co????

najchętniej bym z nią do Wrocławia pojechała, ale to znowu kasa kasa kasa :placz:

łeb mi już paruje od informacji jakie przyjęłam...

Doginka to nie jest do wyleczenia - to jest do zaleczenia i jako takiego zahamowania, żeby psu żyło się lepiej - teraz już wiem, ze ten jej wilczy apetyt był jednak chorobliwy bo to też z tą chorobą związane :placz:

Posted

Vectra napisał(a):
no kurde , zdiagnozowała ci psa i co dalej ? nie zaleciła terapii ? nie przepisała leków ?

albo czegoś nie kumam :hmmmm:

nie kumasz boś nie przeczytała uwaznie - diagnoza padła na podstawie USG, które wykonał Dr Atamaniuk z Wrocławia na szkoleniu w lecznicy koło mnie - ale on tylko powiedział że to jest to, że nadnercza są znacznie przerośnięte, że wszystkie pozostałe organy już noszą znamiona po tej chorobie, nawet serce :( i tyle - leczenia nie ustalał bo on był tu tylko szkolić i nie chciał się mieszać w robotę wetów u mnie :shake: jedyne co powiedział, to że on by usunął jedno nadnercze, ale to pewnie powiedział ot tak bo teraz jak poczytałam to raczej tego się nie stosuje; a reszta tych wetów co tam byli to własnie oni przez ponad rok nie wpadli na to, że to może być ta choroba i tylko wątroba i wątroba - czyli nie mają z nią doświadczenia i tyle - więc teraz muszę poszukać weta, który mi to do końca zdiagnozuje bo jednak na podstawie samego USG byłoby dziwnie wdrażać leczenie zwłaszcza tak silne, no i kto mi ustali jakieś leczenie... nie dam im się uczyć znowu na moim psie kurna bo już ponad rok czasu uciekł ot tak...

Doginka sa jakieś testy dziwne - krew się bada z jakimiś odczynnikami, kosmos :shake:

Posted

Cholera jasna :shake:
Malawaszko pogadaj z Amigą - ona Bonusia ma chyba dobrze prowadzonego bo już widać poprawę. Mogłabyś tu podjechać do tego weta :roll:
Trzymaj się dzielnie!

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Kojocie WOW!!!!!! Dziękujemy :loveu::loveu::loveu: aż mnie zatkało :oops:

czy mogę prosić duzy na maila? wydrukuję i na ścianie powieszę :loveu: [email protected]

Jutro na 8 rano jedziemy z Pepką do Chorzowa do Dra Fabisza - obdzwoniłam wetów w okolicy i tam jako jedyni od razu wiedzieli o co chodzi i mają doświadczenie z tą chorobą i będziemy jutro robić test hamowania dexametazonem - będę tam jeździć 3 razy - o 8 pobranie krwi potem podadzą jej dexam. i drugie badanie ok 12 i potem trzecie o 16 :mdleje: zaproponowali mi zostawienie Pepy tam na te 8 h ale nie mogę jej tego zrobić :placz: wolę jeździć z nią... :oops: no i muszę odkręcić kurek z kasą na wykończenia :wallbash::eek2::flaming:

Posted

No poczytałam , nie wygląda to ciekawie ... ale teraz najważniejsze badania ... bo moze to nie to ? niemniej trzymam kciuki z całej siły !!!!!
Trzymajcie się dziewczynki dzielni , a Ty Wasiu się nie załamuj , nie denerwuj , bądź optymistką !!! Stres nie rozwiązuje problemów ;) przeszkadza w racjonalnym myśleniu.

Posted

Ja równiez mocno zaciskam kciuki za Pepunię !!!
Zobaczymy co wykażą dalsze badania, ale chyba pannica nie ma sie najgorzej? Narządy jakoś pracują i oby jak najdłużej !!!

Posted

Ja też trzymam kciuki bo co innego mogę na taką odległość. Trzymajcie się kochane dziewczynki. :calus:

A rysunek Pepy superowy. Mają niektórzy talent.:lol:

Posted

Jesteśmy po jednej serii badania - miała pobraną krew, podany dexametason i za 3 h znowu pobrana krew i na ostatnie pobranie jedziemy na 17 :mdleje: ale wet ją obejrzał i stwuerdził, że wszelkie objawy Cushinga ma, teraz tylko czy przysadkowy czy nadnerczowy - sama nie wiem który gorszy... :roll:

No i wet mi powiedział, że to wcale nie jest aż taka rzadka choroba, tylko weci jej nie potrafią diagnozować i zwykle leczą tylko skutki ZC :roll: nie kumam dlaczego większośc wetów ma na tej chorobie czarną plamę...

Posted

Bo zbyt często i gęsto weci jadą taśmowo .... nie podchodzą do psów indywidualnie ..
z braku wiedzy ? lenistwa ?

trzymam cały czas kciuki !!!

Monika , a kiedy wyniki ?

Posted

Doginka z takim futrem jak ma Raper to raczej nie ZC :lol:

NO! już po ostatnim oddaniu krwi - normalnie chyba postawię pomnik tym co wymyślili i zrobili tunel pod rondem w Katowicach i Drogową Trasę Średnicową przez miasta śląska :loveu::multi: dzięki temu jestem w 20 min w lecznicy w Chorzowie, a aż mi skróa cierpnie na myśl ile bym jechała bez tych cudownych wynalazków :roll: :lol:

Wyniki w czwartek - zasadniczo to ja wiem co będzie i czekam tylko na potwierdzenie żeby zacząć podawać leki jak najszybciej...

A jaki przystojny ten wet :crazyeye: :mdleje:

Posted

[quote name='malawaszka']Doginka z takim futrem jak ma Raper to raczej nie ZC :lol:

NO! już po ostatnim oddaniu krwi - normalnie chyba postawię pomnik tym co wymyślili i zrobili tunel pod rondem w Katowicach i Drogową Trasę Średnicową przez miasta śląska :loveu::multi: dzięki temu jestem w 20 min w lecznicy w Chorzowie, a aż mi skróa cierpnie na myśl ile bym jechała bez tych cudownych wynalazków :roll: :lol:

Wyniki w czwartek - zasadniczo to ja wiem co będzie i czekam tylko na potwierdzenie żeby zacząć podawać leki jak najszybciej...

A jaki przystojny ten wet :crazyeye: :mdleje:
oby Pepci bylo lepiej:loveu:

a co0 do lekarza to najgorzej jak przystojny jet ginekolog:shake:
ja mam przystojnego lekarza rodzinnego a tu rodzinni robia kontrole ginekologicza jakby co. W tej sytuacji chodze na kontrole jak jestem w Polsce:siara:

Posted

własnie nie wiem - martwię się bo jak zawsze rzucała się na michę i wymiatała wszystko jak leci to wczoraj i dzisiaj karma została i jest zjadana powoli... a nadmuchana i oczki przkerwione to Pepka moja ma zawsze :shake: więc nie wiem - owszem były wczoraj bąki w ilości jakby większej i bardziej wyczuwalnej niż zwykle... jutro zapytam lekarza czy mniejszy apetyt mógł być po tym dexametasonie :roll: