Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dara9']Zrobiłam bazarek dla dziewczyn, proszę o podnoszenie: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228013-Ciuszki-i-tonik-dla-Peggi-i-Meggi-do-15-06-2012?p=19204628#post19204628[/URL][/QUOTE]
Podrzucajcie kobietki bazarek dla Dwupaku :multi:

Posted

Maragret prosiła mnie abym jej wysłała poprzednią umowę adopcyjną jaką podpisywali byli opiekunowie Megan (mam jej kopię) niestety mój skaner odmówił posłuszeństwa i nie mam jak tego zrobić. Angel czy masz taki wzór umowy z waszym schroniskiem aby aby przesłać do Margaret?

Druga sprawa czip, ja jestem za tym aby zaczipowac Peggy tak na wszelki wypadek, koszt ok 40-50 zł, nie wiem dokładnie ale coś koło tego i tak będę z nią musiała jechać do weta bo trzeba ją zaszczepić jeszcze na wściekliznę (na wirusówki już jest zaszczepiona). Peggy ma opłacony pobyt u mnie do 30.06, po 10 zł za dobę, gdyby pojechała np 16, to by jej zostało 150 zł można by to przeznaczyć na czip i szczepienie, a to co zostanie dołożyć do transportu. Oczywiście było by miło gdyby to przyszli właściciele zadeklarowali chęć pokrycia chociaż części wydatków.

Posted

[quote name='mestudio']jakby na bazarku było L, albo xl to ja już bym zrobił ruch... a tak to mogę tylko popatrzeć.... :-)

TZmestudio[/QUOTE]
patrzenie i podnoszenie tez
mile widziane :)

myślę, że czip to dobry pomysł ...

Posted

[quote name='ULKA12']Maragret prosiła mnie abym jej wysłała poprzednią umowę adopcyjną jaką podpisywali byli opiekunowie Megan (mam jej kopię) niestety mój skaner odmówił posłuszeństwa i nie mam jak tego zrobić. [B]Angel czy masz taki wzór umowy z waszym schroniskiem aby aby przesłać do Margaret?

[/B]........[B] ja jestem za tym aby zaczipowac Peggy[/B] .[/QUOTE]
Oczywiście, że trzeba zaczipować naszą maskotkę. Ula, jak bedziesz szczepić Peggi- myslę, ze ciotki też są tego zdania, czipnij Peggi.
Jak dalej posuwa się akcja z nowym domek psiny?

Posted

[quote name='ULKA12']Maragret prosiła mnie abym jej wysłała poprzednią umowę adopcyjną jaką podpisywali byli opiekunowie Megan (mam jej kopię) niestety mój skaner odmówił posłuszeństwa i nie mam jak tego zrobić. Angel czy masz taki wzór umowy z waszym schroniskiem aby aby przesłać do Margaret?

Druga sprawa czip, ja jestem za tym aby zaczipowac Peggy tak na wszelki wypadek, koszt ok 40-50 zł, nie wiem dokładnie ale coś koło tego i tak będę z nią musiała jechać do weta bo trzeba ją zaszczepić jeszcze na wściekliznę (na wirusówki już jest zaszczepiona). Peggy ma opłacony pobyt u mnie do 30.06, po 10 zł za dobę, gdyby pojechała np 16, to by jej zostało 150 zł można by to przeznaczyć na czip i szczepienie, a to co zostanie dołożyć do transportu. Oczywiście było by miło gdyby to przyszli właściciele zadeklarowali chęć pokrycia chociaż części wydatków.[/QUOTE]

Ula czipuj Peggi i zaszczep i daj mi znać ile zostanie po tych zabiegach na jej koncie kasy,
co do nowych właścicieli i ich udziału dogaduję, jeszcze jednak nie wiem czy coś z tego wyjdzie,
na razie pewna jest ich niezmiennna chęć adopcji

Posted

nie wiem czy dobrze się zrozumiałyśmy - pewna jest decyzja o tym że chcą adoptować Peggi
natomiast nie są ustalone szczegóły - ad kasa, transport itepe, to jest w trakcie

Posted

To dobrze, bo zrozumiałam, że stopniują oczekiwania względem Peggi..a to Peggi ma prawo oczekiwać serca, serca i tylko serca. Nasze wirtualne [I]miłości [/I]nie zapewnią jej tego. Dobrze, ze ma teraz Ulę.

Posted

umowę już mam, dzięki Angel! dogadane ze schroniskiem i z Ulą co i jak,
państwo jadą sami - my ze swojej strony dokładamy 100 zł do podróży które zostało na koncie Peggi, to jest pewnie mniej niż 1/3 kosztów paliwa i autostradowych opłat, jutro Peggi idzie sie szczepić i czipować, pozostaje trzymać kciuki, że wszystko pójdzie pozytywnie

jedną trzymającą już widzę - Bejotkę :)

Posted

Witam! przepraszam za nieobecności ale miałam ostatnie zaliczania w szkole no i prawko. Teraz będę częsciej bywała. Cóż za wiadomości!!! :loveu:

Posted

Podpowiedzcie ,zeby moze przyszli opiekunowie zabrali smakolyki ,zeby pieska przekupic.
Czy piesek potrzebuje podwojne zabezpieczenie,zeby uchronic ja od ucieczki(czy moze sie wystraszyc i wydostac ze szelek?)
:kciuki:

Posted

trzymajcie kciuki, trzymajcie, przydadzą się

szelki mają Państwo uzgadniać telefonicznie z Ulką jakie dobrać,
o smakołykach wiedzą, rozmawialiśmy, mam nadzieję, że w emocjach nie zapomną

Posted

[quote name='ULKA12']Jakby co, u mnie smakołyków jest mnóstwo mogę dać, nie będzie problemu.[/QUOTE]
czy panna moze sie wystraszyc i uwolnic ze szelek?

Posted

Każdy pies w pewnych warunkach może się wystraszyc i wyjść z szelek. u Peggy jest to prawdopodobne. Gdy jest spokojna ładnie chodzi na smyczy i nie ma problemów, ale nie wiem jak będzie w nowym otoczeniu, z pewnością trzeba to brać pod uwagę, dlatego na początku Peggy powinna byc wyprowadzana raczej w ogrodzonym terenie i najlepiej w podwójnym zabezpieczeniu. państwo już mieli strachliwego psa i wiedza jak wyprowadzać psa bezpiecznie. Oczywiście nie wszystkie sytuacje przewidzimy i może się zdarzyć tak (odpukać), że Peggy ucieknie (tego się boje najbardziej), ale bądźmy dobrej myśłi takie niebezpieczeństwo istnieje zawsze, nie tylko przy psach z charakterem Peggy ale również takich mniej bojących zawsze może je coś wystraszyć i pogna przed siebie.

Posted

właśnie dostałam maila, że państwo maja juz przygotowane 2 pary szelek :)
i że w sobote wyruszają koło 7 rano, więc koło 10-11 jeśli droga będzie spokojna maja zamiar juz byc u Ciebie Ulka, i zadzwonią jak prosiłaś wczesniej,
i zacytuję jeszcze:
[QUOTE]"Martwi nas bardzo to, że pieski zostaną rozdzielone, ale na razie nie mamy możliwości zaopiekować się i Peggy i Meggy, choć bardzo byśmy chcieli.

I nie możemy się już doczekać soboty, na szczęście zostały już tylko dwa dni :)
"[/QUOTE]