Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Genia']Skręcam w prawo przy dużym sklepie ogrodniczym w prawo i do końca ulicy
a potem w lewo i jakieś 30 metr. i pierwsza hurtownia po lewej stronie.
Mięsko jest super zmielone -to sa mięsne korpusy dla ludzi ale lepiej im schodzi dla psów.

Może znajdę telefon.[/quote]

Jak możesz to poszukaj telefonu, albo podaj więcej szczegółów. Nie znam wogóle Okęcia, ale ma chyba więcej niż jedną ulicę 8)

Posted

[quote name='KORONA']
Facet przywozi mi do domu.

Niestety nie moge podać namiarów na niego bo wozi mi mięsko grzecznościowo prawie 100km. Więc jeśli ktoś będzie zainteresowany, przy najbliższym zamówieniu moge komuś z Wawy wziąć.[/quote]

A z jakiej dzielnicy jesteś?

Posted

[quote name='KORONA']Mieszkam na mokotowie. Adda, a ile kg. byś chciała??[/quote] Tak właśnie myślę, ile mi do zamrażalnika wlizie...
5 kg wlizie? A ile Ty bierzesz? Tysz masz trzy psy, trochu większe, ale porównać mogę.

Posted

dzisiaj pod Halą Mirowską kupiłam mielone mięso drobiowe dla psa za 3,50 zł/kg - jak na mój gust wygląda dobrze (jak na mięso mielone) - ale zapomniałam zapytać z czego dokładnie to jest zrobione

na tym bazarku mozna również kupić w wielu miejscach kości cielęce i wiele innych smakołyków - polecam

Posted

[quote name='adda'][quote name='KORONA']Mieszkam na mokotowie. Adda, a ile kg. byś chciała??[/quote] Tak właśnie myślę, ile mi do zamrażalnika wlizie...
5 kg wlizie? A ile Ty bierzesz? Tysz masz trzy psy, trochu większe, ale porównać mogę.[/quote]

5 kg ? :o :lol:

U mnie 5 kg wytrzyma 2 dni z kawałkiem :lol: Jednorazowo biorę 60 :lol:

Kiedy zaczełam kupować mięcho wyposażyłam się w używaną zamrażalkę na 50 l.

Jeśli chcesz 5 kg, to mogę Ci dać z własnych zasobów.

Posted

[quote name='KORONA']5 kg ? :o :lol:
U mnie 5 kg wytrzyma 2 dni z kawałkiem :lol: Jednorazowo biorę 60 :lol:[/quote] Ale dałam ciała :oops:
[quote]Jeśli chcesz 5 kg, to mogę Ci dać z własnych zasobów.[/quote]
To zróbmy tak, ja kupię od Ciebie te 5 kg, zobaczę jak to wchodzi moim pieskom, i w zależności od ich gustów będę zamawiała nadal (te straszne ilości) albo i nie. Może tak być?

Posted

[quote name='adda']
To zróbmy tak, ja kupię od Ciebie te 5 kg, zobaczę jak to wchodzi moim pieskom, i w zależności od ich gustów będę zamawiała nadal (te straszne ilości) albo i nie. Może tak być?[/quote]

Pewnie, że może.

• 2 weeks later...
Posted

Ktos tu pytał o karme na terenie slaska Mam namiary na karme a sa to mielone podroby indyczo wołowe za kg wychodzi 1.50 tyle ze gosc nie jest ze slaska ale przy wiekszej ilosci zamowien dowiezie gratis takze czym wiecej osob zamowi tym lepiej

• 3 weeks later...
Posted

[b]Basia[/b] ja jestem z Bielska i mam obczajone sklepy z dobrym i tanim mięskiem :D

[b]Wołowinę[/b] kupuję na hali targowej ( ubojni ) na Rynku, koło katedry św. Mikołaja
* ogony wołowe cena 3,50 zł. / kg ( jeden ogon waży ok. 2 kg )
* ścinki wołowe ( czyste mięsko doskonałej jakości ) 5 zł. / kg
* kości wołowe ( pięknie porośniete mięskiem ) 2 zł. / kg
* serce wołowe 5 zł. / kg
* przełyki wołowe 3 zł. / kg

[b]Wieprzowina[/b]
* ogony wieprzowe...obrane ze skóry!!! 2,95 zł. / kg - sklep mięsny na przeciwko hotelu Prezydent
* kości mięsne - 1,50 zł. / kg Carrefur
* kulkowe kości 0,50 zł. / kg - Centrum Mięsne obok CH SFERA
* żeberka, mostki - 4,99 zł. / kg - Centrum Mięsne obok CH SFERA
* nerki i wątroba wieprzowa 3 zł. / kg - Centrum Mięsne obok CH SFERA

[b]Drób[/b] głównie w Tesco ( ale spokojnie, mam taki układ z panią kierwoniczką, że zawsze mnie informuje jak coś jest nieświerze ! )
* porcje indycze 1,70 zł. / kg - TESCO
* szyje indycze 3,50 zł. / kg - TESCO
* porcje gęsie 1,00 zł/ kg TESCO
* szyje gęsie 2,99 zł. / kg / TESCO
* skrzydełka kurze 3,90 zł. / kg - Centrum Mięsne obok CH SFERA
* łapki kurze 1,50 zł. / kg - Centrum Mięsne obok CH SFERA

Szkielety z Łososia - sieć sklepów ALBERT lub HYPERNOVA, mają rozbiór łososia codziennie więc szkielety są świerze i kosztują 2 zł. / kg

Posted

Przy Rynku Jezyckim, niedaleko uliczki prowadzacej do opisywanego juz miesnego, jest taki "zwykly" miesny - dzis byly tam lotki kurze za 50 groszy/1 kg

• 3 weeks later...
Posted

Olekg,
w Zabrzu jest taka przetwórnia mięsa pt "Moj", na Niedziałkowskiego. Tam sprzedają takie mięso dla psów, skłądające się z różnych ścinków i mielonego mięsa (wygląda to jak gruba kiełbasa, w foli).
Wieść gminna niesie, że to podobno niezłe mięso. Ale ja nigdy nie kupowałam więc nie wiem nawet ile kosztuje (pamiętam, że nie dużo 8) )
Przy okazji wstąpię tam i dopytam.

Posted

A moźe ma ktoś namiary na wrocławskie "paśniki", chodzi mi o mięsko i kości poza drobiem??. My też zaczęliśmy barfowć - jesteśmy początkujacy - tydzień na naszym liczniku jutro stuknie :wink:

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='ana']A moźe ma ktoś namiary na wrocławskie "paśniki", chodzi mi o mięsko i kości poza drobiem??. My też zaczęliśmy barfowć - jesteśmy początkujacy - tydzień na naszym liczniku jutro stuknie :wink:[/quote]

Podłączam sie do pytania any, czy ktoś wie, gdzie we Wrocławiu mozna zdobyc niedrogo dobre mięso dla psa?

Posted

Mam pytanie czy jest ktos z Krakowa i czy wie gdzie mozna kupic w miare tanie kosci, miesko, kosci miesne i podroby-oczywiscie swieze.
Za dwa dni minie miesiac jak Sabra jest na BARF

• 2 weeks later...
Posted

Witam!! :hand:

I ja się przylaczam do prośby o podanie namiarów, gdzie tanio miesko we Wrocławiu i części drobiowe mielone.
Tak czytam forum i moze przejde na BARF ale po wakacjach.

Pozdrawiam :D