KrystynaS Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Ano pomału dzień za dniem :lol:. A co u Ciebie Cantadorra???? Quote
KrystynaS Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Marysia weź no się uśmiechnij trochę, nie będę tu pisać żartów żeby Cię rozbawić ciut-ciut. Quote
diana79 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 mój Bingo tez miał wodobrzusze, woda zbierała mu się w płucach, zaczął przyjmować furosemidin w wieku 10 lat i bardzo mu się poprawiło, przestał kaszleć, woda ładnie zeszła z płuc, zrobił się bardziej żywiołowy, brał już go do końca życia czyli jeszcze przez 7 kolejnych lat :-( Sarunia dużo zdrówka życzę :loveu: Quote
magda222 Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 marysia55 napisał(a):Jestem , jestem i witam nocną zmianę.Z tym że raczej nie posiedzę długo. Jakos tak mi ciężko. Mam ostatnio cięzkie dni, i w domu, i wpracy ... eeeehhhh Marysia,witaj w klubie. Quote
Cantadorra Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Czyzby dopadla was dziewczynki depresja sezonowa? Polecam lampki naswietlajace, przy depresji sezonowej jak znalazl. Oczywiscie sa bardziej radykalne sposoby, ale po co od razu drastycznie? W kazdym razie przejdzie na pewno, trzymajcie sie i piszcie! Magda, dzwonilas moze do mosii? Quote
Cantadorra Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 KrystynaS napisał(a):Ano pomału dzień za dniem :lol:. A co u Ciebie Cantadorra???? Czas plynie coraz szybciej, nie nadazam, mam wrazenie, ze przezywam zycie "po lepkach". W dziecinstwie i mlodosci bylo jakos inaczej. Czytam duzo ciekawych rzeczy, dlaczego ludzie zachowuja sie tak lub tak, jakie sa uwarunkowania, badania itp. Ale..... moj rozum nie jest w stanie wielu rzeczy pojąć. Nie mieszcza się i już. Staralam sie malo filozofowac. Mam nadzieje, ze wyszlo! :) Quote
Cantadorra Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Kaja, wskocz na str.115, jest info i zdjecia. Quote
magda222 Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Rozmawiałam dzisiaj z Mosii.Furosemid to lek,który działa silnie,odwadnia i osłabia organizm.Sara bierze Enarenal-lek który działa również odwadniająco,ale nie tak silnie jak Furosemid.Mosii pojedzie z Sarą w przyszłym tygodniu do weta.Na ogólny przegląd,porozmawiać,zrobić badanie krwi i rtg. Jednak z tego co mi wiadomo nie ma leku hamującego dolegliwości Sary.To są zaniedbania powstałe na przełomie całego jej życia.Złe odżywianie,brak ruchu.Wynikają także z budowy ONków.Zanim zawiozłam Sarę do Mosii zrobiłam jej "przegląd" u weterynarza.Miała zrobione podstawowe badania.Badanie krwi wyszło dobrze.Natomiast stan kręgosłupa był już w zaawansowanym zwapnieniu.Wtedy wet powiedział,że niestety będzie to postępować i nie ma na to lekarstwa.Nie ma lekarstwa na starość. Ufam Mosii.Nie zawiozłabym Sary w gorsze warunki niż te z których ją wzięłam i nie oddałabym jej w nieodpowiednie ręce.Wierzę,że jest otoczona jak najlepszą opieką. Quote
gusia0106 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Ja nie wątpię, że tak jest. Na pewno robi wszystko, co może. Nam się to wydaje przerażające bo nie widzimy Sary na co dzień i zmiany nam się wydają ogromne. Ale każdy kto miał schorowanego psiego staruszka, zwłaszcza ONka, bądź ONkowatego, wie, że to naturalny stan rzeczy. I na zdjęciach wygląda dużo gorzej niż jest w rzeczywistości. Ja miałam. I wiem. Nie martw się Magda...:calus: Quote
