margaret Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 juz postanowione państwo pojadą w sobotę sami po Peggi Quote
margaret Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 umowę już mam, dzięki Angel! dogadane ze schroniskiem i z Ulą co i jak, państwo jadą sami - my ze swojej strony dokładamy 100 zł do podróży które zostało na koncie Peggi, to jest pewnie mniej niż 1/3 kosztów paliwa i autostradowych opłat, jutro Peggi idzie sie szczepić i czipować, pozostaje trzymać kciuki, że wszystko pójdzie pozytywnie jedną trzymającą już widzę - Bejotkę :) Quote
jola_li Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 margaret napisał(a):jedną trzymającą już widzę - Bejotkę :) A ja druga :)! Z całych sił!!! Quote
Angel Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Witam! przepraszam za nieobecności ale miałam ostatnie zaliczania w szkole no i prawko. Teraz będę częsciej bywała. Cóż za wiadomości!!! :loveu: Quote
xxxx52 Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Podpowiedzcie ,zeby moze przyszli opiekunowie zabrali smakolyki ,zeby pieska przekupic. Czy piesek potrzebuje podwojne zabezpieczenie,zeby uchronic ja od ucieczki(czy moze sie wystraszyc i wydostac ze szelek?) :kciuki: Quote
margaret Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 trzymajcie kciuki, trzymajcie, przydadzą się szelki mają Państwo uzgadniać telefonicznie z Ulką jakie dobrać, o smakołykach wiedzą, rozmawialiśmy, mam nadzieję, że w emocjach nie zapomną Quote
ULKA12 Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Jakby co, u mnie smakołyków jest mnóstwo mogę dać, nie będzie problemu. Quote
xxxx52 Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 ULKA12 napisał(a):Jakby co, u mnie smakołyków jest mnóstwo mogę dać, nie będzie problemu. czy panna moze sie wystraszyc i uwolnic ze szelek? Quote
ULKA12 Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Każdy pies w pewnych warunkach może się wystraszyc i wyjść z szelek. u Peggy jest to prawdopodobne. Gdy jest spokojna ładnie chodzi na smyczy i nie ma problemów, ale nie wiem jak będzie w nowym otoczeniu, z pewnością trzeba to brać pod uwagę, dlatego na początku Peggy powinna byc wyprowadzana raczej w ogrodzonym terenie i najlepiej w podwójnym zabezpieczeniu. państwo już mieli strachliwego psa i wiedza jak wyprowadzać psa bezpiecznie. Oczywiście nie wszystkie sytuacje przewidzimy i może się zdarzyć tak (odpukać), że Peggy ucieknie (tego się boje najbardziej), ale bądźmy dobrej myśłi takie niebezpieczeństwo istnieje zawsze, nie tylko przy psach z charakterem Peggy ale również takich mniej bojących zawsze może je coś wystraszyć i pogna przed siebie. Quote
margaret Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 właśnie dostałam maila, że państwo maja juz przygotowane 2 pary szelek :) i że w sobote wyruszają koło 7 rano, więc koło 10-11 jeśli droga będzie spokojna maja zamiar juz byc u Ciebie Ulka, i zadzwonią jak prosiłaś wczesniej, i zacytuję jeszcze: "Martwi nas bardzo to, że pieski zostaną rozdzielone, ale na razie nie mamy możliwości zaopiekować się i Peggy i Meggy, choć bardzo byśmy chcieli. I nie możemy się już doczekać soboty, na szczęście zostały już tylko dwa dni :) " Quote
ULKA12 Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 To jak przyjadą po Peggy to ja im pokażę również Megan. Może jak Megan nie znajdzie szybko domu to zdecydują się również na nią? Quote
margaret Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 ULKA12 napisał(a):To jak przyjadą po Peggy to ja im pokażę również Megan. Może jak Megan nie znajdzie szybko domu to zdecydują się również na nią? czytasz mi w myślach :cool3: Quote
danka4u1 Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Ja też jestem. Cały dzień myślami, a teraz przed monitorem. Trzymam za pomyślność Peggi -żeby odnalazła się w nowych warunkach, z nowymi ludźmi, żeby była szczęśliwa u siebie. Nie będę pisać, że juz tęsknię wirtualnie za M&P u Uli :shake: bo mnie zrugacie za nadopiekuńczość wortualną, ale tak jest.. Niech tylko Peggi bedzie szczęśliwa u siebie w swoim domu. To najważniejsze. Pewnie już nigdy nie poznam jej w realu. Quote
