Ludek Posted March 1, 2005 Posted March 1, 2005 [quote name='Genia']Skręcam w prawo przy dużym sklepie ogrodniczym w prawo i do końca ulicy a potem w lewo i jakieś 30 metr. i pierwsza hurtownia po lewej stronie. Mięsko jest super zmielone -to sa mięsne korpusy dla ludzi ale lepiej im schodzi dla psów. Może znajdę telefon.[/quote] Jak możesz to poszukaj telefonu, albo podaj więcej szczegółów. Nie znam wogóle Okęcia, ale ma chyba więcej niż jedną ulicę 8) Quote
Ludek Posted March 1, 2005 Posted March 1, 2005 [quote name='KORONA'] Facet przywozi mi do domu. Niestety nie moge podać namiarów na niego bo wozi mi mięsko grzecznościowo prawie 100km. Więc jeśli ktoś będzie zainteresowany, przy najbliższym zamówieniu moge komuś z Wawy wziąć.[/quote] A z jakiej dzielnicy jesteś? Quote
KORONA Posted March 1, 2005 Posted March 1, 2005 Mieszkam na mokotowie. Adda, a ile kg. byś chciała?? Quote
adda Posted March 2, 2005 Posted March 2, 2005 [quote name='KORONA']Mieszkam na mokotowie. Adda, a ile kg. byś chciała??[/quote] Tak właśnie myślę, ile mi do zamrażalnika wlizie... 5 kg wlizie? A ile Ty bierzesz? Tysz masz trzy psy, trochu większe, ale porównać mogę. Quote
musia Posted March 2, 2005 Posted March 2, 2005 To ja jeszcze raz napiszę [b]Czy ktoś zna hurtownie (dostawcę) na Śląsku , która miała podobną karmę jak Korony - kurzo-wołową???[/b] Quote
ciacho Posted March 2, 2005 Posted March 2, 2005 dzisiaj pod Halą Mirowską kupiłam mielone mięso drobiowe dla psa za 3,50 zł/kg - jak na mój gust wygląda dobrze (jak na mięso mielone) - ale zapomniałam zapytać z czego dokładnie to jest zrobione na tym bazarku mozna również kupić w wielu miejscach kości cielęce i wiele innych smakołyków - polecam Quote
Agnes Posted March 2, 2005 Posted March 2, 2005 znowu sie pojawily kury rosolowe w tesco na kabatach w wawie. Polecam - cena to ok 2,60/kg - miesko bardzo fajne. Kury mrozone w calosci. Quote
KORONA Posted March 2, 2005 Posted March 2, 2005 [quote name='adda'][quote name='KORONA']Mieszkam na mokotowie. Adda, a ile kg. byś chciała??[/quote] Tak właśnie myślę, ile mi do zamrażalnika wlizie... 5 kg wlizie? A ile Ty bierzesz? Tysz masz trzy psy, trochu większe, ale porównać mogę.[/quote] 5 kg ? :o :lol: U mnie 5 kg wytrzyma 2 dni z kawałkiem :lol: Jednorazowo biorę 60 :lol: Kiedy zaczełam kupować mięcho wyposażyłam się w używaną zamrażalkę na 50 l. Jeśli chcesz 5 kg, to mogę Ci dać z własnych zasobów. Quote
adda Posted March 2, 2005 Posted March 2, 2005 [quote name='KORONA']5 kg ? :o :lol: U mnie 5 kg wytrzyma 2 dni z kawałkiem :lol: Jednorazowo biorę 60 :lol:[/quote] Ale dałam ciała :oops: [quote]Jeśli chcesz 5 kg, to mogę Ci dać z własnych zasobów.[/quote] To zróbmy tak, ja kupię od Ciebie te 5 kg, zobaczę jak to wchodzi moim pieskom, i w zależności od ich gustów będę zamawiała nadal (te straszne ilości) albo i nie. Może tak być? Quote
KORONA Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 [quote name='adda'] To zróbmy tak, ja kupię od Ciebie te 5 kg, zobaczę jak to wchodzi moim pieskom, i w zależności od ich gustów będę zamawiała nadal (te straszne ilości) albo i nie. Może tak być?[/quote] Pewnie, że może. Quote
Rodan Posted March 17, 2005 Posted March 17, 2005 Ktos tu pytał o karme na terenie slaska Mam namiary na karme a sa to mielone podroby indyczo wołowe za kg wychodzi 1.50 tyle ze gosc nie jest ze slaska ale przy wiekszej ilosci zamowien dowiezie gratis takze czym wiecej osob zamowi tym lepiej Quote
tufi Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 Dzis bylam w sklepie - ceny bez zmian, a i udalo mi sie w koncu na ogony z nutrii zalapac - mlody byl wniebowziety! Quote