magda222 Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 gusia0106 napisał(a):Ja nie wątpię, że tak jest. Na pewno robi wszystko, co może. Nam się to wydaje przerażające bo nie widzimy Sary na co dzień i zmiany nam się wydają ogromne. Ale każdy kto miał schorowanego psiego staruszka, zwłaszcza ONka, bądź ONkowatego, wie, że to naturalny stan rzeczy. I na zdjęciach wygląda dużo gorzej niż jest w rzeczywistości. Ja miałam. I wiem. Nie martw się Magda...:calus: Dzięki kochana :) Nie chciałabym,żeby Sara była niepotrzebnie faszerowana jakimiś lekami,które niewiele zmienią na dobre a odbiją się np.na sercu,wątrobie,żołądku... Quote
KrystynaS Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Cantadorra napisał(a):Czyzby dopadla was dziewczynki depresja sezonowa? .....Taaa, mnie to dopadła dziś depresja po wyjściu z warsztatu samochodowego jak dotarło do mnie jaki rachunek zapłaciłam :placz:. Oj i będzie mnie trzymać, oj będzie przez jakiś czas. magda222 napisał(a):......Mosii pojedzie z Sarą w przyszłym tygodniu do weta.Na ogólny przegląd,porozmawiać,zrobić badanie krwi i rtg.......Nie ma lekarstwa na starość.... Dobrze, niech pojedzie. Przecież my nie jesteśmy lekarzami. Wiemy, że nie ma leku na starość bo gdyby był nie byłoby starości i problemów z tym związanych. Nam tylko chodzi aby Sara miała komfort życia na starość, niech choć teraz pożyje bez cierpienia. magda222 napisał(a):.....Nie chciałabym,żeby Sara była niepotrzebnie faszerowana jakimiś lekami,które niewiele zmienią na dobre a odbiją się np.na sercu,wątrobie,żołądku...No i właśnie po to jest wizyta u lekarza aby ocenił stan Sary i przepisał ewentualnie leki, które by pomogły Sarze, a nie o to aby jej podawać jakieś tabletki tylko dlatego że innemu psu pomogły Quote
marysia55 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Witam cioteczki i Sarunię.Podpisuje liste obecności na "nocnej zmianie". Quote
KrystynaS Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Witaj Marysiu, jak tam u Ciebie dzisiaj????? bo ja to mam doła na kilka metrów Quote
Cantadorra Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 KrystynaS napisał(a): bo ja to mam doła na kilka metrów Przez rachunek z warsztatu samochodowego? Mam nadzieje, ze z tego powodu i nic sie nie wydarzylo po drodze niefajnego....... Quote
marysia55 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 KrystynaS napisał(a):Witaj Marysiu, jak tam u Ciebie dzisiaj????? bo ja to mam doła na kilka metrów podobnie Krysiu, podobnie !!! Quote
KrystynaS Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Nie po drodze wypadku żadnego nie było, a rachunek mnie powalił. No ale muszę to przeżyć bo nie mam innego wyjścia Quote
Cantadorra Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Jak dziewczynki macie się dzisiaj? U nas w trojmiescie piekne sloneczko bylo caly dzien. A jak u was? Jak nastroje? Sarunia, jak ty sie masz kochana psinko? Jesien nie jest przyjazną porą roku dla pieskow. Quote
diana79 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 ja również się witam w niedzielny poranek :lol: Quote
Cantadorra Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Witajcie, u nas leje, ale męża odwoże na lotnisko, to mam świetny humor :) To był pół żart, pół serio :) Ciekawe jak tam nasza podopieczna w taki dzionek sie miewa? Quote
marysia55 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Ja również witam Sarusiowe towarzystwo. W Krakowie pięknie świeci słoneczko chociaż mocno dmucha. Mam nadzieje, że u Sary tylko świeci słonko i może wygrzewać kosteczki. Quote
marysia55 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Sara, teraz to już tylko krótkie nocne mizianko i uciekam do łóżka :lol:. Jak zwykle zdążyłam przed północą. Quote
Recommended Posts