xxxx52 Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 margaret napisał(a):właśnie dostałam maila, że państwo maja juz przygotowane 2 pary szelek :) i że w sobote wyruszają koło 7 rano, więc koło 10-11 jeśli droga będzie spokojna maja zamiar juz byc u Ciebie Ulka, i zadzwonią jak prosiłaś wczesniej, i zacytuję jeszcze: Z praktyki psu daje sie szelki i obroze z DT czy schroniska w prezencie ,gdyz Dt dobrze psu dopasowal Co sie radzi: ,najlepiej kupowac szelki czy obroze bedac w sklepie razem z psem,gdyz szelki czy obroza musi bardzo dobrze pasowac Quote
wilczy zew Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 [quote name='xxxx52']Z praktyki psu daje sie szelki i obroze z DT czy schroniska w prezencie ,gdyz Dt dobrze psu dopasowal Co sie radzi: ,najlepiej kupowac szelki czy obroze bedac w sklepie razem z psem,gdyz szelki czy obroza musi bardzo dobrze pasowac jeszcze nigdy schronisko nie dało nam obroży w prezencie chyba że pies w obroży trafił do schronu Quote
ULKA12 Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Peggy już zaszczepiona i zaczipowana. Teraz powiedzcie mi czy jest ktoś chętny aby zgłosić numer czipa do dostępnych baz danych, a może niech juz to zrobią nowi właściciele? Zapłaciłam 40 zł za czip i 20 zł za wściekliznę. Quote
margaret Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 ULKA12 napisał(a):Peggy już zaszczepiona i zaczipowana. Teraz powiedzcie mi czy jest ktoś chętny aby zgłosić numer czipa do dostępnych baz danych, a może niech juz to zrobią nowi właściciele? Zapłaciłam 40 zł za czip i 20 zł za wściekliznę. chwilę poczytałam o rejestracji czipów i widzę, że to jakaś wyższa szkoła jazdy z tym czipowaniem, może ktoś jest na bieżąco i bardziej ekspert w temacie? i podobno do jednej z baz tylko wet może wpisać, a wpisał? Quote
danka4u1 Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 margaret napisał(a):chwilę poczytałam o rejestracji czipów i widzę, że to jakaś wyższa szkoła jazdy z tym czipowaniem, może ktoś jest na bieżąco i bardziej ekspert w temacie? i podobno do jednej z baz tylko wet może wpisać, a wpisał? Dla mnie to też wyższa szkoła jazdy.... Quote
JOHANNALIND Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Wspaniałe wieści...oby wszystko było ok. Ja mojego Gucia (od półtorej roku u mnie) wypatrzyłam na Allegro i od razu się zakochałam- nie potrzebowałam go widzieć, a co do charakteru to miałam dokładny opis od fundacji, w której przebywał, więc taka wirtualna miłość też jest możliwa- tylko fajnie, jak od razu postawimy sobie, że skoro bierzemy pieska to na dobre i na złe...ja bez względu na to, co by się działo nie miałam zamiaru go nigdy oddawać, a niestety dużo ludzi tak na to nie patrzy... Quote
JOHANNALIND Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Przepraszam, że się wcinam z tym na wątek, ale może ktoś zna kogoś z Tych? Zaginął tam dzisiaj pies mix wilczura CEZAR- tu zamieściłam ogłoszenie http://www.dogomania.pl/forum/threads/228297-Zagin%C4%85%C5%82-CEZAR-mix-wilczura-TYCHY-POM%C3%93%C5%BBCIE-PROSZ%C4%98%21%21%21?p=19241723#post19241723 Quote
jola_li Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 (edited) [quote name='JOHANNALIND']Przepraszam, że się wcinam z tym na wątek, ale może ktoś zna kogoś z Tych? Zaginął tam dzisiaj pies mix wilczura CEZAR- tu zamieściłam ogłoszenie http://www.dogomania.pl/forum/threads/228297-Zaginął-CEZAR-mix-wilczura-TYCHY-POMÓŻCIE-PROSZĘ!!!?p=19241723#post19241723 Tu są Osoby z Tych(ów), które się niedawno logowały: http://www.dogomania.pl/forum/memberlist.php?s=&securitytoken=1339718717-5c808f1331c8f06503a3a6785c5fda5a07b9d3bc&do=getall&ausername=&homepage=&field1=&field2=tychy&field3=&field4=&icq=&aim=&msn=&yahoo=&skype=&postslower=&postsupper=&joindateafter=&joindatebefore=&lastpostafter=2012-05-25&lastpostbefore=&sort=username&order= Edited June 15, 2012 by jola_li Quote
dara9 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 zaglądam do naszych lasek i dalej trzymam by adopcja przebiegła sprawnie i szczęśliwie :) Quote
Recommended Posts