margaret Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 wilczy zew napisał(a):jak najszybciej zarejestrujcie tego czipa,bo gdyby uciekła to czipowanie będzie bez sensu no tak, jak najszybciej tylko kto się na tym rejestrowaniu zna i może pomóc????? bo ja nie.... HELP!!!!! Quote
Bejotka Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Bardzo proszę, jak tylko aura się poprawi, o nowe fotki Meggi Quote
jola_li Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 A propos rejestracji, znalazłam coś takiego: Ogólnopolska baza danych Identyfikacja (odpłatna rejestracja): www.identyfikacja.pl Europejska baza danych Europetnet (psy zarejestrowane w bazie identyfikacja.pl również pojawiają się w tej bazie – baza jest delegowana automatycznie): http://www.europetnet.com/Home.aspx Ogólnopolska baza danych Safe Animal (bezpłatna rejestracja - rejestracja w europejskiej bazie danych Europetnet): http://www.safe-animal.eu/ Baza VetTrade Merial: http://www.idpet.info/language/index.ph ... =1&lan=pol Baza Petbase (odpłatna, w niektórych przypadkach bezpłatna): http://www.petbase.pl/index.html Baza Idpet www.idpet.info Baza Indexel www.indexel.info Warszawa - system ewidencji psów Animal UM: https://animalum.um.warszawa.pl/login.asp Niemiecka baza TASSO (bezpłatna rejestracja): http://www.europetbase.org/online_registrierung.htm Quote
PaulinKa030894 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Przepraszam że się wetnę ale sytuacja MEGA PILNA Dramatyczna sytuacja w schronisku w Ruskiej Wsi !! W związku z tą sytuacją zaczeliśmy akcję mailingową , proszę wejdźcie zapoznajcie się z sytuacją i pomóżcie Nam. http://www.dogomania.pl/forum/thread...0#post19257460 Quote
xxxx52 Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Czy na sliczna Meggi sa chetne osoby pragnace przyjac pod swoj dach ta panne wieku balzakowskiego? Quote
margaret Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Ula jak będziesz u weta przy okazji szczepienia Megan - dopytaj co z tą rejestracją czipów - czy on gdzies rejestrował, jesli tak w jakiej bazie, i do jakiej jeszcze poleca wpisać a ja mam telefoniczne wieści od Peggi: - państwo uznają, że jest lepiej niż się spodziewali (jednak mój czarny PR zrobił swoje :evil_lol: ), tzn Peggi jest i owszem wycofana i nieco płochliwa, ale... bywa, że sie w tej postawie zapomina i np. przybiega z radością na powitanie, albo garnie się do głasków, a w czasie burzy włazi na kanapę i domaga się przytulania, - bardzo chętnie garnie się do gotowanego żarcia, rosołki, mięsko i inne frykasy, pod tym względem wydaje się rozpieszczana - na spacerach jest ostrożna ale nie ma oznak paniki, chęci wyrwania się, zdarzyło jej się nawet raz naszczekać na jakiegoś psa - w domu wychodzi sobie do mini-ogródka kiedy chce i jest ok, żadne ucieczki nie stoja jej w głowie, - ze spaceru w budynku państwo spuszczają ją ze smyczy to sama podbiega już dokładnie pod drzwi jej mieszkania - zdarzyło jej sie samej zostać kilka razy - pierwszym razem próbowała wydostać się oknem, (państwo ustawili plastikowe butelki więc wiedzą), ale nic nie zniszczyła ani nie wyła, żadnych oznak histerii porzuceniowej stwierdzonej wcześniej u Ulki - może wtedy u Ciebie Ula rzeczywiście chciała dostać się do innych psów, - państwo zdumieni bo odjryli, że Peggi jest bardzo skoczna i szybka :) - państwo zaklinają się, że są w 300% zadowoleni, i przenigdy Peggi nie oddadzą, że są pewni że będzie się rozkręcać w dobrą stronę, a sami namiętnie oglądają jakiegoś amerykańskiego behawiorystę i wzblogacają swój warsztat obchodzenia się z płochliwym psem, i np.cała ich rodzina chce poznać Peggi ale wyznaczyli im terminy, limity osób z uwagi na stres Peggi i powodzenie akcji zapoznawczej. No i mam Was wszystkich uspokoić i zapewnić że "Peggi raczej już czuje że jest u siebie i że jest jej dobrze" a zdjęć jeszcze państwo nie robili, ale kiedyś zrobią i wyślą. to chyba tyle. Quote
