Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

umowę już mam, dzięki Angel! dogadane ze schroniskiem i z Ulą co i jak,
państwo jadą sami - my ze swojej strony dokładamy 100 zł do podróży które zostało na koncie Peggi, to jest pewnie mniej niż 1/3 kosztów paliwa i autostradowych opłat, jutro Peggi idzie sie szczepić i czipować, pozostaje trzymać kciuki, że wszystko pójdzie pozytywnie

jedną trzymającą już widzę - Bejotkę :)

Posted

Witam! przepraszam za nieobecności ale miałam ostatnie zaliczania w szkole no i prawko. Teraz będę częsciej bywała. Cóż za wiadomości!!! :loveu:

Posted

Podpowiedzcie ,zeby moze przyszli opiekunowie zabrali smakolyki ,zeby pieska przekupic.
Czy piesek potrzebuje podwojne zabezpieczenie,zeby uchronic ja od ucieczki(czy moze sie wystraszyc i wydostac ze szelek?)
:kciuki:

Posted

trzymajcie kciuki, trzymajcie, przydadzą się

szelki mają Państwo uzgadniać telefonicznie z Ulką jakie dobrać,
o smakołykach wiedzą, rozmawialiśmy, mam nadzieję, że w emocjach nie zapomną

Posted

Każdy pies w pewnych warunkach może się wystraszyc i wyjść z szelek. u Peggy jest to prawdopodobne. Gdy jest spokojna ładnie chodzi na smyczy i nie ma problemów, ale nie wiem jak będzie w nowym otoczeniu, z pewnością trzeba to brać pod uwagę, dlatego na początku Peggy powinna byc wyprowadzana raczej w ogrodzonym terenie i najlepiej w podwójnym zabezpieczeniu. państwo już mieli strachliwego psa i wiedza jak wyprowadzać psa bezpiecznie. Oczywiście nie wszystkie sytuacje przewidzimy i może się zdarzyć tak (odpukać), że Peggy ucieknie (tego się boje najbardziej), ale bądźmy dobrej myśłi takie niebezpieczeństwo istnieje zawsze, nie tylko przy psach z charakterem Peggy ale również takich mniej bojących zawsze może je coś wystraszyć i pogna przed siebie.

Posted

właśnie dostałam maila, że państwo maja juz przygotowane 2 pary szelek :)
i że w sobote wyruszają koło 7 rano, więc koło 10-11 jeśli droga będzie spokojna maja zamiar juz byc u Ciebie Ulka, i zadzwonią jak prosiłaś wczesniej,
i zacytuję jeszcze:

"Martwi nas bardzo to, że pieski zostaną rozdzielone, ale na razie nie mamy możliwości zaopiekować się i Peggy i Meggy, choć bardzo byśmy chcieli.

I nie możemy się już doczekać soboty, na szczęście zostały już tylko dwa dni :)
"

Posted

ULKA12 napisał(a):
To jak przyjadą po Peggy to ja im pokażę również Megan. Może jak Megan nie znajdzie szybko domu to zdecydują się również na nią?

czytasz mi w myślach :cool3:

Posted

Ja też jestem. Cały dzień myślami, a teraz przed monitorem. Trzymam za pomyślność Peggi -żeby odnalazła się w nowych warunkach, z nowymi ludźmi, żeby była szczęśliwa u siebie.
Nie będę pisać, że juz tęsknię wirtualnie za M&P u Uli :shake: bo mnie zrugacie za nadopiekuńczość wortualną, ale tak jest..
Niech tylko Peggi bedzie szczęśliwa u siebie w swoim domu. To najważniejsze.
Pewnie już nigdy nie poznam jej w realu.

Posted

margaret napisał(a):
właśnie dostałam maila, że państwo maja juz przygotowane 2 pary szelek :)
i że w sobote wyruszają koło 7 rano, więc koło 10-11 jeśli droga będzie spokojna maja zamiar juz byc u Ciebie Ulka, i zadzwonią jak prosiłaś wczesniej,
i zacytuję jeszcze:

Z praktyki
psu daje sie szelki i obroze z DT czy schroniska w prezencie ,gdyz Dt dobrze psu dopasowal
Co sie radzi: ,najlepiej kupowac szelki czy obroze bedac w sklepie razem z psem,gdyz szelki czy obroza musi bardzo dobrze pasowac

Posted

[quote name='xxxx52']Z praktyki
psu daje sie szelki i obroze z DT czy schroniska w prezencie ,gdyz Dt dobrze psu dopasowal
Co sie radzi: ,najlepiej kupowac szelki czy obroze bedac w sklepie razem z psem,gdyz szelki czy obroza musi bardzo dobrze pasowac

jeszcze nigdy schronisko nie dało nam obroży w prezencie chyba że pies w obroży trafił do schronu

Posted

Peggy już zaszczepiona i zaczipowana. Teraz powiedzcie mi czy jest ktoś chętny aby zgłosić numer czipa do dostępnych baz danych, a może niech juz to zrobią nowi właściciele?

Zapłaciłam 40 zł za czip i 20 zł za wściekliznę.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Peggy już zaszczepiona i zaczipowana. Teraz powiedzcie mi czy jest ktoś chętny aby zgłosić numer czipa do dostępnych baz danych, a może niech juz to zrobią nowi właściciele?

Zapłaciłam 40 zł za czip i 20 zł za wściekliznę.

chwilę poczytałam o rejestracji czipów i widzę, że to jakaś wyższa szkoła jazdy z tym czipowaniem, może ktoś jest na bieżąco i bardziej ekspert w temacie?

i podobno do jednej z baz tylko wet może wpisać, a wpisał?

Posted

margaret napisał(a):
chwilę poczytałam o rejestracji czipów i widzę, że to jakaś wyższa szkoła jazdy z tym czipowaniem, może ktoś jest na bieżąco i bardziej ekspert w temacie?

i podobno do jednej z baz tylko wet może wpisać, a wpisał?

Dla mnie to też wyższa szkoła jazdy....

Posted

Wspaniałe wieści...oby wszystko było ok. Ja mojego Gucia (od półtorej roku u mnie) wypatrzyłam na Allegro i od razu się zakochałam- nie potrzebowałam go widzieć, a co do charakteru to miałam dokładny opis od fundacji, w której przebywał, więc taka wirtualna miłość też jest możliwa- tylko fajnie, jak od razu postawimy sobie, że skoro bierzemy pieska to na dobre i na złe...ja bez względu na to, co by się działo nie miałam zamiaru go nigdy oddawać, a niestety dużo ludzi tak na to nie patrzy...

Posted (edited)