Złośnica Posted April 15, 2005 Posted April 15, 2005 [b]Basia[/b] ja jestem z Bielska i mam obczajone sklepy z dobrym i tanim mięskiem :D [b]Wołowinę[/b] kupuję na hali targowej ( ubojni ) na Rynku, koło katedry św. Mikołaja * ogony wołowe cena 3,50 zł. / kg ( jeden ogon waży ok. 2 kg ) * ścinki wołowe ( czyste mięsko doskonałej jakości ) 5 zł. / kg * kości wołowe ( pięknie porośniete mięskiem ) 2 zł. / kg * serce wołowe 5 zł. / kg * przełyki wołowe 3 zł. / kg [b]Wieprzowina[/b] * ogony wieprzowe...obrane ze skóry!!! 2,95 zł. / kg - sklep mięsny na przeciwko hotelu Prezydent * kości mięsne - 1,50 zł. / kg Carrefur * kulkowe kości 0,50 zł. / kg - Centrum Mięsne obok CH SFERA * żeberka, mostki - 4,99 zł. / kg - Centrum Mięsne obok CH SFERA * nerki i wątroba wieprzowa 3 zł. / kg - Centrum Mięsne obok CH SFERA [b]Drób[/b] głównie w Tesco ( ale spokojnie, mam taki układ z panią kierwoniczką, że zawsze mnie informuje jak coś jest nieświerze ! ) * porcje indycze 1,70 zł. / kg - TESCO * szyje indycze 3,50 zł. / kg - TESCO * porcje gęsie 1,00 zł/ kg TESCO * szyje gęsie 2,99 zł. / kg / TESCO * skrzydełka kurze 3,90 zł. / kg - Centrum Mięsne obok CH SFERA * łapki kurze 1,50 zł. / kg - Centrum Mięsne obok CH SFERA Szkielety z Łososia - sieć sklepów ALBERT lub HYPERNOVA, mają rozbiór łososia codziennie więc szkielety są świerze i kosztują 2 zł. / kg Quote
tufi Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 Przy Rynku Jezyckim, niedaleko uliczki prowadzacej do opisywanego juz miesnego, jest taki "zwykly" miesny - dzis byly tam lotki kurze za 50 groszy/1 kg Quote
olekg89 Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 Hurtownia w gliwicach lub zabrzu poszukiwana . tylko żeby tanio w miarę było :P Quote
coztego Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 Olekg, w Zabrzu jest taka przetwórnia mięsa pt "Moj", na Niedziałkowskiego. Tam sprzedają takie mięso dla psów, skłądające się z różnych ścinków i mielonego mięsa (wygląda to jak gruba kiełbasa, w foli). Wieść gminna niesie, że to podobno niezłe mięso. Ale ja nigdy nie kupowałam więc nie wiem nawet ile kosztuje (pamiętam, że nie dużo 8) ) Przy okazji wstąpię tam i dopytam. Quote
olekg89 Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 dziekuje jak możesz to sprawdz !!! :P kaa je juz 1,5dnia BARF-ika :lol: Quote
coztego Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 [quote name='olekg18'] juz 1,5dnia BARF-ika :lol:[/quote] :lol: 1,5 dnia to jakby nic ;) Quote
olekg89 Posted May 11, 2005 Posted May 11, 2005 ale niema pikniejszego widoku od psa z koscią w ryju :D jak dostanie kolacje to bedą już 2 dni na barfie :lol: Quote
ana Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 A moźe ma ktoś namiary na wrocławskie "paśniki", chodzi mi o mięsko i kości poza drobiem??. My też zaczęliśmy barfowć - jesteśmy początkujacy - tydzień na naszym liczniku jutro stuknie :wink: Quote
weihaiwej Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 [quote name='ana']A moźe ma ktoś namiary na wrocławskie "paśniki", chodzi mi o mięsko i kości poza drobiem??. My też zaczęliśmy barfowć - jesteśmy początkujacy - tydzień na naszym liczniku jutro stuknie :wink:[/quote] Podłączam sie do pytania any, czy ktoś wie, gdzie we Wrocławiu mozna zdobyc niedrogo dobre mięso dla psa? Quote
BeataSabra Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 Mam pytanie czy jest ktos z Krakowa i czy wie gdzie mozna kupic w miare tanie kosci, miesko, kosci miesne i podroby-oczywiscie swieze. Za dwa dni minie miesiac jak Sabra jest na BARF Quote
Frosh Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Witam!! :hand: I ja się przylaczam do prośby o podanie namiarów, gdzie tanio miesko we Wrocławiu i części drobiowe mielone. Tak czytam forum i moze przejde na BARF ale po wakacjach. Pozdrawiam :D Quote
Recommended Posts