Pysia Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Nie zadzwoniłam, bo padłam po oszacowaniu strat domowych :roll: Porto nie kupiłam bo zajęta byłam ratowaniem swojej doopy żeby mnie lawina w tych koszmarnych Włochach nie wymiotła na tamten swiat .... Quote
malawaszka Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 asher napisał(a): Z jaką sunią? Mam nadzieję, że żadną z twoich? nie nie - jedna z "podopiecznych" - teraz jest u missieek, ale źle z nią - nie ma jeszcze roku, a poważnie uszkodzona wątroba i złe rokowania :shake: w ogóle to zła jestem na ten weekend - jeden z naprawdę niewielu kiedy J ma wolne, wzięliśmy na wieś rowery, żeby pojeździć i siedzimy w domu, nawet na spacer się nie da :angryy: aleeee zaklepaliśmy sobie wreszcie gresy :multi::multi::multi::loveu: teraz tylko dobrze policzyć ile którego i finalizujemy :multi: Quote
eria Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 też jestem zła na weekend :-( nie wyszło z tą pogodą totalnie :placz: dobrze że chociaż w czwartek popołudniu i wczoraj pare godzin było ładnie....:roll: i do tego jeszcze ten bolący brzuch :placz: a miało być tak pięknie... musiałam się wysmutkować :lol: Quote
asher Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Pokaż gresy :cool3: Na weekend też jestem zła. Jutro jadę w góry. Służbowo :angryy: Trzymam kciuki za sunię. Biedulka :-( Quote
Alicja Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 doopa nie weekend .....:angryy: no dobra poka te gresy .....nie daj się prosić :cool1:... Quote
Doginka Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 O malawaszko jak dobrze, że Was nie wywiało:p Raperek był bardzo odważny podczas burzy, ale Gordonek przsiedział całą burzę na moich łapkach, a później w pościeli mojej mamy:evil_lol: Quote
madziamn Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 oj z tymi burzami my też na szybko z weekendu wracalismy bo się bałam o Andulę żeby sie nie przeziębiła. poza tym oto co mnie spotkało na wyjeździe:angryy::mad::angryy:tego co to zrobił: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118658 Quote
malawaszka Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 kurde może Wy macie jakiś pomysł jak ułożyć gresy 30/60 cm w takim porąbanym nieregularnym salonie 6-kątnym :placz: kombinujemy i kombinujemy i nie wiemy jak zrobić, żeby bylo ładnie - chciałabym dwa kolory jakoś fajnie ułożyć, te same w przedpokoju i salonie i ni chu chu nie pasuje żeby dobrze pasowało do ścian i okien i w ogóle Quote
Pysia Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Dwa kolory? Tak sobie myślę, jakbyś zrobiła jakieś ciekawe przejscie juz za kominkiem. Jaśniejszy gres w przedpokoju z takim załamaniem przy kominku i przejkscie w ciemniejszy w jakimś fajnym wzrorze. Tzn nie przekładanym tylko ...Kuna nie umiem tego wyjaśnić. Musiałabym recznie pokazać na miejscu Quote
madziamn Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118658 dziewczyny błagam o pomoc ta sunia bez nas dziś wyląduje na ulicy!!! ja nie mam jej gdzie zabrac. nawet tymczas ratuje jej życie. Quote
malawaszka Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 [quote name='AnkaG']Moze w jodełkę? odpada :cool1: [quote name='Pysia']Dwa kolory? Tak sobie myślę, jakbyś zrobiła jakieś ciekawe przejscie juz za kominkiem. Jaśniejszy gres w przedpokoju z takim załamaniem przy kominku i przejkscie w ciemniejszy w jakimś fajnym wzrorze. Tzn nie przekładanym tylko ...Kuna nie umiem tego wyjaśnić. Musiałabym recznie pokazać na miejscu wzorek to ja bym sobie wymyśliła i mam kilka koncepcji, ale problem w sposobie ułożenia płytek, żeby nie były jakimiś bezsensownymi ukosami do ścian - to jest trudny pokój, bo ma 6 załamań ścian i ściany są pod różnym kątem - kicha jak 150 :lol: ale chyba już wymyśliliśmy i jednak nie będzie całość w płytkach bo nie da się ich sensownie ułożyć, nie tnąc połowy i wywalając masę ścinków :roll: jakby jednak ktoś miał jakiś pomysł to sprawa nie jest jeszcze przesądzona :razz: [quote name='madziamn']http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118658 dziewczyny błagam o pomoc ta sunia bez nas dziś wyląduje na ulicy!!! ja nie mam jej gdzie zabrac. nawet tymczas ratuje jej życie. Madzia jakbym mogła to miałabym u siebie Inkę, ale nawet jej nie mogę wziąć :placz: obawiam się, że na dogo ciężko ze znalezieniem tymczasu czy domu - wszyscy zapsieni do granic, musicie porobić ogłoszenia - allegro, alegratka itp nie oddawajcie jej do schronu :-( Quote