ULKA12 Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Nooo jak ma takie życie to też bym się czuła u siebie :-) Ale chociaż jedno malusieńkie zdjątko mogli by wysłać. O wszystko dopytam po niedzieli. Quote
danka4u1 Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Jak to dobrze po nocy poszwendać sie po Dogo i odwiedzić pieski. Jestem przeszczęśliwa, że Peggi czuje się juz jak u siebie, no bo jest u siebie w SWOIM DOMU ! Tak sie cieszę, że aż sie boję...zapeszyć. Szkoda, że nie ma ani jednego zdjęcia... Quote
xxxx52 Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 (edited) nie drazcie w brzuchu tymi zdjeciami,relacja maragaret telefoniczna jest bardzo obiecujaca.teraz bedzie kolej na odwiedziny u panny w nowym domku ,to na pewno beda szczegolowe z pierwszej reki relacje zdjeciowe. Edited June 24, 2012 by xxxx52 Quote
mestudio Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 My w trakcie "przekazywania" psiaków uprzedzamy humorystycznie, że zrobimy nalot na dom niespodziewanie. I tak robimy. Czasem po dłuższym czasie, przejeżdzając niedaleko. Mam dobrą pamięć do miejsc i bez adresu tam trafiam. Zawsze byliśmy witani serdecznie. Także zdjęcia nie są konieczne. Byle psiaki były szczęśliwe. Teraz pora na drugą połowę dwupaku :-) TZmestudio Quote
Czorcik Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 podczytuję i az mi dreszcze przechodza , wierzę , że ta adopcja będzie udana :):) Quote
danka4u1 Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Nalot nalotem, zapowiedziany czy nie, ale miło byłoby zobaczyć pierwsze dni Peggi na zdjęciu...drążę jednak nadal :evil_lol: Pozdrawiam Was słonecznie i niedzielnie :loveu: Quote
xxxx52 Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 [quote name='danka4u1']Nalot nalotem, zapowiedziany czy nie, ale miło byłoby zobaczyć pierwsze dni Peggi na zdjęciu...drążę jednak nadal :evil_lol: Pozdrawiam Was słonecznie i niedzielnie :loveu:[/QUOT Znasz metode ,zeby nowych opiekunow "zmusic do robienia zdjec"?bo ja nie. Quote
jola_li Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Cudne wieści choć lekko łagodzą te mniej cudne o innych psach... Cieszę się przeogromnie, że Pegguni jest tak dobrze. Quote
danka4u1 Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 xxxx52 napisał(a):Znasz metode ,zeby nowych opiekunow "zmusic do robienia zdjec"?bo ja nie. Ja też nie, ale pomarzyć można. Od tego życie jest piękniejsze jak i świadomość tego, że "w ludziach więcej rzeczy zasługuje na podziw niż na pogardę" Quote
margaret Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 ano to teraz dziewczyny i chłopaki zakasujemy rękawy i do boju o dobry dom dla Megan! :knuje: :bigcool: Quote
danka4u1 Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Bejotka napisał(a):Bardzo proszę, jak tylko aura się poprawi, o nowe fotki Meggi Bejotka nieoceniona już zakasała rekawy i tylko brakuje nam najnowszych zdjęć Meggi. Ula, prosimy o zdjęcia, bo Cię zmusimy, jak znajdziemy sposób...:evil_lol: Quote
Angel Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 jestem dumna z Pegguni :loveu: a jak Meggi sie ma? Quote
xxxx52 Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 danka4u1 napisał(a):Ja też nie, ale pomarzyć można. Od tego życie jest piękniejsze jak i świadomość tego, że "w ludziach więcej rzeczy zasługuje na podziw niż na pogardę" Jaki ma zwiazek te filozoficzne aforyzm, z oczekiwaniami na zdjecia psow wyadoptowanych ,a w tym przypadku Peggi czy moze w najblizszym czasie Meggi? Quote
Diora Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 xxxx52 napisał(a):Jaki ma zwiazek te filozoficzne aforyzm, z oczekiwaniami na zdjecia psow wyadoptowanych ,a w tym przypadku Peggi czy moze w najblizszym czasie Meggi? Zastanawia mnie jedno - po co Ty tu w ogóle zaglądasz? Bo nie pomagasz nam ani trochę... A wieczny pesymizm bijący z Twoich wypowiedzi po prostu mnie poraża. Quote
Recommended Posts