weszka Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 A nie chciałabyś mieć łączonej drewniano-gresowej podłogi? Tak się wtedy robi przytulniej. Od ogrodu gresy, a później połączyć z drewnem. Quote
malawaszka Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 weszka napisał(a):A nie chciałabyś mieć łączonej drewniano-gresowej podłogi? Tak się wtedy robi przytulniej. Od ogrodu gresy, a później połączyć z drewnem. no i to jest właśnie nasza ostatnia koncepcja - tylko nie drewno ale panele jakieś lepsze, bo na razie na drewno kasy brak :shake: wolę kupić lepsze gresy, a panele za kilka lat można wymienić na drewno - zresztą tyle co się naczytałam na forum budowlanym to nie wszyscy są przekonani, że drewno jest wytrzymalsze od tych dobrych paneli - drewno jest owszem szlachetniejsze, ale miękkie i np psie pazury mogą być zabójcze :lol: Quote
weszka Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Na psie pazury to nie ma zmiłuj. Twoje to chociaż małe i mniejsze szkody zrobią. Mnie w panelach denerwuje dźwięk jaki wydają przy chodzeniu po nich, nie mówiąc o stukocie psich pazurków ;) Ja mam jakąś taką deskę podłogową (chyba coś a la panele tylko szerokie) bo takie już było jak je kupiłam ale sama nigdy bym tego nie wybrała. Drażni mnie ten stukot taki sztuczny, prawdziwa dechowa podłoga jest jednak lepsza... no i też rzecz jasna droższa. Quote
malawaszka Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 haha noo stukot jest wkurzający zwłaszcza w nocy - teraz byłam na wsi i tam na górze moja siostra ma całe wielkie powierzchnie w panelach - niewiele mebli więc słabo wytłumione wszystko - i tak - wszyscy śpią, ja wstaję do wc na przykład, wstaje Luna i Pepa i ja idę a za mną 8x puk puk puk puk :mdleje: niestety narazie musi tak być, tylko dam gruby materiał wytłumiający pod panele więc jakoś to będzie - no i narazie są małe psy to tak nie niszczą, ale będzie też duży ;) Quote
madziamn Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 wiem ze wszyscy tu zapsieni ale szukam pomocy gdzie się da. Myzianko dla LUNKI i PEPUNI. PS.ja tam uwielbiam ten stukot i bardzo mi go brakowało. ale co niektórzy sądzą ze juz mi całkiem odbiło. no cóż o ludziach co nie lubią zwierząt mawiano że nie są dobrymi ludźmi... Quote
Alicja Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 :hmmmm: Waszeczko widziałam ze TAM byłas i nie wytrzymałas ....a tam nie cza nic pisać ino Ave Arka :roflt: ...kurna kiedy ona ma czas pomagać jak ona czatuje na kompie :hmmmm: zombi czy cós :roll::crazyeye::crazyeye::crazyeye: czytam i mało mnie nie rozerwie .....zresztą dziś mam taki niefajny dzień żeumiałabym załadować fackę w pysk :p...jedna pani dostała kulturalną zjebkę przez telefon a teraz spiłam się flaszką Żubra :diabloti: Quote
Vectra Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 linka dajcie , linka .. szanowna mamo co się z żubrem spotkała :diabloti: a ja wale piwo z lidla Quote
Alicja Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 [quote name='Vectra']linka dajcie , linka .. szanowna mamo co się z żubrem spotkała :diabloti: a ja wale piwo z lidla Lidlowe skończyło siem wczoraj :angryy:... chyba ma dzień na picie :mad: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105011&page=188 Quote
Doginka Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 A ja tylko herbatę z owoców leśnych:placz: Quote
BeaC Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 [quote name='malawaszka']no i to jest właśnie nasza ostatnia koncepcja - tylko nie drewno ale panele jakieś lepsze, bo na razie na drewno kasy brak :shake: wolę kupić lepsze gresy, a panele za kilka lat można wymienić na drewno - zresztą tyle co się naczytałam na forum budowlanym to nie wszyscy są przekonani, że drewno jest wytrzymalsze od tych dobrych paneli - drewno jest owszem szlachetniejsze, ale miękkie i np psie pazury mogą być zabójcze :lol: na psy nie polecam drewna będziesz miała pełno takich malutenieczkich dziurek no chyba że se dębowa podłoże strzelisz to może nie :diabloti: a panele to tylko te o najwyższej ścieralności i nie kupuj woskowanych ja kupiłam do salonu:cool1:.i nie był to najlepszy wybór za to pozostałe są super super się myją i nie widać żadnych zadrapań woskowane do doopy są:cool1::cool1::cool1: Quote
AnkaG Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Ja mam na dole podgrzewane podłogi (i w łazienkach) - dałam więc w kuchni i salonie płytki ala drewno. Panele blokują przepływ ciepła. Wygląda to tak Quote
Alicja Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:Murator za nic ;) cze Waszeczko ..... bojasz już :razz::razz: Quote
Recommended Posts